Ferie på Cypern – hvilken by skal du vælge

Bliv klogere på Cyperns byer, strande og ferieområder

Cypern er en stor ø med mange forskellige byer og strandområder. Men hvilken by skal du vælge på den populære ø i det østlige middelhav? Det kan du læse mere i dette indlæg.

Der er ingen tvivl om, at Cypern bliver et stadig mere populært rejsemål blandt danskerne. Måske skyldes det de lækre strande og titlen som Europas mest solrige rejsemål, men øen har også en lang sæson, hvor du allerede i marts kan opleve solrigt vejr og temperaturer på den rigtige side af 20 °C.

Måske tænker du netop, at Cypern kun er sol og strand, men der er meget mere at komme efter. De historiske seværdigheder står i kø, og store dele af øen er bjergrig med smuk natur og gemte landsbyer. Vi skal heller ikke glemme muligheden for byferie og den nordlige tyrkiske del af Cypern, der måske er et af de mest oversete steder i Europa.

Her på siden skal det dog kun handle om den græske del af Cypern, hvor du har flere forskellige byer og områder at vælge mellem.

Ayia Napa

Den absolut mest kendte ferieby på Cypern er Ayia Napa på den sydøstlige del af øen. Ayia Napa er kendt for sit heftige natteliv, der tiltrækker unge fra hele Europa. De holder primært til i bymidten, mens familierne vælger de større resorts udenfor centrum.

Det er også her du finder områdets bedste strande. De ligger på stribe langs kysten vest for byen, hvor f.eks. Nissi Beach, Landa Beach og Macronissos Beach holder høj standard. Flere af dem byder på lavvandede sandstrande med krystalklart vand.

Ayia Napa har et kæmpe udvalg af barer, cafeer og spisesteder. Det er en by, der godt nok har en lokalbefolkning, men i sommermånederne tager turismen fuldstændig over. Her er der lagt op til en bekymringsfri ferie under Cyperns varme sol.

Forvent ingen autentisk oplevelse og byen har heller ingen historiske seværdigheder af betydning. Du kan læse mere i vores Ayia Napa guide, hvor du kan blive klogere på f.eks. transport, strande, aktiviteter og spisesteder.

Sådan kommer du til Ayia Napa

Den absolut nemmeste og i langt de fleste tilfælde også billigste måde at komme til Ayia Napa er på en charterrejse, hvor du kan vælge koncepter som f.eks. all inclusive og kun-for-voksne.

Fig Tree Bay

Umiddelbart nord for Ayia Napa (ca. 10 km), men ud til østkysten, ligger Fig Tree Bay (Protaras). Som i Ayia Napa er der tale om et veludviklet ferieområde, som her er særligt populær blandt børnefamilier.

Fig Tree Bay har fremragende sandstrande med krystalklart vand, men nærheden til byen og selve turistområdet betyder også mange mennesker. I sommermånederne er der tætpakket med badegæster, men man kan heller ikke forestille sig meget bedre vilkår for familieferien.

De børnevenlige hoteller ligger et stenkast fra den lækre lavvandede strand, der bl.a. har liggestole og mulighed for vandsport. Alt er med andre ord inden for rækkevidde i Fig Tree Bay.

Sådan kommer du til Fig Tree Bay

Som til Ayia Napa er det også nemmest og billigst med en charterrejse, hvis du vælger Fig Tree Bay. En række danske rejsebureauer har byen på programmet.

Lille del af stranden ved Fig Tree Bay, der er rigtig børnevenlig

Limassol

På Cyperns sydkyst ca. 70 km vest for Larnaca og lufthavnen ligger Limassol, der er en større by med knap 250.000 indbyggerere. Limassol er Cyperns hippe by, der for alvor kom på landkortet i 2015 da flere rejsesites havde byen på listen over steder man skulle besøge.

Den lange strandvej med tilhørende promenade er flankeret af cafeer, barer og spisesteder, men det helt store hit og samlingssted er marinaen, der ligger tæt på Limassols hyggelige gamle bydel. Selvom byen er af en vis størrelse, så er området her intimt og imødekommende.

Limassol har bl.a. flere arkæologiske områder, en flot katedral og et mindre middelalderslot, der i dag indeholder et museum. Der er således flere gode seværdigheder, ligesom der heller ikke er langt til smukke naturoplevelser i Troodos-bjergene.

Limassol har flere strande, men du skal ikke rejse til byen på badeferie. Til gengæld kan Limassol være et godt valg til den alternative byferie eller et sted til en lun ferie i ydersæsonen.

Sådan kommer du til Limassol

Limassol er med årene blevet en charterdestination. Kun få charterbureauer har byen på programmet – alternativt bliver du nødt til selv at booke fly og hotel. Nærmeste lufthavn er den i Larnaca (ca. 70 km). Se efter charterrejser her.

Paphos (Pafos)

Cyperns glemte by. Sådan kunne man godt præsentere Paphos. Turisterne valfarter til Ayia Napa og Fig Tree Bay på den østlige del af Cypern, men helt mod vest ligger Paphos, der har et stort udvalg af barer, cafeer, restauranter og overnatningssteder.

Byen er rig på historiske seværdigheder. Kysten ved Paphos kendes som Afrodites fødested, men der er også et større arkæologisk område fra græsk og romersk tid, som er på UNESCOs verdensarvliste.

Paphos har en lang række strande både nord og syd for byen. De holder ikke helt samme standard som på den østlige del af øen, men de er bestemt dejlige, hvor de fleste er med sand og har klart vand.

Der er ingen tvivl om, at Paphos er den absolut mest alsidige af Cyperns traditionelle feriesteder. Det er en større by og udover de mange historiske seværdigheder, så ligger Paphos også tættere på bl.a. Troodos-bjergene end Ayia Napa og Fig Tree Bay. Læs mere om byen her.

Sådan kommer du til Paphos

Paphos har ikke opnået samme popularitet hos danskerne som Ayia Napa og Fig Tree Bay. Der er dog får rejsebureauer, som har byen på programmet – alternativt må du selv stå for fly og hotel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*