Bo på stranden i vinterferien

12 skønne rejsemål og 55 lækre overnatningssteder, der ligger på stranden

Hvem drømmer ikke om at bo i hytte, villa eller bungalow på en kridhvid bountystrand? Det er der tilsyneladende mange, der gør. Her på solstrandsommer.dk får vi rigtig mange spørgsmål om netop det emne. Af samme grund har vi fundet 55 skønne overnatningssteder på stranden fordelt på 12 forskellige rejsemål.

Det er dog ikke alle steder, der ligger på en hvid sandstrand, men til gengæld præsenterer vi kun resorts, hoteller og lejligheder, der får gode anmeldelser af tidligere gæster. Flere af rejsemålene herunder kan selvfølgelig også bruges på andre tidspunkter af året end lige en vinterferie.

1. Koh Samui

Bo på stranden på Koh Samui

På dejlige Koh Samui er der mange muligheder for at bo beach front. Først og fremmest skal du se nærmere på det skønne King’s Garden Resort, der ligger direkte på Chaweng Beach. På samme strand kan vi også anbefale det lidt dyrere Casa de Mar og Sans Souci Samui, som ligger på den roligere sydlige del af stranden.

Mens Chaweng Beach er Koh Samui mest populære, så er det mere roligt på den superlækre Silver Beach – en lille bugt med klart turkisblåt vand. Her kan du bo på stranden på f.eks. Crystal Bay Yacht Club og det populære Promtsuk Buri Resort.

Andre steder vi kan anbefale på Koh Samui er Fair House Beach Resort på Mae Nam Beach og det pragtfulde Sea Dance Resort som tidligere gæster bare er helt vilde med.

Om Koh Samui

Koh Samui er en af Thailands mest populære ferieøer. På trods af den forholdsvis beskedne størrelse, så er Koh Samui overraskende alsidig med en lang række forskelligartede strande. Fra hektiske Chaweng Beach til lange gyldne Mae Nam, hvor der er god plads.

Øen er også kendt for at have mange aktiviteter, heftigt natteliv, fantastiske spisesteder og hoteller for enhver smag og pengepung. Du kan med fordel kombinere Koh Samui med naboøerne Koh Tao og Koh Phangan – to superlækre steder med strande og dykning i verdensklasse.

2. Mombasa

Bo på stranden i Mombasa

Stort set alle de dejlige resorts kysten byder på ligger direkte ud til stranden. Nord for Mombasa og dermed tæt på byen og flere gode seværdigheder kan du bo dejligt på Voyager Beach Resort til en ofte god pris.

Syd for Mombasa, ved Diani, anbefaler vi det skønne Diani Sea Lodge, men elsker du luksus, så er det svært at komme udenom Swahili Beach Resort, som bare er superlækkert!

Om Mombasa

Både nord og syd for Mombasa ligger kilometervis af kridhvid sandstrand ud til Det Indiske Ocean. Her kan du få en eksotisk ferie under den afrikanske sol – måske som afslutningen på en spændende safari i Kenya. En fantastisk oplevelse som du skal opleve mindst én gang i livet.

Mombasa er en større by med farverige markeder og spændende kolonihistorie, der især er symboliseret ved Fort Jesus, som er opført af portugiserne i slutningen af 1500-tallet. Det ER dog strandene og de gode hoteller langs kysten, som synes at være det største trækplaster hos turisterne.

3. Hurghada

Bo på stranden i Hurghada

I Hurghada er det ikke svært af finde overnatning direkte på stranden. Der er dog udelukkende tale om større resorts, men nogle af dem tilbyder villaer eller bungalows et stenkast fra vandkanten. Det kunne f.eks. være det dejlige Mövenpick Resort & Spa i El Gouna eller det super børnevenlige Caribbean World Soma Bay Resort.

Om Hurghada

I Egypten ud til Rødehavet ligger ferieområdet Hurghada, der efterhånden har vokset sig stort. Hurghada er en “original” by med moské, marked og lokale spisesteder, men det er ikke derfor turisterne rejser til byen. De kommer for det solsikre klima og de enorme resorts med alt i faciliteter, som indbyder til en bekymringsfri ferie.

Hurghada har glimrende strande, men de er endnu bedre på øerne i Rødehavet. Her er også fremragende dykning og snorkling med mulighed for at se en imponerende mangfoldighed af farvestrålende fisk. Har du tid til overs, så kan du tage på guidede pakketure til både Kairo og Luxor – begge byer er bare superspændende!

4. Tulum

Bo på stranden i Tulum

Tulum mangler ikke overnatningssteder på stranden, der er lækker og ligger ud til det caribiske hav. Hvad siger du f.eks. til at træde lige ud i det hvide sand fra de pragtfulde villaer på Villa Pescadores?

Lidt længere mod syd, på den skønne Paradise Beach, kan du bo mere enkelt på El Paraiso Hotel, men vi anbefaler at du ser nærmere på de fede huts i naturmaterialer på Playa Esperanza, der ligger på samme strand.

En anden af vores favoritter i Tulum er det stilfulde Mezzanine, som er et mindre overnatningssted kun for voksne. Her er intet overladt til tilfældighederne.

Er du til charmerende boutiqueluksus (og har pengepungen i orden), så skal du vælge Ana y José Hotel, mens du på legendariske Papaya Playa Project kan få den ægte Tulumoplevelse – dvs. et underspillet lækkert barfodsparadis.

Om Tulum

Tulum er en del af populære Riviera Maya, hvor du også finder de mere kendte feriebyer Cancún og Playa del Carmen. Tulum er dog væsentlig mindre og tilbyder noget lidt andet. Byen har i årtier været centrum for alternativ livsstil, og det har givet Tulum en unik og hip bohemeatmosfære.

Mange cafeer, barer og spisesteder afspejler byens særlige stemning som turister fra nær og fjern kommer for at opleve. De kan selvfølgelig også nyde den pragtfulde strand ud til det caribiske hav. Her får du hvidt sand og krystalklart turkisblåt vand.

nye rejsemål

5. Gran Canaria

Bo på stranden på Gran Canaria

Tænk sig at bo lige ud til sanddynerne i Maspalomas. Det er skam muligt. Se f.eks. det skønne Santa Monica Suites eller det berømte RIU Palace Maspalomas, der ligner et kæmpefort i ørkenen.

Tæt på Puerto de Mogán kan du bo godt (evt. med all inclusive) på Hotel Taurito Princess. Der er også flere mindre overnatningssteder på stranden. Her skal fremhæves lejlighederne Don Paco Oceanview og Sun Club Playa del Aguila.

Om Gran Canaria

Danskernes absolutte feriefavorit i vinterhalvåret har et overflødighedshorn af temaparker og gode familievenlige hoteller. Her finder du skønne pools og som regel et hav af aktiviteter for hele familien. Gran Canaria har velassorterede supermarkeder og gode trygge rammer for alle.

Var det ikke lige for det varme solrige vejr, så er den populære Kanarieø næsten som at være derhjemme bare uden at skulle tænke på tøjvask og madpakker. Det er fristende bare at slappe af ved pool og strand, men vi anbefaler at tage på opdagelse på den smukke ø, hvor du bl.a. finder smuk natur og hyggelige landsbyer.

6. Maldiverne

Bo på stranden på Maldiverne

Få steder som på Maldiverne er der mulighed for at bo på stranden. Er du på familieferie kan vi anbefale Bandos Maldives, der har både legeplads og børneklub. Luksus finder du mange steder på Maldiverne – f.eks. er Reethi Faru Resort et supervalg.

Hotellerne herover ligger begge på en ø, hvor de er eneste overnatningssted. Vil du bo billigere har øen Maafushi flere hoteller, og her er vores favorit Arena Beach Hotel.

Om Maldiverne

Et sted, som bare indbyder til daseferie og forkælelse. Hvem har ikke set billeder af Maldivernes øer og strande, der er så perfekte, at man ikke tror det muligt. Her kan du gå meter fra din bungalow hoppe i det mest turkisblå og krystalklare vand, man kan tænke sig.

Det behøver faktisk ikke at være så dyrt at besøge Maldiverne. Først og fremmest skal du booke din rejse selv. Flere og flere flyselskaber har fået ruter til Malé, ørigets hovedstad, og det er med til at holde priserne nede.

7. Dubai

Bo på stranden i Dubai

Strandhotellerne i Dubai er udelukkende store eksklusive resorts med topservice og alt i faciliteter. Du kan f.eks. tjekke Caesars Palace på den lille Bluewaters Island eller Hilton Dubai Jumeirah, der ligger tæt på The Walk.

Nærmere det centrale Dubai tilbyder Le Royal Meridien Beach Resort & Spa store åbne områder, der giver lidt lys og luft i den kompakte by. Ønsker du både at bo på stranden og villa med egen pool, så kunne One&Only Royal Mirage være noget for dig.

På den såkaldte Palme, en kunstig ø formet som en palme, kan du på Rixos The Palm booke store suites med plads til hele familien, mens Anantara The Palm tilbyder villaer og bungalows på stranden og såkaldte water villas, der ligger ude i vandet.

Om Dubai

Dubai behøver næsten ingen nærmere præsentation. Emiratet har efterhånden fået rigtig godt tag i danskerne, der her kan få en kombineret strand- og storbyferie i dejlige omgivelser.

Udover shopping, hippe barer og gode restauranter, så byder Dubai også på et hav af forlystelser og aktiviteter, der gør byen til et oplagt rejsemål for hele familien. Dubai er sådan et sted, der bliver ved med at overraske og som du med fordel kan kombinere med destinationer i f.eks. Asien eller Det Indiske Ocean.

8. Phu Quoc

Bo på stranden på Phu Quoc

Phu Quoc er i rivende udvikling. Det er primært på den allernordligste del af øen, du stadig har mulighed for at bo på stranden i hytter, villaer og bungalows.

Vi har to favoritter på Phu Quoc – det herlige Mango Bay Resort på Ong Lang Beach og Peppercorn Beach Resort ved Ganh Dau, men tjek også om Bamboo Cottages kunne være noget for dig.

Langs øens længste strand, Long Beach, er der mange mulighed for at bo beach front, men vandet er ikke af særlig god kvalitet. Til gengæld bor du tæt på hovedbyen Duong Dong – f.eks. på Thanh Kieu Beach Resort.

Ønsker du at bo på et større resorts lige ud til stranden, så har Phu Quoc efterhånden fået et kæmpe udvalg. På den sydlige del af øen er Premier Residence Emerald Bay et godt valg.

Om Phu Quoc

Phu Quoc har Vietnams absolut bedste strande. Selvom øen (der udtales fu kvar) ikke er helt så uopdaget som tidligere, så er turismen primært koncentreret langs Long Beach, der ligger syd for hovedbyen Duong Dong. Det betyder, at du stadig kan finde rolige strande på den dejlige ø.

Der er et par mindre seværdigheder på Phu Quoc, som i øvrigt er kendt for peber og fiskesauce, men ellers er det strandene, turisterne kommer for.

9. Goa

Bo på stranden i Goa

I Goa er det ikke svært at finde overnatningssteder på stranden. Mange af dem får dog dårlige anmeldelser af tidligere gæster, men det gælder selvfølgelig ikke dem, vi anbefaler. For en billig strandferie kan du se nærmere på C Roque Beach Resort på Colva Beach, der har en snert af det originale Goa.

Ikke langt derfra kan du vælge et af Goas bedste hoteller – Taj Exotica Resort & Spa, der er et større resort, men med åbne områder ned mod stranden. Vores favorit i det sydlige Goa er dog Obrigado by Craftels, som ligger eksotisk ved rolige Cabo de Rama.

Så skal vi til de mere turistede nordlige Goa. Her kan du bo billigt på One Earth Beach Resort, der ligger ved Anjuna Beach. Endnu mere fredeligt bliver det på Montego Bay Beach Village, som har direkte adgang til Morjim Beach.

På samme strand, blot få hundrede meter derfra, bor du lækkert helt ud til stranden på det coole Buena Vida Beach Resort – et fedt sted, der skal have vores største anbefalinger.

Om Goa

Indiens største og mest kendte stranddestination er Goa, der ligger ud til Det Arabiske Hav. Det tidligere hippieparadis tiltrækker stadig bohemer og skæve eksistenser, men langt de fleste besøgende er sol- og strandelskere, der kan kombinere badeferien med alt det Goa har at byde på.

Tæt på kystens badebyer er der flere gode markeder, men du kan også gå på opdagelse i Old Goa, der er et velbevaret historisk område fra dengang portugiserne kontrollerede denne del af Indien. Du skal også unde dig selv en tur ind i baglandet, hvor stor naturoplevelser venter – bl.a. det imponerende vandfald Dudhsagar.

10. Fuerteventura

Bo på stranden på Fuerteventura

På Fuerteventura er langt de fleste strandhoteller større resorts med alt i faciliteter. Først og fremmest skal du se nærmere på de to ikoniske hoteller i Las Dunas syd for Corralejo: RIU Oliva Beach Resort og RIU Palace Tres Islas, der ligger med kilometervis af sandstrand lige udenfor døren.

Det samme gør sig gældende for Mélia Fuerteventura, der har en unik beliggenhed på lækre Playa de Sotavento. Fremhæves skal også R2 Pajara Beach Hotel & Spa, som har Costa Calma til den ene side og Playa de Sotavento til den anden.

Det ér muligt at finde mindre overnatningssteder på stranden – f.eks. den gamle kending Cotillo Lagos, men også det forholdsvis nyåbnede Hélène Hotel Boutique i Corralejo.

Om Fuerteventura

Fuerteventura har Kanarieøernes absolut bedste strande. Og der er mange af dem! Fra nord til syd på den lange ø finder du pragtfulde sandstrande med klart turkisblåt vand. Flere steder, især på den sydlige dele af øen, er der kilometervis af næsten øde strandområder, hvor du flere steder kan opleve lavvandede laguner.

Der er ingen tvivl om, at Fuerteventura er sol- og strandelskernes ø. Faktisk er der ikke så meget andet at komme efter, men selvfølgelig mangler de største feriebyer, Corralejo i nord og Jandia/Morro Jable i syd, hverken barer, cafeer, spisesteder eller aktiviteter.

11. Koh Lipe

Bo på stranden på Koh Lipe

Hvor skal vi dog starte. På paradiske Koh Lipe i Thailand har du mange muligheder for at bo godt direkte på stranden. Rejser du med familien anbefaler vi at du ser nærmere på Mali Resort på den lækre lavvandede Pattaya Beach.

På Sunrise Beach er Wapi Resort et rigtig godt valg – her kan du booke lækre bungalows direkte på stranden eller de billige dobbelthuse lige bagved. Herfra er der blot 20 meter til den fantastiske bountystrand. Se også de mere basic bungalows på populære Castaway Resort.

Om Koh Lipe

Koh Lipe har nogle af Thailands absolut bedste strande. Her får du blændende hvidt sand og det mest krystalklare turkisblå vand, du kan tænke dig. Flere steder kan du gå direkte ud fra stranden og snorkle efter farverige fisk under havoverfladen.

Øen har også en lang række interimistiske strandbarer lavet af drivtømmer og genbrugsmaterialer. Koh Lipe er et perfekt sted at komme ned i tempo – her er ingen seværdigheder, så du er tvunget til bare at slappe og nyde de fantastiske omgivelser.

Vi anbefaler dog, at du tager en bådtur ud i Andamanhavet, hvor andre paradisøer som Koh Adang og Koh Rawi venter.

12. Jamaica

Bo på stranden på Jamaica

De fleste hoteller på Jamaica er større hoteller og resorts, der har et hav af aktiviteter og faciliteter. Ikke alle får lige gode anmeldelser, men det gælder selvfølgelig ikke dem, vi anbefaler. F.eks. det populære Hyatt Zilara Rose Hall i Montego Bay eller Couples Negril, der ligger ud til bred hvid sandstrand.

Af mindre overnatningssteder på stranden kan du se nærmere på CocoLaPalm Seaside Resort i Negril og Jamaica Inn i Ocho Rios.

Om Jamaica

Drømmer du om Caribien, så kunne skønne Jamaica være noget for dig. Her er der masser af gode strande, men også en herlig tilbagelænet atmosfære, der synes lysår fra hverdagens stress og jag. Der er flere turistområder at vælge mellem, som alle har et godt udvalg af cafeer, barer og spisesteder.

Det er fristende at nyde dagene på de hvide sandstrande, men Jamaica har faktisk andet at byde på. Du kan f.eks. besøge smukke vandfald, Bob Marley Museum og Blue Mountains i de smukke tågeindhyllede bjerge, hvor plantageejerne yndede at bo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*