Populære Gran Canaria er tilflugtssted for tusinder af europæere i vintermånederne. Engang blev øen erobret af spanierne, men i dag er det solhungrende turister, der invaderer Gran Canaria for at nyde godt af øens strande og mange tilbud.

Det er på sydkysten feriebyerne ligger på stribe. Mest kendt er Playa del Inglés, hvor du har alle muligheder for en dejlig solferie, men der er mere stille alternativer langs kysten. Gran Canaria er også vildt natteliv, smuk natur og storbystemning i hovedstaden Las Palmas.

Alt det kan du læse meget mere om i vores Gran Canaria rejseguide, som vi håber, du kan bruge til din rejse.

gran canaria rejseguide
Stranden i centrum af Playa del Inglés

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Gran Canaria – se tilbud her
Book hotel på Gran Canaria med prisgaranti
Find billige flybilletter til Gran Canaria – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Strande og ferieområder på Gran Canaria

Gran Canarias milde klima og dejlige strande er hovedårsagen til, at folk valfarter til øen. Sydkysten er varmere og mere solsikker, og af samme grund er det her langt de fleste turister vælger at bo.

Playa del Inglés

Gran Canarias største ferieby er Playa del Inglés, der ligger ud til den lange strand, som ender i et imponerende sandhav med liggestole og parasoller så langt øjet rækker.

Der er naturligvis flest mennesker omkring strandens centrum, hvor der også er en lille strandpromenade med barer og restauranter. Stranden bliver aldrig for trang – du kan blot gå derudaf væk fra mængden, hvor der er masser af plads.

Går du langt nok, står du pludselig i “Zone Nudista”. Et stort område tilegnet de tusinder af turister, der foretrækker at solbade nøgne. Fra strandens centrum inde ved Playa del Inglés er der ca. 1 km til nudistområdet.

Du behøver ikke benytte solstolene – mange smider tæpper og håndklæder i sandet, men af og til blæser en god vind. Er du ikke hurtigt ud, og sikrer dig en af pladserne bag beplantningerne eller stenafskærmningerne, så kan det ofte være nødvendigt at leje solstole – her bliver der nemlig sat vindsejl op som tager den værste blæst.

Selve Playa del Inglés er en kunstigt bygget by med hoteller, lejligheder og private bungalows omkring de såkaldte centre, hvor barer, shopping og spisesteder er koncentreret. Udvalget er enormt og som i sydkystens øvrige feriebyer er Playa del Inglés et sted, hvor alt er lagt an på en bekymringsfri ferie.

Las Palmas er absolut et besøg værd

Maspalomas

Stranden i Maspalomas er blot en fortsættelse af den i Playa del Inglés. Kommer du fra Maspalomas er det første lange stykke for tekstilbadere, men efterhånden som man går ud af stranden, kommer der en del nøgenbadere.

Maspalomas har også alt hvad man skal bruge til en dejlig ferie. Udvalget er knap så stort, men til gengæld ligger der i byen mange dejlige bungalowhoteller, der er et fint alternativ til de store betonbyggerier i Playa del Inglés.

I Maspalomas og fortsættelsen Playa de las Meloneras mod vest ligger også nogle af sydkystens bedste hoteller som f.eks. Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa og RIU Palace Meloneras.

Puerto Rico

Puerto Rico ligger længere mod vest. Oprindelig blev byen bygget i en lille dal med lejlighedshoteller, der lå smukt op ad bjergsiderne. Puerto Rico har i dag vokset sig stor og breder sig over et større område, men byens strand er sammen med nabostranden Playa de Amadores stadig stedet, hvor man mødes om dagen.

Der er mulighed for at købe forfriskninger og lidt at spise på de mange restauranter langs strandene, men i både Puerto Rico og Playa de Amadores ligger et center med barer, shopping og restauranter.

Anfi del Mar

En af de smukkeste strande langs kysten er Anfi del Mar. Det er en kunstig strand, der for år tilbage blev lavet til ejerne af de mange timesharelejligheder. Alle har lov til at benytte stranden, men her er ikke meget privatliv.

Andre strande

Mellem de større feriebyer ligger her og der mere øde strandafsnit. Nogle af dem kan være ret svære at nå, men til gengæld er der ikke så mange mennesker. Af samme grund er de fleste af dem ret populære blandt naturister. Montana de Arena og Gui Gui er et par af strandene, sidstnævnte kræver en timelang gåtur i smukt landskab at komme frem til.

På vej gennem sanddynerne i Maspalomas

Hotel på Gran Canaria

Der er rigtig mange muligheder når det gælder overnatning på Gran Canaria; hoteller og lejligheder findes i alle prisklasser – ofte med dejlige swimmingpools og de største af dem med et hav af faciliteter. Skal du af sted om vinteren, så er det værd at undersøge om poolen er opvarmet.

Kommer du på sol- og strandferie er det nemmest at finde et hotel i Playa del Inglés, Maspalomas eller Puerto Rico. Er du mere til kultur og en autentisk oplevelse, så er Las Palmas det rigtige sted at booke overnatning.

Gran Canaria er et klassisk charterrejsemål. Vil du have fly, hotel og transport ordnet hjemmefra, så kan en charterrejse være en god løsning.

Vores anbefalinger
Lejligheder Miramar
Relaxia los Girasoles
Lopesan Coralium Dunamar

Se mere om hoteller i indlæggene Gran Canarias bedste hoteller, De bedste familiehoteller på Gran Canaria og De bedste billige hoteller på Gran Canaria. Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

gran canaria rejseguide
En tur ind på øen er en god oplevelse

Oplevelser og aktiviteter på Gran Canaria

Gran Canaria er lille og kompakt, men alligevel fyldt med aktiviteter og forlystelser – både menneskeskabte og naturlige. Den sydlige kyst er spækket med temaparker, hvis strandlivet skulle blive for kedeligt.

Nogle vil måske synes, at de fantastiske naturoplevelser er mere spændende – Gran Canaria er nemlig ikke kun sol og strand – øen byder også på smukke vandre- og cykelstier på kryds og tværs af det bjergrige indre.

Roque Nublo og Gran Canarias højeste punkt

Midt på øen tæt på hinanden ligger både Pico de las Nieves, der er Gran Canarias højeste punkt, og den 80 meter høje monolit Roque Nublo. Monolitten er en af verdens største fritstående sten og på UNESCOs verdensarvliste.

Området her ved Tejeda er også populært blandt vandrere, der kan nyde godt af en række afmærkede stier. Fra sydkystens feriebyer kommer du nemt til Tejeda ad Fataga-dalen.

Ad vestkysten til Puerto de las Nives

Kører du ind på øen fra Puerto Mógan, bliver det hurtigt bjergrigt. Via Mógan når du Gran Canarias vestkyst, der byder på en smuk køretur blandt vilde blomster og pragtfulde udsigter til Tenerife og Spaniens højeste bjerg Pico de Teide.

På den nordvestlige del af Gran Canaria må du ikke undlade at gøre stop i den charmerende havneby Puerto de las Nieves, der har nogle fremragende fiskerestauranter. Fra den hyggelige by kan du både køre ad nordkysten til Las Palmas eller ind på den frodige nordø – f.eks. via den smukke pinjeskov ved Tamadaba.

Teror og det frodige nord

Teror bliver ofte kaldt Gran Canarias smukkeste by. Og jo, der ER noget særlig ved den lille by på den nordvestlige del af øen. De lokale kommer for at besøge basilikaen, der huser statuen af Virgen del Pinõ – Gran Canarias beskytter.

Terors centrum er omkring Plaza del Pinõ, og herfra er det bare om at gå ud i den charmerende by med de klassiske huse med balkoner. Teror og omegn byder i øvrigt på noget af øens smukkeste natur – kør blot gennem det frodige landskab omkring Valleseco og Lanzarote.

gran canaria rejseguide
Charmerende Puerto de Mogán

Las Palmas

Øens hovedstad Las Palmas er Kanarieøernes største by og næsten et must at besøge. Her finder du storbystemning med en livlig havn og trafikerede veje.

Byen har to strande. Den ene er Playa de las Canteras, der var omdrejningspunktet for den store turistinvasion i 1960’erne. I dag er området omkring stranden renoveret, og den fine promenade byder både på shopping, barer og restauranter.

Et par kilometer syd for Playa de las Canteres finder du det ældste af Las Palmas. Bydelen Vegueta er yderst charmerende, og her ligger gamle kolonihuse på stribe.

Du finder også en række pragtfulde seværdigheder som Columbus’ hus, Casa de Colón og Santa Ana-katedralen. Vegueta er et skønt sted til en travetur, og er du i shoppinghumør, kan du fortsætte ad gågaden Triana, der ligger lige nord for.

Las Palmas har de senere år fået en tiltrængt ansigtsløftning og flere spændende museer og gallerier er åbnet. Byen har desuden Gran Canarias største udvalg af restauranter, og skal du spise lokal mad, så er Las Palmas stedet.

Du kan nemt besøge byen fra sydkysten med egen bil eller med offentlig transport, der er nem at bruge. Se mere længere nede på siden i afsnittet transport.

Andre oplevelser

Et glimt af øens tidligere beboere, Guancherne, kan du få ved Barranco de Guayadeque, hvor adskillige huler gør denne dal til en af Gran Canarias mest interessante. Du kan også besøge det store krater ved Caldera da Bandana, der vidner om Gran Canarias vulkanske oprindelse.

Tag på kamelsafari i Maspalomas’ ørken eller gå en tur i den hyggelige by Puerto Mogán, der kaldes for Gran Canarias Venedig.

Temaparker

Gran Canaria er fyldt med aktiviteter som børnene uden tvivl vil sætte pris på. Temaparkerne ligger på stribe, og det er bare at vælge om familien skal plaske rundt i vandland, opleve en rigtig cowboyby i Sioux City, snuppe en dag i forlystelsesparken Holiday World eller stifte nærmere bekendtskab med den lokale guanchekultur i Mundo Aborigin.

Du kan også besøge kaktus- og krokodilleparker, og Gran Canaria har selvfølgelig også sine parker med dyreshows, men her er det dog værd at gøre op med sig selv om man vil støtte den slags. Mange af temaparkerne tilbyder afhentning på dit hotel, men alternativt er de nemme at finde i bil.

Gran Canaria rejseguide
Stranden ved Amadores

Mad & drikke

Feriebyerne er ikke kendt for sine restauranter, og det er med god grund. Du erfarer hurtigt, at de fleste steder har det samme steak, pizza og spaghetti på menukortet. Det er typisk trist og intetsigende turistmad.

Der er langt mellem de gode steder, men med lidt research kan du finde fremragende lokale steder, hvor gedeost, kanin-og kalvekød tilbydes i forskellige variationer.

Svinekød og kylling er også populært, serveret enten grillet eller stegt og næsten altid med papas arrugadas og mojo sauce – kogte kartofler i havsalt og en krydret sauce. Ikke overraskende er kysten fyldt med gode seafood-restauranter, og det er ofte et godt valg.

For gode restauranter på sydkysten, så tjek vores lille liste over toprestauranter. Her er du sikker på en god oplevelse. Det er du også, hvis du tager til Las Palmas. Her kan du finde god lokal og spansk mad – f.eks. gode tapas- og fiskerestauranter.

Ingen rejseguide til Gran Canaria uden at komme med forslag til hvor du skal spise – her er vores bud på nogle af øens bedste restauranter.

Wapa Tapa

Det bliver nok ikke meget bedre på sydkysten. Selvfølgelig skal man da spise tapas i Spanien, og Wapa Tapa er et fremragende sted at prøve de mange forskellige appetitvækkere.

Her laver man bl.a. sit eget brød, og i det hele taget kan man mærke den kærlighed, der ligger bag hver eneste lille ret. Wapa Tapa ligger i Yumbo Centret i Playa del Inglés –  husk at bestille bord, hvis du vil spise her.

La Travesia de Triana

Den bedste mad får man i Las Palmas. Her findes en del restauranter, der ikke tænker så meget på turisterne, men har lokalbefolkningen som målgruppe. Små listige tapasbarer og restauranter med god kanarisk mad, der får tænderne til at løbe i vand.

En af den slags restauranter er La Travesia de Triana, der er et atmosfærefyldt sted på Calle Lagunetas i Gran Canarias største by. Forvent lækker frisklavet kanarisk mad og en autentisk atmosfære.

Restaurante La Aquarela

Når det skal være gourmet på Gran Canaria, så går du ikke forgæves på La Aquarela i Patalavaca. Måske har du ikke hørt om byen, men den ligger ved Arguineguin og er således i behagelig køreafstand fra sydkystens feriebyer.

På La Aquarela serverer man moderne fusionsmad, der fås i forskellige menuer som tapasmenu og gourmetmenu. Servicen er upåklagelig, og selvom det er et af de dyrere steder på Gran Canaria, så er priserne rimelige.

Casito Mediterraneo

Casito Mediterraneo er en af sydkystens bedste restauranter. Her er mad, service og atmosfære i top. Menukortet består af bl.a. af kanin, paella og frisk fisk og skaldyr. Der er virkelig kræset for både mad og anretninger.

Casito Mediterraneo ligger i Puerto de Mogán og har siddepladser ude og inde. Et populært sted med absolut rimelige priser.

Cofradias

Ikke en restaurant, men fællesbetegnelsen for alle de originale spisesteder, der stadig findes i Gran Canarias fiskerbyer. Farmand fisker og mor står i køkkenet og tilbereder dagens fangst, der kan være skaldyr, blæksprutter og fisk i alle størrelser.

Maden er enkel, men det bliver ikke mere autentisk end dette. For at finde de tilbageværende Cofradias på øen, kan du tage op langs kysten til en by som Puerto de las Nieves, mens de mere turistvenlige af slagsen ligger i Puerto de Mógan og Arguineguin.

Hapsere på en af Gran Canarias restauranter

Heller ikke nattelivet skiller sig særligt ud. Det er især i Playa del Inglés, der er liv og glade dage, men uanset hvor du bor på sydkysten, så er der ikke langt til barer og diskoteker.

Barerne er typisk af den slags, hvor du finder happy hour, heftige drinks og striptease som underholdning. Det er primært i de store centre nattelivet er koncentreret – især i den nederste del i både Yumbo Centret og Plaza Centret i Playa del Inglés.

Spredt rundt i byen ligger et hav af andre barer, en stor del af dem er engelske, irske og skotske pubs, der har premier league fodbold og formel 1 på storskærm.

Der er langsomt ved at ske noget positivt med barmiljøet på sydkysten. Et par interessante beach clubs har slået dørene op – f.eks. den spektakulære Maroa Beach Club, der ligger på en lille ø ved Anfi del Mar. Her er der pool, chillout og kølige drinks i et moderne miljø.

Et lignende sted er Amadores Beach Club, der også har store cabanas, som kan lejes for en dag. Billigt er det ikke, men kvaliteten er i top. Også Puerto Rico har fået sin egen beach club. Den gamle kommunale swimmingpool er blevet gennemrenoveret og er nu åbnet som La Mar Beach Club.

Deciderede kvalitetsnatklubber og diskoteker er stadig en mangelvare på Gran Canaria. Prøv Pacha, der bestemt er et af de bedre steder, men den holder ikke helt samme standard som kædens øvrige klubber.

Rejsen dertil og transport på Gran Canaria

Ind og ud

Gran Canaria er et af de mest populære rejsemål om vinteren. Stort set alle charterbureauer har Gran Canaria på programmet, og ofte kan der være gode priser uden for skoleferierne.

Ogsp flere flyselskaber har ruter til Gran Canaria – der kan dog være tale om sæsonruter, der kun flyves i højsæsonen. Søg og sammenlign flybilletter her.

Er du på egen hånd, kan du fra lufthavnen tage en taxi til dit hotel eller bestille en lejebil, der står klar, når du lander med flyet. Der er andre muligheder – læs mere i indlægget Fra Gran Canaria lufthavn til dit hotel – sådan gør du.

At komme rundt

Lej en bil når du holder ferie på Gran Canaria – det giver enorm frihed på rejsen selv at bestemme hvornår du vil køre ud i det blå. Du kan bestille bilen hjemmefra eller lokalt – alle de store biludlejningsfirmaer findes på øen. Man skal være 21 år for at leje en bil og husk at medbringe kørekort, pas og kreditkort.

Gran Canaria har et fint netværk af busruter, her er et par af de vigtigste:
Linje 1: Las Palmas-Puerto Mogán.
Linje 5: Las Palmas-lufthavnen-Bahia Feliz-Playa del Ingés-Maspalomas
Linje 30: Faro (Maspalomas)-Playa del Inglés-Las Palmas.
Linje 32: Playa del Inglés-Puerto Rico-Puerto Mogán.
Linje 66: Lufthavnen-Bahia Feliz-Playa del Inglés-Maspalomas

Præcise afgangstider kan ses ved stoppestedet. Du køber billetten hos chaufføren, og busserne fungerer stort set som dem herhjemme. Se mere om linjer, priser og transportkort på busselskabets hjemmeside.

Praktisk information

Valuta

I Spanien hedder valutaen Euro. Kontantautomater er udbredt på Gran Canaria, ligesom flere butikker og restauranter tager kreditkort. Skal du handle på markederne eller besøge mindre byer, så er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info

Vil du vide mere om øen, f.eks. kultur eller historie, så kan en Gran Canaria rejseguide, enten i papirform eller som e-bog, være god at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og indeholder som regel kort og en del praktisk information. Find guides på dit lokale bibliotek eller køb dem online.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Gran Canaria anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Spanien og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Gran Canaria kan besøges året rundt. Øen er et populært vinterrejsemål for danskerne, der kan nyde temperaturer på 21° C til 25° C, mens det er gråt og trist vejr hjemme. I vintermånederne kan regnbyger ikke udelukkes, ligesom der kan være køligere og mere ustadige perioder.

Sommeren er varmere og mere solsikker. Forvent temperaturer på 26° C til 29° C i denne periode.

Ofte kan du i juni og slutningen af august og i september opnå gode rabatter på overnatning.

Gran Canaria
17°
clear sky
73% humidity
wind: 3m/s NNE
H 24 • L 17
21°
Fri
20°
Sat
21°
Sun
20°
Mon
19°
Tue
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Gran Canaria

Vores Gran Canaria rejseguide har selvfølgelig også et kort over øen, hvor bl.a. hoteller, spisesteder og seværdigheder er markeret.

Gran Canaria rejseguide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Gran Canaria – se tilbud lige nu
Book hotel på Gran Canaria med prisgaranti
Find billige flybilletter til Gran Canaria – sammenlign priser her

6 Comments

  1. Restaurant Wapa Tapa i Playa del Ingles skal altså lige nævnes som et rigtig godt sted at spise. Klart den bedste restaurant, men husk at bestille bord!!!!!

  2. Kommer du til Gran Canaria i slut februar/starten af marts så kan du slå to fluer med et smæk. Oplev karnevalet i Las Palmas og se mandeltræerne springe ud omkring byer som Tejeda. Der er masser af madboder og sang og musik i de små byer.

  3. Det er virkelig en god og gennemarbejdet guide du har fået lavet. Det er altid en fornøjelse at se når der bliver lagt så meget tid i at give andre information, så de kan få en god rejse 🙂 Har selv en rejsevejlednings side og håber folk får lige så meget ud af mine indlæg!

  4. Dejligt. Tak for den megen information. Vi har besøgt siden en del gange nu og læser hele tiden noget nyt.

  5. Der er rigtig mange der tager til GC om sommeren nu. Jeg kender flere der tager til Thailand om vinteren m til GC om sommeren.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*