Dejlige strande: Playa de Papagayo på Lanzarote

Playa de Papagayo hører til Kanarieøernes bedste strande

Sol-og strandelskere vil uden tvivl føle sig godt tilpas ved Playa de Papagayo på Lanzarotes sydkyst. Her er i alt syv strande, der er overraskende forskellige. Nogle er store og brede, mens andre er mere intime og ligger i mindre bugter.

Playa de Mujeres er den største af strandene og den, der ligger tættest på Playa Blanca, som er det sydlige Lanzarotes største ferieby. Stranden har ikke det turkise krystalklare vand, som man ellers kender fra disse strande, og der kan godt være lidt bølger.

Næste strand er Playa de Pozo, der er noget mindre, men ellers ligner Playa de Mujeres. For at komme dertil går du over bakketoppen fra Playa de Mujeres.

De to næste strande er Playa de la Cera og Playa de Papagayo, der uden tvivl er de flotteste af strandene. De er også lidt mindre, og her ligger man væsentlig mere tæt. Mange foretrækker også Playa de la Cera og Playa de Papagayo pga. nærheden til de to barer/restauranter.

På den anden side af pynten ligger to strande mere (på østsiden). De er lange og lidt mere barske med spredte klipper, og her er bestemt ikke overendt.

For en del år siden var Papagayo-strandene naturisternes legeplads, som de næsten havde for sig selv. I dag er strandene besøgt af alle, men naturisterne kommer dog stadig i stort tal –  de holder primært til på Playa de Mujeres’ østlige del og på Playa Caleta de Congrio, der er en af strandene på østsiden.

Faciliteter

Der er ikke udlejning af solstole eller parasoller på nogen af strandene, så det er en god idé at medbringe store håndklæder eller tæpper at ligge på. Strandene har heller ikke toiletter, brusere, omklædningsfaciliteter eller livreddere.

Mellem Playa de la Cera og Playa de Papagayo ligger to barer/restauranter, der er eneste mulighed for at købe mad og drikke.

Transport

For at komme til Papagayo-strandene er det nemmest med bil. Du betaler 3 € ved indgangen til nationalparken, hvorefter du så kan følge skiltene til den strand, du vil besøge.

Der er to parkeringspladser ved Playa Mujeres og en mellem Playa de la Cera og Playa de Papagayo. Der er også en parkeringsplads ved Camping Papagayo, der ligger tæt på Playa Caleta de Congrio. Bemærk, at vejene til parkeringspladserne er ret dårlige.

Med taxa fra Playa Blanca kan du blive sat af ved hotellet Las Marinas Villas, der ligger lige vest for Playa de Mujeres. Fra hotellet skal du så gå resten af vejen over bakketoppen og ned på stranden –  en tur på ca. 20 minutter.

Overnatning

Nærmeste overnatningssted er Camping Papagayo. Det er dog langt fra alle, der ønsker at bo basic på ferien, og der er heldigvis alternativer. Du kan booke hotel tæt på Playa de Papagayo på Hotel Sandos Papagayo Beach Resort eller Las Marinas Villas.

Begge hoteller ligger i udkanten af byen Playa Blanca, hvor du bl.a. finder cafeer, barer og restauranter.

Vejret

Lanzarote kan besøges året rundt. Øen er en populær vinterdestination, hvor temperaturen i december til februar ligger på 19-22 °C. I sommermånederne ligger temperaturen på 26-29 °C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*