Verdens bedste bystrande

Kombiner byliv med dejlige strande

Vil du have strandferie, men også være tæt på natteliv, kultur, shopping og restauranter? Så se med her. Vi har fundet syv skønne steder, der kombinerer by- og strandferie på bedste vis.

 

1. Barcelona – Spanien

Den katalanske storby optræder på de fleste top 10-lister over gode bystrande. Der er flere at vælge mellem – inklusive en for naturister. Strandene er generelt brede, og du kan gå lange ture eller tage en dukkert i det lune Middelhav.

I Barcelona er der gode clubs og strandbarer, men den levende by har selvfølgelig også masser af restauranter. Barcelona er især kendt for de mange gode spisesteder med tapas i topklasse, og i selskab med et glas eller to af den lækre spanske vin, så kan det ikke gå helt galt.

Når det kommer til kunst og kultur, så er der ikke mange byer, der slår Barcelona. Oplev verdensberømte museer og smuk arkitektur af bl.a. Antoni Gaudi. Byen er en perfekt kombination, hvis du både vil have strand- og byferie!

Hvornår: maj – september. Bo godt tæt på stranden: Lugaris Beach Apartments. Læs mere: Miniguide til Barcelona.

 

2. Nice – Frankrig

Strandene i Nice er skønne og berømte i det meste af verden. Mange af dem er privatejede, og de har som regel en række faciliteter og en eller flere gode restauranter. Uanset om du er til en svømmetur, solbadning eller vandsport, så er det muligt her.

I Nice kan du spise lækker fransk mad, opleve kunst og kultur på byens museer og måske lære om områdets spændende historie. I køreafstand er der mange gode seværdigheder – du finder romerske ruiner, gamle vingårde og smuk natur. Alt det vi bare elsker Sydfrankrig for.

Hvornår: juni, juli og august. Bo godt tæt på stranden: Hotel Locarno. Læs mere: Miniguide til Nice11 gode aktiviteter i Nice.

 

3. Rio de Janeiro – Brasilien

Det er ikke strandenes skønhed, men menneskenes, der er en af årsagerne til de verdensberømte strandes evige popularitet. Både Copacabana og Ipanema Beach er herlige steder at hænge ud om dagen, men det er ikke det eneste Rio kan byde på.

Når natten falder på, kan du danse eller møde de glade brasilianere på en af de mange klubber. Besøg den berømte kristusstatue, tag kabelbanen op til Sukkertoppen eller gå rundt i de smukke botaniske haver. Rio skal være på din bucket list – det er en by, der aldrig skuffer!

Hvornår: december – februar/marts. Bo godt tæt på stranden: Hotel Rio Othon Palace. Læs mere: Miniguide til Rio de Janeiro.

 

4. Sydney – Australien

Sydney har flere bystrande end man kan forestille sig. I byen er der strande til både sport og solbadning. Vælg Manly og Marouba, hvis du vil surfe og Avalon og Palm Beach, hvis du vil svømme.

Balmoral er den bedste strand for børnene, men vil du være hvor det sker og samtidig få lidt sol på kroppen, så kan man ikke komme udenom Sydneys mest berømte strand, Bondi Beach. Du skal selvfølgelig også give dig tid til at opleve alt det Sydney har at byde på. Operahuset, Sydney Harbour Bridge og en tur op Tower Eye, hvor du kan se byen oppefra.

Hvornår: november – marts. Bo godt tæt på stranden: The Blue Hotel Bondi. Læs mere: Sydney Travel Guide.

 

5. Tel Aviv – Israel

Tel-Aviv er lysår fra det Israel de fleste af os kender og har set på tv. Det er en moderne by med glimrende strande og international atmosfære.

Tel Aviv er blevet en rigtig populær destination for weekendture, hvor der bl.a. bliver arrangeret beach parties, og her fyldes både strandene og de omkringliggende caféer med glade gæster. Stemningen er afslappet, og du kan nyde god mad og et eksotisk natteliv.

Hvornår: April – oktober. Bo godt tæt på stranden: Artist Hotel. Læs mere: Miniguide til Tel Aviv.

 

6. San Sebastian – Spanien

La Concha i San Sebastian er ofte blevet udråbt som en af verdens absolut bedste bystrande. Det er en strand, der ligger beskyttet af vinden, og i San Sebastian har man ligefrem udviklet en badekultur omkring La Concha.

Det er her byens indbyggere samles, hvor stranden er et populært mødested efter arbejdstid. Besøgende i San Sebastian kan ikke kun nyde godt af den gode strand, men også nogle af klodens bedste restauranter.

Hvornår: maj – september. Bo godt tæt på stranden: Hotel Niza.

 

7. Los Angeles – USA

Mange forbinder byens strande med de rødklædte kvinder i badedragt, der suser hen ad stranden. Vi taler om tv-serien Baywatch, der har gjort Los Angeles’ strande verdensberømte.

Solbadning er en folkesport – det samme er beachvolley, svømning og at se og blive set. Men vil du væk fra ræset, så har byen faktisk 12 strande langs kysten, så der er rig mulighed for at finde din helt egen favorit. Los Angeles har desuden et forrygende natteliv og rigtig gode shoppingmuligheder.

Hvornår: April – oktober. Bo godt tæt på stranden: Stay Open Venice Beach.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*