Fra Mallorca lufthavn til dit hotel – sådan gør du

Læs her om de forskellige måder at komme fra lufthavnen til dit hotel

Læs her, hvordan du kommer fra Mallorca lufthavn til dit hotel. Uanset om du ønsker det billigt eller nemt og ordnet hjemmefra, så kan du se mulighederne her.

Den populære ferieø er et af danskernes mest elskede rejsemål. Mallorca er utrolig alsidig og kan tilbyde alle mulige forskellige ferieformer. De fleste kommer for de lækre strande, men du finder også smuk natur, charmerende bjergbyer, og i hovedstaden Palma har du mulighed for at opleve autenticitet og storbystemning.

Øen rundt er der adskillige badebyer, og vi anbefaler, at du læser mere om de mest populære i indlægget Hvor skal du bo Mallorca? Om Mallorca generelt kan du tjekke vores omfattende guide til øen.

Tilbage til, hvordan du kommer fra Mallorca lufthavn til dit hotel. Har du booket en charterrejse, så har du måske transport inkluderet. Hvis ikke, eller du er på egen hånd, så er der flere muligheder – læs mere herunder.

1. Offentlig bus

Den billigste, men nok også mest besværlige måde at komme fra lufthavnen på Mallorca til dit hotel, er med bussen. Busholdepladserne ligger lige udenfor ankomstterminalen (ud for udgang 4), og vejen dertil er fint skiltet.

Busselskabet EMT betjener linje A1, der kører til Palma By og linje A2, som kører til Arenal. Se mere om afgangstider og stoppesteder på EMTs hjemmeside. Prisen for begge ruter er 5 €, og de kører fra tidlig morgen til midnat.

Busselskabet TIB betjener linjerne A11, A32, A42 og A51, der kører fra lufthavnen til bl.a. Campos (via Arenal), Magaluf, Palma Nova, Alcudia, Can Picafort og Playa de Muro. Se afgangstider og alle stoppesteder på TIBs hjemmeside.

Uanset hvilken bus du tager, så kan du købe billet hos chaufføren. Det er en god idé at medbringe mønter og/eller små sedler.

Fordelen ved bussen er selvfølgelig prisen, men husk på, at du fremme i din ferieby skal finde alternativ transport til dit hotel. Desuden kan det være bøvlet at tage bussen, hvis du har meget bagage.

2. Taxi

Du kan selvfølgelig også tage en taxi. Der er som regel en del taxier i køen udenfor ankomstterminalen. Der køres efter taxameter, og chaufførerne skulle officielt kunne modtage både kort og kontanter.

Betaler du kontant, er det en god idé at have så lige penge som muligt. Betaler du med kort, kan du for en god ordens skyld spørge og det er muligt – det er ikke alle vogne, der har fået det implementeret endnu

Et par udvalgte priser på taxi fra Palma lufthavn:

Palma By 20-25 €
Arenal 20-25 €
Magaluf 40-50 €
Puerto de Sollér 60-70 €
Cala Millor 85-100 €
Alcudia 75-85 €

Grunden til det forholdsvis store spænd i priserne er bl.a. trafik, tidspunkt på døgnet (tillæg) og hvor præcis i by eller område, du skal sættes af.

I taxakøen holder primært almindelige personvogne med plads til fire personer. Er I flere afsted eller har meget bagage, er det en bedre idé at booke en privat transfer – se mere om det herunder.

3. Privat transfer

Den nemmeste og mest bekvemme måde at komme fra lufthavnen på Mallorca til dit hotel er hjemmefra at booke en privat transfer til en fast pris. Her venter chaufføren på dig i ankomstterminalen og kører dig direkte til dit overnatningssted.

Udover at du ikke skal stresse over transport ved ankomst, så er fordelen ved en privat transfer også, at du kan bestille præcis den type køretøj du har brug for mht. bagage og antal personer. Der er også f.eks. barnesæder til rådighed.

4. Lej en bil

Skal du alligevel udforske Mallorca på egen hånd i lejebil, så afhent den i lufthavnen. Du kan bestille præcis den type bil, du har brug for. Husk som altid at tjekke om du kan parkere der, hvor du overvejer at booke overnatning.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*