Hvor skal du bo i Dubai?

Læs om de mest populære områder i Dubai

Dubai er et af de steder, hvor det virkelig kan betale sig at lave lidt research, inden du booker hotel. Bydelene er meget forskellige og kan ligge langt fra hinanden, så først og fremmest er det en god idé at finde ud af, hvad din ferie skal indeholde.

Det er bl.a. det, du kan læse mere om i dette indlæg, hvor vi tager et kig på de mest populære bydele for at finde det bedste sted at bo i Dubai til dig. Der er selvfølgelig flere bydele og områder end dem herunder, men det er her, langt de fleste turister bor.

Offentlig transport i Dubai

Dubai har to metrolinjer (rød og grøn), der vil være nyttige, hvis du vil benytte offentlig transport rundt i byen.

Den grønne linje kører primært i de gamle bydele Deira og Bur Dubai og har forbindelse til rød metrolinje, der kan siges at være hovedlinjen. Den kører fra lufthavnen via downtown forbi Dubai Marina ned til det sydlige Dubai.

Du kan købe billet til metroen i automaterne på stationen. Der er mulighed for at købe enkeltbillet, returbillet og dagsbillet. Dubai er inddelt i zoner, og prisen bliver beregnet ud fra det antal zoner du kører i.

Dubai Marina er dækket af sporvogn (orange linje) og Palm Jumeirah af monorail (blå linje). Der er samme billetsystem til metro og sporvogn, men ikke til monorail. Dog bliver det såkaldte Nol Card (rejsekort) accepteret. Læs meget mere om offentlig transport i Dubai.

Læs mere om Dubai

Du kan læse mere om bl.a. transport, seværdigheder og mad og drikke i vores rejseguide til Dubai og i indlægget De bedste billige hoteller i Dubai giver vi et bud på, hvor du kan bo godt uden at vælte budgettet.

Har du derimod mulighed for at bruge lidt ekstra på overnatningen, så er der adskillige unikke og fantastiske hoteller i Dubai. Ønsker du en pakkerejse med dans rejsebureau, så kan du se efter tilbud her.

En af Dubais hyggelige kanaler

1. Dubai Marina og Jumeirah Beach Residence (JBR)

Det mest turistorienterede område er Dubai Marina og Jumeirah Beach Residence, der ligger ud til en glimrende strand med kanalen og byens skyline bagved. Her finder du et stort udvalg af barer, restauranter og forlystelser i form af bl.a. dinnershows og temaparker.

Området har også en lang række hoteller i den dyre ende, hvoraf nogle ligger lige ud til stranden. Dubai Marina og JBR er det sted i Dubai, der er mest vestligt orienteret med mange turister og fastboende udlændinge.

Der er ikke skyggen af autenticitet og nogle vil nok synes at området er dyrt og sterilt, men til gengæld kan du bevæge dig rundt uden at tænke alt for meget over emiratets ofte strikse tilgang til f.eks. påklædning.

Dubai Marina og JBR ligger ca. 25 km fra downtown, som du kan besøge med taxi eller metro. Området er til dig, der vægter sol, strand og forlystelser højere end f.eks. shopping og seværdigheder.

Gode steder at bo i Dubai Marina og JBR

Travelers – Dubai Marina Hostel (Budget)
Rove Dubai Marina (Mellemklasse)
Le Royal Meridien Beach Resort & Spa (Luksus)

2. Downtown

Downtown, også kaldet Dubai Centrum, er den del af byen med de højeste skyskrabere og de største shoppingcentre inklusive Dubai Mall. Bydelen har et stort udvalg af barer, natklubber og restauranter, hvoraf flere hører til i den dyre og eksklusive ende.

Når folk taler om Dubai, så er det ofte med henvisning til downtown. Det er her, du er tæt på de største shoppingcentre og en lang række aktiviteter og forlystelser som museer og temaparker. Der er heller ikke langt til den gamle bydel Deira og stranden, men området her er ikke så loose som Dubai Marina og JBR.

Heller ikke i downtown skal du forvente noget autentisk, medmindre du betragter det Dubai, du kan opleve i dag som det rigtige Dubai. Du skal vælge downtown, hvis du kun har få dage i byen eller vægter shopping og seværdigheder højere end sol og strand.

Gode steder at bo i Downtown

Citymax Hotel Business Bay (Budget)
Pullman Dubai Downtown (Mellemklasse)
Address Fountain Views (Luksus)

3. Bur Dubai og Deira

Bur Dubai og Deira har jeg lagt sammen under et. De hører begge til Dubais originale bydele, hvor du kan opleve hverdagsliv og indsnuse lidt lokal atmosfære. Bur Dubai og Deira ligger på hver sin side af Dubai Creek og har flere markeder og handelsgaber. I Bur Dubai er der også flere smalle handelsgader, der giver følelsen af noget originalt.

Selvfølgelig er de lokale bydele en attraktion i sig selv, men i Bur Dubai og Deira bor du langt fra byens største seværdigheder ligesom der er en bid vej til stranden. Du kommer dog nemt til f.eks. downtown med grøn metrolinje, hvor du kan skifte til rød linje på stationerne Union og Burjaman

Området er til dig, der vægter autenticitet højere end sol, strand, seværdigheder og alt det glamour emiratet byder på. Bur Dubai og Deira er også et billigt sted at overnatte, og vil du spise lokalt (primært indisk), så er bydelen også et godt valg.

Gode steder at bo i Bur Dubai og Deira

Sky Hostel Dubai (Budget)
Savoy Park Hotel Apartments (Mellemklasse)
Sheraton Dubai Creek Hotel & Towers (Luksus)

4. Palm Jumeirah

Til sidst skal vi også nævne Palm Jumeirah. Området ligger på den berømte kunstige palme ud for kysten ved Dubai Marina. Palm Jumeirah er 100 % turistorienteret med kæmpehoteller og ikke meget liv udenfor overnatningsstederne.

Med monorail (blå linje) kan du køre ind til Dubai Marina, men fra de fleste hoteller er der langt til nærmeste station. Det er helle ikke nemt at komme til downtown. Her skal du skifte metro to gange og turen vil tage et par timer. De fleste hoteller på Palm Jumeirah har shuttlebus til Marina.

Palm Jumeirah er til dig, der ønsker sol og strand på et luksuriøst resort med mulighed for f.eks. privat pool.

Gode steder at bo i Palm Jumeirah

Anantara The Palm Dubai Resort (Luksus)

En af Dubais gode strande med Burj al-Arba i baggrunden

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*