Tre gode steder til sommerferien i Thailand

Du kan sagtens tage til Thailand om sommeren

Vintermånederne er traditionelt højsæson i Thailand. Det er på det tidspunkt af året, at solen skinner fra en skyfri himmel og temperaturen ligger omkring 30 °C. Selvom det statistisk er knap så solrigt om sommeren, så er der stor forskel fra landsdel til landsdel i det store land.

Vi præsenterer her de tre bedste områder at besøge Thailand om sommeren. Udover lave priser, så er her også færre turister, og du har større mulighed for at opleve det autentiske Thailand.

Husk, at det er nemt at rejse rundt i Thailand, hvor man er vant til turister. Du kan eventuelt booke transport hjemmefra – f.eks. lufthavnstransfer – få et uforpligtende tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

1. Det centrale Thailand, Bangkok, Hua Hin og Pattaya

Det centrale Thailand, omkring hovedstaden Bangkok, er kun moderat ramt af regnsæsonen. Sommermånederne byder på byger, men det regner sjældent flere dage i træk.

Medmindre du har besøgt byen før, så er Bangkok et must at besøge på enhver thailandrejse. Det er her du finder de imponerende templer, den bedste mad og langt det største udvalg af shoppingsteder.

Den thailandske hovedstad kombineres som regel med en rundrejse eller en badeferiedestination. Er du til sidstnævnte, så ligger Hua Hin og Pattaya begge et par timers kørsel væk –  her finder du samme klima som i Bangkok.

Hua Hin er kendt for sin lange strand og mange gode resorts – byen er forholdsvis rolig og et fremragende udgangspunkt for omegnens spændende seværdigheder.

Mens Hua Hin primært henvender sig til familier og par, så har Pattayas legendariske natteliv først og fremmest den mandlige del af befolkningen som målgruppe. I byen findes flere end 1000 barer, men her er faktisk også gode resorts og restauranter. Pattaya er desuden et af Thailands billigste rejsemål.

Juni og juli er et glimrende tidspunkt at tage til det centrale Thailand, området får i begge måneder ca. 115 mm regn og temperaturen ligger på ca. 32° C.

Sådan kommer du afsted

Mange rejsebureauer har Thailand på programmet. Her er fly, hotel og nogle gange også transport inkluderet – se aktuelle tilbud lige her.

Er du på egen hånd, så kan du fra København kan du flyve direkte til Bangkok med Thai Airways. Alternativt kan du tage em mellemlanding i f.eks. Doha, Dubai eller Istanbul. Fra Billund kan du flyve via Amsterdam eller Istanbul. Søg og sammenlign flybilletter her.

Når det gælder overnatning er der masser af muligheder. I Thailand får du meget for pengene og måske har du råd til at bo på 4- eller 5-stjernet hotel. Book overnatning på hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og som regel også de laveste priser.

Fra lufthavnen til dit hotel kan du hjemmefra booke transfer hos et dansk rejsebureau i Thailand – se mere her.

Hua Hin
Lille del af den lange strand i Hua Hin

2. Koh Samet og Rayong

Et par timers kørsel syd for Pattaya kommer du til byen Rayong. Ud for kysten ligger øen Koh Samet, der er kendt for at være et af de tørreste steder om sommeren i Thailand. Koh Samet er meget populær i denne periode, og da de fleste hoteller ligger på stranden, er der her mulighed for at få en god badeferie tæt på Bangkok.

Koh Samet er ikke særlig stor, og selvom det er lavsæson, anbefaler vi at booke overnatning i forvejen. Rayong på fastlandet er en af Thailands oversete feriebyer.

Det er som om at turisterne kører forbi for at slå sig ned på Koh Samet eller ved øerne omkring Koh Chang, der ikke får megen sol i sommermånederne. Strandene ved Rayong er lange, og det er en del af Thailand, der ser forholdsvis få turister.

Til gengæld oplever Rayong en stigende popularitet blandt udlændinge, der køber ferieboliger her. Set over hele året er Rayong og Koh Samet nok et af de bedste områder i Thailand, hvis man kommer for sol og tørvejr. Det betyder selvfølgelig ikke, at regn er udelukket, men den falder ikke i samme mængde, som man ser andre steder i landet.

Også her er juni og juli gode tidspunkter at holde ferie, området får ca. 90 mm regn i disse måneder, og temperaturen ligger på ca. 31° C.

Sådan kommer du afsted

Nærmeste større lufthavn er den i Bangkok. Du kan længere oppe på siden se hvilke flyselskaber du kan benytte. Fra lufthavnen til dit hotel har du igen mulighed for at booke transfer hjemmefra – det kan du gøre lige her.

Find det perfekte hotel på f.eks. hotels.com – vi kan anbefale det lækre Sai Kaew Beach Resort, der ligger direkte ud til stranden på Koh Samet.

koh-samet-copyright-solstrandsommer
Koh Samet har mange strande og bugter ned ad østkysten

3. Den vestlige Thailandbugt, Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao

Disse tre og aldeles pragtfulde øer i Thailandbugten er meget besøgt i sommermånederne. Byger forekommer, men ellers skinner solen fra en skyfri himmel.

Du kan tilmed boltre dig på nogle af Thailands bedste strande, der i denne periode ikke er ramt af monsunen. Det er ren verdensklasse at plaske rundt ved de hvide sandstrande med det mest krystalklare vand, man kan tænke sig.

De tre øer er meget forskellige. Koh Samui er langt den mest alsidige, men også den mest besøgte. Her finder du lækre resorts, gode restauranter og et livligt natteliv. På Koh Phangan, der sine steder synes ret ufremkommelig, finder du gemte bugter, men også det verdensberømte full moon party, der finder sted på den sydlige del af øen.

Koh Tao er dykkernes paradis – her er gode strande og en ungdommelig atmosfære. Det er oplagt at kombinere de tre øer, men området er desværre et af de dyreste i sommermånederne. Det er bestemt stadig til at betale, og så skal man ikke glemme, at leveomkostningerne er væsentlig lavere end i f.eks. Sydeuropa.

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao kan besøges fra juni til august, hvor juni er en lille højsæson. Det er billigst i august, hvor vejret stadig er glimrende. 

Området får ca. 100 mm regn om måneden i sommerperioden, og temperaturen ligger på ca. 32° C. Her er høj luftfugtighed.

Sådan kommer du afsted

Der er flere måder at besøge øerne. Nemmest er det at flyve til Koh Samui fra f.eks. Bangkok eller Singapore. Kommer du direkte fra Danmark, så kan du eventuelt tage nogle dage i en af de to byer inden du rejser videre.

Du kan tilbringe hele ferien på Koh Samui eller tage på øhop til Koh Tao og/eller Koh Phangan. Det er supernemt at rejse på egen hånd i Thailand – få dit hotel til at hjælpe med transport mellem øerne – det gør de gerne.

På Koh Samui kan vi anbefale King’s Garden Resort eller Rocky’s Boutique Resort. På Koh Phangan kan du se nærmere på det lækre Buri Rasa og på Koh Tao anbefaler vi Sai Daeng Resort, hvor du kan snorkle efter revhajer lige ud for hotellet.

På Koh Phangan er strandene fantastiske – billedet her er taget i august

1 Comment

  1. Koh Phangan er rigtig lækker. Masser af små bugter og vildt klart vand. Det er som at være på en øde ø.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*