De 5 bedste oplevelser på Gran Canaria

Gran Canaria er andet end sol og strand

Gran Canaria er mest kendt for sol og strand, men der er meget mere at komme efter på den populære Kanarieø. F.eks. god mad, enestående natur og spændende historie. Det er dog nødvendigt at leje en bil, hvis du have de bedste oplevelser på Gran Canaria på din ferie.

Husk, at du kan læse meget mere om øen i vores miniguide til Gran Canaria og finde det perfekte hotel i indlæggene De bedste hoteller på Gran Canaria, De bedste familiehoteller på Gran Canaria og De bedste billige hoteller på Gran Canaria.

Du kan både rejse til Gran Canaria på egen hånd eller på en charterrejse, der mange gange vil være det billigste.

1. Vegueta og i fodsporene på Cristopher Columbus

Det er et must at besøge hovedstaden Las Palmas på din rejse til Gran Canaria. Det var tidligere en lidt lurvet by, der fremstod forladt, da solhungrende turister begyndte at rejse til sydkystens nyopførte betonbyer. Det var dengang. I dag er Las Palmas som født på ny med bl.a. spændende gallerier og museer.

Det er også i Las Palmas du finder den gamle bydel Vegueta, der er fra det 15. århundrede. Et charmerende sted fuld af minder og hemmelige historier om byens maritime fortid med Christopher Columbus i spidsen.

I bydelen kan du bl.a. se Casa de Colon – Columbus’ hus, der nu er indrettet som museum med modeller af søfarens tre skibe La Santa María, La Pinta og La Niña. Vegueta består af gamle huse, brostensbelagte gader og traditionel spansk arkitektur. På Plaza de Santa Ana ligger den fine Santa Ana-katedral, der bestemt også er et besøg værd.

2. Roque Nublo og Pico de las Nieves – Gran Canarias tag

Roque Nublo er en 80 meter høj klippe, der blev dannet efter en vulkanudbrud for ca. 4,5 millioner år siden. Klippen kaldes også en monolit – en fritstående sten.

Roque Nublo er blevet et berømt vartegn på Gran Canaria og er selvfølgelig på UNESCOs verdensarvliste. Klippen ligger ved Tejeda, som du nemt kommer til fra sydkysten via en smuk tur gennem Fataga-dalen.

Roque Nublo ligger klods op ad Gran Canarias højeste bjerg Pico de las Nieves. Området er populært blandt vandrere, der fra Degollada de la Goleta kan finde tydeligt afmærkede stier, der går gennem det betagende landskab.

Fra denne del af Gran Canaria er der en smuk udsigt over både Tejeda og Pico de las Nieves, men også til Spanien højeste bjerg Teide, der ligger på naboøen Tenerife. En tur ind på midtøen er i vores øjne en af de bedste oplevelser på Gran Canaria.

3. Spis tapas og lækker autentisk mad

Vi skal til Las Palmas igen. En anden grund til at besøge Kanarieøernes største by er maden. Jo, der er kommet bedre restauranter i sydkystens turistbyer, men vil du smage lækker autentisk mad, så er Las Palmas stedet. Et andet resultat af byens opblomstring er de mange gode spisesteder, der ikke kun er henvendt til turister, men også de lokale.

Det kanariske køkken har ikke kun spanske rødder, men er også baseret på gamle traditioner. Den næringsrige jord giver hvede, korn, majs og lækre frugter, mens havet er rig på fisk, blæksprutter og muslinger. Smagen får karakter af de lokalproducerede råvarer som f.eks. ost og vin, og det store udvalg af produkter giver et afbalanceret køkken.

Las Palmas har fået mange nye restauranter, men lige så spændende er det at prøve en af de klassiske bodegaer, hvor du kan spise sammen med de lokale. Prøv f.eks. Bodegón Pachichi på Calle de los Martinez de Escobar eller Bienmesabe Cidad del Mar, hvis det skal være en af byens nyere restauranter.

4. Puerto de las Nieves og en tur til den nordvestlige del af øen

Den maleriske og autentiske fiskerlandsby på øens nordvestkyst er en af vores helt personlige favoritter. Puerto de Las Nieves fungerer faktisk som havn til byen Agaete, som ligger lidt længere inde i landet, men fiskerbyen har sin helt egen charme og atmosfære.

Puerto de Las Nieves har to stenstrande, men den vigtigste grund til at komme er de små charmerende blå- og hvidmalede huse, der leder tankerne hen på Grækenland.

Og så skal vi ikke glemme de glimrende restauranter – Cofradias kalder man dem – små spisesteder, der serverer fremragende fisk og skaldyr. Endnu flere oplevelser får du, hvis du på tilbagevejen kører via de hyggelige bjergbyer Teror og Valleseco, der ligger i et smukt frodigt landskab.

5. Bliv væk i Maspalomas sandørken

Maspalomas sandørken er for mange synonym med den lange strand, der går fra Playa del Inglés til Maspalomas. Det er et smukt og barskt landskab, der giver minder om Sahara. Her finder du kæmpe sanddyner, men også en oaselignende lagune, der byder på et rigt fugleliv.

Vil du tage en vandretur i ørkenen, så husk masser af vand, en hat til hovedet og passende fodtøj – sandet er brændende varmt. Vær opmærksom på, at afstandene er længere end man umiddelbart skulle tro.

For den korteste rute kan du tage stien, der går ned til sanddynerne til venstre for det store Hotel RIU Palace Maspalomas helt mod syd i Playa del Inglés.

oplevelser på gran canaria

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*