Hurghada er fællesbetegnelsen for en ca. 40 km lang kyststrækning ud til Rødehavet. Centrum er Hurghada By og både mod nord og syd ligger de store resorts på stribe. Hurghada ligger kun fem timers flyvning fra Danmark, og den egyptiske by er et godt alternativ til Kanarieøerne i vinterperioden.

Området byder på masser af sol og strand, men kun få oplevelser i nærheden. Til gengæld kan du kombinere Hurghada med flere seværdigheder i verdensklasse – f.eks. pyramiderne i Kairo og templer og kongegrave i Luxor.

Så er solen på vej ned

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Hurghada – se aktuelle tilbud
Book hotel i Hurghada og få prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Hurghada – sammenlign priser her

Strande og ferieområder

Hurghada har to større ferieområder. Hurghada By, der også byder på lokalliv, og El Gouna, der er et kunstigt skabt feriested bygget op omkring en række kanaler og laguner. Mens det kun er få hoteller, der ligger i selve Hurghada By, så har El Gouna overnatningssteder i “centrum”, men altså helt uden lokalliv.

Langs rødehavskysten ligger adskillige gode sandstrande. Mange af dem er ejet af hotellerne, der stiller solstole og parasoller til rådighed for deres gæster. Her er som regel også mulighed for at prøve forskellige former for vandsport ligesom du selvfølgelig kan finde et udvalg af barer og restauranter.

I både El Gouna og Hurghada By er det muligt at finde offentlige strandafsnit. Nogle er gratis, men andre har entré. Også her kan du leje solstole og parasoller. Generelt er strandene langs kysten lavvandede og meget børnevenlige.

Selvom mange strande er skønne med sand og klart vand, så får de baghjul af Giftun-øerne ud for kysten. Her er der tale om ægte bountystrande med mulighed for god snorkling. De to mest populære strande er Mahmya og Orange Bay, der begge byder på hvidt sand og krystalklart turkisblåt vand. Vi taler om paradisstrande i verdensklasse.

Du kan besøge strandene på bådture fra fastlandet, hvor du kan vælge mellem forskellige programmer.

Øerne ud for kysten har superstrande

Overnatning

Hurghada består stort set kun af store resorts, der ligger ud til stranden. Her kan du som regel finde alt i faciliteter, og mange af hotellerne er store som byer. De har ofte flere swimmingpools, underholdning, aktivitetsprogram og spa- og fitnessfaciliteter. Du kan også vælge mellem flere barer og restauranter med både buffet og á la carte.

Nogle hoteller tilbyder all inclusive i forskellige former. Her er det altid en god idé at tjekke, hvad der er inkluderet. Det kan f.eks. være, at du skal betale ekstra for vandsport eller at spise á la carte.

De store resorts er fire- eller femstjernede og har god service. Du kan som regel også få hjælp til f.eks. transport og udflugter.

Langt de fleste turister, der besøger Hurghada booker en pakkerejse med fly, hotel og transport inkluderet. Det er langt den nemmeste (og sandsynligvis også billigste) måde at holde ferie ved Rødehavskysten. Du kan se aktuelle tilbud på rejser til Hurghada her.

Hurghada har mange store og dejlige resorts med alt i faciliteter

Seværdigheder

Mens Hurghada By ikke har de helt store seværdigheder, så findes de i rigt mål andre steder i Egypten. Både Luxor og Kairo kan med lidt god vilje nås på en dagstur, men book hellere en udflugt med minimum én overnatning.

Hurghada By

Hurghada vinder helt sikkert ingen skønhedskonkurrence. Det er en by, som ikke rigtig er gearet til turisme, og du går ikke glip af det helt store, hvis du springer den over.

En tur forbi bazaren er dog en fin oplevelse – ikke mindst for at opleve lidt lokalstemning. Hurghadas flotteste bygning er moskéen, men her er adgang forbudt for ikke-muslimer. Byen har også et aquarium.

Ørkensafari

Den barske ørken ligger lige udenfor byen. Den kan du opleve i jeep, buggy eller quadbike. Det kan være lidt af et adrenalinsus, hvor du også kommer forbi beduinlandsbyer. Frokost er ofte inkluderet i turen.

Giftun-øerne

De pragtfulde Giftun-øer som vi skrev om længere oppe, er absolut et besøg værd. Du kan købe ren transport til øerne eller pakker med f.eks. frokost og snorkling inkluderet. Selvom du kun booker transport, så kan du købe mad ved både Mahmya og Orange Bay, der begge har en restaurant.

Kairo

Sfinxen. Pyramiderne. Det Egyptiske Museum. Få byer i verden kan tilbyde så fantastiske oplevelser som Kairo. Egyptens hovedstad kan til nød opleves på en dag, men vi anbefaler minimum én overnatning.

Kairo har så mange verdensklasseseværdigheder, at du skal unde dig selv tid til i ro og mag at fordybe dig i de imponerende pyramider og den mystiske sfinx, der ligger et stenkast derfra. Det nye egyptiske museum er overflødighedshorn af enestående effekter, men Kairo er også livlige markeder og lækker mad.

Luxor

Luxor er uden tvivl et af de mest fantastiske historiske og arkæologiske områder i verden. Det er ganske enkelt fantastisk at gå i fodsporene på de gamle egyptere, der her opførte enestående bygningsværker.

I Luxor er Karnaktemplet med bl.a. Ramses 2’s søjlehal en af topseværdighederne, men lige så spændende er Kongernes Dal på den anden side af Nilen. Det var her Egyptens faraoer blev stedt til hvile i imponerende grave. Du skal selvfølge også prøve en sejltur på Nilen i en af de klassiske felukkaer og besøge byens farverige marked.

Al Mina-moskéen i Hurghada

Mad og drikke

Som nævnt ligger de store resorts som perler på en snor langs kysten. Mange af dem har flere restauranter med fokus på f.eks. det italienske eller mexicanske køkken. De har også buffetrestauranter, der som regel har et kæmpe udvalg med alverdens retter for både børn og voksne.

All inclusive er udbredt i Hurghada, men mange af de hoteller, der tilbyder konceptet, har også á la carte restauranter, hvor du kan vælge mellem de forskellige spisesteder. Nogle steder er der frit valg, mens andre hoteller har begrænsninger på, hvor mange aftener du kan spise á la carte.

En væsentlig del af turisterne i Hurghada spiser på hotellet, men der er alle mulige grunde til at prøve nogle af byens restauranter Selvom Hurghada i høj grad er lagt an på turisme og der også i centrum er et internationalt udvalg af spisesteder, så kan du også prøve at spise egyptisk mad.

Besøg f.eks. Nubian Café, der er et uformelt sted ved marinaen, hvor du får god lokal mad til lige så gode priser. Hos Star Fish kan du mæske dog i frisk fisk og skaldyr. Det er en yderst populær restaurant på hovedgaden, hvor du kan vælge din fisk, der ligger på is.

The Heaven er en af Hurghadas bedste restauranter, hvor det bliver lidt finere, men stadig til rigtig gode priser. Heaven ligger ved marinaen, og det er bl.a. her du finder et pænt udvalg af spisesteder.

Du skal også se efter Gad’s spisesteder, der ligger flere steder i Hurghada i forskellige former. Fra fastfood-steder til egentlige restauranter. Det er enkel lokal mad, men bestemt værd at prøve.

De fleste af Hurghadas hoteller har et udvalg af barer og nogle også natklubber/diskoteker. Vil du prøve noget andet, så er der muligheder i byens centrum. Viking Bar og Papas Bar er to velkendte steder at snuppe en øl og måske høre livemusik.

Kig ud over Hurghada Marina

Transport

Ind og ud

Som nævnt rejser som alle turister til Hurghada som del af en pakkerejse med fly, hotel og transport inkluderet. Selvfølgelig kan du også rejse på egen hånd. Der er dog kun få flyforbindelser og uanset om du rejser fra Billund eller København, så er det nødvendigt med minimum én mellemlanding. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

At komme rundt

Rejser du til Hurghada for sol og strand, så behøver du i princippet ikke forlade dit hotel. Men det kan bestemt anbefales at tage ind til Hurghada By for at få lidt lokalstemning. Dit hotel kan sørge for transport, men det er supernemt at bruge minibusserne, der kører langs kysten og inden for byområderne.

Minibusstationen ligger i El Dahar i Hurghada by, men undervejs på ruterne er der ingen faste stoppesteder. Du vinker blot for at stoppe minibusserne, der koster max. 2,50 egyptiske pund uanset, hvor langt du skal. Råb stop når du skal af.

Vil du på en længere udflugt, så forhør dig på dit hotel eller hos dit rejsebureau, om de kan hjælpe. Af sikkerhedshensyn skal du ikke tage på tur på egen hånd, men bruge en af de lokale arrangører.

Praktisk information

Valuta

I Egypten hedder valutaen pund, der er delt op i piastre. Kontantautomater ligger i byen og nogle restauranter tager også kreditkort. Skal du handle på markederne er kontanter nødvendige. I Egypten er drikkepenge udbredt, så prøv så vidt muligt altid at have småpenge på dig.

Mere info

En guidebog eller et kort over byen er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Du kan også finde forslag til gode barer, hoteller og restauranter. Måske skal du have vaccination inden din rejse – se anbefalinger her.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Hurghada anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Egypten og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Vejret i Hurghada og bedste rejsetidspunkt

Du kan tage til Hurghada året rundt, men byen besøges typisk om vinteren, hvor temperaturen ligger på 20-24 °C. Det kan i perioder være både koldere og varmere.

Generelt er Hurghada et meget solsikkert rejsemål. Bemærk, at det kan være køligt om natten i vinterperioden - 10-12 °C er ikke unormalt. Sommeren er meget varm i Hurghada - her ligger dagtemperaturerne som regel over 40 °C.

Hurghada
26°
clear sky
30% humidity
wind: 7m/s N
H 26 • L 19
23°
Thu
23°
Fri
23°
Sat
22°
Sun
24°
Mon
Weather from OpenWeatherMap

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Hurghada – se aktuelle tilbud
Book hotel i Hurghada og få prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Hurghada – sammenlign priser her

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*