Europas mest solrige rejsemål

Her er der (næsten) garanti for sol

Efter længere research med hjælp fra bl.a. Wikipedia, gennemgang af vejrrapporter og data fra feriehusportalen Holidu, der har lavet en omfattende undersøgelse af vejret i Europa, kan vi nu præsentere indlægget, som alle solelskere har ventet på.

Vi har ikke bare sammenlignet solskinstimer, men også halvskyede- og overskyede dage. Herunder finder du således Europas mest solrige rejsemål – med garanti.

Husk, at solen er stærk og skal nydes med måde. Selv i skyggen er det en god idé at huske solcremen. Du skal også drikke rigeligt med vand og eventuelt medbringe en hat til hovedet.

10. De Baleariske øer

De Baleariske Øer omfatter de populære rejsemål Ibiza, Mallorca, Menorca og Formentera. Øerne sniger sig ind på 10. pladsen over de mest solrige steder i Europa at holde ferie.

På alle øerne finder du fremragende strande og alt i faciliteter. Temperaturen i sommermånederne ligger på 28-32 °C, men De Baleariske Øer er også glimrende at besøge i f.eks. maj eller september.

Du kan booke en charterrejse til Mallorca, men også selv stå for fly og hotel. Til de øvrige øer er det ofte den eneste mulighed.

Se mere i vores miniguides til Ibiza, Mallorca, Menorca og Formentera.

De Baleariske øer har masser af gode strande – her på Mallorca

9. Den Franske Riviera – Nice og Marseille

Det er ikke underligt, at danskerne elsker Den Franske Riviera. Ikke nok med at du her finder god mad, skønne landskaber og charmerende landsbyer, så ligger strandene som perler på en snor langs kysten. Sydfrankrig er også et solsikkert rejsemål. I juni, juli og august kan du forvente temperaturer på 26-32 °C.

På Den Franske Riviera finder du et hav af overnatningsmuligheder i form af f.eks. hotel, lejlighed eller camping. Book fly til Nice, Marseille eller Montpellier og lej en bil – det giver maksimal frihed på rejsen.

Se mere i vores miniguides til Nice og Sydfrankrig.

8. De Dodekanesiske Øer – Kos, Rhodos og Karpathos

Så skal vi til Grækenland og De Dodekanesiske Øer. Kos, Rhodos og Karpathos får hvert år masser af sol, og om sommeren ligger temperaturen på 28-33 °C. Mens Kos og Rhodos næppe behøver nærmere præsentation og har et hav af muligheder for turisterne, så er Karpathos mere rolig. Alle steder finder du dog den velkendte græske gæstfrihed.

Du kommer nemmest afsted på en charterrejse til Kos eller Rhodos, men ofte har flere flyselskaber sæsonruter til øerne, hvis du selv vil stå for rejsen.

Se mere i vores miniguides til Kos og Rhodos.

7. Algarve

Algarve har marginalt flere solskinstimer end De Dodekanesiske Øer. Den portugisiske sydkyst har også en lang sæson, hvor du allerede fra marts måned kan finde de korte bukser frem.

Langs Algarvekysten finder du stribevis af feriebyer med en lang række aktiviteter for hele familien, men der er også gode muligheder for at komme lidt væk fra de gængse turistruter.

Mange bureauer har charterrejser til Algarve, men du kan også selv booke fly til Faro (ofte sæsonruter) og hotel langs kysten.

Se mere i vores miniguide til Algarve.

algarve guide
Smuk strand på Algarvekysten

6. Costa del Sol

Den spanske sydkyst hedder ikke Costa del Sol for sjov. I årtier har solhungrende danskere rejst til solkysten, der kommer ind som det sjettemest solrige ferieområde i Europa. På Costa del sol er der liv og glade dage med masser af barer, restauranter og aktiviteter – her kommer ingen til at kede sig.

Flere selskaber flyver til Malaga, hvorfra du nemt kommer til dit hotel med privat lufthavnstransfer eller i lejet bil. Du kan også booke en charterrejse til Costa del Sol.

Se mere i vores miniguide til Costa del Sol.

5. Costa de la Luz – Cadiz, Sevilla og Granada

Nu til et andet kystområde i Sydspanien. Vest for Gibraltar ligger Costa de la Luz, der er mere autentisk end Costa del Sol. Her ligger et af de mest solrige steder i Europa, som også kan prale af nogle af de højeste temperaturer i sommerperioden. Cadiz og Huelva hører til de større byer på kysten, der byder på lækker mad og ægte sydspansk stemning.

Denne del af Sydspanien kommer du nemmest til ved at flyve til Sevilla og herfra leje en bil. Find hotel i området her.

4. Malta

Lille Malta er det fjerdemest solrige rejsemål i Europa. Her får du masser af solskinstimer, og allerede i marts ligger temperaturen ofte over 20 °C. Hovedstaden Valletta er proppet med kultur og historie, men Malta er også perfekt til badeferien. I sommermånederne kan det blive temmelig varmt – i perioder 35 °C eller mere.

Flere charterbureauer, f.eks. folkeferie.dk, har Malta på programmet. Det er den absolut nemmeste måde at komme til den solrige ø.

Hyggelige Malta

3. Nordlige Sicilien – Palermo, Catania og Messina

Fra Malta er der ikke langt til Sicilien, hvor især nordkysten har rigtig mange solskinstimer. Måske er det derfor, at byer som Palermo, Messina og Catania år efter år tiltrækker tusindvis af turister. Men Sicilien er også et overflødighedshorn af oplevelser. Her finder du smuk natur, lækker mad og masser af spændende historie.

Det er muligt at finde charterrejser til Sicilien, men flere flyselskaber har også sæsonruter til f.eks. Palermo og Catania.

Se mere i vores miniguide til Sicilien.

2. Costa Blanca – Alicante, Valencia og Murcia

Tilbage til Spanien. Costa Blanca og området mod syd og sydvest hører ikke bare til et af de mest solrige steder i Europa, men har også bemærkelsesværdigt høje temperaturer i sommerperioden. Mens Alicante og til dels Valencia er velkendte byer, så kan du komme lidt væk fra turiststrømmen i f.eks. Murcia og området mod syd ved Cartagena.

Dele af kysten modtager mange turister, hvor du til de mest populære byer kan booke en charterrejse.

Se mere i vores miniguide til Costa Blanca.

1. Cypern

Cypern er Europas mest solrige rejsemål. Øen i det østlige middelhav har rigtig mange solskinstimer – i sommermånederne helt op til 13 timer dagligt. Her er der med andre ord gode muligheder for at arbejde på kuløren, men du kan også besøge den delte by Nicosia og tage på opdagelse i bjergene. Cypern er meget mere end strandferie.

Du kan besøge Cypern på flere måder. F.eks. på en charterrejse eller ved selv at booke fly og hotel.

Se mere i vores miniguide til Ayia Napa.

Velkendte Nissi Beach på Cypern, der er Europas mest solrige rejsemål

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*