Inspiration til din vinterferie – 17 skønne rejsemål

17 solrige forslag til din vinterferie

Her er indlægget til dig, der ikke ved hvor du skal rejse hen på vinterferie. For at finde sol og varme skal du selvfølgelig et pænt stykke væk fra Danmark, og her er en charterrejse til Kanarieøerne det nemme valg. Men vil du prøve noget andet, så er der hjælp at hente herunder, hvor vi præsenterer 17 steder til vinterferien.

1. Hurghada – Egypten

Blot fem timers flyvning fra Danmark ligger Hurghada, der i vinterhalvåret er et lettilgængeligt rejsemål. Den egyptiske by består af stribevis af store resorts langs rødehavskysten. Her har du alt hvad der skal til for en bekymringsfri ferie. De fleste hoteller tilbyder masser af faciliteter og som regel også en lang række barer og restauranter.

Selve Hurghada By er måske ikke den mest spændende, men til gengæld har du mulighed for at besøge nogle af verdens mest fantastiske seværdigheder. Vi taler om Det Egyptiske Museum og pyramiderne ved Giza i Kairo og bl.a. Karnaktemplet og Kongernes Dal i Luxor.

Sådan kommer du afsted: Det er absolut nemmest og billigst at rejse til Hurghada på en charterrejse. Du kan eventuelt kombinere med et krydstogt på Nilen. Læs mere i vores miniguide til Hurghada.

 

2. Zanzibar – Tanzania

Paradisøen Zanzibar er superpopulær i disse år. Øen hører til Tanzania og har to tørre perioder. Den ene ligger fra december til februar, og det gør Zanzibar til et perfekt vinterrejsemål.

Det er selvfølgelig de fremragende strande, der trækker – tænk pudderhvidt sand og det klareste turkisblå vand. Du skal dog give dig selv tid til at besøge øens hovedby Stone Town, hvor du kan lære mere om Zanzibars spændende historie som centrum for handel med bl.a. slaver og krydderier.

Sådan kommer du afsted: Mange rejsebureauer til byder rejser til Zanzibar, men det er nemt og meget billigere selv at booke fly og hotel. Bed dit hotel om at hente dig i lufthavnen, så du er fri for selv at finde transport.

 

3. Dubai

Dubai behøver næsten ingen nærmere præsentation. Emiratet har efterhånden fået rigtig godt tag i danskerne, der her kan få en kombineret strand- og storbyferie i dejlige omgivelser.

Udover shopping, hippe barer og gode restauranter, så byder Dubai også på et hav af forlystelser og aktiviteter, der gør byen til et oplagt rejsemål for hele familien. Dubai er sådan et sted, der bliver ved med at overraske og som du med fordel kan kombinere med destinationer i f.eks. Asien eller Det Indiske Ocean.

Sådan kommer du afsted: Hjemmefra kan du kan nemt selv booke fly, hotel og eventuelt lufthavnstransfer. For en ekstra billig ferie kan du se mere i indlægget De bedste billige hoteller i Dubai. Læs meget mere i vores miniguide til Dubai.

 

4. Koh Chang – Thailand

Så skal vi netop til Asien. Nærmere bestemt Thailand og Koh Chang, der er en skøn tilbagelænet ø med dejlige strande og rigtig gode overnatningssteder, hvor du får meget for pengene. Selv på mellemklassehotellerne finder du som regel topservice, fine værelser og en indbydende pool.

På Koh Chang handler det om driverlivet på stranden. Måske i en hængekøje under palmerne. Du kan også tage med ud i øhavet og se livet under havoverfladen eller nyde en god gang massage. På en rejse til Koh Chang er det oplagt at bruge et par dage i hovedstaden Bangkok (hvor flyet lander), der er en hektisk og farverig by.

Sådan kommer du afsted: Du kan selv booke vinterferien i Thailand – det er væsentlig billigere end at bruge et rejsebureau. Klik ind på thailandrundt.dk for at se de mange muligheder – her kan du også finde hotelforslag og booke transport i Thailand.

 

5. Marrakech – Marokko

Den marokkanske by Marrakech er et overflødighedshorn af oplevelser. Her der der ikke tale om en klassisk stranddestination, men til gengæld om en by, hvor det arabiske eventyr udspiller sig lige for øjnene af dig.

Omdrejningspunktet er medinaen med souken og den store plads Djemaa el-Fna. Et fantastisk sted, hvor du helt sikkert får én på opleveren. Marrakech byder også på god mad, lækre hoteller og smuk natur i omegnen.

Sådan kommer du afsted: Du kan nemt selv booke din rejse til Marrakech. F.eks. har Norwegian direkte fly fra København. Så mangler du bare et hotel – det kan du booke på hotels.com. Læs mere i vores miniguide til Marrakech.

 

6. Punta Cana – Den Dominikanske Republik

På østkysten af Den Dominikanske Republik ligger Punta Cana, der er berømt for sine lækre sandstrande, som er flankeret af høje slanke palmer. Det er sådan et sted, hvor vandhunde og strandfreaks vil føle sig som i paradis.

Punta Cana har ikke de helt store seværdigheder, men til gengæld en lang række aktiviteter som golf, vandsport og temaparker. Også på de store hoteller, der ofte er store som byer, er der masser af faciliteter for hele familien.

Sådan kommer du afsted: Af og til har charterbureauerne Punta Cana på programmet. Alternativt kan du nemt selv booke fly og hotel som en pakkerejse. Læs mere i vores miniguide til Punta Cana.

 

7. Maldiverne

Det ultimative bountyparadis er uden tvivl Maldiverne. Hvem har ikke set billeder af de fantastiske strande, hvor vandet er så klart som i en swimmingpool? Du har endda mulighed for at bo beach front eller i såkaldt water villa.

Maldiverne hører ikke til de billigste rejsemål, men til gengæld får du en helt unik oplevelse, der vil give varige ferieminder. Her har du alle muligheder for at lege Robinson Crusoe på din egen lille tropeø.

Sådan kommer du afsted: Maldiverne er et sted, hvor det er en god idé af få hjælp af et rejsebureau – her skal du nemlig med vandflyver eller speedbåd fra lufthavnen til dit hotel.  Læs mere i vores miniguide til Maldiverne.

 

8. Goa – Indien

Indiens førende stranddestination er yderst solsikker i vintermånederne. Goa ligger ud til Det Arabiske Hav og byder på en lang række strande af forskellige størrelse og standard. Som udgangspunkt kan du godt regne med, at strandene nord for floden og hovedbyen Panjim er mere udbyggede end syd for.

Mange turister, der besøger Goa når desværre ikke at se andet end strandområderne. Synd – for den lille delstat har faktisk meget andet at byde på. F.eks. smuk natur, spændende historie og gode kulturelle oplevelser.

Sådan kommer du afsted: Via f.eks. Doha, Dubai eller Amsterdam kan du flyve med ét stop til Goa fra Danmark. Hotel kan du booke her. Af og til har et eller flere charterbureauer Goa på programmet med mulighed for at flyve direkte.

 

9. Florida – USA

Den amerikanske solskinsstat er et populært rejsemål året rundt. Med base i f.eks. Miami, Fort Lauderdale eller Fort Meyers Beach kan du tage på opdagelse i Florida, der har masser af aktiviteter for både børn og voksne. Du kan f.eks. besøge Everglades, Key West og Kennedy Space Center.

Foodies, shopaholics og alle, der elsker hippe barer og clubs vil helt sikkert også føle sig hjemme i Florida, der således kan være som du ønsker det. Et let tilgængeligt forslag til din vinterferie.

Sådan kommer du afsted: Fra Europa er der adskillige muligheder for at flyve til f.eks. Miami med ét stop. Få steder i verden end i Florida kan det betale sig at leje en bil for at udforske alle de gode seværdigheder i eget tempo. Se efter hoteller her. Læs mere i vores miniguide til Miami.

 

10. Phu Quoc – Vietnam

Tilbage til Østen og til den vietnamesiske ø Phu Quoc (udtales fu quar), der byder på lækre strande og et yderst lavt prisniveau. Som andre steder i Vietnam finder du også her fantastisk mad og en gæstfri befolkning, der tager imod med åbne arme.

Phu Quoc har ingen seværdigheder af betydning, men øen er det oplagte sted at slutte en spændende rejse i Vietnam og/eller det øvrige Sydøstasien, der bare har så meget at byde på.

Sådan kommer du afsted: Du kan selv rejse rundt i Vietnam – det er næsten lige så nemt som at rejse i Thailand. Book fly her og find det hotel, der passer dig her. det er nemmest at flyve via Ho Chi Minh City, som du med fordel kan kombinere på din rejse.

 

11. Kap Verde

Langt ude i Atlanterhavet knap 7 timers flyvetur fra Danmark ligger Kap Verde. Det afrikanske land består af en række øer, hvor især to er kommet i turisternes søgelys: Sal og Boavista, der begge har en stribe rigtig gode strande.

De to øer har ikke så meget andet at byde på, men du kan til gengæld kombinere dem med nogle af Kap Verdes andre øer som f.eks. Fogo, Santiago og Sao Vicente, der byder på enestående naturoplevelser.

Sådan kommer du afsted: Du besøger nemmest Kap Verde på en charterrejse. Se mere hos f.eks. Spies. Nogle af bureauerne tilbyder også rundrejser, hvis du vil se nogle af de knap så besøgte øer.

 

12. Riviera Maya (Tulum, Playa del Carmen m.fl.) – Mexico

Riviera Maya er den lange kyststrækning på Yucatan-halvøen, der går fra Cancún ned mod grænsen til Belize. Her ligger strande og feriebyer som perler på en snor og du skal bare vælge om du er til f.eks. Cancúns kæmperesorts, det mere rolige strandliv i Playa del Carmen eller Tulums skønne bohemeatmosfære.

Yucatán-halvøen har et hav af aktiviteter og gode seværdigheder. Det kan være svært at slippe de lækre strande ud til det caribiske hav, men giv dig alligevel tid til at besøge gamle kolonibyer og imponerende ruiner fra Maya-perioden. Tag bare børnene med. Langs kysten finder du en lang række temaparker, som de mindste helt sikkert vil synes om.

Sådan kommer du afsted: For størst mulig fleksibilitet kan du selv booke fly og hotel. Her bestemmer du selv rejsedatoer og har det største udvalg af hoteller. Du kan læse mere i vores miniguide til Riviera Maya.

 

13. Mauritius

I Det Indiske Ocean øst for Madagaskar ligger Mauritius, der er berømt for sine lækre strande og gode hoteller. Tidligere var det et lidt eksklusivt rejsemål, men i dag er Mauritius mere mainstream og til at betale.

Øen har mere at byde på end gode strande. F.eks. spændende mad, smukke naturoplevelser og aktiviteter som golf, trekking og et besøg i den botaniske have. Husk også at tage en tur ud på havet, hvor du kan snorkle, dykke og prøve dybhavsfiskeri.

Sådan kommer du afsted: Kom nemt til Mauritius med f.eks. Emirates og Qatar Airways, der begge flyver fra København. Du kan eventuelt få dit hotel til at hente dig i lufthavnen. Læs meget mere om øen i vores miniguide til Mauritius.

 

14. Aqaba – Jordan

Aqaba ligger ud til Rødehavet i det sydlige Jordan. Byen har fine strande, gode hoteller og fremragende dykning. Der er tale om en fuldt udviklet ferieby med alle faciliteter inden for rækkevidde.

Aqaba vil helt sikkert være et glimrende sted at rejse hen i vinterferien, hvis du ønsker sol og strand, men vi anbefaler, at du kombinere badebyen med en eller flere oplevelser i absolut verdensklasse: Det Døde Hav, oldtidsbyen Petra og den imponerende ørken Wadi Rum.

Sådan kommer du afsted: Få rejsebureauer (hvis nogen) har Aqaba på programmet. Heldigvis er det nemt at rejse dertil på egen hånd. Det kræver dog en mellemlanding et sted i Europa.

 

15. Madeira – Portugal

På Madeira får du lækre hoteller og enestående naturoplevelser. Den portugisiske ø i Atlanterhavet er stedet at kombinere aktiv ferie med efterfølgende afslapning på et godt hotel, hvor du kan plaske i poolen og måske prøve en tiltrængt spabehandling.

Du behøver bestemt ikke vandre for at rejse til Madeira. Du skal dog give dig selv tid til at opleve den smukke ø med de mange endemiske planter og blomster. Som en bonus ligger Madeira i overkommelig afstand fra Danmark i forhold til mange andre vinterrejsemål.

Sådan kommer du afsted: Du besøger nemmest Madeira på en charterrejse, hvor du flyver direkte og kan vælge mellem et antal hoteller af forskellige standard. Vil du udforske øen, så er det oplagt at leje en bil.

 

16. Sri Lanka

Så til noget lidt mere eksotisk. Sri Lanka venter med gyldne sandstrande, hvor du kan vælge at bo i alt fra simple guesthouses til overdådige resorts og fancy boutiquehoteller. Det er på sydkysten de smukke strande ligger som perler på en snor – et perfekt sted at slappe af efter en indholdsrig rundrejse.

Sri Lanka er et minikontinent med smuk og forskelligartet natur. Her er også gode kulturelle og historiske oplevelser med flere imponerende ruinområder. Du har også mulighed for at tage på safari – måske spotter du en leopard!

Sådan kommer du afsted: Langt de fleste, der besøge Sri Lanka tager på en rundrejse, hvor de efterfølgende snupper lidt tid på en af de dejlige strande. Se mere hos f.eks. C&C Travel. Læs mere om landet i vores miniguide til Sri Lanka.

 

17. Cuba

Det sidste forslag til din vinterrejse er Cuba, der er den ultimative kombination af lækre strande, spændende historie og farverige kulturelle oplevelser. Det caribiske land er en unik oplevelse som du kun kan få her.

Selvom det kan være svært af forlade de fantastiske paradisstrande, så skal du give dig tid til at besøge de små hyggelige landsbyer og ikke mindst hovedstaden Havana, der er en rejse tilbage i tiden.

Sådan kommer du afsted: Cuba er et rejsemål, hvor det kan være en god idé at få hjælp af et rejsebureau, der har de rigtig kontakter mht. transporter og udflugter. Se mere på f.eks. Svane Rejser.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*