Kanarieøerne – hvilken ø skal du vælge?

Se her, hvor du f.eks. finder de bedste strande og smukkeste natur

Kanarieøerne er uden sammenligning danskernes mest populære vinterrejsemål. Langt de fleste besøger Gran Canaria og Tenerife, der begge er nemme at komme til på en charterrejse og som generelt har de fleste tilbud til turisterne.

Men måske er det slet ikke hverken Tenerife eller Gran Canaria, du skal vælge til din næste ferie på Kanarieøerne. Alt efter hvad rejsen skal indeholde, kan det være, at en af de andre øer i højere grad opfylder dine krav. Det kan du læse mere om herunder.

Hvilken ø skal du vælge – sammenligningsskema med karakterer fra 1-5, hvor 5 er bedst

Gran CanariaTenerifeLanzaroteFuerteventuraLa Gomera
Strande
4
2
4
5
1
Familieferie
5
5
4
3
1
Naturoplevelser
4
5
4
2
5
Mad og drikke
5
5
4
3
3
Kultur og historie
5
5
2
2
4
Sport og aktiv ferie
5
5
5
5
2

Strande

Tager du til Kanarieøerne for at ligge på stranden, så er der kun et godt råd: Vælg Fuerteventura. Her finder du kilometerlange sandstrande med klart turkisblåt vand. Der er rigtig god plads, og lejer du en bil, er det muligt at finde næsten øde strandområder.

Lanzarote og Gran Canaria kæmper om andenpladsen, når det gælder Kanarieøernes bedste strande. Førstnævnte har de dejlige Papagayo-strande på sydkysten, mens Gran Canaria selvfølgelig er berømt for sit imponerende klitlandskab ved Maspalomas og Playa del Inglés. Læs mere i indlægget Kanarieøernes bedste strande.

Familieferie

Ingen af de fire mest kendte øer, Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura og Gran Canaria mangler gode familiehoteller, men udvalget er klart størst på Tenerife og Gran Canaria. De to øer har også flest aktiviteter og forlystelser til familieferien med bl.a. en lang række temaparker.

Alle ovennævnte øer vil være et fint valg til en familieferie, men sætter du pris på et bredt udvalg af vandlande og forlystelsesparker, så vælg Tenerife eller Gran Canaria. Generelt er det nemt at rejse med børn på øerne – alle steder er man vant til de mindste, og i de velassorterede supermarkeder kan du få stort set de samme varer som hjemme.

Natur

Kanarieøerne er ikke bare sol og strand, men også smuk natur. Lige bortset fra Fuerteventura, så finder du på alle øerne spektakulære landskaber, der kan være overraskende forskellige.

Med Spaniens højeste bjerg Pico de Teide omringet af den enestående nationalpark Las Canãdas er der ingen tvivl om, at Tenerife er til dig, der bare elsker gode naturoplevelser.

Også på Gran Canaria finder du et frodigt og bjergrigt landskab på midtøen, mens Lanzarote på trods af sin beskedne størrelse kan tilbyde en imponerende varieret natur. Fra månelandskabet i Timanfaya Nationalpark og ørkenlignende områder mod nordvest til grønne palmeklædte dale helt mod nord.

Og så skal vi selvfølgelig ikke glemme den lidt barske og rå natur på La Palma, El Hierro og La Gomera. Sidstnævnte kan prale af den smukke Garajonay Nationalpark, hvor du finder Europas sidste urskov.

Mad og drikke

Tidligere var Kanarieøerne ikke noget man forbandt med lækker gastronomi, men heldigvis er der de senere år sket noget på madfronten. Det er blevet trendy at lave lokal mad, og så er både Las Palmas og Santa Cruz så store byer, at du kan finde et autentisk køkken – både det lokale og fra det spanske fastland.

Som udgangspunkt gør du stadig klogt i at se dig rigtig godt for, når sulten skal stilles. Turistfælderne er mange, og du kan finde restauranter med menukort på 14 sprog med samme stavefejl.

Alle øer og turistbyer har deres små perler, men det største udvalg finder du uden tvivl på Tenerife og Gran Canaria. Prøv f.eks. at besøge en af de små bodegaer i de lokale bydele, og du vil hurtigt glemme den seje bøf og de slatne fritter, du fik i går.

Kultur og historie

Igen betyder størrelsen noget (selvfølgelig). De to ord kultur og Kanarieøerne høres sjældent i samme sætning, men her og der kan du få nogle gode kulturelle oplevelser. Vil du studere lokallivet, som det ser ud i dag, så er Las Palmas og Santa Cruz værd at besøge. Det er også her, du finder de fleste museer og gallerier.

Man kan ikke komme udenom historien om guancherne, øernes oprindelige befolkning, der fylder meget i San Sebastian på La Gomera. Det samme gør Christopher Columbus’ tilstedeværelse på Kanarieøerne.

Både i San Sebastian og så sandelig også i Las Palmas gamle bydel Vegueta er der beretninger om den berømte søfarer. På Tenerife finder du i og omkring Orotava-dalen en lang række fine bygninger fra dengang spanierne erobrede øen.

Sport og aktiv ferie

De mest populære Kanarieøer mangler ikke resorts med sportsfaciliteter. Er du seriøs omkring din sport, så vil La Santa på Lanzarote og Playitas på Fuerteventura helt sikkert kunne opfylde de flestes krav.

Rundt på øerne – især Tenerife og Gran Canaria – ligger både golf- og tennisbaner, mens Fuerteventura er verdensberømt for sin gode surfing. Vandreture kan du finde på især Tenerife, men også La Gomera er rigtig populær.

Miniguides

Miniguide til Gran Canaria
Miniguide til Tenerife
Miniguide til Fuerteventura
Miniguide til Lanzarote

Hoteller

De bedste familiehoteller på Gran Canaria
De bedste familiehoteller på Tenerife
Strandhoteller på Fuerteventura
Gran Canarias bedste hoteller
De bedste billige hoteller på Gran Canaria

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*