Hvor skal du bo på Gran Canaria?

Læs om byer og ferieområder på Gran Canaria

Er du i tvivl om, hvor du skal bo på Gran Canaria, så se med her. Den populære kanarieø har en lang række forskellige strande og feriebyer, som jeg håber du er blevet lidt klogere på efter at have læst dette indlæg, hvor jeg også kommer med forslag til de bedste hoteller.

Én ting har Gran Canarias feriebyer til fælles: De er alle fuldt udviklede med et større eller mindre udvalg af barer, restauranter, hoteller og supermarkeder, der har samme varer som hjemme. Alt er lagt an til en bekymringsfri ferie, og du skal blot tænke på at nyde livet under den spanske sol.

Herunder har vi samlet de vigtigste og mest populære ferieområder på Gran Canaria. Der er selvfølgelig andre steder på øen, du kan booke overnatning, men det er her langt de fleste turister bor.

Vær opmærksom på forskellen i vejret fra nord til syd. Det er varmere på sydkysten, der også er mere solsikker. Med andre ord: skal din rejse til Gran Canaria udelukkende være sol og strand, så vælg feriebyerne på den sydlige del af øen.

Hvordan kommer du til Gran Canaria

Du kan selv sammensætte din rejse ved at booke fly og hotel, men også tage med på en charterrejse. Booker du selv har du det største udvalg og maksimal fleksibilitet, men det nemmeste vil typisk være en charterrejse. De fleste bureauer har i dag et kæmpe udvalg af hoteller og koncepter som f.eks. all inclusive og kun-for-voksne.

Transport i forhold til Gran Canarias forskellige ferieområder

På Gran Canaria anbefaler vi, at du lejer en bil, hvis du vil se den smukke ø i eget tempo. Gran Canaria har dog glimrende offentlig transport i form af busser, der forbinder feriebyerne med f.eks. lufthavnen og Las Palmas i nord.

Du kan se mere om de forskellige buslinjer her. Der er faste stoppesteder og du kan betale med kontanter i bussen. Det er dog en god idé at have så lige penge som muligt.

Læs mere om Gran Canaria

Husk, at du kan læse mere om bl.a. transport, strande, seværdigheder og spisesteder i vores Miniguide til Gran Canaria. Du kan også se mere i indlæggene De 5 bedste oplevelser på Gran Canaria, Gran Canarias bedste hoteller og Gran Canarias bedste familiehoteller.

1. Playa del Inglés

Epicentret for Gran Canarias turisme er Playa de Inglés på sydkysten. Den store kunstigt opførte ferieby består primært af større overnatningssteder i form af hoteller og lejligheder med indbydende swimmingpools og på førstnævnte som regel også en lang række faciliteter.

De fleste barer, butikker og restauranter ligger i et af byens åbne centre, hvor der er liv og glade dage om aftenen. Den fine sandstrand, hvor du har mulighed for at leje solstole og parasoller, fortsætter mod vest til de berømte sanddyner i Maspalomas. Her er masser af plads at boltre sig på.

Hvem henvender Playa del Inglés sig til?

Playa del Inglés er en alsidig ferieby, der både tiltrækker par og børnefamilier. Byen er til dig, der sætter pris på nem adgang til strand og et stort udvalg af barer, restauranter og overnatningssteder.

Gode steder at bo i Playa del Inglés

Gold by Marina
Bohemia Suites

2. Maspalomas

Du har nok regnet ud, at Maspalomas ligger i forlængelse af Playa del Inglés. På den anden side af ørkenen/sanddynerne kommer du til Maspalomas, der er en mindre ferieby i lav bebyggelse. Det giver lidt mere lys og luft – byen føles knap så hektisk og klaustrofobisk som Playa del Inglés.

Også i Maspalomas finder du barer, shopping og restauranter, men i lidt mindre målestok. Byen hænger sammen med området Meloneras mod vest, der er domineret af de store resorts Riu og Lopesan foruden et par shoppingcentre. Her hedder strandene Playa del Faro og længere ude Playa de las Meloneras. Byen har også marked onsdag og lørdag og er hjem for det store Aqualand.

Hvem henvender Maspalomas sig til?

Maspalomas har traditionelt tiltrukket børnefamilierne. Sådan er det stadig, men med med de nye store luksusresorts er det også blevet et sted til parferien.

Gode steder at bo i Maspalomas

Seaside Palm Resort
Lopesan Baobab Resort

3. Puerto Rico

Vest for Maspalomas ligger Puerto Rico, der oprindelig bestod af en enkelt dal med et center i bunden og hoteller og lejligheder op ad bjergsiderne. I dag er byen udvidet til også at omfatte området ved nabostranden Playa de Amadores, som du kommer til ad en sti langs kysten. Også her finder du et center med barer, shopping og restauranter.

Både stranden i Puerto Rico og Playa de Amadores ligger beskyttet mod de største bølger og er således børnevenlige. Begge steder er der et udvalg af barer og spisesteder. Ved Playa de Amadores er der en vandpark, mens du fra havnen i Puerto Rico kan prøve vandsport eller tage med dybhavsfiskeri.

Hvem henvender Puerto Rico sig til?

Puerto Rico er til dig, der ønsker sol og strand i en veletableret ferieby med et pænt udvalg af barer og restauranter. Vær dog opmærksom på, at området er stærkt kuperet og ikke for gangbesværede.

Gode steder at bo i Puerto Rico

Marina Bayview
Clubhotel Vistamar

4. Puerto de Mogán

Så skal vi lidt længere mod vest og til Puerto de Mogán, der er det rolige alternativ på Gran Canaria. Der er tale om en mindre ferieby, hvor centrum er omkring havnen/marinaen. Her finder du en stribe barer og restauranter, men udvalget er noget mindre sammenlignet med de øvrige byer langs kysten.

På havnen kan du finde flere udbydere af ture ud på havet, og området er populært til aktiv ferie i form af vandre- eller cykelture. Puerto de Mogáns strand ligger i en ganske lille beskyttet bugt og er flankeret af et udvalg af vandhuller og restauranter.

Hvem henvender Puerto de Mogán sig til?

Puerto de Mogán er stedet til den lidt roligere ferie på Gran Canaria. Til dig, der er ligeglad med natteliv og har nok i byens forholdsvis få barer og restauranter og er villig til at køre efter aktiviteter og forlystelser.

Gode steder at bo i Puerto de Mogán

IG Nachosol Premium Apartments
Radisson Blu Resort & Spa

5. Las Palmas

Fra sydkysten til den nordlige del af Gran Canaria og hovedbyen Las Palmas. Selvom det var her øens turisteventyr startede omkring Playa de las Canteras, så kommer turisterne i dag for den gode mad og de historiske seværdigheder.

Det er i den gamle bydel Vegueta, du finder en lang række gode attraktioner. Du skal selvfølgelig besøge Casa Colón – Columbus Hus, der nu fungerer som et fint museum.

Pladsen Santa Ana er omringet af pragtfulde gamle huse, men hovedattraktionen er katedralen fra det 15 århundrede. Las Palmas er også god shopping – udover en stribe indkøbscentre kan du tjekke butikkerne på den populære gågade Triana.

Hvem henvender Las Palmas sig til?

Las Palmas er til dig, der vægter historie og autenticitet højere end sol, strand, natteliv og temaparker.

Gode steder at bo i Las Palmas

Bull Reina Isabel & Spa
Design Plus Bex Hotel

hvor skal du bo på gran canaria

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*