På østkysten af Den Dominikanske Republik ligger Punta Cana, der har kilometerlange sandstrande med hvidt sand og krystalklart vand.

For ca. 50 år siden var området omkring Punta Cana blot skov. I 1971 begyndte hotelejeren Frank Ranieri at lave en vej til stranden, hvor han opførte Punta Cana Resort, der var et af de første hoteller langs kysten. Senere byggede Ranieri en privat lufthavn, og det trak flere iværksættere og hotelkæder til området.

Resten er historie som man siger. Punta Cana udviklede sig til et populært rejsemål, der er domineret af en lang række kæmperesorts langs kysten. Mange steder kan du booke all inclusive, og her kan du godt regne med, at kvaliteten på maden følger hotelstandarden.

Punta Cana har lækre paradisstrande

Transport

Ind og ud

Der er ingen direkte rutefly fra Danmark til Punta Cana. Du kan til gengæld flyve med ét stop med flere selskaber. F.eks. via London med British Airways, via Paris med Air France og via New York med Delta. Der kan dog være tale om sæsonruter.

Flere charterbureauer har også Punta Cana på programmet og det kan nogle gange være billigste løsning. Find billige flybilletter til Punta Cana her.

Punta Cana Lufthavn har koden PUJ og ligger ca. 15 min. til 1 times kørsel fra hotellerne alt efter hvor du har booket overnatning. Du kan tage en taxi til dit hotel eller leje en bil. De store biludlejningsfirmaer har alle et kontor i lufthavnen.

En anden mulighed er at få dit hotel til at hente dig i lufthavnen. Er du på charterrejse har du sandsynligvis lufthavnstransfer inkluderet i prisen.

At komme rundt

Langt de fleste turister i Punta Cana bevæger sig ikke langt væk fra deres hotel med mindre de tager på en organiseret udflugt som hotellerne typisk kan hjælpe med at booke. Du kan også selv leje en bil eller tage en taxi – det er dog ret dyrt.

Der kører lokalbusser langs kysten (de såkaldte gua gua), men det er kun for de eventyrlystne. Køreplanerne synes kun at være vejledende, stoppestederne ikke til at finde og så er busserne som regel overfyldte.

Overnatning i Punta Cana

Punta Cana er i dag det hurtigstvoksende turistområde i Den Dominikanske Republik. Fra at være middelklassens foretrukne sted bygges der nu bedre hoteller, som prøver at gøre op med tvivlsomme all inclusive-pakker. Maden skal være i orden, og de tilbudte drikkevarer behøver ikke være lokale.

Overnatningsmuligheder i Punta Cana består primært af større resorts, der opfylder pakketuristernes behov. Det er steder, der har et væld af faciliteter og som stort set alle tilbyder all inclusive. Hotellerne varierer i standard – fra de mest triste og grå steder med metervaremad til high-end resorts med kæmpebuffeter og á la carte restauranter.

Her og der er der mindre overnatningssteder, men generelt er prisniveauet højt. Kun få kommer til Punta Cana uden at have booket et hotel i forvejen. Faktisk er La Costa del Coco som kysten kaldes tæt på at være udelukkende henvendt til pakketurister.

Forslag til overnatningssteder, der får gode anmeldelser af tidligere gæster:

Riviera Punta Cana Eco Travelers House
Sol Caribe Suites Los Corales Beach
TRS Turquesa Hotel – adults only

Faldt ingen af dem i din smag, så kan du finde det fulde udvalg på f.eks. hotels.com. Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Punta Cana
Mange hoteller ligger lige ud til stranden

Strande i Punta Cana

Punta Cana er indbegrebet af strandferie. På billeder ser det ud som om, at den lange kyst er én lang strand, men sådan er det ikke. Nogle områder er mere udbyggede end andre, og så er der de strande, som hotellerne synes er deres.

Bavaro Beach går for at være Punta Canas mest udbyggede strand med en lang række resorts og et egentligt byliv. Det med bylivet skal dog tages med et gran salt. Det er ikke et sted med et stort udvalg af barer og restauranter, men det er her, du kan få lidt at spise og drikke uden for hotellerne. Det er også her, du kan shoppe og finde supermarkeder.

Når man taler om Punta Cana, så er det ofte Bavaro, der menes. Men der er som nævnt andre strande – f.eks. Macao Beach, der især er populær i weekends og på helligdage. Her kan du f.eks. prøve at surfe.

Med årene er der udviklet et moderne byområde ved Cap Cana, der bl.a. byder på en stor marina. Her er der et pænt udvalg af spisesteder, der generelt tilbyder fine dining. Cap Cana er et mere eksklusivt sted, hvor du kan fornøje dig med bl.a. spa, golf, fitness og dybhavsfiskeri. Stranden her er rigtig lækker!

Nogle steder langs kysten kan du snorkle, men både når du bader og kigger på livet under havoverfladen, er det værd at kigge efter forbipasserende både.

Punta Cana er berømt for sine høje palmer, og de bliver naturligvis brugt som skygge for den brændende caribiske sol. Kom tidligt, hvis du vil sikre dig en plads under palmerne. Sandet på strandene er blændede hvidt og vandet krystalklart og turkisblåt. Præcis sådan et sted du drømmer om en kold vinterdag i Danmark.

Aktiviteter og seværdigheder

Punta Cana er ikke et sted med historiske seværdigheder. Det er strandene og de mange aktiviteter, der trækker. Punta Cana vil næppe tiltrække alle – området er forholdsvis isoleret, og den nærmeste større by ligger en times kørsel væk.

Hovedstaden Santo Domingo ligger yderligere to til tre timer fra turistområdet. Der bliver selvfølgelig arrangeret forskellige udflugter – f.eks. bådture langs kysten og såkaldte “safaris”, der tager turisterne med ind i landet til mere lokale områder.

Bavaro er måske det mest lokale langs kysten, men udover de turister, der bor her, finder kun få vej hertil. Byen består af flere dele – oprindelig blev den opført til de mange arbejdere på de store resorts, og det er således ikke en gammel by.

Der er ca. 4 km fra det lokale Bavaro til turistområdet, der ligger lige ud til stranden. Her er der efterhånden et pænt udvalg af barer, shopping og spisesteder.

Vandparker

Et sikkert hit hos de mindste. I Bavaro ligger flere vandparker med bl.a. pools og rutsjebaner. F.eks. Caribbean Lake Park, Water Park og Pirates Island Water Park.

Scape Park

Scape Park er en temapark med flere forskellige slags attraktioner. Du kan bl.a. prøve zipline, besøge grotter, se dyr, spise mad og tage med på cruise. Scape Park har også flere forskellige bademuligheder.

Saona Island

En god dagsudflugt fra Punta Cana kunne gå til Saona Island, der ligger ud for Den Dominikanske Republiks sydøstkyst. Øen er fredet og byder på de lækreste bountystrande. Du kan booke en tur i Punta Cana, hvor du bliver kørt til den lille havn for at hoppe på båden til Saona Island.

Ofte er turene en pakke med mad, drikke og underholdning inkluderet. Du bliver hentet på dit hotel og sat af samme sted igen, når dagen er omme.

Golf

Punta Cana er meget populært område for golfspillere. Der er ca. 15 baner i området og flere er på vej. Mange af dem ligger indenfor de store private ferieområder som f.eks. Cap Cana. I Bavaro kan du se nærmere på Iberostar Golf Course og Cocotal Golf Club.

ChocoMuseo

I kulturbutikken Mundo Autentico i Bavaro ligger det lille chokolademuseum ChocoMuseo. Her kan du lære mere om kakaobønnen og dens vej fra nyhøstet til færdig chokolade. Der er mulighed for guidede rundvisninger og selvfølge både at smage og købe chokolade.

Dejligt ser det ud!

Mad og drikke

Langt de fleste turister i Punta Cana spiser på deres hotel. All inklusive er populært i Caribien, og selvom nogle hoteller og resorts formår at servere noget god mad, så er der også steder, der lige går et skridt eller to videre.

De bedste resorts tilbyder også á la carte, hvor dygtige kokke, der er internationalt kendte, tryller i køkkenet. Er du ude efter det bedste Punta Cana har at byde på, så book et bord på La Palapa på Hotel Eden Roc, Zen på Hard Rock Hotel eller fiskerestauranten The Jellyfish, der ligger mellem Hotel Melia og IFA Resort i Bavaro.

Prøv også Las Lenas, der siden starten i 1998 er blevet lidt af en institution i Punta Cana. Her kan du endda møde de lokale – lidt af en sjældenhed langs kysten.

Praktisk information

Valuta

I Den Dominikanske Republik hedder valutaen Peso. Langt de fleste hoteller accepterer kreditkort, men skal du ud og handle hos de lokale er det en god idé at veksle penge.

Mere info og transport

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Vejret og bedste rejsetidspunkt
December til juni er det bedste tidspunkt at besøge Punta Cana. Her kan du forvente masser af sol og temperaturer på 28-32 °C. Frem mod sommeren bliver regnbygerne flere og juni til november er orkansæson.

Punta Cana bliver ikke ramt af orkaner hvert år, men risikoen er der. Sommeren er også et fint tidspunkt at rejse til Punta Cana, men regnbyger må forventes.

Punta Cana
29°
scattered clouds
84% humidity
wind: 3m/s NE
H 32 • L 26
30°
Mon
31°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Punta Cana

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel i Punta Cana her og få prisgaranti
Find billige flybilletter til Punta Cana – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*