Sol, strand og fodbold

Kombiner fodbold med sol og strand

Vild med både strand og fodbold? Hvorfor ikke kombinere de to ting? Læs med herunder, hvor vi har fundet seks steder du kan se topfodbold og nyde livet på skønne strande.

Vi kommer selvfølgelig også med forslag til, hvor du skal overnatte afhængig af, om du vil bo i byen, ved stranden eller tæt på stadion. Som altid får vores hotelanbefalinger topanmeldelser af tidligere gæster.

 

1. Barcelona

Lad os starte med det mest sublime. Det gælder ikke kun fodbolden, men også strandene og selvfølgelig selve byen Barcelona, der bare har så meget at byde på. For de fleste fodboldelskere står et besøg på FC Barcelonas stadion Camp Nou højt på ønskelisten. Det er et slags fodboldens mekka, hvor der som regel bliver spillet offensivt og underholdende.

I Barcelona er der aldrig langt til stranden, men det er også en by med god mad og fantastisk natteliv. Læs meget mere om bl.a. transport, seværdigheder og overnatning i vores miniguide til Barcelona.

Billetter til FC Barcelonas kampe

Det er supernemt at købe billetter til FC Barcelonas kampe. Klik ind på f.eks. arteudland.dk, men du kan også se klubbens officielle hjemmeside. Camp Nou ligger ca. 5 km fra centrum, og du kan tage metrolinjerne L3, L5 og L9.

Hvor skal du bo

Tæt på stadion: The White Flats Les Corts
I byen: Hotel Praktik Èssens

 

2. Marseille

Byens stolthed hedder Olympique Marseille. For ikke så mange år siden var det et af Europas bedste hold, men der bliver absolut stadig spillet god fodbold på byens store stadion Velodrome med plads til over 67.000 tilskuere.

Olympique Marseille er altid med i toppen af den franske liga, og når holdet spiller mod ærkefjenden Paris St. Germain syder byen af fodboldfeber.

Marseille har i årevis haft et lidt blakket ry, men byen er også lækker mad, glimrende strande og tæt på alt hvad skønne Sydfrankrig har at byde på. Læs meget mere om bl.a. transport, seværdigheder og overnatning i vores miniguide til Sydfrankrig.

Billetter til Olympiques Marseilles kampe

Klik ind på Olympique Marseille officielle hjemmeside for at booke billetter. Siden er dog kun på fransk, men har du mod på det kan du klikke ind på footballticketnet.com.

Kendere af klubben anbefaler at booke billetter på langsiderne. I kurverne holder de hardcore fans til, og det kan være en voldsom og larmende fornøjelse. Stade Velodrome ligger ca. 3,5 km fra centrum. Tag metrolinje 2 og stå af på Rond-Point du Prado eller Sainte Marguritte Drumel.

Hvor skal du bo

Tæt på stadion: Mercure Marseille Centre Prado Velodrome
I byen: Place Aux Huiles

 

3. Lissabon

Så skal vi til Portugals hovedstad Lissabon, hvor fodboldelskere kan vælge mellem to topklubber; Benfica og Sporting Lissabon. Begge hold ligger altid i toppen af den nationale liga og er med i de europæiske turneringer.

Lissabon er en pragtfuld by med gode seværdigheder og flere forskellige bydele med hver deres charme. Prisniveauet er lavt, og byen har både gode restauranter og et pulserende natteliv.

Der er heller ikke langt til stranden. Faktisk ligger Lissabon lige ud til kysten, men de lokale tager hellere til Cascais og Estoril en kort køretur væk. Læs meget mere i vores miniguide til Lissabon.

Billetter til Benfica og Sporting Lissabons kampe

De to klubber spiller på hver deres stadion. Benfica på Estadio da Luz og Sporting på José Alvalade Stadion. Du kan købe billetter til kampene på footballticketnet.com. Estsdio da Luz ligger 8 km fra centrum – tag den blå metrolinje og stå af på Colegio Militar.

Estadio José Alvalade ligger 7 km fra centrum tæt på Estadio da Luz. Her skal du dog tage den grønne metrolinje og stå af på stationen Campo Grande.

Hvor skal du bo

Tæt på stadions: LX Art Flats
I byen: Flora Chiado Apartments

 

4. Rio de Janeiro

Sol, strand og fodbold. Og samba. Hardcore fodboldfreaks vil med stor sandsynlighed knuselske Rio de Janeiro for kombinationen af klassebold og livet på de verdensberømte strande. Måske har du et favorithold i Rio, men du kan også bare købe en billet til byens topklub Flamengo, der spiller på det legendariske Maracana Stadion.

Rio de Janeiro er en gigantby med masser af muligheder. Udover den gode fodbold, så kan du slå dig løs i det heftige natteliv og selvfølgelig nyde dagene på berømte strande som Ipanema og Copacabana. Læs meget mere om byen i vores miniguide til Rio de Janeiro.

Billetter til Flamengos kampe

Køb billetter på stedet eller på footballticketnet.com. For at komme til Maracana fra centrum af Rio de Janeiro kan du tage metrolinje 2 og fra Ipanema og Copacabana metrolinje 1.

Hvor skal du bo

Tæt på stadion: Saionara Hotel
I byen: Sheraton Grand Rio Hotel

 

5. Mallorca

Alletiders mest populære ferieø tilbyder også topfodbold. Godt nok spiller Real Mallorca ikke med i toppen af den spanske liga, men kan du sikre dig en billet til kampene mod f.eks. Sevilla, FC Barcelona eller de to Madrid-klubber Real og Atlético, så er du garanteret god underholdning.

Mallorca behøver næsten ingen større præsentation. I mere end 50 år er danskerne valfartet til den populære ø, der byder på lige dele smuk natur, fantastiske strande og heftigt natteliv. Læs mere i vores miniguide til Mallorca.

Billetter til Real Mallorcas kampe

Køb billetter til Real Mallorcas lampe på klubbens hjemmeside. Stadion ligger ca. 3 km nordvest for centrum. Du kan komme dertil i bil (kør efter Son Moix) eller med buslinjerne 6 og 8. Stå af ved Son Moix.

Hvor skal du bo

Tæt på stadion: Casa en Son Espanyolet
I byen: Mélia Palma Marina

 

6. Nice

Nice er måske ikke så kendt for fodbold, men af og til er klubben med i toppen af ligaen. For en mere intens atmosfære på stadion, så prøv at få billetter til kampene mod Paris St. Germain eller arvefjenden Olympique Marseille.

Nice ligger på den franske riviera, hvor byen i årtier har tiltrukket solglade turister fra nær og fjern. Det er et sted, hvor livsnydere kan boltre sig på vinbarer, gode restauranter og fancy beach clubs.

I omegen finder du pragtfuld natur og charmerende landsbyer. Nåh ja – vi skal ikke glemme strandene, der ligger som perler på en snor langs kysten. Læs meget mere i vores miniguide til Nice.

Billetter til Nice’ kampe

Du kan købe billetter på klubbens hjemmeside, men det kræver gode franskkundskaber. Alternativt kan du klikke ind på footballticketnet.com.

Klubbens nye stadion, Allianz Riviera, ligger ca. 10 km fra centrum lige ud til motorvej A8. Tag afkørsel 51 eller 52. Med offentlig transport kan du på kampdage tage buslinje 95 fra centrum af Nice (Hopital St. Roch).

Hvor skal du bo

Tæt på stadion: Cote Village
I byen: Aparthotel Ammi Vieux Nice