Dejlige strande: Tsamadou Beach på Samos

Tsamadou Beach er en af de bedste strande på Samos

På populære Samos finder du adskillige dejlige strande. En af dem er den 350 meter lange Tsamadou Beach, der er perfekt til afslapning og solbadning.

Stranden ligger to kilometer vest for Kokkari (mod Avlakia). Tsamadou er opdelt i både et tekstil- og naturistafsnit. Når du ankommer til stranden, går du til venstre, hvis du vil have badetøj på og til højre, hvis du vil have sol på hele kroppen.

Adgangen til stranden sker via en ret stejl sti fra parkeringspladsen. Turen op fra stranden er noget af en prøvelse, og flere gør da også holdt undervejs for lige at få styr på bentøjet.

Stranden består udelukkende af rullesten, og da bølgerne nogle dage er ret kraftige, anbefales det at anskaffe sig et par badesko, som sælges i mange forretninger i Kokkari. Vandet bliver meget hurtigt dybt og dette forhold sammen med de kraftige bølger gør ikke stranden børnevenlig.

Til gengæld er vandet lækkert krystalklart i turkise nuancer. Det er også et godt sted at medbringe snorkeludstyret. Tjek de 5 baderåd her, der altid er værd at huske.

Faciliteter

Der er både brusere, toiletter og omklædningsfaciliteter på stranden. To liggestole og en parasol koster 8 €. Der er et par tavernaer langs stranden i tekstilområdet, er tilbyder mad og drikke.

Transport

Du kommer nemmest til Tsamadou Beach med lejebil. Der er en del parkeringspladser (gratis), men kom tidligt i højsæsonen. Bor du i Kokkari, så er der ca. 2 km til Tsamadou – en overkommelig gåtur for de fleste.

Overnatning

Samos er en dejlig græsk ø der hvert år modtager mange turister i sommermånederne. Byen Kokkari ligger nærmest Tsamadou Beach, og det er bestemt også en af de hyggeligste feriebyer med små pensioner og lokale restauranter.

Vil du bo i den hyggelige ferieby og dermed tæt på Tsamadou, så er det oplagt at booke en charterrejse. Der er faktisk overnatningssteder meget tæt på trapperne ned til stranden. Her kan du se nærmere på Marina Apartments og Armonia Bay Hotel.

På øens sydkyst ligger de større og mere kendte byer som Samos By og Pythagórion. Begge byer har et væld af overnatningsmuligheder, barer og restauranter. Især Pythagórion er interessant, havnen er det naturlige centrum, men byen rummer megen historie og er opkaldt efter matematikeren Pythágoras.

Du kan læse meget mere om Samos, bl.a. transport, områder, seværdigheder og aktiviteter, i vores guide til den græske ø.

Vejret

Samos er et klassisk sommerrejsemål. Fra maj til oktober vil du som regel kunne opleve badevenligt vejr. Sommermånederne er mest solsikre, og her ligger temperaturen på 31-33 °C. Som nævnt kan det af og til blæse lidt på nordkysten af Samos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*