Her skal du rejse hen i påskeferien

Søger du varme rejsemål i påsken så læs med her

Efter en kold og mørk vinter herhjemme søger mange danskere mod varmere himmelstrøg i påskeferien. Men hvor skal du tage hen på denne tid af året for at få noget sol og varme? Det giver vi et bud på her, hvor vi tager dig med fra de lange strande på Fuerteventura til Roms spændende seværdigheder.

1. Kanarieøerne

Der er naturligvis adskillige steder i Europa, der er varmere end Danmark på denne årstid, men ønsker du temperaturer over 20 °C og mulighed for at tage på stranden uden at fryse, så skal man lidt længere væk. F.eks Kanarieøerne, der er en evig feriefavorit.

De mest kendte er Gran Canaria og Tenerife, men vil du prøve noget andet kan du vælge Lanzarote eller Fuerteventura – sidstnævnte har øernes klart bedste strande.

På Kanarieøerne finder du masser af aktiviteter for hele familien. Du kan leje en bil og køre ud i det blå – måske finder du en skøn lille strand, hvor du kan arbejde på din kulør. Du kan spise god mad på feriebyernes restauranter og slå dig løs i det livlige natteliv. Find alle vores miniguides til Kanarieøerne her.

Sådan kommer du dertil

Kanarieøerne er helt perfekt til en ubekymret ferie i solen. Find masser af rejser til Kanarieøerne her – flyver I fra Jylland, så er der et endnu større udvalg hos f.eks. Primo Tours, mens Suncharter har rejser fra bl.a. Aalborg.

2. Lissabon

Ved floden Rio Tejo ligger Portugals hovedstad. Byen tilbyder en uformel atmosfære, skønne restauranter og et stort antal museer og gallerier. Kombineret med et lavt prisniveau og et mildt klima gør det Lissabon til et godt valg til påskeferien.

Mange forbinder Portugal med strandferie ved Algarvekysten, men prøv Lissabon, der vil være en overraskelse for de fleste. Det store rejsesite Condé Nast Traveler havde i øvrigt Lissabon på listen over hotte steder at besøge i 2016. Læs mere i vores Miniguide til Lissabon.

Sådan kommer du dertil

Du rejser til Lissabon på egen hånd. Fra København kan du flyve direkte, mens det kræver en mellemlanding fra Billund og Aalborg. Sammenlign flybilletter her og find det perfekte hotel på f.eks. hotels.com. I miniguiden kan du også se, hvilke hoteller vi anbefaler i Lissabon.

3. Mallorca

De senere år har Mallorca fået et helt nyt image. Dejlige hoteller har taget over fra kedelig budgetovernatning, og den smukke ø med de hvide sandstrande og høje bjerge er blevet in igen.

Tag det gamle tog til Mallorcas nordvestkyst og opdag en af øens bedst bevarede hemmeligheder: Den rolige by Puerto de Sóller, hvor du kan gå en tur på havnefronten eller spise god mad på en af de skønne restauranter.

Men der er masser af andre pragtfulde steder på Mallorca. Prøv f.eks. at bo i en finca, et gammelt landhus, der som regel ligger smukt i frodige omgivelser.

Sådan kommer du dertil

Du kan besøge Mallorca på egen hånd eller booke en charterrejse. Fra både Billund, Aalborg og København kan du flyve direkte – fra de jyske lufthavne afhænger det dog af, hvornår påsken falder.

Se efter hoteller på Mallorca her eller se mere i indlæggene De bedste familievenlige hoteller på Mallorca og De bedste kun for voksne hoteller på Mallorca.

4. Rom

Rom er et perfekt sted at møde foråret. Varmen kommer hurtigt til den italienske hovedstad, og byen er et overflødighedshorn af oplevelser. Ved at besøge Rom i foråret undgår du at gå rundt til alle seværdighederne i den kvælende hede.

Oplev Colosseum, Vatikanet, Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen. Senere kan du gå shop-amok i de små gader i bydelen Trasteveres, hvor du også finder fremragende restauranter og hyggelige barer.

Sådan kommer du dertil

Det er nemt at rejse til Rom på egen hånd. Fra både Billund og København kan du flyve direkte til den italienske hovedstad, der har overnatningssteder for enhver smag og pengepung. Du kan booke hotel på f.eks. hotels.com.

5. Nice

Den Franske Rivieras hovedstad byder på eksklusiv shopping, en syv kilometer lang strand og et væld af gode og hyggelige restauranter. Gå en tur i Vielle Ville, den gamle bydel, der har hyggelige smalle brostensbelagte gader med masser af lokalliv.

Nice er også et perfekt udgangspunkt for udflugter i området. Besøg f.eks. parfumebyen Grasse, den smukke halvø Cape Ferrat eller kør ind i landet og oplev skønne Provence, hvor du spiser rigtig godt. Læs mere i vores Miniguide til Nice.

Sådan kommer du dertil

Nogle flyselskaber har en direkte rute til Nice, men du kan også flyve til f.eks. Marseille og så finde transport derfra. Måske i lejebil som du også nemt kan få brug for, hvis du vil opleve rivieraen i eget tempo. Søg og sammenlign flybilletter her og finde et stort udvalg af hoteller i Nice her.

6. Cypern

Den dejlige ø i det østlige Middelhav har lækre strande og mulighed for at tage på udflugter til historiske steder. Allerede i marts sniger temperaturen sig op over 20 °C, og som Europas mest solrige rejsemål har Cypern har masser af solskinstimer.

De fleste turister bor i Ayia Napa eller Fig Tree Bay på den østlige del af Cypern, men prøv Limassol, der i disse år er ved at forvandle sig til et hipt sted med gode caféer og restauranter langs den idylliske havnefront. Læs meget mere i vores Miniguide til Ayia Napa.

Sådan kommer du dertil

Cypern er populær til en charterrejse, men du kan også finde direkte fly fra Danmark til Larnaca. Der kan dog være tale om sæsonruter, som typisk starter op i løbet af foråret. Alternativet er en mellemlanding et sted i Europa – f.eks. i Amsterdam.

7. Malaga

Solkysten har masser af varme, og netop nu er Malaga blandt de hotteste steder at holde ferie. Den gamle bydel er et skønt sted at gå rundt, men Malaga har også fået en stribe spændende museer, der tiltrækker et kreativt og nysgerrigt publikum.

Som andre steder på Costa del Sol har Malaga også nogle rigtig gode strande. De kan være travle, men vil du have mere privatliv, kan du finde et hav af små bugter langs kysten. Costa del Sol byder også på god mad, dejlige vine og spændende oplevelser i baglandet.

Sådan kommer du dertil

Costa del Sol er måske et af de nemmeste steder at komme til fra Danmark. Året rundt kan du flyve direkte til Malaga, hvorfra du kan finde transport til dit hotel i form af taxi eller lejebil. Udvalget af overnatningssteder er enormt – sammenlign priser på f.eks. booking.com, men du kan finde charterrejser her.

8. Dubai

Dubai behøver næsten ingen nærmere præsentation. Emiratet har efterhånden fået rigtig godt tag i danskerne, der her kan få en kombineret strand- og storbyferie i dejlige omgivelser.

Udover shopping, hippe barer og gode restauranter, så byder Dubai også på et hav af forlystelser og aktiviteter, der gør byen til et oplagt rejsemål for hele familien. Dubai er sådan et sted, der bliver ved med at overraske og som du med fordel kan kombinere med destinationer i f.eks. Asien eller Det Indiske Ocean. Læs mere i vores Miniguide til Dubai.

Sådan kommer du dertil

Du kan nemt selv booke fly og hotel, hvilket også er langt det billigste. Du kan se mere om overnatning i indlægget De bedste billige hoteller i Dubai. Hos populære Solfaktor kan du selv sammensætte din rejse med fly, hotel og lufthavnstransfer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*