Vild med mad? Her er de bedste rejsemål

Der bliver flere og flere madturister

Hotelsøgemaskinen booking.com har spurgt knap 13.000 kunder, der har rejst mindst en gang i 2016 og booket en rejse i 2017 om de bedste steder for madelskere.

Det blev Hong Kong, der snuppede førstepladsen, mens São Paolo i Brasilien blev nummer to.

At rejse efter gode madoplevelser er en stigende trend, der ser ud til at fortsætte de kommende år. Således svarede hele 75 % af de adspurgte i undersøgelsen, at maden har stor indflydelse på, hvor de rejser hen næste gang.

Kulinariske rejser er i kraftig stigning. Glæden ved at spise nye lækre retter på sin rejse er lige præcis det, der kan gøre ferien mindeværdig.
Booking.com

10 % rejste udelukkende for maden, mens 7 % tog afsted for at smage på lokale vine, de ellers ikke havde mulighed for at prøve.

I en anden undersøgelse som booking.com har foretaget fremgår det, at 54 % af de adspurgte ser det at spise lokal mad som noget af det vigtigste, når de rejser.

Verdens bedste madbyer ifølge booking.com

1. Hong Kong
2. São Paolo – Brasilien
3. Tokyo – Japan
4. Athen – Grækenland
5. Kuala Lumpur – Malaysia
6. Melbourne – Australien
7. Bangkok – Thailand
8. Granada – Spanien
9. Las Vegas – USA
10. Buenos Aires – Argentina

Hotelbookingportalen har udgivet en række artikler med fokus på netop mad. Du kan bl.a. læse om fantastiske madfestivaler, de bedste steder for veganere, slotshoteller på franske vingårde og en gennemgang af New Yorks bydele for madelskere. Du kan finde alle artiklerne her. Velbekomme!

Andre steder med lækker mad

Vi vil bestemt også fremhæve f.eks. Toscana i Italien og selvfølgelig det meste af Frankrig. En populær madby er også Barcelona, og er du til asiatisk mad, så er det ikke til at komme udenom Singapore. Du spiser også rigtig godt i Marokko – f.eks. i Marrakech, der har mange gode spisesteder, som tilmed er billige.

Men hvad med Danmark? Jo, der er ingen tvivl om, at især København er kommet på det gastronomiske landkort. Der er også andre steder, du kan spise godt – tjek f.eks. Danmarks bedste gourmethoteller, hvoraf flere er nævnt i Michelinguiden.

Om maden er lækker afhænger selvfølgelig af, hvad du kan lide. Rejse du efter maden, så er det selvfølgelig bare om at besøge den by eller det land, der tilbyder dine livretter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*