Tre oversete øer i Middelhavet

Det er stadig muligt at finde rolige øer i Sydeuropa

Der er stadig masser af mindre kendte og næsten uopdagede steder i Middelhavsområdet. Vi har fundet tre pragtfulde øer med tre ligeså pragtfulde hoteller, der helt sikkert vil byde på en uforglemmelig ferie under sydens sol.

1. Solta – Kroatien

På trods af sin nærhed til byen Split, så vælger de fleste turister at sejle forbi Solta for at holde ferie på en af de øvrige øer i Det Dalmantinske Øhav. Solta er stadig forholdsvis uspoleret og har bl.a. en fiskerflåde, der lever i bedste velgående. Her er også små idylliske vingårde og store olivenplantager.

Indbyggerne i Split har længe brugt øen som afslapningssted, og en del af Solta er dækket af sommerhuse. Selv den romerske kejser, Diocletion, hvis fine palads kan ses i Split By, yndede at tage til Solta for at fiske i øens største bugt Necujam.

Den smukke fiskerby Stomorska er også den største by på øen. Her finder du et antal caféer og restauranter. På Soltas højeste punkt kan du besøge den lille landsby Gornje Selo, der er mest kendt for Olynthia Møllen, der fremtryller pragtfulde olivenolier med rosmarin og hvidløg.

Det hyggeligste sted på øen er byen Maslinica, der ligger i en af Adriaterhavets bedst beskyttede bugter. Byen blev opført i 1703 som et forsvar mod pirater, og i Maslinica kan du opleve tårne, kirker og et lille slot.

Sidstnævnte indeholder i dag det lækre hotel Martinis Marchi der kun har seks værelser. Hotellet har også en af øens bedste restauranter med udendørs terrasse og stor vinkælder. Se pris på Martinis Marchi her.

2. Isola la Maddalena, Sardinien, Italien

Isola la Maddalena er en af ca. 60 øer, der ligger i La Maddalena-øhavet tæt ved Sardinien. Øen tiltrækker et pænt antal turister, men det er af den slags, der sætter pris på ro og ægte italiensk middelhavsstemning.

Isola la Maddalena er kendt for sine pragtfulde strande med turkisblåt vand, for sine romerske ruiner og for de gode vilkår for sejlere, der lovpriser de skønne beskyttede bugter. Øens eneste by hedder også La Maddalena, og den beskrev Lord Nelson som “Den smukkeste havn i verden”.

Man kommer til La Maddalena med færgen fra Palau på Sardinien. La Maddalena har pragtfulde gamle huse, smalle stræder og en del trapper. Går du tværs over Isola la Maddalena, vil du komme forbi flere dejlige strande som f.eks. Monti d’ Arena og Bassa Trinitá.

Øgruppen blev i 1996 udlagt som nationalpark – hertil hører også øen Caprera, der var den italienske frihedskæmper Giuseppe Garibaldis sidste tilflugtssted. Caprera har i årevis været et paradis for fuglespottere, der her kan opleve flere sjældne arter. Ad en lille vej langs en skøn pinjeskov, kan du komme ind på midten af øen til udsigtspunktet ved Teialone-bjergene. Heroppe har du en fantastisk panoramaudsigt over øhavet.

Indtil for nylig var det sparsomt med overnatningsmuligheder i øgruppen, men flere mindre hoteller har set dagens lys, og et af dem er det skønne Villa del Parco, der ligger tæt på både by og strand. Hotellet har kun 20 værelser og tilbyder bl.a. morgenmadsbuffet, bar/lounge og restaurant. Se pris på Villa del Parco her.

3. Ile de Parquerolles, Illes d’ Hyéres, Frankrig

Ile de Porquerolles ligger kun et stenkast fra St. Tropez, men er en helt anden verden. Den største og mest udviklede af de tre øer, der er kendt som Illes d’ Hyéres, er stadig et lidt søvnigt sted, og man har følelsen af at være meget længere væk fra den franske riviera, end man faktisk er.

For at komme til Ile de Porquerolles tager man en kort færgetur fra Hyéres eller Le Lavendou på fastlandet. 80 % af øen blev i 1971 købt af staten for at sikre sig, at den forblev beskyttet og uberørt. Er du til gode gåture, strandsjov og afslapning under et figentræ, så vil Ile de Porquerolles være noget for dig.

Øens hovedby hedder Porquerolles. Den blev grundlagt i 1820 som et restitueringssted for Napoleons elitesoldater. De bedste strande finder du på nordkysten, – f.eks. Plage Notre Dame, der ligger i en beskyttet bugt, er den smukkeste af dem alle. Stranden ligger en times gåtur fra Porquerolles.

Du kan kravle op på det gamle fort, hvorfra der er en fantastisk udsigt over øen. Du kan også leje en kajak for at udforske de mange gemte bugter. Eller hvad med at tage en båd for at besøge Levant, der er Frankrigs ældste naturiststed. Det eksisterer endnu og tiltrækker et stort antal turister i alle aldre, som foretrækker at holde ferie uden tøj på.

Ile de Porquerolles har også en stribe rigtig gode vingårde, som du kan besøge – f.eks. Domaine de la Courtade og Domaine de I’le. Her kan du udover den gode vin købe syltetøj og olivenolie. Vil du bo godt på øen, så er Villa Sainte-Anne et skønt hotel, der ligger på torvet i Porquerolles. Se pris på Hotel Villa Sainte-Anne her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*