Europas bedste strande – her er de

Sig goddag til turkisblåt vand og kridhvidt sand

Det har ikke været nemt at finde Europas bedste strande. Vi har surfet nettet tyndt efter brugerundersøgelser, ekspertvurderinger og endda antallet af hashtags på Instagram.

Der ligger således en omfattende research bag dette indlæg, men vi er glade for nu at kunne præsentere vores bud på Europas bedste strande.

Der findes selvfølgelig mange andre fantastiske strande i Europa og sandsynligvis også nogle, der ligger smukkere og mere dramatisk. Men her skal det handle om badevenlighed, og det får du i høj grad på strandene herunder.

Sig goddag til hvidt sand og krystalklart vand og læs om Europas bedste strande som vi håber kan inspirere dig til din næste ferie.

15. Koukonaries Beach – Skiathos – Grækenland

Lille Skiathos hører til øgruppen Sporaderne. Her ligger også øerne Skopelos og Alonnisos, men det er især Skiathos, der bliver fremhævet for sine fremragende strande.

En af dem er Koukonaries på sydkysten 13 km fra hovedbyen. Du har ikke stranden for dig selv, men der er trods alt nok plads til, at du kan smide et håndklæde i det lyse sand og bare nyde den græske sol.

Du har mulighed for at bo et stenkast fra stranden – se nærmere på ELIVI Skiathos eller Aelia Studios.

14. La Pelosa Beach – Sardinien – Italien

Få øer i Europa har så mange fremragende strande som Sardinien. Costa Smeralda på den nordlige del af øen er jet-settets legeplads, men ellers synes den italienske ø lidt glemt.

Er du til sol og strand, så er det bare om at vende snuden mod Sardinien og La Pelosa Beach, der byder på hvidt sand og lavt krystalklart vand. Et sandt paradis, der ligger på den nordvestlige del af øen ca. 25 km fra Porto Torres.

Du kan bo i nærheden af La Pelosa på Capo Falcone Charming Apartments eller Residence Hotel La Pelosetta.

13. Cala Mondrago – Mallorca – Spanien

Mallorca har adskillige gode strande. En af dem er den mindre kendte Cala Mondrago, der ligger smukt i et naturreservat mellem Santanyi og Cala d’Or. Stranden er helt uden bebyggelse, men har dog parkeringsplads, udlejning af solstole og en lille cafe/strandbar.

Cala Mondrago har lyst sand og glasklart vand i turkisblå og smaragdgrønne nuancer. På begge sider af stranden er der stier til mindre bugter, der er knap så besøgte. Du kan bo på f.eks. Hotel Cala d’Or eller i en pragtfuld finca som Finca Melanie for at være tæt på Cala Mondrago. Du kan finde charterrejser til Mallorca her.

Meget lille del af Elafonissi Beach på Kretas sydkyst

12. Oludeniz Beach – Tyrkiet

Oludeniz Beach er en spektakulær strand, der i princippet består af to dele. Den lange sandstrand ved selve feriebyen Oludeniz og så den smukke lagune med det klare turkisblå vand, der bare er så smuk.

Dele af stranden kan være overrendt i højsæsonen, men lagunen ligger i en nationalpark, hvortil der kræves entré, så her er ofte lidt roligere og nok så vigtigt bedre bademuligheder. Oludeniz Beach ligger ca. 15 km fra den mere kendte ferieby Fethiye.

Du kan bo billigt på f.eks. On Oda Oludeniz, der ligger ca. 400 m fra stranden. Find charterrejser til Tyrkiet her.

11. Playa de Ses Illetes – Formentera – Spanien

Badeparadiset Formentera er en del af Balearerne og kendt for sine mange fremragende strande. Den nordligste del af øen består af en lange smal tange, hvor du finder Playa de Ses Illetes, der byder på en kilometer langs sandstrand med lavt krystalklart vand i turkisblå farver.

På den anden side af tangen hedder stranden Playa de Llevant, der også nemt kunne være på denne liste. Der kan være mange mennesker på stranden i højsæsonen, men gå mod nord for at få lidt mere plads. Det bedste hotel tæt på stranden (ca. 1,5 km) er Cas Saliners.

10. Cala Macarella – Menorca – Spanien

Vi bliver i Spanien og Balearerne. På Menorca ligger den lille bugt Cala Macarella, der har en fremragende strand med fint sand og krystalklart vand. Selvom Cala Macarella ligger lidt afsides, så er stranden ikke længere en hemmelighed.

Her er godt fyldt op i højsæsonen, og det er en god idé at komme tidligt. Omkring stranden er der gode vandrestier, og de fører bl.a. til den lige så lækre Cala Macarelletta. Cala Galdana er nærmeste by (ca. 1,6 km) – her ligger flere  hoteller – bl.a. Comitas Floramar.

europas bedste strande
Smukke Zlatni Rat på øen Brac i Kroatien

9. Fig Tree Bay – Cypern

En del af strandene på listen ligger et godt stykke fra barer, restauranter og hoteller, men det gælder absolut ikke Fig Tree Bay. Her er der tale om en fuld udbygget ferieby med alt i faciliteter.

Det gør selvfølgelig også, at der kan være rigtig mange mennesker på stranden – især i højsæsonen. Til gengæld er Fig Tree Bay et superlækkert sted med fint sand og krystalklart turkisblåt vand.

Der er masser af overnatningsmuligheder ved Fig Tree Bay. Gode valg er Alva Hotel Apartments og Capo Bay Hotel, der begge får topanmeldelser af tidligere gæster.

8. Elafonissi Beach – Kreta – Grækenland

Elafonissi Beach bliver også kaldt Europas Maldiverne. Det skønne strandområde på den sydøstlige del af Kreta tiltrækker mange badegæster på trods af beliggenheden langt væk fra de store feriebyer.

Elafonissi består af både laguner og egentlige strande. Nogle steder er sandet lyst, andre steder lys pink. Vandet er klart og turkisblåt, og der kan lejes solstole og parasoller. Til gengæld er det en god idé at proviantere hjemmefra.

Udvalget af overnatningssteder ved stranden er begrænset. Et lækkert sted er Elafonisi Resort by Kalomirakis Family, men du kan bo lidt billigere på Lafo Rooms. Uanset hvor du vælger at bo, så book i god tid i højsæsonen.

7. Zlatni Rat – Brac – Kroatien

Ud for den kroatiske kyst ved Split ligger øen Brac med den spektakulære strand Zlatni Rat. Den bliver også kaldt Golden Horn Beach pga. dens form som et lang horn, der stikker flere hundrede meter ud i Adriaterhavet.

Stranden er med grus, groft sand og fine småsten og flankeret af pinjetræer. Vandet er klart og skifter i blå og smaragdgrønne nuancer. Ved Zlatni Rat blæser det som regel op i løbet af eftermiddagen, men du kan altid finde lå på den ene eller anden side af tangen.

Der er masser af overnatningssteder tæt på stranden. Se f.eks. Bluesun Hotel Elaphusa eller det noget mindre Villa Paola.

Navagio Beach på Zakynthos er en af verdens mest fotograferede strande – helt forståeligt

6. Balos – Kreta – Grækenland

Endnu en spektakulær strand på Kreta. Balos ligger helt mod vest på den aflange ø og er ikke så nem at komme til. De sidste 8-10 km tilbagelægges på en hullet jordvej, og vel fremme ved parkeringspladsen er der 20 minutters gåtur.

Til gengæld kan du så nyde den kombinerede strand og lagune, der byder på hvidt sand og lavt turkisblåt vand. Der er udlejning af solstole og parasoller, men kom så tidligt som muligt. Også for at få en parkeringsplads. Det er dog også muligt at sejle til Balos fra både Chania og Kissamos.

Der er ingen overnatningssteder på Gramvousa-halvøen, men du kan booke hotel i Kissamos ca. 8 km derfra. Se f.eks. Balos Beach, der får gode anmeldelser. Du kan også have badebyerne ved Chania som base – se tilbud på charterrejser til Kreta her.

5. Santa Giulia – Korsika – Frankrig

Den smukke strand ved Santa Giulia består primært af en lang smal tange. Her finder du et lækkert badeparadis med mulighed for at bo få meter fra vandkanten. Stranden begynder helt inde i den lille by Santa Giulia og fortsætter knap to km ud af tangen.

Den lækre sandstrand har lavt turkisblåt vand og flere steder kan du få lidt at spise og drikke. Der er gratis parkering, men kom tidligt for at få en plads. Endnu bedre er det selvfølgelig at booke overnatning ved stranden.

Du har mulighed for at bo få meter fra vandkanten på f.eks. Residence Moby Dick. Tættere på byen og ca. 300 meter fra stranden ligger det anmelderroste Costa Nera Beach House.

4. Cala Saona – Formentera – Spanien

Så skal vi til Formentera igen. I en lille bugt ligger Cala Saona, hvor du finder en superlækker strand med hvidt sand og ubegribeligt klart turkisblåt vand. Det er en lavvandet strand, der også vil være helt perfekt for børn. Der er udlejning af solstole og parasoller, men i højsæsonen kan der være temmelig mange mennesker ved Cala Saona. Flere steder kan du købe mad og drikke.

Der er gode muligheder for at bo tæt på Cala Saona. Af egentlige hoteller/lejligheder kan du se nærmere på Punta Rasa, men i området ligger flest feriehuse – f.eks. det skønne Es Lliri Blanc.

europas bedste strande
Enestående Cala Goloritze har noget af det klareste vand i Europa

3. Navagio Beach – Zakynthos – Grækenland

Navagio Beach er nok en af verdens mest fotograferede strande. Det skyldes selvfølgelig beliggenheden mellem to høje klipper og ikke mindst det rustne skibsvrag, der er skyllet op på stranden. Navagio Beach kan kun besøges fra vandsiden, men det er Zakynthos’ største turistattraktion og her er altid mange mennesker. Stranden har dejligt sand og pragtfuldt turkisblåt vand.

Navagio Beach ligger forholdsvis afsides. Du kommer nemmest til Zakynthos på en charterrejse. Øen er ikke særlig stor, og alle steder kan du booke en båd (eller leje din egen) til stranden.

2. Cala Goloritze – Sardinien – Italien

Fra Grækenland til Italien og fantastiske Sardinien. Her ligger Cala Goloritze, der ligesom Navagio er omgivet af dramatisk natur med bl.a. klipper. Den ganske lille bugt har en fremragende strand med det klareste turkisblå vand, man kan tænke sig.

Cala Goloritze ligger på Sardiniens østkyst i et smukt og vildt landskab. Der er et godt stykke vej til nærmeste overnatningssted i byen Baunei. Her kan det charmerende Hotel Goloritze og B&B Boladina Experience anbefales.

1. Rabbit Beach – Lampedusa – Italien

Så til førstepladsen på listen over Europas bedste strande. Den smukke Rabbit Beach med det hvide sand og lave krystalklare vand ligger i en lille bugt helt uden barer, restauranter og overnatningssteder.

Lampedusa er dog en lille ø, og du kan nemt booke et hotel tæt på den fantastiske strand. Se f.eks. Hotel Macondo, som får rigtig gode anmeldelser fra tidligere gæster, eller det lækre feriehus Luna di Ponente.

europas bedste strande
Du har ikke Rabbit Beach for dig selv, men stranden er helt fantastisk

1 Comment

  1. Jeg vil godt lige slå et slag for Alcudia på Mallorca. Det er altså en rigtig lækker strand der også er børnevenlig. Det er mest til jer der har børn.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*