Havde det ikke været for White Beach var Boracay blot en blandt mange øer i det store Filippinske øhav, men det er her den fænomenale paradisstrand ligger. White Beach er flere gange kåret som verdens bedste, og det får selvfølgelig alverdens turister til at strømme til øen.

Der er ingen tvivl om, at det er lange White Beach, der er det store trækplaster. Mellem station 1 og station 3 er stranden tætpakket med turister, som kan vælge mellem et kæmpe udvalg af barer, butikker, hoteller og restauranter.

Det er et sted, der i lighed med mange andre populære feriesteder tiltrækker mennesker, der vil tjene på turisterne. Forvent påtrængende sælgere og opskruede priser.

Turismen er i høj grad koncentreret langs White Beach, der har sin egen lille promenade, som blot er en sti med sand. I daglig tale bliver stien bare omtalt som The Path, og det er langs den, du finder et utal af barer og restauranter.

Velkommen til vores Boracay guide, som vi håber du kan bruge til din rejse.

boracay guide

Transport

Ind og ud

Boracay har ikke egen lufthavn. Du lander i Caticlan eller Kalibo, der begge ligger på øen Panay syd for Boracay. Caticlan ligger nærmest, men flyene hertil bliver også hurtigst udsolgt.

Ved kysten lige nord for Caticlan ligger en stor flåde klar til at sejle dig det korte stykke til Boracay. Du kan sammenligne flybilletter her.

At komme rundt

Boracay er ganske lille – ca. 7 km i længden med White Beach på midten. Bevæger du dig rundt her, så kan du nemt gå til det meste. Alternativt tager du en tricykel.

Hotel på Boracay

For år tilbage var det til at betale at bo beach front, men i dag har highend resorts overtaget den attraktive placering. Men kan du nøjes med at have et par minutters gang til f.eks. White Beach, så er der gode muligheder for at finde en billig bungalow.

Selvom Filippinerne generelt er billig, så koster det at bo godt på Boracay i højsæsonen. Til gengæld er der masser af penge at spare i lavsæsonen, hvor du gør klogt i at prutte om prisen. Selvom de fleste steder allerede kører med nedsatte priser, så prøv alligevel at forhandle dig til noget discount.

Du kan booke hotel på Boracay her. Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Strande på Boracay

Boracays i særklasse mest populære strand er naturligvis White Beach, der flere gange er kåret til verdens bedste. Sandet er så blændende hvidt, at man ikke tror det muligt og vandet så turkisblåt og klart, at det minder om en swimmingpool.

Selvom Boracay er ganske lille, så har øen faktisk andre strande end White Beach. Gå mod nord til Diniwid Beach, der er lige så lækker og har en række gode hoteller. Også Puka Beach på nordkysten er en gåtur værd, og det er bemærkelsesværdigt hvor få turister, der egentlig bevæger sig væk fra White Beach.

På den østlige del af øen overfor White Beach ligger Bulabog Beach. Der er kun få hundrede meter mellem strandene, men der er en verden til forskel. Her holder vandsportentusiasterne til i en hyggelig atmosfære, der er under udvikling. Stranden er dog knap så god som dem på vestkysten.

Seværdigheder og aktiviteter på Boracay

Boracay er ikke et sted med kulturoplevelser og historiske monumenter. Det er strandene turisterne kommer for, men der er selvfølgelig også mulighed for vandsport som kitesurfing, windsurfing og dykning.

En tur ud på havet kan være et godt afbræk fra driverlivet på strandene, og du har mulighed for at leje din egen udriggerbåd for at opleve det smukke ørige. Du kommer forbi små landsbyer og fiskere, men også de skønneste tropestrande, man kan forestille sig.

Det er de små øer, der er Filippinernes styrke, og det, at man er nødt til at sejle til dem gør, at de aldrig bliver overrendt.

Måske stopper I ved jeres egen lille ø. Nåh ja, der er selvfølgelig andre turister, men i forhold til Boracays strande, så er her fredeligt. Det er en dag i solens og havets tegn. Flere tourbureauer arrangerer udflugter til naboøerne, hvor du kan opleve lidt af det rigtige Filippinerne.

walking-on-boracay-freeimages

Mad og drikke på Boracay

Boracay har ændret sig fra at være lidt af en hemmelighed til en turistdestination for alle. Med det nye klientel kommer også gode ting. F.eks. pragtfulde restauranter, der kan andet end bbq og som prøver at benytte lokale ingredienser eller at fusionerer det Filippinske køkken med fransk eller italiensk.

På nogle områder er Boracay stadig sig selv. På markedet Talipapa kan du købe frisk fisk til billige penge og for et par håndører kan et af de små spisesteder, Carinderias, tilberede dit køb. Du kan bl.a. sætte tænderne i krabber med chili, bagte østers og grillet blue marlin.

Langs The Path finder du et væld af spisesteder, der primært henvender sig til turisterne. Heldigvis er der en lang række gode restauranter her, som er værd at prøve.

Sunny Side Café – primært til morgenmad, men også et glimrende sted om aftenen.
Talipapa Market – flere små steder, hvor du kan købe frisk fisk og få den tilberedt
Smoke – et godt valg, hvis du vil prøve god filippinsk mad
Zest Boracay – filippinsk køkken ved Talipapamarkedet. Billigt og godt. God morgenmad
Aplaya – europæisk og moderne. Også til lækre cocktails i solnedgangen.

Du skal selvfølgelig også smage de gode frugtshakes, når du holder ferie på Boracay. Hos f.eks. Jonah’s kan du prøve choco-banana og peanut-mango shakes. De er store, og der er rigeligt til to.

Boracay har et temmelig udviklet natteliv størrelsen taget i betragtning. Festen starter sen eftermiddag med happy hour, og du kan senere fornøje dig med både livemusik, pub crawl og drikkekonkurrencer.

Barerne kan være hit or miss, men her kommer fire steder, der på hver sin måde skiller sig ud i Boracays natteliv.

Cocomangas

Lige nord for station 1 . An oldie but goodie. Bar og disco med alt fra turister og fastboende udlændinge til lokale skønheder, der søger selskab.

White House Beach Lounge

Ca. 600 m nord for station 1. Når det skal være lidt eksklusivt. Denne beach club er klædt i hvidt og byder på hygge om dagen og vilde fester om natten.

Area 51

På Lugutan Beach. Det legendariske lokale party, der er Boracays svar på en fuldmånefest. Her er det de lokale, der styrer med ildshows, trommeslagere og masser af dans

Der er adskillige andre barer og diskoteker, hvor gode dj’s sørger for, at der kommer ægte feriemusik ud af højttalerne og med det filippinske prisniveau, så løber du aldrig tør for drinks.

Praktisk information

Vi anbefaler, at du besøger Udenrigsministeriets hjemmeside for at se den seneste rejsevejledning til Filippinerne. En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste barer, hoteller og restauranter og har som regel en del praktisk information.

På Filippinerne hedder møntfoden i øvrigt peso. Både på hovedgaden og langs The Path ligger flere kontantautomater.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Det bedste rejsetidspunkt er mellem januar og april, hvor det er mest solrigt og med temperaturer på lige over 30 °C. Bemærk, at Boracay er forholdsvis våd mellem juni og oktober, hvor øen kan være lukket helt ned af myndighederne. Er øen åben kan der i denne periode være gode penge at spare på dit hotel.

Boracay
29°
broken clouds
78% humidity
wind: 6m/s SW
H 29 • L 26
29°
Sun
28°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
28°
Thu
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Boracay

Vores Boracay guide har selvfølgelig også et kort over øen, hvor bl.a. hoteller, spisesteder og seværdigheder er markeret.

Boracay guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Boracay med prisgaranti
Find billige flybilletter til Filippinerne – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer
Måske skal du have vaccinationer inden rejsen – se anbefalinger her

Tak fordi du kiggede forbi vores Boracay guide – du kan altid finde mere information på den officielle turisthjemmeside philippines.travel

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*