6 varme vinterrejsemål med kort flyvetid

Den korteste rejsetid til varmen i vintermånederne

I vintermånederne ligger varmen langt fra Danmark. For at være helt sikker på sol og temperaturer over 30 °C, så skal du flyve i mange timer til f.eks. Østen eller Caribien.

Der er dog steder tættere på Danmark, hvor vejret som regel er godt, og hvor du kan skifte vintertøjet ud med shorts og t-shirts. Se f.eks. disse seks rejsemål, der bl.a. byder på god mad, dejlige strande og smukke naturoplevelser.

Tenerife

Tenerifes sydkyst er et rigtig godt valg til en solrig vinterferie. Her ligger feriebyerne på stribe med et bredt udvalg af hoteller, restauranter og forlystelser. Især er Tenerife perfekt til familieferien, men uanset alder, så kommer ingen til at kede sig på Kanarieøernes største ø.

Kan du løsrive dig fra solstolen og hotellets mange aktiviteter, så er det oplagt at tage på udflugt til charmerende landsbyer og Spaniens højeste bjerg, Pico de Teide, der er omgivet af den smukkeste natur.

Flyvetid fra Danmark
Ca. 5 timer

Vejret i vintermånederne
20-25 °C og i gennemsnit 35 mm regn pr. måned

Hvordan
Nemmest med en charterrejse, hvor fly, hotel og transport er inkluderet – søg billige charterrejser til Tenerife her. Jer, der rejser fra Jylland kan finde et endnu større udvalg hos f.eks. Primo Tours.

Alternativt kan du selv finde flybilletter og hotel. Se også indlæggene De bedste familiehoteller på Tenerife og De bedste hoteller på Tenerife.

Hurghada

Også Hurghada vil være et oplagt valg til en solrig familieferie. Langs den egyptiske kyst ligger det ene store resort efter det andet, og her kan du finde et kæmpe udvalg af faciliteter og aktiviteter. Nogle steder har all inclusive – en god idé, hvis du vil have styr på feriebudgettet.

Der skal nok være dem, der aldrig forlader hotellet på ferien til Hurghada, men du skal prøve en bådtur i Rødehavet, hvor du finder lækre strande og god snorkling. Kulturinteresserede kan tage med på udflugt til Kairo og Luxor, der begge har enestående monumenter fra det gamle Egypten.

Flyvetid fra Danmark
Ca. 5 timer

Vejret i vintermånederne
21-24 °C og stort set ingen nedbør

Hvordan
Hurghada er (næsten) udelukkende et charterrejsemål. Det er muligt at besøge området på egen hånd, men lufthavnen har kun få ordinære rutefly, og kysten er i den grad lagt an på pakketurister. Find charterrejser til Hurghada her.

Dubai

Danskerne har i den grad taget Dubai til sig. Det imponerende emirat har på rekordtid forvandlet sig fra ørken til en moderne storby med alt hvad hjertet begærer af aktiviteter, forlystelser og fremragende restauranter. Her er temaparker i verdensklasse, men også mulighed for at tage på ørkensafari og et lækkert cruise i solnedgangen.

Dubai har nogle af verdens bedste bystrande, men en kort sejltur fra kysten kan du besøge en af de små øer, der er det rene paradis. Har du mere eventyr i blodet, så er det bare om at besøge flere emirater – f.eks. Abu Dhabi eller Ras al-Khaimah.

Flyvetid fra Danmark
Ca. 6 timer

Vejret i vintermånederne
23-27 °C og i gennemsnit 5 mm regn pr. måned

Hvordan
Det er nemt selv at booke fly og hotel, men du kan også søge efter pakkerejser til Dubai her. Se også indlægget De bedste billige hoteller i Dubai.

Agadir

Agadir i Marokko er en velkendt charterdestination, der har en lang række skønne hoteller. De ligger primært ved eller tæt på den lange strand, men Agadir er en større by, hvor du kan finde billigere overnatning i de lokale bydele.

Netop byens størrelse giver mulighed for at få et indblik i den marokkanske hverdag – besøg blot det fremragende marked, der er som et arabisk eventyr. Kommer du kun for sol og strand, så har de fleste større hoteller et lækkert poolområde, mens du langs stranden kan finde beach clubs.

Er du til gode oplevelser, så tag en tur op i bjergene eller besøg de herlige byer Essaouira og Marrakech – sidstnævnte behøver næsten ingen præsentation – her får du alt det bedste Marokko kan byde på. I Agadir har du alle muligheder for en spændende og oplevelsesrig ferie.

Flyvetid fra Danmark
Ca. 5 timer

Vejret i vintermånederne
19-24 °C og i gennemsnit 45 mm regn pr. måned

Hvordan
Også Agadir besøger du nemmest på en charterrejse, men med ét stop fra København eller Billund med rutefly kan du nå den marokkanske by. Du kan finde flybilletter her og booke hotel her.

Gran Canaria

Solsikre Gran Canaria er danskernes mest populære vinterrejsemål. På den sydlige del af øen i feriebyerne Maspalomas, Puerto Rico og Playa del Inglés er der liv og glade dage på barer og restauranter, hvor det næsten er som at være hjemme i Danmark.

Det er her, du får en ubekymret ferie under sydens sol, og det gør Gran Canaria til et trygt og sikkert rejsemål for børnefamilierne.

Det er fristende bare at lade sig opvarte ved swimmingpoolen på sit hotel, men Gran Canaria er faktisk andet end sol og strand. Lejer du en bil er det oplagt at køre op i bjergene på midtøen, hvor gemte landsbyer og smukke naturoplevelser venter.

Nåh ja, det tager heller ikke lang tid at køre til hovedstaden Las Palmas, hvor du kan finde lækre tapasrestauranter.

Flyvetid fra Danmark
Ca. 5 timer

Vejret i vintermånederne
20-25 °C og i gennemsnit 20 mm regn pr. måned

Hvordan
Det er nemmest at besøge Gran Canaria på en charterrejse. Alternativt kan du selv booke fly og hotel – det er ofte billigere i f.eks. skoleferierne. Der er ofte en direkte rute til Gran Canaria fra både Billund og København i vintermånederne.

Se også indlæggene De bedste familiehoteller på Gran Canaria, Gran Canarias bedste hoteller og De bedste billige hoteller på Gran Canaria.

Aqaba

Til eventyren eller dig, der bare gerne vil prøve noget andet. Aqaba i Jordan lokker med dejlige hoteller og skønne strande, hvor du kan snorkle efter farverige fisk i Det Røde Hav. Byens hoteller tilbyder god service, og mange af dem har adskillige faciliteter.

Måske kommer du for at holde badeferie, men Jordan har seværdigheder i absolut verdensklasse. Du kan besøge den mageløse ørken Wadi Rum og selvfølgelig den imponerende oldtidsby Petra. Mod nord i det lille land kan du få storbystemning, lækker mad og spændende bazarer i hovedstaden Amman.

Flyvetid fra Danmark
Ca. 5 timer

Vejret i vintermånederne
19-24 °C og i gennemsnit 2 mm regn pr. måned.

Hvordan
Du kan fly med ét stop fra både Billund og København til Aqaba. Søg flybilletter her og book hotel her. Enkelte rejsebureauer har også Aqaba på programmet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*