Mallorca, berømt og berygtet som charterturismens højborg, er den mest populære af de spanske middelhavsøer. I årevis har øen tiltrukket millioner af besøgende, der her kunne slå sig løs med billige drinks og grisefester i uskønne turistghettoer.

Sådan var det engang. I dag er øen shinet op, og Mallorca har nærmest fået sin anden ungdom som et feriested, hvor alle føler sig hjemme. Det er som om, at øen konstant har noget nyt og spændende at byde på.

Mallorca er et alsidigt rejsemål. Uanset om du er til strand, fest, natur eller kultur, så kan du roligt tage til Mallorca. Øen har 500 km kystlinje, og de mange smukke strande er en af årsagerne til øens popularitet.

Flere steder langs kysten er dog overbebygget med store hoteller og faciliteter til turisterne, men Mallorca er heldigvis stor nok til, at du stadig kan finde fred og ro og opleve idylliske landsbyer i bjergene.

mallorca-beach

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Mallorca – se aktuelle tilbud
Book hotel på Mallorca – se mere her
Find billige flybilletter til Mallorca – sammenlign priser her
Lej bil på Mallorca – sammenlign priser hos de store selskaber her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Strande og ferieområder på Mallorca

Palmabugtens strande var et af de første steder turisterne dukkede op. Både øst og vest for hovedstaden Palma findes pragtfulde strandområder, men vælger du at bo her, må du dele herlighederne med tusinder af andre turister fra hele Europa.

Can Pastilla og Arenal

Øst for Palma finder du den dejlige sandstrand ved Can Pastilla. Her ligger adskillige barer og restauranter på promenaden, der kan tage dig til Arenal, der er en større og mere populær badeby længere mod øst.

Arenals strand er fyldt med solhungrende turister, der plasker i det klare lave vand. Stranden her fejler ikke noget, og der er masser af barer, restauranter og hoteller i området.

Mellem Can Pastilla og Arenal ligger en lang strand, som man har givet navnet Playa de Palma. Et dejligt, men travlt sted, hvor du finder de såkaldte Balnearios, små strandhytter, hvor du ofte kan finde en bar med drinks og snacks. Et større udvalg finder du langs langs stranden, der er plastret til med caféer og restauranter.

Mens Can Pastilla og Arenal har flest tyske turister og kan anbefales til børnefamilierne, så er der anderledes fart på palmabugtens vestlige strande, der tilsyneladende tiltrækker flest englændere.

Cala Mayor

Første strand du kommer til på denne side af Palma By er den i Cala Mayor. Det var en af de første strande, der blev udbygget til turister, og i en årrække lå den lidt hengemt og forladt. Men nye investeringer har gjort den ca. 200 meter brede strand attraktiv igen, og det er fuldt fortjent. I Cala Mayor har du stranden lige udenfor døren og bor tæt på Palma By.

Illetes

Ca. tre km længere mod sydvest støder du ind i Illetes. Her finder du en mindre, men hyggelig strand, der dog bliver hurtigt fyldt i højsæsonen. Illetes strand ligger omkranset af klipper og hoteller. Der kan lejes solstole og parasoller.

Palma Nova

Videre mod sydvest ligger Palma Nova, der nok er det mest familievenlige sted vest for Palma By. Her er i alt tre strande – den største er over 500 meter lang og rigtig dejlig med ofte roligt vand. De to øvrige strande, Son Caliu og Son Matias, fejler bestemt heller ikke noget. I Palma Nova kommer du nemt rundt via promenaden.

Magaluf

Palma Nova er vokset sammen med nabobyen Magalufder var de unges paradis på Mallorca. Byen har en af de bedste strande på øen – den er ca. 900 meter lang og har turkisblåt klart vand. Den er sine steder smal, og i højsæsonen er der tætpakket med mennesker.

Tidligere satte de unge i den grad sit præg på Magaluf, men de senere år har en heftig kampagne primært ført an af hotelkæden Mélia forsøgt at omdanne Magaluf til et mere mondænt sted. Byens image skal ændres fra at være et druksted med pubcrawls og endeløse fester til et område med gode restauranter og roligt strandliv.

Portal Vells

Kører du videre mod sydvest fra Magalluf tynder det efterhånden ud med hoteller og turister. Her i dette område kan du finde fremragende små strande ved Portal Vells, der er klemt inde mellem kystens klipper.

Det er små bugter med det klareste vand – en af strandene er El Mago, der er populær blandt naturister, som nyder Mallorcas sol uden badetøj. El Mago er kun 30 meter lang og 20 meter bred, men har alligevel en lille bar. Der er udlejning af solstole og parasoller.

Alcudia

Selvom feriebyerne og strandene omkring Palma er de absolut mest besøgte, så findes der mange andre steder med gode strande. Hvis vi bliver ved de større turistbyer, så skal Alcudia først og fremmest nævnes. Byen, der ligger på den nordlige del af Mallorca er hurtigt blevet børnefamiliernes favoritsted på øen.

Byens hovedstrand ved Puerto de Alcudia er en ca. 12 km lang hvid sandstrand, der af mange er regnet for Mallorcas bedste. Vandet er krystalklart, og måske er det pga. det lave vand, at både børn og voksne elsker lige præcis dette sted. Her er solstole, parasoller og livredder. Bag stranden er der masser af restauranter, barer og shoppingmuligheder.

Andre strande på Mallorca

Mod syd fortsætter de gode strande. Her finder du Playa de Moro, der har samme kvalitet som stranden i Alcudia. Også her ligger barer og spisesteder. Længere mod syd når du til Can Picafort, der er en del af en naturpark. Her er der mere fred og ro, men stranden er ikke helt på højde med de to øvrige.

Generelt kan kan sige, at jo længere østpå du kører, jo mere fredeligt bliver det. Herude ligger bl.a. Son Real Beach – en dejlig sandstrand med bevoksning og bagvedliggende klitter. Stranden er meget varieret – her og der er der tang, men der er også fine områder med det klareste vand og perfekt sand. På Son Real kommer i øvrigt en del naturister.

Helt ude på den østligste del af Mallorca finder du Cala Mesquida. Stranden ligger i Capdepera-området ca. syv km fra Cala Ratjada og en halv times kørsel fra Alcudia. Her er en skøn og bred strand med dyner af sand. Det bliver dog hurtigt dybt, og store bølger kan forekomme.

Ned ad østkysten ligger andre større eller minde feriebyer på stribe. F.eks. Cala d’Or og Cala Millor, men også udenfor de etablerede turiststeder kan du finde skønne bugter.

En af dem er Cala Varques, der er en af Mallorcas mindre kendte strande, men til gengæld en ren perle. Stranden er ca. 70-80 meter lang og ligger i en lille bugt med det mest krystalklare turkise vand. Stranden ligger på Mallorcas østkyst mellem byerne Porto Colom og Portocristo

Ikke langt fra Mallorcas sydspids findes en af de allerbedste strande på øen. Den lange Es Trenc har hvidt sand og krystalklart vand. Her kan lejes liggestole og parasoller, og der findes i hver ende af stranden en bar/strandrestaurant.

Det er en af de eneste officielle naturiststrande på Mallorca og samtidig meget børnevenlig, da du skal meget langt ud i vandet, før det bliver dybt. Vil du have badetøj på, går du til højre fra p-pladsen, vil du bade uden, går du til venstre.

mallorca-pixabay

Overnatning på Mallorca

Mallorca har som nævnt et enormt udvalg af feriebyer langs kysten. De fleste turister bor i Palmaområdet, og som nævnt er det som om, at tyskerne helst bor øst for Palma, mens englænderne foretrækker strandene mod vest.

Er der børn med på ferien, så kan du ikke komme udenom Alcudia med den børnevenlige strand. I byen er tempoet også noget roligere end ved Palma. Et alternativ kunne være Can Pastilla umiddelbart øst for Palma. Her ligger et stort vandland som børnene helt sikkert vil sætte pris på.

Vil du bo mere fredfyldt, er det om at komme væk fra Palmaområdet. Overvej f.eks. Puerto de Sóller, Puerto de Pollença eller en af de mindre feriebyer på østkysten.

Er du helt ligeglad med strand og vil hellere opleve det ægte Mallorca, så findes der rundt på øen mange pragtfulde overnatningssteder i form af Fincas, der er mindre landbrugssteder, som nu har indrettet deres huse som små pensioner. Disse steder har ofte en uformel og familiær atmosfære.

Uanset, hvor du vil bo på Mallorca, så book i rigtig god tid i højsæsonen. Et halvt år før er ikke for tidligt, hvid du vil sikre dig dit yndlingshotel! Se også indlæggene: De bedste voksenhoteller på MallorcaDe bedste familiehoteller på MallorcaDe bedste billige hoteller på Mallorca

Mallorca er et klassisk charterrejsemål – se priser på rejser til Mallorca her. Flyver I fra Jylland, så har Primo Tours et stort udvalg, mens Suncharter har rejser fra bl.a. Aalborg.

De mest populære hoteller på Mallorca lige nu

HotelBy/Sted
Hipotel Cala Millor ParkCala Millor
Se pris
Meliá Palma MarinaPalma (El Terreno)
Se pris
Hotel Costa AzulPalma de Mallorca
Se pris
Viva GolfAlcudia
Se pris
Finca Son PalouBunyola
Se pris
Hotel Astoria Playa Adults OnlyAlcudia
Se pris
Hotel Son ArnauSelva
Se pris
Grupotel MaritimoAlcudia
Se pris
Hotel AimiaPuerto de Sóller
Se pris
Viva Blue & SpaPlaya de Muro (ved Alcudia)
Se pris
Iberostar Albufera PlayaPlaya de Muro (ved Alcudia)
Se pris
Viva SunriseAlcudia
Se pris

Aktiviteter og oplevelser på Mallorca

Mallorca er ikke kun sol og strand. Øen er stor nok til at have gode seværdigheder og steder der ligger lidt væk fra turistmylderet ved kysten. Først og fremmest skal Mallorcas hovedstad Palma de Mallorca opleves.

Byen var i sin tid omkranset af en bymur, hvis rester stadig kan ses. Palma’s gamle bydel er absolut mest spændende. Her kan du ikke undgå at få øje på den store berømte katedral, La Seu. Den er i gotisk stil og blev påbegyndt i 1306, men stod først færdig i 1601.

Den gamle bydel består desuden af en række hyggelige og smalle brostensbelagte gader, og det er et skønt sted at slentre rundt. Mens den gamle bydel ligger øst for katedralen, så finder du mod vest Palau de l’ Almudania, et gammelt fort, der blev opført af muslimerne, som engang herskede over øen.

Andre bygninger fra gammel tid er La Llotja, en gotisk bygning fra det 15. århundrede, der i gamle dage var handelsstation da Palma var en af Middelhavets vigtigste havnebyer.

Syd for Palma kan du se Castell de Bellver, et slot fra det 14. århundrede, hvorfra du har en smuk udsigt. Det var engang bolig for kongefamilien, men i dag finder du det spændende byhistoriske museum.

18 km vest for Palma kan du imponeres over det store Marineland, eller Palma Aquarium, der har delfiner, søløver og mange andre dyr – det vil uden tvivl være et hit hos børnene.

Stik nord for Palma er det oplagt at besøge byen Valldemosa, hvor Fredric Chopin boede i 1838 og 1839. Det gjorde han i et gammelt kloster, der nu er lavet om til pension. Videre mod nord kommer du til Deia, en charmerende lilleby i bjergene med stenhuse og farverige bougainvillea, der kryber op ad murene.

Fortsæt endelig nordpå til du når Sóller, en skøn og anderledes by, der ligger smukt i en dal med appelsin- og oliventræer. Sóller ligger lidt inde i landet, men blot tre km fra byen finder du Puerto de Sóller, en mindre ferieby med en fin atmosfære.

En af områdets største oplevelser er at tage det gamle tog fra Palma til Sóller. Jernbanen blev indviet i 1912, og siden har toget kørt den 27 km lange tur gennem smukt landskab.

Kører du videre mod nordøst når du Puerto de Pollença, der med årene har udviklet sig til turistby. Stranden er lækker, men selvom du her finder både hoteller, barer og restauranter, så er tempoet noget roligere end i de store turistbyer.

Fra Puerto de Pollença kan du kører den meget smukke tur ud til Formentor ad en spektakulær vej omgivet af bjerge, pinjetræer og klipper. Undervejs kan du stoppe ved en af de mange udkigsposter, Miradors.

Blot ca. 12 km syd for Port de Pollença når du den store ferieby Alcudia med den herlige lavvandede strand. Fortsætter du ud til Mallorcas østkyst, en tur på ca. 40 km, kommer du gennem flere smukke naturområder, f.eks. Parc Natural de s’ Albufeira, et godt sted at spotte fugle.

Hele østkysten er fyldt med smukke strande, der ligger i småbugter. Her er også mindre feriebyer, der kan være gode alternativer til palmaområdet. Østkysten byder også på flere grotter, mest berømt er måske Cuevas del Drach, Dragons Cave, ved Portocristo.

Inde på øen, væk fra kystområderne, finder man også skønne steder. Tager man den direkte vej fra Palma til Alcudia, så vil man støde ind i byen Inca, der er Mallorcas andenstørste by. Byen er et rigtigt shoppingparadis – her kan købes lædervarer, tegnebøger, sko, jakker og meget mere.

Torsdag er markedsdag, her kommer landmændene til byen for at handle, der er måske ikke så meget at købe for turisterne, men det er mindst lige så spændende at følge med i det lokale liv.

Mere marked kan man få i byen Sineu ca. 15 km øst for Inca, her er det onsdag der er markedsdag. Yderligere ca. 20 km østpå kommer man til den større by Manacor, der har ca. 30.000 indbyggere. Manacor er berømt for sin perleindustri, siden 1902 hvor den første fabrik åbnede er turister strømmet til byen for at se og købe perlerne.

Som nævnt er Mallorca heldigvis så stor, at man kan opleve lidt fred og ro i en af de mange bjergbyer. Lej en bil og find dit eget favoritsted. Golfinteresserede vil heller ikke kede sig på Mallorca, der er flere baner, mest kendt er Son Vida Club de Golf ca. 13 km øst for Palma.

road-mallorca-pixabay

Mad & drikke

Mallorca har et stort udvalg af restauranter og små spisesteder. Det er bare at vælge, om man er til metervare turistmad, vil gå på opdagelse i det lokale køkken eller forkæle sig selv på en af mange fremragende restauranter, der efterhånden er dukket op på Mallorca.

I feriebyerne ligger restauranterne på stribe – det kan være svært at skelne den ene fra den anden, de serverer typisk det samme, nemlig steaks, pizza og burger.

Men prøv endelig at gå på jagt efter de bedre spisesteder som Mallorca har mange af, primært i Palma By. Du kan naturligvis få mad fra det meste af verden, og dit favoritkøkken vil helt sikkert også være repræsenteret på øen.

Den lokale mad består ofte af solide retter som stuvninger og gryderetter, men også fisk og skaldyr ses på de fleste menukort.

Men snyd ikke dig selv for tapas, de berømte småretter, der kan være en god introduktion til det lokale køkken. Oprindelig blev de serveret på de små bodegaer, men i dag er tapas in og fås på mange almindelige restauranter. De fleste retter er ofte ledsaget af brød og ali-oli, en traditionel hvidløgsdressing.

Aften- og nattelivet er yderst livligt på Mallorca. I Palma By finder man alt fra lokale barer til fancy natklubber med top dj’s, der spiller den nyeste musik.

Som nævnt er Magaluf centrum for det vilde natteliv blandt de yngre turister, her er happy hour og pub crawl en del af nattens prøvelser. For aktuelle begivenheder kan man se efter Majorca Daily Bulletin, der er en engelsksproget avis.

I takt med at der bliver “ryddet op” på Mallorca, dukker flere og flere rigtigt gode barer op. Øen er ved at nærme sig Ibiza når det gælder fancy barer og klubber, her skal kun nævnes nogle få, men der er adskillige andre.

Pabisa Beach Club

Denne loungebar er lidt mere nede på jorden. Her er man mere familieorienteret, men du kan få gode drinks og glimrende mad i den store Beach Club, der ligger i Arenal. Pabisa ligger i Nova Beach Park-komplekset.

Wave House, Magaluf

Ægte vandhunde vil elske dette nyere sted, der ligger ud til stranden i Magaluf. Wawe House har maskiner, der kan lave konstante bølger og efterligne nogle af de mest berømte surfsteder i verden.

Surfere valfarter til klubben, der er den eneste af sin slags i Europa. Når du er færdig med at prøve kræfter med bølgerne, kan du slappe af i solsenge på stranden og ved  poolen eller besøge sushi- og champagnebarerne.

Mood Beach Club

Chic beach club tæt på marinaen i Puerto Portals. Stedet har en flot udsigt over Middelhavet, og de fleste vil kunne finde sig til rette her. Fra sportsbaren til den fancy champagneterrasse.

Her er også cocktailbar og restaurant, der tilbyder asiatisk fusionskøkken. Du kan også få forskellige behandlinger, og når du booker to solstole får du automatisk håndklæder, vand og friskpresset appelsinjuice.

Cafe del Mar Beach Club, Magaluf

Cafe del Mar i Magaluf er en del af Wave House komplekset. Her er det dagaktiviteterne og den gode restaurant, der er i fokus. Her er swimmingpool, loungeområde og barer med bløde sofaer.

Stedet lukker klokken 23.30 og er ikke et fest-til-langt-ud-på natten sted. Om dagen kan du slænge dig i store solsenge, der sen eftermiddag bliver fjernet til fordel for et lækkert cocktailområde med chillout.

Roxy Beach Bar

Det nærmeste man kommer en rigtig beach bar i traditionel forstand. Roxy Beach Bar i Puerto Portals har ikke ændret sig meget siden åbningen for snart mange mange år siden. Men hvad gør det, når konceptet holder. Her kan du i et yderst afslappet miljø sippe cocktails og øl til lyden af loungemusik.

Nikki Beach

Som så mange andre steder i verden er Nikki Beach Club også her jet-setternes favorit. Med den lækre og gennemførte hvide stil skiller denne filial af verdens mest berømte beach club-kæde sig ikke ud fra konceptet.

Dvs. lækre omgivelser, lounge, chillout, champagne, god musik, farvestrålende cocktails og smukke mennesker. Stedet har selvfølgelig privat strand og et dedikeret team, der står klar til at arrangere en eventuel mærkedag.

Puro Beach Club

Ok, Nikki Beach får mere end kamp til stregen af Puro Beach når det gælder om at tiltrække den hippe crowd. Den eksklusive beach club er gennemført til mindste detalje og stedets livsstilskoncept, Oasis del Mar, tilbyder alt fra yoga og lounge til lækre drinks.

Om dagen kan du slappe af ved poolen, og når du har nydt solnedgangen, der betragtes som Mallorcas bedste, åbnes der op for fest til langt ud på natten.

Tito’s

Når der skal festes igennem! Tito’s er en velkendt natklub, nogle vil nok kalde det et diskotek, men uanset hvad, så kommer man for musikken. Førende dj’s underholder, og der bliver arrangeret diverse shows og events.

freeimages -jim-reilly
Foto: Freeimages/Jim Reilly

Rejsen dertil og transport på Mallorca

Ind og ud

Der er direkte fly fra Danmark til Mallorca – fra Billund og Aalborg dog kun om sommeren. Men der mangler absolut ikke muligheder for at komme til den skønne middelhavsø, der er et yndet rejsemål for mange europæere. Palmas lufthavn er betjent af mange flyselskaber, også flere lavprisselskaber, så en tur til Mallorca behøver ikke koste en formue.

Man kan booke rejsen selv ved at søge efter billige flybilletter og derefter booke hotel eller få et rejsebureau til at lave sin rejse. Ethvert charterrejsebureau har også Mallorca på programmet – her kan du kigge efter gode tilbud.

At komme rundt

Det er næsten et must at leje en bil, når du besøger Mallorca – kun på den måde vil du opleve de mindre turistede steder. Det er befriende at have sin egen bil til rådighed – du bestemmer selv rute og tempo.

Alle store biludlejningsfirmaer er repræsenteret på øen, men du kan med fordel bestille bilen hjemmefra – det er ofte billigere, og du er sikker på, at der også er en bil, når du kommer frem. Vejene er generelt gode på Mallorca – dog kan nogle bjergveje være smalle og omkring Palma By må man regne med en del trafik.

Mallorca har også en jernbane – man kan tage turen fra Palma til Sóller eller den mere lokale rute til Inca. I Palma finder man hovedbusstationen hvor der er et informationscenter. Her holder en række bybusser, du kan se mere om ruter på denne side.

Praktisk information

Valuta

I Spanien hedder valutaen Euro. Kontantautomater er udbredt på Mallorca ligesom mange butikker og restauranter tager kreditkort. Skal I handle på markederne eller bo afsides, er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info

En guidebog eller et kort over byen er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Du kan også finde forslag til gode barer, hoteller og restauranter.

Vejret på Mallorca og bedste rejsetidspunkt

Mallorca har varmt vejr fra midt i maj til langt ind i september. I sommermånederne ligger temperaturen typisk på 28° til 32° C med juli og august som varmeste måneder. Skyede perioder forekommer ligesom en regnbyge eller to ikke kan udelukkes, men for det meste skinner solen fra morgen til aften om sommeren.

Mange tager en forårstur til Mallorca, og det kan være en rigtig god idé. Allerede fra april er det lunt i vejret og helt frem til starten af juni er der færre turister og dermed billigere hoteller. Det samme gør sig gældende i september og oktober måned. Juli og august kan være særdeles overrendte på Mallorca.

Mallorca
23°
clear sky
75% humidity
wind: 1m/s NE
H 26 • L 23
25°
Mon
25°
Tue
25°
Wed
25°
Thu
25°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Mallorca

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Mallorca – se mere her
Find billige flybilletter til Mallorca – sammenlign priser her
Lej bil på Mallorca – sammenlign priser hos de store selskaber her
Charterrejser til Mallorca – se aktuelle tilbud
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

11 Comments

 1. Den bedste mad får du i Palma. I bydelen Sa Gerraria ligger tapasbarerne som perler på en snor, og hver tirsdag og torsdag kan man for få euro få en smagsprøve på mange af stederne. Det er populært og rigtig lækkert.

 2. Glem alt om Palmabugten. Du vil få et helt andet syn på Mallorca hvis du bor langt væk fra charterfolket og i stedet vælger en af de mindre byer eller en finca i bjergene. Lej en bil og kør ud i det blå til øde bugter og spændende markeder.

 3. Stærk guide, mange interessante ting både til oplevelser og en tur i byen

 4. Godt skriv – tro det eller lad være, vi skal besøge Mallorca for første gang om få dage. Det lyder som om at vi er de eneste i Danmark der ikke har været der!!!

 5. Ja, Mallorca er klart bedre end sit rygte – øen er tit brugt i nedladende vendinger, men der er mere end de sædvanlige chartersteder

 6. Lækker guide! Vi prøvede Can Picafort sidste, men savnede noget god tapas. I år vil vi prøve Palma, men hvor skal vi søge. Vi vil gerne have en god strand, og så tage ind til noget by om aftenen. Er der adgang til stranden omkring centrum?

  • Hej Mette. Tak for de pæne ord. Palma har faktisk en bystrand tæt på centrum. Et stenkast fra katedralen ligger Can Pere Antoni, der er udmærket, men ikke i nærheden at høre til øens bedste. Der ligger også en beach club på stranden (Anima).

   Øst for Palma ligger en lang række strande – f.eks. Cala Mayor, Palma Nova og Magaluf, der vel egentlig er større og mindre bugter. Vest for Palma ligger lange Playa de Palma, der på trods af navnet ligger 8-10 km fra Palma centrum. El Arenal kaldes en del af området og her er glimrende strand. Tættetre på Palma ligger Can Pastilla, men her er der støj fra lufthavnen.

   Samtlige ovennævnte strande har byliv og restauranter, der primært er henvendt til turisterne.

   I skal nok finde balancen mellem hvor god strand I vil have og afstanden til Palma, hvor I helt klart får den bedste tapas.

 7. FEDT hvis Mallorca åbnede til sommer – jeg savner virkelig at komme væk og især M som jge har besøgt så mange gange. Tak for en god guide, jeg skriver lige til dig med mine abefalinger..

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*