11 gode aktiviteter i Dubrovnik

Inspiration til din rejse til Dubrovnik

aktiviteter i dubrovnik

Der er tonsvis af gode aktiviteter i Dubrovnik. Du skal selvfølgelig øhoppe, slappe af på strandene og gå på opdagelse i den charmerende gamle bydel, men hvis du vil have forslag til, hvad du ellers kan opleve, så læs med her.

Dubrovnik har aktiviteter for alle aldre, og det er et sted, hvor du nok bliver overrasket over alle de ting du kan se og gøre. Den populære by på den kroatiske adriaterhavskyst er utrolig alsidig og kan anbefales til både par- og familieferien.

Inden vi går til de mange gode aktiviteter i Dubrovnik, så husk at du kan læse mere om byen i vores guide, hvor du kan blive klogere på bl.a. transport, seværdigheder og mad og drikke.

I indlægget De bedste billige hoteller i Dubrovnik giver vi vores bud på, hvor du kan bo godt til en rimelig pris – det vi også kalder værdi for pengene. Selvom Kroatien generelt er et billigt rejseland, så får priserne lige et nyk eller to op i Dubrovnik.

1. Tag på en sjov food tour

Det kroatiske køkken er måske ikke det mest kendte, men netop af den grund er det oplagt at tage med på en food tour. Her smager du typisk 4-6 retter, der både kan være snacks, desserter og egentlige hovedretter. Kroatisk mad er et mix af bl.a. det italienske køkken og klassisk mad fra Balkan, men altid med friske lokale råvarer.

En food tour fås som regel både som privat- og gruppetur. Førstnævnte er selvfølgelig dyrest, men til gengæld har du mulighed for at få turen skræddersyet til dig. En gruppetur giver omvendt mulighed for at møde andre rejsende. Du kan klikke ind på f.eks. Dubrovnik Food Tours for at se mulighederne.

2. Lad dig underholde til Dubrovnik Summer Festival

Den over 45 dage lange Dubrovnik Summer Festival er en kæmpe begivenhed. Festivalen ligger typisk i juli og august og det er præcis i den periode de fleste danskere besøger byen.

På festivalen kan du opleve bl.a. dans, teater og primært klassisk musik, hvor både solister og orkestre spiller. Der er langt over 50 scener og spillesteder – de fleste i den gamle bydel. Nogle begivenheder er gratis, mens andre tager entré. Du kan se mere om Dubrovnik Summer Festival på den officielle hjemmeside.

3. Buža Bar

Buža Bar tilbyder uden tvivl den smukkeste udsigt i Dubrovnik. Den herlige bar ligger på en klippe over havet og er lidt af et fristed fra den gamle bys mylder. Buža serverer gode drinks, og det er et perfekt sted at se skibene sejle ind og ud af havnen.

Men lige så fantastisk er den pragtfulde solnedgang. Buža betyder ”hullet i væggen”, og det er præcis hvad du skal igennem for at komme til den unikke bar, hvor du også kan tilbringe dagen med at solbade på klipperne. Se mere om Buža Bar her.

4. Gå en tur på bymuren

En god oplevelse er det også at gå en tur på Dubrovniks bymur, hvorfra man har en vidunderlig udsigt over byen og kysten. Volden, eller murene, er nogle steder 22 meter høje og nedenunder kan du se hustagene, klipperne og strandene.

På muren er der forter og vagttårne, der også kan besøges. Minceta, et rundt tårn fra det 14. århundrede, er det højeste punkt i det gamle forsvarsanlæg og i dag det mest populære sted at tage et kig udover området.

5. Sejl kajak i Adriaterhavet

Nej, du behøver ikke at være øvet for at sejle kajak i Adriaterhavet. Det er en af de mest populære aktiviteter i Dubrovnik og er for alle. Der er flere udbydere, og selvom du aldrig har sejlet kajak før, så får du en introduktion og er i sikre hænder.

Kajakturen kan gå langs kysten eller måske ud til nogle af de nærliggende øer. Det er kun dig, der ved, hvad du har lyst til. Turene foregår selvfølgelig kun når forholdene er til det, og alt udstyr er inkluderet.

Prøv en guidet kajaktur i Adriaterhavet

6. Lær mere om den jugoslaviske borgerkrig gennem billeder

War Photo Limited er et galleri grundlagt af den new zealandske fotograf Wade Goddard. Han kom til det daværende Jugoslavien i begyndelsen af 1900’erne for at dokumentere borgerkrigen.

Han valgte efterfølgende at bosætte sig i Dubrovnik, hvor han åbnede War Photo Limited, der også indeholder billeder fra andre fotografer. Dem kan du se i de skiftende udstillinger i stueetagen, mens du ovenover kan se Goddards egne billeder fra borgerkrigen.

7. Smag kroatisk vin på D’Vino Wine Bar

På Palmoticeva Street i old town (tæt på Pile Gate) ligger D’Vino, hvor du kan smage kroatisk vin fra alle producerende regioner. Der er også vine fra andre lande, men hvorfor ikke prøve den lokale kroatiske, som man sjældent hører om.

D’Vino har over 60 forskellige vine på glas. Stedet arrangerer også vinsmagninger, men her skal booke på forhånd. Til vinen kan du bestille snacks og hapsere såvel som f.eks. ostebræt. Der er flere andre vinbarer i Dubrovnik, men D’Vino har i årevis været The place to go.

8. Nyd solnedgangen på et sunset cruise

En af de mest populære aktiviteter i Dubrovnik om aftenen er at stævne ud på Adriaterhavet for at se solnedgangen. Den kan du selvfølgelig også se fra kysten, tænker du nok, men fra havet får du også mulighed for at se dagens sidste solstråler ramme smukke Dubrovnik.

Turen går langs kysten og måske rundt om de nærmeste øer. Der er flere udbydere af solnedgangsture som varer halvanden til to timer. Ofte er der en cocktail eller et glas champagne inkluderet i prisen. Det er en fantastisk oplevelse, inden du i land igen kan spise på en af byens mange gode restauranter.

9. Lav kroatisk mad på et madlavningskursus

Som mange andre steder i verden kan du også i Dubrovnik deltage på et madlavningskursus. Som vi nævnte under food tours er kroatisk mad måske ikke noget du kender så meget til, men det kan du jo komme til. Her er et madlavningskursus en god introduktion.

I Dubrovnik er der flere muligheder for at lære at lave kroatisk mad. Nogle af kurserne foregår ikke i selve byen, men i små landhuse i omegnen, hvor man måske dyrker sine egne friske grøntsager. Ofte kan du blive hentet på dit hotel og sat af samme sted, når dagen er omme. Du kan se et udvalg af madlavningskurser i Dubrovnik her.

10. Besøg Fort Lovrijenac

Lige udenfor den gamle bydel ligger Fort Lovrijenac højt oppe på et klippefremspring. Fortet blev opført i begyndelsen af 1300-tallet og er et af de steder i Dubrovnik, der blev brugt som location til serien Game of Thrones.

Fans af den populære serie har selvfølgelig Fort Lovrijenac på deres bucket list, men det er den formidable udsigt over bl.a. old town, der gør stedet til noget særligt. Billet til Dubrovniks bymur giver også adgang til Fort Lovrijenac.

11. Hop på kabelbanen op til Mount Srd

For endnu en fantastisk udsigt kan du tage kabelbanen op til det 412 meter høje Mount Srd. Toppen af bjerget har i århundreder været brugt som forsvar af Dubrovnik, men det var også et sted man hentede brænde, dubrava, som stedet omtales som lokalt.

Kabelbanen blev opført i 1969, men er siden udvidet og gjort væsentlig mere moderne. Den kører fra kl. 9 om morgenen til midnat. På toppen af bjerget er der restaurant, men den er forholdsvis dyr. Det samme er kabelbanen – prisen er 27 € for voksne og 7 € for børn (4-12 år).

Fra kabelbanen er der en formidabel udsigt!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*