Berømte badebyer: Saint-Tropez

#2 Berømte badebyer: Saint-Tropez

Hvis du er ude efter den ultimative sol- og stranddestination i Europa, så finder man ikke noget mere glamourøst end Saint-Tropez i Sydfrankrig. Feriebyen er et perfekt gemmested fra hverdagens trummerum og især berømt for at være legeplads for de rige og berømte.

Det er uden tvivl byens ry, der har gjort Saint-Tropez populær blandt Frankrigelskere. Sol, sand og hav kombineret med restauranter i topklasse, designerbutikker og trendy barer, har skabt en by, der er blevet kendt for sit glamourøse image.

Men sådan har det ikke altid været. Engang var det en rolig fiskerby, og forandringen er naturligvis ikke sket fra den ene dag til den anden, men blev hjulpet godt på vej af Brigitte Bardot’s debutfilm, der foregik lige præcis her.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor byen er blevet så populær. Smukke strande og et dejligt klima gør kysten til et godt valg, men Saint-Tropez har meget mere at byde på. Byen har faktisk en rig historie, men det er nok ikke det første man tænker på, når man ser de fancy hoteller og coole barer, hvor folk brænder tusindvis af kroner af.

Et godt sted at lære lidt mere om Saint-Tropez er i byens Citadel, hvor du fra tårnene har en smuk udsigt over omegnen. Indenfor kan do opleve Søfartsmuseet, der giver et indblik i byens historiske betydning som havn.

Lige så berømt byen er blandt jet-settet, lige så mange kunstnere er i tidens løb valfartet til byen. Henri Matisse, Paul Signac og Georges Seurat er blot nogle af dem, der har besøgt Saint-Tropez flittigt. Er du interesseret i kunst, så er der adskillige gallerier at studere nærmere.

Men uanset hvad byen byder på af oplevelser, så er det nutidens image som de riges legeplads, der popper op når man hører navnet Saint-Tropez. I centrum kan du spotte kendisser, og har du den store tegnebog med, kan du shoppe i mærkevarebutikkerne eller spise på de fancy restauranter.

Blandt de mest populære strande i området er Pampelonne Beach, der for mange er stedet at tilbringe dagen. 30.000 mennesker siges at samles her hver dag i højsæsonen, og selvfølgelig er her beach clubs, hvor det er et must at bestille bord. Ud for kysten kan du ikke undgå at få øje på de mange luksusyachts, der er ankret op.

Pampelonne Beach har i alt 27 beach clubs, men du skal have kreditkortet i orden for at lege med milliardærerne, kendisserne og de arabiske oliesheiker, der elsker at sprøjte dyr champagne ud over gæsterne.

Tættere på byen findes andre strande – de er ikke nær så berømte, men til gengæld er der ofte bedre plads – f.eks. på Lei Salins og Les Granier.

Udover at leve livet på første klasse og nyde den smukke franske riviera, så slå et smut forbi Place des Lices på tirsdage og lørdage for at opleve det lokale marked. Du kan købe gode friske varer, hvis du selv vil stå for madlavningen. Der er også masser af souvenirs at købe, men husk at prutte om prisen.

Som du kan læse, så er Saint-Tropez ikke bare stedet for de rige og berømte. Byen kan også være så meget andet, og måske er den også noget for dig?

Byblos Beach Club på Pampelonne Beach

Sådan kommer du til Saint-Tropez

Saint-Tropez ligger midt mellem Nice og Marseille, der begge har direkte fly fra Danmark. Der kan dog være tale om sæsonruter, der kun flyves i sommermånederne. Der er flest afgange til Nice. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra Nice er der 110 km til Saint-Tropez og fra Marseille 135 km. Det er muligt at tage toget fra lufthavnen i Nice til Saint-Tropez, men det kræver skift undervejs og tager typisk fire timer. Vi anbefaler at leje en bil eller booke en privat lufthavnstransfer.

Også fra Marseille til Saint-Tropez kræver det tid med offentlig transport, hvor der er flere skift undervejs. Igen: Lej en bil eller booke en privat lufthavnstransfer.

Her skal du bo i Saint-Tropez

Du kan vælge at bo i selve byen eller ved en af strandene, hvor den lange Pampelonne Beach har det største udvalg. Og nej, det behøver ikke være dyrt at bo sammen med de rige og berømte.

Se bare hytterne ved SAS Robrechts, der ligger perfekt direkte ud til Pampelonne Beach. Et alternativ kunne være Bungalows La Toison d’Or, hvor der er plads til fem personer på værelserne.

Vil du hellere bo inde i byen, så er der selvfølgelig også mulighed for det. De fleste hoteller er dog ret dyre, men der er undtagelser. F.eks. det lille Hotel Lou Cagnard, der også har swimmingpool.

Forslag til aktiviteter i Saint-Tropez

Der er flere gode aktiviteter i Saint-Tropez. Først og fremmest kan du prøve forskellige former for vandsport, men der er også andre muligheder for aktiv ferie: cykling, kajak, klatring og golf for bare at nævne lidt af udvalget.

En bådtur i Middelhavet, hvor du sejler langs kysten er en populær aktivitet. Her er der ofte frokost inkluderet og snorkelstop undervejs. Vinsmagninger og besøg på vingårde kunne også være noget for dig.

Byen har desuden et mindre kunstmuseum i form af Musee de l’Annonciade, der primært viser værker af franske kunstnere som Matisse, Bonard og Signac. Se mere om oplevelser og aktiviteter på byens officielle turistside.

Hvornår skal du rejse til Saint-Tropez

Saint-Tropez er et typisk sommerrejsemål med højsæson i juli og august. Juni og begyndelsen af september er gode tidspunkter at besøge byen. Det er varmt og priserne lavere end i den absolutte højsæson.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*