Mauritius er et paradis – et uopnåeligt paradis. Sådan tænker langt de fleste danskere, når man taler om den smukke ø i Det Indiske Ocean, men med øget konkurrence på flybilletter er Mauritius i dag for alle.

Prisniveauet på hoteller og restauranter er ganske vist højt, men du får som regel også meget for pengene. Mauritius er med rette berømt for sine pragtfulde strande med hvidt sand og krystalklart vand, men der er mere at komme efter; god mad, smukke naturoplevelser og så er øen perfekt til aktiv ferie. Om du er til vandreture eller fantastisk dykning, så finder du det på Mauritius.

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Mauritius med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Mauritius – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer
Lej bil på Mauritius – sammenlign priser her
Måske skal du have vaccinationer inden rejsen – se anbefalinger her

Strande og ferieområder

Pragtfulde strande er noget at det mange kigger efter, når der skal bookes ferie. Er du også beachfreak, så skulle du overveje Mauritius som dit næste rejsemål. Den smukke ø i Det Indiske Ocean er berømt for sine skønne sandstrande, der hører til verdens bedste.

Mauritius har så mange dejlige strande, at det kan være svært at vælge mellem dem. Det gode er, at de er meget forskellige, så der er noget for enhver smag.

Du kan f.eks. finde travle strande med restauranter, butikker og lækre resorts såvel som rolige bugter, der er helt perfekte, hvis du vil væk fra turiststrømmen. Langt de fleste turister bor dog i en af de større feriebyer, som du kan læse mere om herunder:

Grand Baie (Grand Bay) – det nordlige Mauritius

Måske den mest kendte strand på Mauritius. Den hesteskoformede bugt på den nordlige del af øen er nok et af de mest udviklede turistområder. Den lille fiskerby ligger her stadig, men rundt om er der skudt hoteller, restauranter og dyrere butikker op. Vandet er turkisblåt og rigtig indbydende.

På den mest travle del af stranden er der en del både, men ved La Cuvette finder du mere ro. Stranden ved Grand Baie byder selvfølgelig også på vandsport, men du kan også tage en båd til de nærliggende småøer som Flat- og Gabriel Island samt Coin du Mare. Grand Baie er for dig, der vil være tæt på det hele og have lækker strand lige udenfor døren.

Grand Bay er på mange måder Mauritius’ turisthub med alt inden for rækkevidde. Det gælder natteliv, restauranter og shopping som f.eks. indkøbscentrene ved La Croisette.

Belle Mare Plage – det østlige Mauritius

Den 10 km lange Belle Mare Plage har et rigtig godt ry. Stranden er så lang, at det giver masser af plads til at finde en rolig plet i sandet. Men der er også masser at foretage sig, hvis du har lyst til en aktiv ferie. F.eks. forskellige former for vandsport, og ud for kysten findes et af øens bedste dykkerområder.

Belle Mare Plage er også ideel til gå- og svømmeture. Hopper du i det lune Indiske Ocean, så vær opmærksom på, at her kan være stærke understrømme. Stranden ligger tæt på byen Mahebourg, hvor du kan hilse på de lokale, og området er også kendt for sine gode golfbaner. Belle Mare har mange dejlige villaer og topresorts til den kræsne turist.

Flic en Flac – det sydvestlige Mauritius

Bag det lidt pudsige navn gemmer sig et af Mauritius mest udviklede turistområder. Flic en Flac kæmper med Grand Bay om at være “stedet” på øen, og det betyder selvfølgelig, at du kan finde alt i faciliteter. Her mangler hverken barer eller restauranter, og du kan både shoppe og besøge byens casino.

Stranden er tre kilometer lang med hvidt sand og turkisblåt vand. Det er her dagen tilbringes inden byens forlystelser venter. Lige uden for Flic en Flac ligger området Wolmar, hvor store high-end resorts ligger på stribe.

Blue Bay – på det sydøstlige Mauritius

En anden fantastisk lækker strand er den beskyttede maritime park ved Blue Bay, der har noget af det bedste undervandsliv man kan tænke sig. Her er rigtig mange snorklere, og du kan tage en tur i glasbundsbåd. Vandet ved Blue Bay fås ikke meget bedre, det er turkisblåt og krystalklart som i en swimmingpool.

Det fine hvide sand er af den slags som indbyder til at bare smide sig ned og nyde den bagende sol. Langs stranden findes enkelte spisesteder, og har du pengepungen i orden, kan du booke overnatning på et af de hoteller, der ligger få meter fra vandkanten.

Ile aux Cerfs

Ile aux Cerfs er faktisk en ø for sig selv, men en ganske speciel en af slagsen. Her findes et pragtfuldt tropeparadis, hvor du kan vandre i det lave vand, der næsten går i et med det fine hvide sand.

En lagune ligger rundt om øen og beskytter det dermed fra det omkringliggende hav, og her skal man rigtig langt ud før vandet er over knæene. Bådture til Ile aux Cerfs er populære så forvent ikke at have paradiset for dig selv. Du kan også prøve vandsport, selvom det synes ret malplaceret på dette smukke sted.

Hotel på Mauritius

Mauritius er kendt for sin fremragende hoteller og resorts, der ligger spredt ud over øen. Generelt er prisniveauet højt, og det er et sted, hvor backpackere og lavbudgetrejsende har svære vilkår. Der findes dog lodges og enkle guesthouses, men sammenlignet med f.eks. Asien får du ikke meget for pengene.

Til gengæld er der en verden af muligheder for de, der gerne vil forkæle sig selv på skønne hoteller med alverdens faciliteter. Øens villaer og luksusresorts ligger pragtfuldt, og du kan forvente service i topklasse.

Mange steder tilbyder man all inclusive, men bor du tæt på et af de større ferieområder, så er det nemt at spise ude i byen og bestemt en del af oplevelsen. Flere hoteller ligger dog lidt afsides, og her kan der være en idé i at tilkøbe all inclusive.

Vi har fundet en række hoteller, der ikke hører til i den dyre ende, men som til gengæld får rigtig gode anmeldelser på både Tripadvisor og hotels.com:

HotelBy/Sted
SALT of PalmarBelle Mare
Se pris
LUX Grand GaubeGrand Gaube
Se pris
Tamassa ResortBel Ombre
Se pris
Toparadis GuesthousePereybere
Se pris
La Maison de la PlageAlbion
Se pris
Coin de Mire AttitudeCap Malheureux
Se pris
Veranda Pointe aux BichesPointe aux Piments
Se pris
Récif AttitudePointe aux Piments
Se pris
Ons Motel GuesthouseMahebourg
Se pris

Seværdigheder og aktiviteter

Mauritius er trods alt andet end strande. Du kan forlade solstolen for en dag eller to for at udforske øen og det smukke øhav. Nedenstående er blandt Mauritius største seværdigheder.

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botaniske Have

En af Mauritius mest populære seværdigheder er den imponerende botaniske have Sir Seewoosagur Ramgoolam, der ligger ved Pamplemousses. Du kan frit gå rundt mellem de mange pragtfulde planter, men det er anbefalelsesværdigt at hyre en af guiderne, der står ved indgangen.

Du kan også tage en golfvogn rundt i haven, der ikke kun har en smukke blomster, en dam med liljer, men også et rigt fugleliv. Den botaniske have er opkaldt efter Mauritius første premierminister og den blev grundlagt tilbage i 1735.

Vallée de Ferney

Mauritius har også smuk natur og den kan du opleve i Vallée de Ferney, der er udlagt som naturreservat. Vallée de Ferney er en 400 år gammel og 200 hektar stor skov, der har glimrende vandrestier.

Skoven er hjemsted for den særlige og udrydningstruede Mauritius Tårnfalk, der kun lever her. Myndighederne har planer om at genudsætte flere andre truede fuglearter i Vallée de Ferney. Vil du på guidet vandring, er det nødvendigt at booke på forhånd.

Chamarel og øens vestside

Øens vestside er af mange betegnet som den smukkeste. I hvert fald er det her du kan opleve det spektakulære vandfald ved Chamarel, der har et fald på hele 95 meter. I Chamarel kan du også besøge rhumerie for at lære mere om produktionen af rom.

Mere smuk natur på den vestlige side af Mauritius finder du i Black River Gorges Nationalpark, der ligesom Vallée de Ferney er et rigtig godt sted at vandre og spotte fugle.

Port Louis

Som resten af øen er Mauritius hovedby Port Louis et mix af kulturer og folkeslag. Turister, der ikke kun kommer for strandene vil her have den største chance for at få et indtryk af øens atmosfære, som de lokale oplever den.

Af seværdigheder kan nævnes byens centralmarked, Fort Adelaide, der ligger på en bakketop med udsigt over havnen og især Aapravasi Ghat, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Det var lige præcis her tidligere indiske slaver gik i land, da de blev erklæret frie mennesker. Port Louis har selvfølgelig også en række flotte bygninger fra kolonitiden samt Det Nationalhistoriske Museum.

Øerne omkring Mauritius

Paradiset venter på de små øer, der ligger umiddelbart ud for Mauritius kyst. Er du til spændende naturoplevelser, så besøg Ile aux Aigrettes, der 800 meter fra kysten er en lille oase for en lang række fugle, men du kan også se skildpadder og vilde orkideer. Ile aux Aigrettes kan kun besøges på en guidet tur.

På Ile aux Cerfs er det strandene, der er i fokus. Den lille ø modtager et væld af endagsturister, der boltrer sig på de gode strande med det krystalklare vand.

Der er mange udbydere af ture til øen – fra gruppeture med katamaran til ture med speedbåd, der lægger til ved private strande. Ile aux Cerfs har en række strandrestauranter, men her er også en golfbane, og du kan prøve bl.a. parasailing.

Mauritius kan umiddelbart virke meget kommerciel, men du har mulighed for at få en helt unik oplevelse ved at besøge Rodrigues Island, der ligger ca. 600 km nordøst for Mauritius. Her er det som at rejse tilbage i tiden, og du vil finde masser af autenticitet.

Dykning og oplevelser til vands

Mauritius er et godt og også populært sted at dykke. Du kan dykke øen rundt, men de bedste forhold finder du på den nordlige og vestlige side af Mauritius. Øen er omringet af et koralrev, der giver lavvandede laguner og dermed gode muligheder for nybegynderne.

Erfarne dykkere kan finde mere udfordrende steder som vrag, klipper og drift dives. Udover mange hundrede fiskearter og koraller kan du i vinterperioden se pukkelhvalerne komme til området for at føde.

I feriebyerne kan du booke en tur med glasbundsbåd, hvis du vil se lidt af livet under havoverfladen uden at dykke. Du kan også tage på katamaranture til f.eks. Flat Island og Gabriel Island ved nordkysten, mens du kan være heldig at se delfiner, hvis du sejler ned ad vestkysten. Der er flere udbydere af katamaranture med forskelligt indhold og forskellige temaer.

Aktiviteter

Mauritius har et hav af faciliteter. Som fuldt udbygget feriested er der sørget for, at turisterne ikke kommer til at kede sig. Her skal kun nævnes et udpluk af det du kan foretage dig på øen: golf, ridning, jeepsafari, treetop adventures samt rigtig gode spa- og massagefaciliteter. Du kan eventuelt forhøre dig om mulighederne på dit hotel.

Mad og drikke

På Mauritius kan du få mad fra hele verden. Ikke blot er øen et internationalt rejsemål, men indflydelsen fra alle de folkeslag, som de sidste mange hundrede år er kommet forbi Mauritius har i den grad sat sit præg på maden.

Overalt vil du se gadekøkkener, og det er faktisk her, du har de bedste muligheder for at smage det lokale fusionskøkken, der er et mix fra alle verdenshjørner. Portugiserne var som nogle af de første forbi Mauritius, men du kan også finde ingredienser og tilberedningsmetoder fra f.eks. Asien, Mellemøsten og det afrikanske fastland.

De hurtige snacks i gadekøkkenerne er ofte roti og samosaer med tydelig indflydelse fra det indiske køkken. Du kan også få auberginefritter og hotte curries. Blandt de mest benyttede ingredienser er f.eks. vanille, ananas, chili, kokosnødder og et hav af eksotiske krydderier.

Skal man pege på en ret, der er typisk for øen, så er det dhol puri – indiske fladbrød med bønner og chutney.

Gadekøkkenerne er forholdsvis billige, og du kan få et måltid til rimelig pris på lokale restauranter, men generelt er Mauritius dyr, når det gælder mad og drikke. På de internationale restauranter og de pænere hoteller ligger prisen for en hovedret på 200 kr. og opefter.

Mange tilkøber all inclusive på hotellet, men det kan kun anbefales at prøve det lokale køkken. Fisk og skaldyr er populært, og du kan som nævnt få mad fre det meste af verden. Bemærk, at mange hoteller ligger udenfor feriebyerne, og her kan der være en god bid vej til de lokale barer og restauranter.

Mauritius er også liv og glade dage. Det er almindelig kendt, at nord- og vestkysten har det bedste natteliv, hvor især natklubberne er et stort trækplaster. Men øen har også en stribe gode strandbarer, der bestemt er værd at prøve.

Tre gode barer på Mauritius

Banana Beach Club
I livlige Grand Baie ligger den lige så livlige Banana Bar, der også er kendt som Banana Beach Club. Beliggenheden kan ikke være meget bedre, og i lang tid har stedet været kendt som et af de bedste steder langs kysten at snuppe en drink. Ofte er her livemusik, som du kan nyde sammen med en af de lækre cocktails, der bliver langet over disken i rekordfart. Især er Banana Bar kendt for deres fremragende mojitos.

Her er også restaurant, det er ikke billigt, men til gengæld fejler de lækre gourmet grillretter ikke noget. Banana Beach Club har vokset sig stor siden starten i 1994. Dengang var her blot en enkelt bar, men i dag er her tre etager med den herlige Sky Bar på toppen. Her er temaftener happy hour, og hvad enten du vil danse eller nyde den rolige atmosfære, så er det her det sker.

Red Cat Beach Lounge
Ligeledes i Grand Baie finder du Red Cat Beach Lounge, der er en kombineret restaurant, natklub og strandbar. Red Cat er populær pga. den direkte adgang til den skønne strand. Stemningen er afslappet, og det er et godt sted at hænge ud. Du kan slappe af i store kurvestole eller bløde sofaer, mens du sipper lækre cocktails.

Hver søndag er der beach party, dj’s spiller populær musik, og både turister og lokale slår sig løs til den fire timer lange happy hour. Restauranten serverer kinesiskinspireret mad og sushi. Kvaliteten er glimrende, men Red Cat Beach Lounge skal besøge for den fancy strandbar og den supergode beliggenhed.

Latitude 20
Latitude 20 er en herlig cocktailbar i Port Louis’ lokale bydel. Baren, der er en del af Labourdonnais Waterfront Hotel, er indrettet med maritimt tema, og ligger pragtfuldt med den smukkeste havudsigt. Hvis du drømmer om at sippe gode cocktails, mens du kigger ud over det blå ocean, så er Latitude 20 stedet.

Fredag aften er der happy hour, også her varer den fire timer, og mens du prøver dig gennem det store drinkskort, så kan du lade dig underholde af blød jazz. Stedets mojito er en af øens bedste, og det siger noget. Der er dresscode efter klokken 18.00.

Rejsen dertil og transport

Ind og ud

Fra Danmark kommer du nemt til Mauritius. Heldigvis er det også blevet væsentlig billigere end for blot få år siden. Flyselskaber som Emirates og Qatar Airways gør det muligt at nå Mauritius med kun et stop fra København.

De to golfselskaber tilbyder endda rigtig gode priser, og det betyder, at øen i dag besøges af mange forskellige slags turister. Book billige flybilletter her.

At komme rundt

For at komme rundt på Mauritius kan du leje en bil, hvis du vil udforske øen på egen hånd. Bemærk dog, at der er venstrekørsel. I turistområderne finder du også en lang række turudbydere, der arrangere guidede udflugter til lands og til vands.

Taxa er en anden mulighed for at komme rundt, men øen har også et omfattende netværk af offentlige busser, der kan være sjove at prøve.

Praktisk information

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Kreditkort accepteres i vid udstrækning på hoteller og restauranter. Husk, at du skal prutte om priserne på markederne.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

November til april er højsæson på Mauritius med december og januar som de absolut mest travle måneder. I denne periode kan du forvente temperaturer på 28° til 30° C. Pudsigt nok er højsæsonen den mest regnfulde og du finder knap så vådt vejr fra juni til oktober/november.

Lokalt kalder man den tørre periode for vinter, men temperaturen ligger på 23° til 27° C og det er sandsynligvis varmegrader, der vil passe os danskere perfekt. Fra juni til november kan du forvente mellem 50 og 75 mm regn pr. måned.

Priserne på overnatning stiger kraftigt i december og januar, hvor det også er tilrådeligt at booke udflugter i god tid i forvejen.

Mauritius
25°
clear sky
69% humidity
wind: 3m/s E
H 25 • L 23
24°
Mon
24°
Tue
24°
Wed
23°
Thu
23°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Mauritius

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Mauritius med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Mauritius – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer
Lej bil på Mauritius – sammenlign priser her
Måske skal du have vaccinationer inden rejsen – se anbefalinger her

2 Comments

  1. Det var dog en behagelig overraskelse med lidt information om Mauritius på dansk. Det er der ikke meget af. Tak for fin inspiration

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*