Den største af Kanarieøerne er et klassisk rejsemål for vintertrætte danskere. Her får du en ubekymret ferie i de store turistbyer, hvor hele familien vil føle sig hjemme. Men der er mere at komme efter end all inclusive og kæmperesorts.

Tenerife er den af øerne, der har de bedste muligheder for spændende naturoplevelser, men her er også gode restauranter og mulighed for aktiv ferie. Øen har kort sagt alt, hvad der skal til for en dejlig ferie under sydens sol.

Alt det kan du læse meget mere om i vores rejseguide til Tenerife, som vi håber, du kan bruge til din rejse.

Også ved Santa Cruz er der god strand – faktisk en af øens bedste

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Tenerife – se tilbud lige nu
Book hotel på Tenerife med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Tenerife – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Byer, områder og strande på Tenerife

Puerto de la Cruz

Selvom Puerto de la Cruz er en af øens største turistbyer, så er der masser af lokalliv. Den gamle bydel er charmerende med flere hundrede år gamle huse og kirker.

Det er et romantisk sted, der ligger smukt med Spaniens højeste bjerg Pico de Teide som imponerende baggrund. På trods af de mange turister er der noget autentisk over Puerto de la Cruz, og byen tiltrækker sit helt eget publikum, der aldrig kunne drømme om at bo i sydkystens feriebyer.

I Puerto de la Cruz er der frodige haver og en venlig atmosfære. Gaderne ved Plaza del Charco og promenaden er et perfekt sted at slentre på en aftentur, og måske kan du høre papegøjerne, der sidder i træerne. Den gamle kirke, Nuestra Senora de la Pena, huset Casa de la Aduana og det hyggelige havneområde er alle værd at besøge.

Udover tre små strande med sort lavasand, så er de store pools ved Lago de Martianez en oplagt bademulighed. Området er skabt af kunstneren Cesar Manrique, og både børn og voksne vil helt sikkert få nogle gode timer i de store saltvandsbassiner.

Du kan solbade eller besøge de botaniske haver med de mange sjældne træer. Børn vil uden tvivl også elske Loro Park, der er hjem for den største samling af papegøjer i verden, men her er masser af andre dyr – bl.a. tigre og gorillaer.

Santa Cruz

Kun få turister booker hotel i Tenerifes hovedby Santa Cruz. Beliggende på øens nordspids er vejret ofte mere ustadigt her end på sydkysten, men oplevelser er der masser af i byen.

Den store aktive havn giver sammen med byens størrelse en international atmosfære, og det er i Santa Cruz, du finder de bedste restauranter og den bedste shopping.

Lad solen varme kroppen på Tenerifes bedste strand Playa de las Teresitas, udforsk byens gamle kvarterer og spis lækker mad. Nåh ja, vi skal ikke glemme det store farvestrålende karneval, der hvert år finder sted her i februar eller marts.

Playa de las Américas, Los Cristianos og Costa Adeje

Langs den sydlige kyst, næsten vokset sammen, ligger de tre feriebyer Playa de las Américas, Los Cristianos og Costa Adeje. Mens førstnævnte er lidt af en festby med kæmpe resorts og sandstrand med importeret sand, så er de to andre byer mere rolige.

Blandt strandene i Playa de las Américas findes klippestranden Playa de Guincho, der er populær blandt surfere. Playa del Bobo las Cuevitas er stedet at slappe af – stranden er ikke stor, men ligger centralt ved Adeje.

Costa Adeje har udover tre strande, der har fået EU’s blå flag, flere gode aktiviteter. F.eks. en 27-hullers golfbane, to vandparker og mulighed for at ride på hest i det smukke landskab.

Den populære by Los Cristianos er en anden god mulighed for familierne. Med to gyldne strande, der har importeret sand fra Sahara, kan du spille volleyball, prøve jetski eller tage på dykkerudflugt, hvor du har mulighed for at se skildpadder og rokker.

Strandliv ved Playa de las Américas

Andre strande

Tenerifes strande hører ikke til blandt de bedste på Kanarieøerne. Ofte er de med sten og sort lavasand, men flere steder på øen er der lavet kunstige strande med lyst sand.

Alle feriebyerne har deres strande, men spredt rundt på Tenerife er der også gode muligheder for en dukkert. Øens måske bedste strand er Las Teresitas, der ligger ved Santa Cruz. Her får du hvidt sand og dejligt turkisblåt vand.

På Tenerifes sydøstkyst ligger en række strande ved den lille ferieby El Médano. Den største hedder Montana Roja (eller Playa de la Tejitas), der er populær blandt nøgenbadere. Der er dog lige så mange strandgæster med badetøj på, så her gør du som du har lyst til.

Stranden er lang med mørkt lavasand. Der bliver mange steder hurtigt dybt og af og til er der store bølger. Her er kun begrænsede forplejningsmuligheder, så husk at medbringe hjemmefra. Solstole kan lejes – det koster ca. 35-40 kr. for en dag. Montana Roja ligger ca. 20 km nord for den store ferieby Playa de las Américas.

I bil fra herfra kører du nordpå og drejer af mod El Médano lige efter frakørslen til lufthavnen. Ca. 1 km før du når El Médano by drejes til højre ad en smal vej, og så fortsætter du bare indtil du kan se en p-pladsen 2-3 km længere fremme.

Ved Montana Pelada nord for El Médano ligger Playa la Rajita. Stranden ligger i en lille bugt, og du kan gå hertil fra mange af byens ferielejligheder.

Hotel på Tenerife

De fleste kender nok Tenerife som et populært charterrejsemål. Vil du have fly, hotel og transport ordnet hjemmefra, så kan en charterrejse være en god løsning. Du kan se et kæmpe udvalg af charterrejser her eller tjekke vores anbefalinger herunder.

Vores anbefalinger
Hotel Bahia Principe Fantasia Tenerife
Lejlighedshotel Flamingo Beach Mate
Hotel Iberostar Las Dalias

Tenerife er heldigvis stor nok til, at du finder andet end store resorts med alt i faciliteter. Glem de store betonhoteller og book et ophold i et af de gamle palæer, der er lavet om til charmerende overnatningssteder.

F.eks. den gamle herregård La Quinta Roja, der ligger ved Gerachico på øens vestkyst. Stedet er fra det 16. århundrede og et meget anderledes sted end hovedparten af øens hoteller.

Ikke langt derfra tilbyder hotel Rural El Patio en ferie i et lækkert miljø. Rundt om den hyggelige gårdhave ligger de gamle huse, der nu er smagfulde overnatningssteder.

Vil du have lækker luksus og alle faciliteter til rådighed, så kan man ikke komme udenom Hotel Botanico i Puerto de la Cruz. Her er god service, en stor swimmingpool og naturligvis Tenerifes bedste spa. Skal hele familien afsted, så se mere i indlægget De bedste familiehoteller på Tenerife.

Du kan booke hotel på f.eks. hotels.com eller booking.com, der som regel har de laveste priser og det største udvalg af bl.a. hoteller og lejligheder.  Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

tenerife-pixabay
Et af øens mange charmerende palæer

Oplevelser og aktiviteter

Det nordlige Tenerife og La Orotava

Helt mod nord på Tenerife ligger et af øens mest spændende områder. Anaga-bjergene modtager kun få turister, og her kan du køre ad smalle veje til små landsbyer. Naturen er fantastisk, og så er det et godt og populært trekkingområde.

Er du vild med at vandre, så er det oplagt at besøge Anaga-bjergene. På Tenerife findes den smukkeste natur med sjældne planter – mange af dem er endemiske og lever således kun her på øen.

Den gamle by La Orotava er fra dengang herremænd og plantageejere huserede på Tenerife. I slutningen af det 17. århundrede var byen en af øens vigtigste, og de storslåede huse fra en svunden tid kan stadig ses i La Orotava.

Begynd ved pladsen Plaza Constitución og bevæg dig ud i gaderne, hvor flotte kirker, pragtfulde haver og charmerende huse med balkoner, der hænger ud over gaden, venter. Når du har set byen skal du opleve den frodige dal, hvor du kan besøge gartnerier, vinproducenter og se planter, der kun lever her.

Det sydlige og vestlige Tenerife

Bag feriebyen Costa Adeje kan du ikke undgå at få øje på Pico de Teide, der med sine 3700 meter er Spaniens højeste bjerg. Mellem byen og bjerget kan du besøge Barranco del Inferno, en dyb slugt, der virker som en grøn oase i det ellers golde landskab længere mod nord.

Slugten, eller kløften, kaldes også for Helvedeskløften og et populært sted at vandre. Myndighederne tillader dog kun 300 besøgende om dagen, så det er en god idé at reservere din plads i forvejen.

Længere mod nordvest ligger feriebyen Playa de la Arena, der foruden en glimrende strand også har en fantastisk udsigt over Atlanterhavet. Byen er beliggende højt over havet i et smukt, men barskt landskab med klipper og ofte store bølger. Playa de la Arena er en stille by, og det gør den til endnu et godt valg for børnefamilierne.

Kører du videre mod nordvest kan du ad snoede bjergveje besøge byen Masca, der ikke bare ligger utrolig smukt, men er endnu et sted, der er rigtig populært blandt vandrere.

Mens denne del af Tenerife ikke hører til de mest kendte, så er det anderledes med Icod de los Vinos, som du kommer til, hvis du fortsætter ad bjergvejene mod nord. Byen er kendt for sit drageblodstræ, der siges at være flere tusinde år gammelt.

Las Canadas Nationalpark & Pico de Teide

Alle, der besøger Tenerife skal besøge nationalparken Las Canadas og Spaniens højeste bjerg Pico de Teide. Uanset om du kommer fra syd eller nord, er det et fantastisk syn at se landskabet forandre sig og blive mere og mere goldt.

Heroppe i over 3500 meters højde ligner det ældgamle vulkankrater et månelandskab, og her og der står de skriggrønne pinjetræer som en stor kontrast til de røde sten og klipper.

Vejene i nationalparken er gode, og alt efter hvilken rute du tager, så er der gode muligheder for at komme forbi små søvnige landsbyer. Pico de Teide er verdens tredje højeste vulkan – du kan trekke op til toppen eller tage kabelbanen.

Tenerife har mange rigtig gode vandreruter

Mad & drikke

Gode restauranter

Spredt rundt på Tenerife ligger flere rigtig gode restauranter i smukke omgivelser. Mellem La Orotava og Puerto de la Cruz kan du besøge Restaurante Haydee, der serverer lækker gourmetmad. Vælg fra kortet eller prøv stedets smagemenuer

Bor du på sydkysten, kan du i den lille fiskeby Los Abrigos, der ligger mellem El Médano og Costa del Silencio, spise rigtig lækker mad på restauranten Los Roques. Her er en hyggelig udendørs terrasse, og det er et sted, hvor man får rigtig meget for pengene.

Det samme gør sig gældende på restaurant El Rincón de Juan Carlos i feriebyen Los Gigantes. Her tryller køkkenchef Juan Carlos Pedrón, der i 2012 var med i opløbet om at blive Spaniens bedste kok.

Også i Puerto de la Cruz spiser du godt. Vil du prøve noget original kanarisk mad, så er det værd at besøge restauranten Arcon Tapas på Plaza Concejil. Klassisk kanarisk mad får du på restaurant Tasca el Olivo.

I Playa de las Américas kan det være lidt sværere at finde de gode spisesteder. Et godt sted at spise inden det går løs i nattelivet er restauranten Meson Castellano, der serverer kanarisk mad, men du må spise det, der bliver tilbudt – her er ikke noget menukort! I Los Cristanos spiser du godt på restaurant Cabanas.

Natteliv

Hvad Playa de las Américas ikke har af gode restauranter har den til gengæld i natteliv i form af engelske pubs og andre neonoplyste barer og diskoteker.

Mange forbinder nok Tenerife med pubcrawl, tarvelige cocktails og engelske pubs med livefodbold, men der er ved at ske noget på øen. I Costa Adeje lige nord for Playa de las Américas, er den hippe Papagayo Beach Club poppet op. Her er der chillout om dagen i de store loungesenge, hvor du kan sippe gode drinks.

Du kan nyde den smukke solnedgang og spise god mad inden aftenen ender i en stor fest. Lørdag er den store dag, hvor djs underholder det fyldte dansegulv. Et stenkast fra Papagayo er Monkey Beach Club et fint alternativ – især til en sundowner og den store søndagsfest. For gode cocktails i Los Cristianos kan du besøge Café 5.

teide-pixabay
Kig til imponerende Pico de Teide

Rejsen dertil og transport

De fleste danske rejsebureauer har rejser til Tenerife i vintermånederne, men også om sommeren kan du flere steder booke en charterrejse.

Vil du have et større udvalg af hoteller, så er det lige så nemt selv at booke fly og hotel. På den måde får du også mulighed for selv at bestemme afrejsedag og hvor lang tid, du vil være væk. Du kan finde billige flybilletter her.

Tenerife har to lufthavne. Langt de fleste fly lander i Reina Sofia lufthavnen, der ligger en kort køretur fra sydkystens feriebyer. Du kan booke privat lufthavnstransfer hjemmefra til en fast pris – her venter chaufføren på dig i lufthavnen.

En god idé er at leje en bil, der kan stå klar i lufthavnen til dig. Med en bil får du også mulighed for at se den smukke ø i eget tempo. Vejene er gode og der er god skiltning.

Praktisk information

Valuta

I Spanien hedder valutaen Euro. Kontantautomater er udbredt på Tenerife, ligesom flere butikker og restauranter tager kreditkort. Skal du handle på markederne eller besøge mindre byer, så er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info

En guidebog eller et kort over byen er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Du kan også finde forslag til gode barer, hoteller og restauranter.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Fuerteventura anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Spanien og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Tenerife kan besøges året rundt. De fleste danskere rejser dertil om vinteren, hvor den sydlige del af Tenerife har temperaturer på 20° til 24° C . Overskyede perioder og regnbyger forekommer i vintermånederne, men for det meste skinner solen fra en skyfri himmel.

Temperaturen på den nordlige del af øen er noget køligere i vintersæsonen. Ofte ned til 12° C om natten og ikke over 20° C om dagen.

Sommeren på Tenerife er varm og solrig med temperaturer langs sydkysten på 27° til 30° C. Det er som regel lidt køligere på den nordlige del af øen.

Tenerife
23°
scattered clouds
60% humidity
wind: 7m/s E
H 23 • L 21
23°
Fri
25°
Sat
24°
Sun
24°
Mon
23°
Tue
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Tenerife

I vores rejseguide til Tenerife har vi selvfølgelig også lavet et kort, hvor du kan se alle de nævnte barer, hoteller, spisesteder og seværdigheder.

Tenerife Guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Tenerife – se tilbud lige nu
Book hotel på Tenerife med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Tenerife – sammenlign priser her

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*