Bo på stranden i efterårsferien – 57 lækre overnatningssteder

11 skønne rejsemål og 57 lækre overnatningssteder, der ligger på stranden

Et af de emner vi får flest spørgsmål om her på solstrandsommer.dk er muligheden for at bo på stranden på ferien. Det kan lade sig gøre mange steder, men vi du også være sikker på, at hotellet eller lejligheden er i top, så læs med her.

Vi har fundet 11 skønne rejsemål og 57 lækre overnatningssteder, der alle ligger på stranden. De får selvfølgelig gode anmeldelser af tidligere gæster, og mon ikke der er et sted for dig til din næste strandferie?

Selvom overskriften på indlægget hedder bo på stranden i efterårsferien, så er nogle af nedenstående rejsemål også helt perfekte til en sommerrejse, andre til en vinterrejse.

1. Kreta – Grækenland

Bo på stranden på Kreta

På populære Kreta er der flere muligheder for at bo på stranden. En lang række af de større resorts henvendt til børnefamilierne har direkte adgang til stranden. F.eks. det anmelderroste Lyttos Beach (kan også bookes som charterrejse), der har alt hvad hjertet begærer af aktiviteter og faciliteter.

I Platanias kan man ikke komme udenom det populære Indigo Mare, mens du kan bo i bungalow få meter fra vandkanten på Knossos Beach Bungalows Suites Resort & Spa.

Der er dog også muligt at vælge mindre og mere intime overnatningssteder – se f.eks. de hyggelige Hotel Porto Loutro on The Beach og Akrogiali Beach Hotel Apartments ved Malia.

Andre coole overnatningssteder på stranden på Kreta er f.eks. det spektakulære Minos Beach Art Hotel og St. Nicolas Bay Resort & Villas.

Om Kreta

Populære Kreta er det sikre feriehit, hvor både børn og voksne føler sig velkommen. Her finder du ikke bare dejlige strande, men også smuk natur og spændende historie. Kreta har desuden et hav af aktiviteter, der nok skal holde hele familien beskæftigede. Sæsonen på Kreta er lang – her er vejret godt til langt ind i oktober – perfekt til en efterårsferie.

Det er ikke kun forlystelserne, udflugtsmulighederne og de mange gode spisesteder, der gør Kreta til et alsidigt rejsemål. Også når det gælder overnatning har du et stort udvalg – fra små pensioner til all inclusive og voksenhoteller.

2. Fuerteventura – Spanien

Bo på stranden på Fuerteventura

På Fuerteventura er langt de fleste strandhoteller større resorts med alt i faciliteter. Først og fremmest skal du se nærmere på de to ikoniske hoteller i Las Dunas syd for Corralejo: RIU Oliva Beach Resort og RIU Palace Tres Islas, der ligger med kilometervis af sandstrand lige udenfor døren.

Det samme gør sig gældende for Mélia Fuerteventura, der har en unik beliggenhed på lækre Playa de Sotavento. Fremhæves skal også R2 Pajara Beach Hotel & Spa, som har Costa Calma til den ene side og Playa de Sotavento til den anden.

Det ér muligt at finde mindre overnatningssteder på stranden – f.eks. den gamle kending Cotillo Lagos, men også det forholdsvis nyåbnede Hélène Hotel Boutique i Corralejo.

Om Fuerteventura

Fuerteventura har Kanarieøernes absolut bedste strande. Og der er mange af dem! Fra nord til syd på den lange ø finder du pragtfulde sandstrande med klart turkisblåt vand. Flere steder, især på den sydlige dele af øen, er der kilometervis af næsten øde strandområder, hvor du flere steder kan opleve lavvandede laguner.

Der er ingen tvivl om, at Fuerteventura er sol- og strandelskernes ø. Faktisk er der ikke så meget andet at komme efter, men selvfølgelig mangler de største feriebyer, Corralejo i nord og Jandia/Morro Jable i syd, hverken barer, cafeer, spisesteder eller aktiviteter.

3. Alanya – Tyrkiet

Bo på stranden i Alanya

Der er flere rigtig gode muligheder for at bo på stranden i Alanya. Det er tilmed forholdsvis billigt sammenlignet med andre populære rejsemål. Mindre overnatningssteder centralt i Alanya tæller bl.a. En Vie Beach Boutique, Anjeliq House og de to hippe naboer Cook’s Club Alanya og Alaaddin Beach Hotel.

Er du til kæmperesorts, så er der uanede muligheder for at bo på stranden i Alanya. Lad os f.eks. nævne Hotel Panorama, Hotel Meryan og Hotel Galeri Resort.

Om Alanya

Den populære ferieby Alanya på Den Tyrkiske Riviera har alt hvad der skal til for en dejlige ferie. Her finder du gode spisesteder, masser af shopping og mulighed for spændende udflugter til smuk natur og historiske steder.

Som en bonus er Tyrkiet forholdsvis billig. Du får rigtig meget for pengene, når det f.eks. gælder overnatning, hvor du kan booke et 5-stjernet resort med alt i faciliteter til en fantastisk pris. Især børnefamilierne har taget området til sig – her finder du nemlig et stort udvalg af all inclusive-hoteller.

4. Costa del Sol – Spanien

Bo på stranden på Costa del Sol

På Solkysten ligger rigtig mange hoteller tæt på stranden. Dog skal der ofte lige krydses en vej eller promenade, men det gælder ikke på disse overnatningssteder, der ligger beach front.

Først og fremmest skal du se nærmere på det lille Hotel La Chancla, som ikke bare ligger på stranden, men også tæt på hyggelige Málaga by. Et alternativ kunne være lejlighederne på El Coral i Estepona og Apartamentos La Dorada ved Mijas.

Af større hoteller kan du tjekke f.eks. Ona Marinas de Nerja Spa Resort og Benalma Hotel. Især i mondæne Marbella er der et pænt udvalg af strandhoteller – bl.a. New Beachfront Holiday Home og Marriott’s Marbella Beach Resort.

Om Costa del Sol

Solkysten. Navnet siger vel det hele. Costa del Sol i det sydligste Spanien bliver ved med at overraske. Du finder stadig gode strande, familievenlige hoteller og et hav af aktiviteter, men lej en bil og kør op i bjergene, hvor hyggelige landsbyer med hvidvaskede huse ligger på stribe.

Langs kysten er der masser af barer, cafeer, restauranter og shopping,uligheder. Og husk så at besøge Málaga, der med skønne spisesteder og en række nye museer er blevet ultrahip.

5. Bali – Indonesien

Bo på stranden på Bali

På Bali er der masser af muligheder for at bo på stranden. Du skal bare vælge hvor på øen du vil bo og hvad slags overnatning, det skal være. Er du til lækker luksus, så kunne Hyatt Regency måske være noget for dig.

Udvalget er selvfølgelig væsentlig større, hvis du rejser på egen hånd. Her kan du se nærmere på The Samaya i Seminyak, der får topanmeldelser. Bali er en superbillig ø, hvor det ikke behøver at koste en formue at bo på stranden.

Vi anbefaler at tjekke de mindre, men populære hoteller Amed Lodge by Sudamala, Hotel Shri Ganesh og Amarta Beach Cottages, hvor du bor godt og billigt på stranden på Bali.

Om Bali

Alle elsker Bali. Uanset om du er ung eller gammel og rejser som par eller familie, så har Bali noget at tilbyde. Den indonesiske ø med den unikke kultur er forholdsvis stor og meget forskellige fra nord til syd og fra øst til vest. Alle steder kan du dog støde på templer og farverige optog og ceremonier, der er en del af balinesernes religion og traditioner.

Men Bali er også shopping, lækker mad, aktiv ferie, dejlige strande og i de største ferieområder heftigt natteliv. Og så er der den smukke natur med jungle, vulkaner og skriggrønne risterrasser. Det er ikke så underligt, at mange turister igen og igen vender tilbage til Gudernes Ø.

6. Hurghada – Egypten

Bo på stranden i Hurghada

I Hurghada er det ikke svært af finde overnatning direkte på stranden. Der er dog udelukkende tale om større resorts, men nogle af dem tilbyder villaer eller bungalows et stenkast fra vandkanten. Det kunne f.eks. være det dejlige Mövenpick Resort & Spa i El Gouna eller det super børnevenlige Caribbean World Soma Bay Resort.

Om Hurghada

I Egypten ud til Rødehavet ligger ferieområdet Hurghada, der efterhånden har vokset sig stort. Hurghada er en “original” by med moské, marked og lokale spisesteder, men det er ikke derfor turisterne rejser til byen. De kommer for det solsikre klima og de enorme resorts med alt i faciliteter, som indbyder til en bekymringsfri ferie.

Hurghada har glimrende strande, men de er endnu bedre på øerne i Rødehavet. Her er også fremragende dykning og snorkling med mulighed for at se en imponerende mangfoldighed af farvestrålende fisk. Har du tid til overs, så kan du tage på guidede pakketure til både Kairo og Luxor – begge byer er bare superspændende!

7. Gran Canaria – Spanien

Bo på stranden på Gran Canaria

Tænk sig at bo lige ud til sanddynerne i Maspalomas. Det er skam muligt. Se f.eks. det skønne Santa Monica Suites eller det berømte RIU Palace Maspalomas, der ligner et kæmpefort i ørkenen.

Tæt på Puerto de Mogán kan du bo godt (evt. med all inclusive) på Hotel Taurito Princess. Der er også flere mindre overnatningssteder på stranden. Her skal fremhæves lejlighederne Don Paco Oceanview og Sun Club Playa del Aguila.

Om Gran Canaria

Solsikre Gran Canaria er danskernes mest populære helårsrejsemål. På den sydlige del af øen i feriebyerne Maspalomas, Puerto Rico og Playa del Inglés er der liv og glade dage på barer og restauranter, hvor det næsten er som at være hjemme i Danmark.

Det er fristende bare at lade sig opvarte ved swimmingpoolen på sit hotel, men Gran Canaria er faktisk andet end sol og strand. Lejer du en bil er det oplagt at køre op i bjergene på midtøen, hvor gemte landsbyer og smukke naturoplevelser venter.

8. Dubai

Bo på stranden i Dubai

Strandhotellerne i Dubai er udelukkende store eksklusive resorts med topservice og alt i faciliteter. Du kan f.eks. tjekke Caesars Palace på den lille Bluewaters Island eller Hilton Dubai Jumeirah, der ligger tæt på The Walk.

Nærmere det centrale Dubai tilbyder Le Royal Meridien Beach Resort & Spa store åbne områder, der giver lidt lys og luft i den kompakte by. Ønsker du både at bo på stranden og villa med egen pool, så kunne One&Only Royal Mirage være noget for dig.

På den såkaldte Palme, en kunstig ø formet som en palme, kan du på Rixos The Palm booke store suites med plads til hele familien, mens Anantara The Palm tilbyder villaer og bungalows på stranden og såkaldte water villas, der ligger ude i vandet.

Om Dubai

Dubai behøver næsten ingen nærmere præsentation. Emiratet har efterhånden fået rigtig godt tag i danskerne, der her kan få en kombineret strand- og storbyferie i dejlige omgivelser.

Udover shopping, hippe barer og gode restauranter, så byder Dubai også på et hav af forlystelser og aktiviteter, der gør byen til et oplagt rejsemål for hele familien. Dubai er sådan et sted, der bliver ved med at overraske og som du med fordel kan kombinere med destinationer i f.eks. Asien eller Det Indiske Ocean.

9. Agadir – Marokko

Bo på stranden i Agadir

Agadir har flere større hoteller med direkte adgang til stranden. Billigste valg er Royal Atlas Spa , mens du får en luksusoplevelse på det superdejlige Sofitel Agadir Thalassa Sea & Spa.

Ønsker du at bo på mindre overnatningssteder, så skal du lidt udenfor Agadir. Et topvalg er Teddy Pirate i Taghazout og Blue Waves Surfhouse på den mindre Anza Beach. Skal vi ikke også lige nævne Mimid Beach Resort, selvom det ligger ca. 80 km syd for Agadir.

Om Agadir

Agadir er Marokkos førende ferieby. I årtier har solhungrende turister valfartet til byen, der har en lang bred strand ud til Atlanterhavet. I Agadir finder du både masser af cafeer, barer, restauranter og shopping. Kort sagt, så er der alt hvad der skal til for en god ferie.

Dagene kan tilbringes under den marokkanske sol, men der er også mulighed for aktiviteter som golf, tennis og surfing. Du skal dog også afsætte tid til udflugter – fra Agadir kan du bl.a. besøge Essaouira, Marrakech og flere hyggelige landsbyer i Antiatlasbjergene.

10. Cypern

Bo på stranden på Cypern

På Cypern finder du nogle af Europas bedste strande. Flere steder kan du bo få meter fra vandkanten – f.eks. på voksenhotellet Infinity Blu i Fig Tree Bay (Protaras) eller det lækre Tsokkos The Dome Beach Hotel & Resort, hvor du kan bo lige ud til Macronissos Beach ved Ayia Napa.

Vi skal også nævne skønne Olympic Lagoon (kun for voksne) på Landa Beach og Nissi Beach Resort på Nissi Beach (billedet herunder), der begge ligger ved Ayia Napa.

Om Cypern

Som Europas mest solrige rejsemål er Cypern et oplagt valg til en dejlig efterårsferie. Øen er forholdsvis stor med mange muligheder, men de fleste turister vender snuden mod feriebyerne Ayia Napa og Fig Tree Bay, der begge har fantastiske strande og et stort udvalg af barer, restauranter og overnatningssteder.

Cypern er en spændende ø med flere gode oplevelser. Du kan f.eks. besøge den delte by Nicosia, se et af øens mange arkæologiske områder eller tage en tur op i Troodos-bjergene, hvor et helt andet Cypern åbenbarer sig.

11. Tel Aviv – Israel

Bo på stranden i Tel Aviv

I Tel Aviv er der flere hoteller som f.eks. Sheraton og Crowne Plaza Tel Aviv, der kun er adskilt fra stranden af promenaden/strandvejen, men vil du bo beach front, så er der ikke mange muligheder. Du skal lidt nord for byen, hvor du bl.a. finder Daniel Hotel Herzliya og West Tel Aviv Hotel by The Sea.

Om Tel Aviv

Tel Aviv er i vores øjne et af de mest oversete rejsemål i verden. Selvom der endda er direkte fly fra Danmark til Israels hovedstad, så synes byen helt glemt. I Tel Aviv ligger strandene på stribe, og de er et naturligt samlingspunkt for indbyggerne, der søger mod deres foretrukne område alt efter præferencer.

Tel Aviv er en verdensby med bl.a. gode spisesteder, farverige markeder og et yderst hektisk natteliv. Byen er desuden kendt for at være LGBT-venlig med barer, cafeer og klubber henvendt til netop det segment. Vi anbefaler at kombinere ferien i Tel Aviv med spændende udflugter til nogle af de historiske steder, som Israel er så berømt for.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*