Sommer i Sydeuropa – her møder du ikke din nabo

Tag væk fra de gængse turistruter

sydeuropa

De findes skam stadig. De rolige og mindre turistede strandområder i Sydeuropa. Den engelske avis The Telegraph har fundet 10 dejlige steder at tilbringe sommeren, hvor du med stor sandsynlighed ikke møder din nabo. Hvis du gør, så er han eller hun lige så pjattet med øde strande og autentisk lokalliv som dig.

Frankrig

I Frankrig har The Telegraph kastet deres kærlighed på øen Porquerolles, der er som rivieraen før turistinvasionen. Her dyrker man oliven og producerer god vin. Mod nord finder du skønne sandstrande, og kun den lille havneby er befærdet med biler. Porquerolles er drømmen om den perfekte middelhavsø, mener den engelske avis.

Grækenland

Den lille kykladeø Koufounissia er stedet, hvor grækerne selv tager på ferie. Det kan nemt lyde som et overfyldt sted, men det er det ikke. Her er stort set ingen veje, og du kommer frem ved at gå eller cykle. Også her finder du hvidvaskede huse og ikke mindst den lange strand Pori, der har en lille bar, hvor du kan nyde livet.

The Telegraph anbefaler også et andet sted i Grækenland. Paleochora på Kretas sydkyst er ikke et nyopdaget feriested, men til gengæld af den slags, hvor udviklingen går langsomt.

Det betyder lange øde strande i nærheden og en skøn laidback-stemning, der giver minder om dengang hippierne forelskede sig i byen. Du har alle faciliteter som barer, butikker og restauranter inden for rækkevidde.

Kroatien

Klippeøen Palagruza rejser sig fra det dybblå Adriaterhav mellem Italien og Kroatien. Lige bortset fra fyrmesteren, der holder øje med skibstrafikken, så er øen ubeboet (du kan overnatte i fyrtårnet). De to uberørte stenstrande Stara Vlaka og Veli Zal er sammen med gamle romerske bosættelser hovedårsagen til at besøge Palagruza.

Mljet er et andet sted i Kroatien som The Telegraph ser muligheder i. Øen er et populært udflugtsmål for turister fra Dubrovnik, men når de tager af sted igen, sænker roen sig over den lille ø. Her er pinjeskove og to saltvandsøer med det klareste vand. Og så er man berømt for sine hummere, der skulle være særligt gode her.

Spanien

Det nordlige Spanien er i den grad overset, mener man hos The Telegraph. Tag til Galicien, hvor kilometervis af strande venter. Byen Viveiro er et perfekt udgangspunkt, hvis du er til tilbagelænet liv og skønt strandliv. Faktisk er her så mange strande, at du kan vælge en ny hver dag på ferien. Her er sanddyner og vild vegetation så langt øjet rækker.

Også Cies Islands, der ligger ud for den galiciske kyst får rosende ord med på vejen. Faktisk kalder man øerne for Galiciens Seycheller med hentydning til de lange hvide sandstrande. Her er ingen hoteller, men til gengæld en campingplads.

Portugal

Vi har før nævnt Comporta i Portugal som et hipt ferieområde. Her er par år efter er kystområdet tæt på Lissabon stadig præget af afslappet stemning og højt niveau. Her er trendy boutiquehoteller, loungebarer og en herlig lang strand.

Tyrkiet

Anamur-Iskele hedder området, der meget vel kan blive Tyrkiets næste hotte rejsemål. Her kan du boltre dig på en lang sandstrand, og byen er helt uden all inclusive og tarvelige turistrestauranter. Her bor du på små pensioner og nyder den afslappede tyrkiske stemning.

Italien

Du kender måske mondæne Costa Smeralda på Sardinien, men langs kysten er der masser af uopdagede bugter og strande at boltre sig på. Her finder du klart turkisblåt vand og en herlig stilhed. Lej en bil og kør ned ad en af de små grusveje til kysten for at finde din helt egen strand.

1 Comment

  1. Der er masser af fede steder i Kroatien. Især øerne. Mange turister bliver på fastlandet, men så har vi øerne for os selv.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*