Es Trenc – sådan finder du Mallorcas bedste strand

Es Trenc har turkisblåt krystalklart vand

Es Trenc ligger på det sydlige Mallorca. Det er en vanvittig lækker sandstrand med det klareste vand vi nogensinde har set. Der kan lejes liggestole og parasoller, og der findes i hver ende af stranden en bar/strandrestaurant.

Denne strand er meget anbefalelsesværdig og godt besøgt, da det er en af de eneste officielle naturiststrande på Mallorca. Stranden er meget børnevenlig, da man skal meget langt ud i vandet, før det bliver dybt.

Det er ikke helt ligegyldigt, hvor på stranden man ender, da Es Trenc er klemt inde mellem to andre strande. Ved parkeringspladsen vælger man stranden mod venstre (et lille skilt viser vej til Es Trenc).

Den første klynge af liggestole betjenes kun af tekstilbadere – den næste klynge liggestole betjenes for de sidste (dem der ligger sydligst) fortrinsvis af naturister. Efter denne klynge af liggestole er der vel omkring 1-1,5 kilometer sandstrand, hvor naturister er et hyppigere syn.

Bemærk dog, at naturisterne omkring området ved liggestolene er i massivt undertal – det synes dog ikke at genere nogen overhovedet – selv i weekenden, hvor stranden er meget besøgt lægger tekstilbadende lokale familier sig gerne meget tæt på naturister uden på nogen måde at tage anstød af den manglende påklædning.

Es Trenc er et dyrt område – parkering koster 5,5 Euro pr. dag – 2 liggestole og 1 parasol koster 15 Euro pr. dag. Strandrestauranterne ligger også i den tungere ende hvad angår mad og drikkevarer. Man er næsten nødt til at have en bil for at besøge Es Trenc. Vi er stødt på en lokal bus et par dage, men vi har ikke sat os ind i hverken køretider eller ruteplan.

Fra Palmabugten kommer man lettest til Es Trenc ved at følge denne anvisning:

Tag MA-19 Autovia de Levante mod Llucmajor/Santanyi.
Tag frakørsel nr. 26 Llucmajor/Porreres/S’estanya.
Tag rundkørslens 2. afkørsel mod S’Estanyol.
Følg MA-6015 i ca. 9,5 km.
Drej til venstre mod Santanyi/Ses Salines.
Følg MA-6014 i ca. 6,6 km.
Drej til højre i rundkørslen mod Ses Corvettes/Es Trenc.
Følg MA-6030 i ca. 2,9 km.
Drej til venstre mod Ses Corvettes/Es Trenc.
Efter ca. 1,4 km., drej da til højre i T-krydset mod Ses Corvettes/Es Trenc.
Efter ca. 1 km. kommer betalings p-pladserne ved stranden.
Indtast alternativt disse koordinater i din GPS, så bliver du bragt lige til døren ved den ene af p-pladserne: N 39.35563 – E 2.97346

Overalt på Mallorca er der gode overnatningsmuligheder, vil man gerne bo i eller ved en af de mange feriebyer, så er der ikke langt til Palmabugten mod vest og den mindre ferieby Cala d’Or mod øst.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*