5 gode oplevelser på Tenerife

Lej en bil og oplev det bedste af Tenerife

oplevelser på tenerife

Tenerife er uden tvivl den mest alsidige af Kanarieøerne. Her handler det ikke kun om sol og strand, men også om enestående naturoplevelser. Du har også mulighed for at besøge gemte landsbyer og få ægte lokalstemning i Santa Cruz, hvor der er langt mellem turisterne.

Der er al mulig grund til at forlade solstolen for at tage på opdagelse på den største af Kanarieøerne – se her, hvad vi har valgt ud som de bedste oplevelser på Tenerife, som du kan læse mere om i vores guide.

1. Pico de Teide og Las Cañadas Nationalpark

Tenerifes absolut største seværdighed er Spaniens højeste bjerg Pico de Teide og den omkringliggende nationalpark Las Cañadas. Her vil naturelskere føle sig som i paradis når det næsten overjordiske landskab åbenbarer sig. Allerede på turen op til det enorme vulkankrater, hvor Teide med sine 3718 meter troner i midten, er naturen enestående.

Du kan selvfølgelig komme næsten op til toppen af Teide. Vil du ikke vandre, så tager du kabelbanen, der bringer dig op i 3555 meters højde. Herfra kan du tage flere smukke vandrestier.

Springer du toppen af Teide over, så kør alligevel hen til p-pladsen ved kabelbanen – også herfra er der smuk udsigt over vulkankrateret, der ligner et månelandskab. Kom tidlig formiddag for at undgå kø.

2. Orotavadalen

Den lange Orotavadal, der strækker sig fra den nordlige del af Pico de Teide og Las Cañadas Nationalpark ned til Puerto de la Cruz er nok mest kendt for sin overdådige frodighed.

Her ligger marker og plantager på stribe, og så er dalen Tenerifes vigtigste vinområde. Du kan selv besøge en vingård for at smage på varerne og måske købe noget med hjem.

Orotavadalen er også stedet, hvis du vil udforske Tenerifes spændende historie. I 1502 blev øen som den sidste erobret af spanierne, og de sejrende soldater fik tildelt jord i dalen, der siden har haft en omfattende produktion af frugt og grønt.

I byen La Orotava (som dalen er opkaldt efter) kan du se en række flotte gamle bygninger – bl.a. de såkaldte Casa de los Balcones med de karakteristiske balkoner.

3. Spis god mad

De fleste tænker nok steaks, pizza og pasta på tarvelige turistrestauranter, når talen falder på mad og Tenerife. Sådan er det langt fra. Øen har adskillige gode spisesteder, og fere kommer løbende til. Fisk og skaldyr er traditionelt et godt valg på Tenerife, hvor flere restauranter prøver at tage den lokale mad til et nyt niveau.

Det gælder i særdeleshed El Rincon de Juan Carlos ved Los Gigantes, der har en michelinstjerne. Prøv også El Calderito de la Abuela, hvor brødrene Mario og Fabian Torres nyfortolker traditionelle kanariske retter.

I El Sauzal kan I spise lækker tapas på Tacoa, der ligger med smuk udsigt over havet. De bedste muligheder for at smage lokal mad og f.eks. tapas får du i Santa Cruz, hvor du også kan besøge restauranten La Hierbita, der ligger i et gammelt hus fra 1800-tallet.

4. Santa Cruz

Mens solhungrende europæere flokkes omkring sydkystens feriebyer, så er den nordlige del af Tenerife stort set blottet for turister. Pudsigt nok, for det er her man finder øens største by Santa Cruz og den smukke laurbærskov i Anaga Naturpark, der i forhold til mange andre steder på Tenerife synes øde og uberørt.

I Santa Cruz kan du få en autentisk oplevelse og følge med i de lokales hverdag. Den gamle bydel er charmerende med små butikker i farvestålende huse – en helt anden verden end sydkysten.

Når du har spist lækker mad på en af de lokale restauranter, kan du tage på vandretur i Anaga Naturpark eller måske nyde den smukke udsigt fra Santa Ursula. Den nordlige del af øen vil uden tvivl være en af de mest overraskende oplevelser på Tenerife.

5. De vestlige Tenerife

Det vestlige Tenerife består af et kuperet (nogle vil sige bjergrigt) landskab med små charmerende landsbyer, hvor livet synes at gå sin stille gang. Fra de dramatiske lodrette klipper ved Los Gigantes kan du i byen Santiago de Teide dreje mod vest, hvor fantastiske naturoplevelser venter.

Det er her terrænet bliver kuperet, og det er her, du kan udforske hyggelige byer som Masca, der engang var en guanchebosættelse. Her er dybe kløfter og gode vandreruter til de aktive. Du kan køre ad små veje op til kysten ved Garachico og skal selvfølgelig se det berømte og ældgamle drageblodstræ i byen Icod de los Vinõs.