Fra Gran Canaria lufthavn til dit hotel – sådan gør du

Læs her om de forskellige måder at komme fra lufthavnen til dit hotel

Læs her, hvordan du kommer fra lufthavnen på Gran Canaria til dit hotel uanset om du bor i Las Palmas eller i en af sydkystens populære feriebyer som f.eks. Puerto Rico og Playa del Inglés.

Lufthavnen på Gran Canaria ligger på øens østkyst omtrent midt mellem Las Palmas og turistområderne på sydkysten. Lufthavnen har koden LPA og kaldes også Gando Airport eller Las Palmas Airport. Der er kun én international lufthavn på Gran Canaria, så uanset navn er det den samme, der er tale om.

Men hvordan kommer du fra lufthavnen til dit hotel? Det kan du blive klogere på i dette indlæg, hvor du både kan læse om den billigste og nemmeste mulighed for lufthavnstransfer.

Har du eller overvejer du at booke en charterrejse, så vil du som regel kunne tilkøbe lufthavnstransfer, hvis det ikke er inkluderet. Her er der typisk tale om transport med bus, hvor der gøres stop ved flere hoteller undervejs.

Du kan læse meget mere om Gran Canaria i vores miniguide –  bl.a. om strande, feriebyer, seværdigheder og mad og drikke. Se også indlægget De 5 bedste oplevelser på Gran Canaria.

1. Offentlig transport (Bus)

Den absolut billigste måde at komme fra Gran Canaria lufthavn til dit hotel er med offentlig transport. Øen har et glimrende netværk af busser, der også servicerer lufthavnen.

Du kan klikke ind på guasguasglobal.com for at få det fulde overblik over ruter, priser og afgangstider, men disse linjer kommer forbi lufthavnen:

• Linje 1, der kører fra Las Palmas til Puerto de Mogan via lufthavnen
• Linje 5, der kører fra Las Palmas til Playa del Inglés og Maspalomas via lufthavnen
• Linje 11, der kører fra Las Palmas til Agüimes via lufthavnen
• Linje 36, der kører fra Telde til Playa del Inglés og Maspalomas via lufthavnen
• Linje 60, der kører fra lufthavnen til Las Palmas
• Linje 66, der kører fra lufthavnen til Playa del Inglés og Maspalomas
• Linje 90, der kører fra Telde til Playa del Inglés og Maspalomas via lufthavnen
• Linje 91, der kører fra Las Palmas til Puerto Rico, Play del Cura og Puerto de Mogán via lufthavnen

Især ruterne 60, 66 og 91 er værd at se efter. De har kun få stop undervejs. Du kan købe billet hos chaufføren – det er dog en god idé at have så lige penge som muligt. Medbring derfor mønter.

2. Taxi

Der er selvfølgelig også mulighed for at tage en taxi fra lufthavnen på Gran Canaria til dit hotel. De holder udenfor terminalen og tilhører selskabet Socom Taxi, der er de eneste, som opererer i lufthavnen. Sørg for kun at tage en taxi i den officielle kø. Bilerne er hvide med en blå og hvid stribe.

Der køres efter taxameter. Til Las Palmas koster det ca. 25-35 €, til Playa del Inglés 40-50 € og til Puerto Rico 58-68 €. Grunden til det ret store spænd i priserne er de forskellige takster døgnet rundt og selvfølgelig hvor du skal sættes af.

3. Privat transfer

Den nemmeste måde at komme fra Gran Canaria lufthavn dit hotel er at booke en privat lufthavnstransfer hjemmefra til en fast pris. Udover at du ikke skal stresse over transport ved ankomst, så er fordelen også, at du kan bestille præcis den type bil/vogn, du har brug for mht. bagage og antal personer.

Chaufføren står i lufthavnen med et skilt med dit navn og kører dig direkte til dit hotel. Fortvivl ikke, hvis du er forsinket – chaufføren holder øje med dit fly og venter på dig.

4. Lej en bil

En anden god mulighed for at komme fra lufthavnen til dit hotel er at leje en bil. Det er populært, men kun en god idé, hvis du har et ønske om at opleve alt det Gran Canaria har at byde på. Her har du til gengæld alle muligheder for at køre rundt på øen i eget tempo.

Alle de store biludlejningsselskaber er repræsenteret på Gran Canaria – du skal blot vælge hvilken størrelse bil, du ønsker. Som altid er det en god idé at tjekke om du kan parkere der hvor du vil booke overnatning – enten gratis eller mod gebyr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*