Ud af ingenting er Dubai skudt op som en ægte verdensby. Et sted som alle taler om og et sted som alle, der har bare den mindste interesse for mode, design og arkitektur ser op til.

Det er som om at alt kan lade sig gøre i Dubai. Her lader man sig ikke begrænse, men er tværtimod med til at vise den måbende verden, hvad man er i stand til. Højere, længere og større kunne sagtens være mottoet i Emiratet, der i sin pomp og pragt også kan virke noget forloren.

Men lad dig ikke narre. Under overfladen hersker en ældgammel beduinkultur, der ved første øjekast kan synes fraværende, men som du har gode muligheder for at opleve, hvis du ellers kan slippe solstolen og de fancy shoppingcentre for en dag. Velkommen til denne Dubai guide, som vi håber, du kan bruge til din rejse.

I Dubai er der flere kunstige kanaler, der er med til at give byen atmosfære

Transport

Ind og ud

Fra Danmark er det nemt at komme til Dubai. Emirates (afgang dagligt) flyver direkte fra København, mens du må snuppe en mellemlanding fra Billund og Aalborg. Du kan booke billige flybilletter her.

Lufthavnen i Dubai (kode: DXB) ligger tæt på byen, og du kan nemt tage en taxi til dit hotel. Alternativet er metroen eller en privat lufthavnstransfer.

At komme rundt

Det er forholdsvis billigt at køre i taxi i Dubai – vælg de almindelige taxier fremfor de store Lexus-biler, der er dyrere. Der er heftig trafik i Dubai – især omkring downtown.

Det kan tage længere tid end beregnet at komme rundt og et alternativ er metroen, der er nem at bruge. Du kan læse mere om offentlig transport i indlægget Hvor skal du bo i Dubai?

Dubai har selvfølgelig også hop-on hop-off busser, der dækker stort set hele byen. Der er forskellige ruter og på grund af trafikken kan det være en god idé at hoppe på bussen tidlig morgen eller i weekends (der her er fredag og lørdag).

Som alle andre steder findes der også her tourbureauer med forskellige programmer, ligesom du kan hyre en chauffør for en dag.

Overnatning i Dubai

Selvfølgelig har Dubai et hav af hoteller, og der er ingen tvivl om, hvilket klientel man satser på: luksussegmentet med penge på lommen. Det lyder dyrt, men med tanke på det generelle prisniveau i Dubai, så er det forholdsvis billigt at bo på hotel.

De store hotelkæder som f.eks. Novotel, Sofitel, Mövenpick og Four Seasons findes også her, og både de og byens øvrige store resorts synes at have alt i faciliteter som f.eks. spa, barer, restauranter og swimmingpools. Mange af de bedste hoteller har endda privat strand.

Vi har selvfølgelig vores favoritter som vi har udvalgt i forskellige prisklasser – du finder det fulde udvalg på f.eks. hotels.com, der som regel har de laveste priser.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller. Alt efter budget kan du se nærmere på disse overnatningssteder:

Budget > Al Seef Heritage Hotel, Curio Collection by Hilton
Mellemklasse > Pullman Dubai Downtown
Luksus > Le Royal Meridien Beach Resort & Spa

Du kan også se indlægget De bedste billige hoteller i Dubai, hvor vi har samlet en række gode og billige overnatningssteder.

Ønsker du at bo på stranden, så læs mere i indlægget Bo på stranden i vinterferien, og du kan finde forslag til hoteller i Dubai med privat pool i indlægget Bo med privat pool i vinterferien.

Det berømte Atlantis Hotel

Orientering – byens områder

Downtown

Dubai er forholdsvis stor med downtown som det absolutte centrum. Det er her du finder bl.a. Dubai Mall og verdens højeste bygning Burj Khalifa. Tænker du at dit ophold i Dubai skal være en slags storbyferie eller med shopping som fokus, så er downtown stedet for dig.

Marinaen

Ca. 25 km fra downtown ligger marinaen, der er en skov af skyskrabere bygget ud til stranden og med kunstige kanaler. Det er i dette område, du finder både Burj al-Arab – det verdensberømte luksushotel – og det såkaldte The Palm Jumeirah, som er en række kunstige småøer formet som en palme.

Marinaen virker på mange måder som en selvstændig by, hvor du bl.a. finder masser af barer, shoppingcentre og restauranter – sidstnævnte primært koncentreret langs pier 7.

Jumeirah Beach

Området ved Marinaen er i princippet en forlængelse af Jumeirah Beach, der begynder omkring downtown. Men langs hele kystvejen til marinaen ligger strandresorts, butikker og restauranter på strandstykker, der ofte er opkaldt efter hotellet, der ligger ud for. Et godt valg til en decideret strandferie med alt inden for rækkevidde.

Old Dubai (Deira og Bur Dubai)

Umiddelbart øst for downtown ligger Old Dubai, der er gennemskåret af The Creek. Det var præcis her det herskende Al Maktoum-dynasti slog sig ned engang i 1800-tallet.

Området er delt af Deira og Bur Dubai og fungerede i sin tid som anløbssted for dhows – handelsbåde fra bl.a. Indien. I Old Dubai ligger bl.a. souken og det gamle vagttårn, men selvom det umiddelbart lyder som et mere autentisk sted, så er der også skyskrabere her.

Du kan læse mere om byens områder i indlægget Hvor skal du bo i Dubai?

Dubai har masser af lækre hoteller

Seværdigheder og aktiviteter

Du kommer helt sikkert ikke til at kede dig i Dubai. Det er fristende at nyde livet under en parasol ved swimmingpoolen, men du skal næsten opleve lidt af det som Emiratet byder på. Her et udvalg af vores favoritter i Dubai.

Dubai Museum

Vil du vide mere om Dubai fra grundlæggelsen i bronzealderen frem til i dag, så besøg Dubai Museum, som ligger under det gamle fort Al Fahidi, der opført i 1787 er byens ældste bygning. Et besøg på museet er et godt udgangspunkt, hvis du senere vil besøge Old Dubai med bl.a. Deiras souks og Bastakiya, som er omtalt herunder.

Shopping

Ingen tur til Dubai uden shopping. Når du alligevel besøger Dubai Museum, så kan du tage båden over til Deira for at gå på opdagelse i souken, hvor du finder markedet for bl.a guld og krydderier, men efterhånden også en hel del souvenirs.

Måske er du mere til afkølede shoppingcentre, og dem har Dubai masser af. Husk blot at tage den store pengekasse med – det er svimlende dyrt.

Bastakiya

Udover fort Al Fahidi, så ligger Dubais ældste bygninger i det lille kvarter Bastakiya. Områdets oprindelige befolkning var nomader, som ikke byggede huse, så de første der opførte blivende bygninger var perserne.

Bastakiya var ved at forfalde, men blev redet af regeringen. I dag ligger her caféer, kunstgallerier og boutique-hoteller. I vintermånederne er der marked i de smalle gader.

Burj Khalifa

Det 828 meter høje Burj Khalifa er verdens højeste bygning. En tur op til 125. eller 148. etage for at nyde den storslåede udsigt er superpopulært.

Et tip er at tage turen tidlig morgen for at undgå den lange kø. Du kan også forudbestille en billet. Undgå Burj Khalifa mellem 15.30 og 18.00, hvor køen er længst. Se mere på burjkhalifa.ae.

dubai guide
Del af Dubais gamle bydel

Jeep- og ørkensafari

Når du står i midtown glemmer du hurtigt, at Dubai for ikke så længe siden var en gold ørken. En kort køretur fra byen kan du finde dig selv i en helt anden verden. En verden af sand og stilhed.

Langt de fleste turister booker en endagstur ud i ørkenen med diverse kulturelle indslag, men vi anbefaler på det kraftigste at tage en overnatning eller to for at få den fulde oplevelse.

Strande

Som nævnt er der strand på stort set hele strækningen fra downtown til marinaen. I downtown er Kite Beach populær med sine fancy caféer og mulighed for vandsport. Mange af strandområderne på strækningen er opkaldt efter hotellet, der ligger ud for, og de fleste steder er der mulighed for at klæde om.

De bedste strande får du på øerne ud for kysten. Er du til mange mennesker og nem adgang til mad og drikke kan du prøve Nasimi Beach ved Atlantis The Palm Resort, mens du får maksimal ro ved The Island, hvor du finder krystalklart turkisblåt vand. Her ligger også en beach club.

Abu Dhabi

En tur til naboemiratet Abu Dhabi kan bestemt også anbefales. Du kan tage dertil på en endagstur fra Dubai, og topattraktionen er selvfølgelig den enestående Sheikh Zayed Grand Mosque, der er grund nok til at tage afsted.

I Abu Dhabi kan du også opleve Emirates Palace (et af verdens dyreste hoteller) og Yas Island – en kunstig ø med hoteller og forlystelser, bl.a. Ferrari World – perfekt for farmand!

Al Ain

Bliver Dubai for meget – eller måske for lidt og for overfladisk – så kan du tage en tur til Al Ain en dag eller to. Al Ain ligger i Abu Dhabi tæt på grænsen til Oman, og nogle siger, at Al Ain er Dubai som det var engang. Her finder du gamle forter, en spændende souk og smukke oaser med daddelpalmer.

Forlystelsesparker

Selvfølgelig har Dubai en lang række forlystelsesparker. Det er vildere, voldsommere og mere vanvittigt en normalt – tænk bare på den indendørs skibane, der er en del af Mall of Emirates!

Men der er mere at blive imponeret over: IMG Worlds of Adventure er verdens største indendørs temapark, hvor du bl.a. kan finde Marvels superhelte og figurerne fra Cartoon Network. Dubai Park & Resorts er bl.a. hjem for Legoland, men der findes masser af andre forlystelsesparker i Dubai, og der er flere på vej!

Strand med Burj al-Arab i baggrunden

Mad og drikke

Som med alt andet i Dubai er også restaurantscenen en overflødighedshorn af lækkerier. Spredt rundt i byen finder du en lang række toprestauranter og alle hoteller af god standard har også som minimum ét spisested.

Har du ikke råd til at spise med jetsettet, så fortvivl ikke. Dubai har faktisk restauranter for alle, og det gælder både mad og budget. Vil du spise billigt, så kig efter de asiatiske restauranter, f.eks. thai, indisk eller kinesisk. Du kan også prøve kæden Just Falafel, der er glimrende.

Man spiser sent i Dubai. Der er stort set ingen på restauranterne før klokken 20.00, og de lokale selv spiser først ved 22-tiden.

Der er som nævnt alle muligheder for at komme verden rundt rent gastronomisk, og vores forslag til spisesteder i denne Dubai guide er blot et lille, men godt udvalg af restauranter i byen (de kan alle findes på kortet længere nede).

Awtar

Hvis det skal være Arabisk er Awtar et glimrende valg. Restauranten har eksisteret i mange år og menukortet er arabisk/libanesisk. Her er der underholdning i form af livemusik og mavedansere. Kom tidligst klokken 22.00, hvis du vil have underholdningen med. Awtar ligger på Grand Hyatt Hotel ved Dubai Creek.

Arabian Tea House

Hyggeligt sted med en dejlig gårdhave i den gamle persiske bydel Bastakiya. Ikke så meget en restaurant, men kombineret café og sandwichbar. Nåh ja, det er selvfølgelig også stedet at drikke god te.

Barefoot Lounge

Mere et frokoststed end restaurant. Men hvis du alligevel skal en tur på stranden, så snup en liggestol på Barefoot Lounge (der også har pool) og indtag den gode frokost bestående af f.eks. sandwich og fisk/skaldyr. God stemning og topservice. Barefoot Lounge ligger overfor den store moské.

Amaseena

Amaseena på Ritz-Carlton Hotel er godt nok dyrt, men et fremragende valg, hvis det skal være Arabian Night. Her sidder du udendørs i pragtfulde omgivelser og kan nyde arabisk musik og mavedans. Maden er buffet og syrisk/libanesisk med indslag fra det østlige Middelhav.

dubai guide
Restaurant med cool beliggenhed

Nattelivet i Dubai er intenst. Selvom Emiraterne er muslimsk med et noget anstrengt forhold til alkohol, så er der masser af barer, klubber og diskoteker.

Cielo Sky Lounge

Et fint sted til en aftendrink er Cielo ved Dubai Creek, hvorfra du har en forrygende udsigt over byens skyline. Gode drinks/cocktails, rolig musik og glimrende service. Du kan også spise her, men kom for baren.

Bahri Bar

Et andet skønt sted med en udsigt udover det sædvanlige er Bahri Bar, der ligger ved Madinat Jumeirah – de små creeks. Her kommer mange fastboende udlændinge for at snuppe en sundowner med udsigt over Burj al-Arab.

Saffron at Atlantis

En lidt speciel oplevelse er fredagsbrunch (buffetstyle) på Saffron på det store Atlantis Resort yderst på The Palm Jumeirah. Her er der dj’s, sprut og gang i gaden. Det er et lidt anderledes koncept, der ofte ender med dans på stolene og dagens første branderter. Dette sted er et af flere, der kører dette brunchkoncept.

Zero Gravity

Beach Clubben Zero Gravity er dyr, men hip og et af mange steder at se og blive set. Her er musik, pool, drinks og lidt til ganen. Stedet har ofte forskellige evnets. Zero Gravity ligger i Dubai Marina tæt på Le Meridien hotel. Dubai har selvfølgelig mange andre beach clubs – igen kan du tjekke Tripadvisor for de bedste steder.

Treehouse

Her har du næsten Burj Khalifa som nabo. Den åbne bar spiller som regel house musik, mens du nyder gode drinks i en hyggelig atmosfære. Et forholdsvis roligt sted i løbet af ugen, mens weekenderne byder på hotte fester.

dubai guide
Et syn man kun kan drømme om!

Praktisk information

Mere info

En guidebog eller et kort over byen er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Husk dog at give plads til eventyret. Gå rundt i gaderne eller kør ud i det blå, det er som regel sådan du får de mest uventede oplevelser.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Dubai anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til De Arabiske Emirater og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Øvrigt

Dubai er muslimsk, og der er en række ting at være opmærksom på, inden du tager afsted. Klæd dig konservativt på. Badetøj/bikini kan selvfølgelig bruges ved pool og strand, men også kun der. Kys ikke offentligt og alkohol drikkes kun på barer, restauranter og lignende. Tag en taxi hjem fra byen – det er forbudt at være fuld offentlige steder.

Fredag og lørdag er fridage og kan nogenlunde sammenlignes med vores weekend.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Du kan tage til Dubai året rundt, hvor solen normalt skinner fra en skyfri himmel. I kortere perioder i vintermånederne, især i januar, kan der dog være overskyet og mellem december og marts kan en byge ikke udelukkes.

Temperaturen om sommeren ligger på ca. 40 °C - i perioder varmere. I vintermånederne er det typisk 22-26 °C, men nattemperaturen kan sagtens snige sig under 15 °C.

Forår og efterår er et glimrende tidspunkt at besøge Dubai. Du er sikker på godt vejr uden at det er uudholdeligt varmt.

Dubai
35°
overcast clouds
75% humidity
wind: 3m/s NNW
H 37 • L 33
37°
Mon
36°
Tue
36°
Wed
36°
Thu
36°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Dubai

Vores Dubai guide har selvfølgelig også et kort over byen med markering af f.eks. strande, hoteller, seværdigheder og spisesteder.

Dubai guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel i Dubai her og få prisgaranti
Find billige flybilletter til Dubai – sammenlign priser her
Se tilbud på rejser til Dubai med dansk rejsebureau
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Tak fordi du læste vores Dubai guide – du kan finde mere inspiration på Visit Dubai, der er den officielle turistside.

3 Comments

  1. Den bedste danske guide til Dubai jeg har set. Et rigtig godt overvlik med tips og anbefalinger. Super.

    • Hej Julie. Tak for de pæne ord. Vi synes også vi kommer godt rundt om Dubai i guiden 🙂

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*