Verdens bedste strande

Sig goddag til turkisblåt vand og kridhvidt sand

Verdens bedste strande. Hvor finder jeg dem? Det kommer selvfølgelig helt an på, hvad du forbinder med en god strand.

Skal det være den klassiske bountystrand med hvidt sand og glasklart vand? Skal du have den for dig selv eller må der være andre badegæster? Skal der være mulighed for at få noget at spise og drikke?

Vi har alle forskellige præferencer, men her skal det handle om førstnævnte; bountystrandene. I ugevis har vi surfet nettet tyndt for sider, der beskæftiger sig med emnet verdens bedste strande.

Vi har tjekket hundredvis af sider med brugerundersøgelser og meninger fra redaktører, bloggere og rejseeksperter. Resultatet kan du finde herunder. Det er her, du finder verdens bedste strande

15. Horseshoe Bay – Bermuda

Smukke Horseshoe Bay ligger på Bermudas sydkyst. Stranden er kendt for sit pink sand, men du finder selvfølgelig også det klareste turkisblå vand. Horseshoe Bay er nem at komme til, men alligevel virker stranden uspoleret – det er ikke her du finder barer, hoteller og restauranter.

14. Koh Kradan – Thailand

Fantastiske Thailand har masser af skønne strande. Én af dem er på Koh Kradan, hvor du har en halvanden kilometer lang hvid sandstrand med krystalklart vand. Her ligger lige over en håndfuld hoteller og intet andet. Et sandt paradis, der endda er til at betale. Få et gratis og uforpligtende rejseforslag til Thailand her.

Skønne Koh Kradan i Thailand

13. Nungwi Beach – Zanzibar – Tanzania

På nordspidsen af eksotiske Zanzibar ligger Nungwi Beach, der er berømt for sit pudderhvide sand og turkisblå vand. Stranden er også kendt for sine gode snorkelmuligheder, og så er den nem at komme til. Nungwi Beach har alle former for overnatning og er garanteret billigere at rejse til, end du tror. Få et gratis og uforpligtende rejseforslag til Zanzibar her.

12. Flamenco Beach – Puerto Rico – USA

Så skal vi for første gang til Caribien. Flamenco Beach i Puerto Rico ligger i en hesteskoformet lavvandet bugt, der er sådan et sted, man drømmer sig væk til en kold vinterdag i Danmark. Tænk glasklart turkisblåt vand og masser af farvestrålende fisk under havoverfladen.

11. Phra Nang Beach – Railay – Thailand

Den bilfri halvø Railay har et par superlækre strande inklusive berømte Phra Nang Beach. Bagved stranden ligger det luksuriøse Rayavadee, men Railay er udlagt som nationalpark, og det betyder nul barer og spisesteder.

Her får du en strand med fint sand og krystalklart vand i turkisblå og smaragdgrønne nuancer med udsigt til det spektakulære øhav. Få et gratis og uforpligtende rejseforslag til Thailand her.

10. White Beach – Boracay – Filippinerne

Det er ikke uden grund, at stranden på den lille ø Boracay hedder White Beach. Sandet er blændende hvidt og står i smuk kontrast til det klare turkisblå hav.

Stranden er flere gange kåret til verdens bedste, men et stigende antal turister har sendt den ned af listen. White Beach er dog stadig helt fantastisk og en af verdens absolut bedste. Tjek ind på Zuzuni Boutique Hotel for at bo godt til en fair pris.

9. Seven Mile Beach – Cayman Islands

Tilbage til Caribien. På Cayman Islands ligger Seven Mile Beach, der altid er med i kapløbet, når Caribiens bedste strand skal kåres. Her finder du hvidt sand og klart turkisblåt vand. Seven Mile Beach er fuldt udbygget med bl.a. store hoteller, der ligger få meter fra vandkanten. Det er dog rasende dyrt at overnatte ved den berømte strand.

8. Baio de Sancho – Fernando de Noronha – Brasilien

Seven Mile Beachs modsætning. Baio de Sancho, der tidligere har vundet titlen som verdens bedste strand, ligger afsides på Fernando de Noronha. Her er sandet gyldent, vandet turkisblåt og med den skriggrønne skov som baggrund er Baio de Sancho bare et spektakulært syn.

7. Rabbit Beach – Lampedusa – Italien

Europa er også på listen over verdens bedste strande. Den smukke Rabbit Beach med det hvide sand og lave krystalklare vand ligger i en lille bugt helt uden barer, restauranter og overnatningssteder. Lampedusa er dog en lille ø, og du kan nemt booke et hotel tæt på den fantastiske strand. Se f.eks. Hotel Macondo, som får rigtig gode anmeldelser fra tidligere gæster.

verdens bedste strande
Smukke Anse Source d’Argent på øen La Digue i Seychellerne

6. Matira Beach – Bora Bora – Fransk Polynesien

Endnu en strand, der går igen på de forskellige lister over verdens bedste strande. Fransk Polynesien har adskillige enestående strande, men især Matira Beach skiller sig ud. Den offentlige sandstrand har ubegribeligt klart turkisblåt vand, og selvom her ligger lidt hoteller og spisesteder, så er Matira Beach aldrig overrendt.

5. El Nido – Palawan – Filippinerne

El Nido er nordspidsen af øen Palawan i det sydlige Filippinerne. Her finder du et utal af mindre strande, der ligger i bugter og laguner i det smukke øhav. Det er unikt sted med sandstrande og krystalklart vand i turkisblå og jadegrønne farver, der bare er en gave til instagrammere. Området har også et koralrev med masser af undervandsliv.

4. Anse Source d’Argent – La Digue – Seychellerne

Verdens mest fotograferede strand. Sådan bliver Anse Source ‘Argent på Seychellerne omtalt, og der skal nok være noget om snakken. Luk øjnene og tænk på den perfekte tropestrand, og det vil med stor sandsynlighed være Anse Source d’Argent, der dukker op.

Stranden har kridhvidt sand, turkisblåt vand og ligger i frodige omgivelser. Få et gratis og uforpligtende rejseforslag til Seychellerne her.

Whitehaven Beach i Australien

3. Grace Bay – Turks & Caicos

Grace Bay har fået et hav af priser og endda titlen som verdens bedste strand. Turks & Caicos ligger i Caribien, men selvom Grace Bay selvfølgelig har fået en del omtale, så er her stadig forholdsvis roligt. Her ligger barer, hoteller og spisesteder, men der er god plads på den flere kilometer lange strand med det fine hvide sand og gennemsigtige turkisblå hav.

2. Whitehaven Beach – Whitsunday Island – Australien

Verdens bedste strand ifølge Tripadvisor. Det siges, at Whitehaven Beach har så hvidt sand (består af 98 % silica) som det overhovedet kan lade sig gøre. Kombiner med krystalklart turkisblåt vand og periodevise lavvandede laguner, og du har et ægte strandparadis. Nej, det er ikke helt nemt at komme til, men hvor er det bare lækkert.

1. Maldiverne

Det ser præcis ud som på billeder. Sådan hører vi ofte venner og bekendte sige, når de er vendt hjem fra Maldiverne. Det næsten overjordiske ørige er med på utallige lister over verdens bedste strande.

Nogle har særlige favoritøer, men generelt er Maldivernes strande bare af en anden verden. Hvidt sand og krystalklart vand og med mulighed for at bo i water villa eller direkte på stranden. Få et gratis og uforpligtende rejseforslag til Maldiverne her.

verdens bedste strande
Maldivernes strande er af en anden verden

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*