11 gode aktiviteter i Marrakech

Inspiration til din rejse til Marrakech

Der mangler ikke gode aktiviteter i Marrakech, som er en superspændende by at være turist i. Udover de mange kulturelle seværdigheder, så får du også fantastisk mad og kan vælge og vrage blandt lækre overnatningssteder. Og så er der de mange muligheder for aktiviteter i Marrakech som du kan læse mere om herunder.

Udvalget er selvfølgelig større, men mon ikke vi kan inspirere dig til nogle indholdsrige dage i den marokkanske by, der bare har så meget at byde på.

Læs meget mere om Marrakech i vores miniguide, hvor du kan blive klogere på bl.a. transport, mad og drikke og byens største seværdigheder som f.eks. Djemaa el-Fna, Ben Youssef Medersaen, souken og Koutoubia-moskeen.

1. Prøv en sjov food tour

Maden i Marokko og dermed også i Marrakech er helt fantastisk. Det er et af vores favoritkøkkener, som du kan lære mere om på en food tour gennem byen.

En food tour fås i forskellige udgaver og kan typisk vælges som privat- eller gruppetur. Begge udgaver har sine fordele. Vælger du en privat tur kan du ofte få den skræddersyet efter dine ønsker, mens du på en gruppetur har mulighed for at møde andre rejsende.

2. Fordyb dig i Jardin Majorelle

Af Marrakechs mange haver er Jardin Majorelle nok den mest kendte. Beliggende lige udenfor den gamle bymur kan du her opleve en smuk botanisk have, der blev grundlagt af den franske kunstmaler Jacques Majorelle.

Haven er især kendt for to ting: den flotte indigoblå bygning, som indeholder et lille besøgscenter, og det faktum, at modeskaberen Yves Saint Laurent købte Jardin Majorelle i 1980. Kom tidligt, gerne ved åbningstid, for at undgå de store turistgrupper.

3. Tjek Yves Saint Laurent Museum

Nu vi er i gang med at tale om Yves Saint Laurent: han var fuldstændig forelsket i Marrakech, hvor han tilbragte så meget tid som muligt.

Lige ved siden af Jardin Majorelle kan du besøge museet dedikeret til den berømte modemand. Du kan høre om hans liv og selvfølgelig se en lang række af hans kreeringer. Der er både faste og skiftende udstillinger på museet, der ligger i en flot stilren bygning.

Det flotte Bahia-palads er et af højdepunkterne i Marrakech

4. Oplev en riad (og bo i en)

Marrakech har mange såkaldte riads, der er klassiske marokkanske huse opført rundt om en gård, som ofte havde en pool med fontæne i midten. En riad var kun for eliten – typisk byens spidser og magtfulde mænd.

En riad er helt fantastisk udsmykket med bl.a. mosaikker og udskæringer. En af mest kendt riads er Bahia Palace, som du absolut skal besøge. For en god oplevelse har du flere steder i Marrakech mulighed for at bo i en gammel riad. Du kan f.eks. se nærmere på La Sultana (luksus), Riad Mur Akush (mellemklasse) og Riad Matham (budget).

5. Bliv født på ny i en klassisk hamam

En hamam er en badeanstalt (badehus), men for de lokale fungerer det også som et slags socialt samlingssted. Det er bl.a. her man mødes til en snak med venner og familie og får den nyeste sladder, mens man bliver skrubbet og vasket.

Den almindelige turist vil som regel ikke besøge en lokal hamam, men der er heldigvis rigtig gode alternativer. Hør eventuelt dit hotel om de bedste steder at prøve lige nu. Det kunne f.eks. være Les Bains de Marrakech eller Le Spa Royal Mansour.

6. Flyv i ballon over Marrakech og Atlasbjergene

Én af topaktiviteterne i Marrakech er en tur med varmluftsballon. Du skal stå tidligt op, for et af højdepunkterne er den smukke solopgang over Atlasbjergene. Men skal man tro dem, der har prøvet turen, så er det generelt en fantastisk oplevelse at se Marokko fra luften.

En tur med varmluftballon kræver at sikkerheden er i top. Du kan f.eks. tjekke Marrakech Dream Ballooning, som har været i branchen i mange år og som får topanmeldelser.

7. Besøg Fotografimuseet (Photography Museum)

Udover de flere end 8000 flotte  billeder, så kan du på fotografimuseet blive klogere på Marokko og i særdeleshed Marrakech. Billederne viser nemlig kultur og hverdagsliv i byen fra omkring 1870 og 80 år frem.

Museet er i tre etager og ligger i en klassik riad. På taget er der en glimrende restaurant, hvor du passende kan afslutte dit besøg.

Det er en oplevelse at gå rundt i soukens kringlede gyder

8. Tag med på en guidet byvandring

Som i mange andre byer kan du også i Marrakech tage med på en guidet byvandring. Vil du høre mere om byens historie eller gerne have en lokal med ind i f.eks. soukens kringlede gader, så tjek udvalget af byvandringer her.

Flere steder omkring Djemaa el-Fna vil du sandsynligvis støde på børn og unge, der tilbyder sig som guide. Det er også en mulighed, men vær klar til at blive slæbt med til diverse butikker, hvor sælgerne kører hårdt på for at du skal købe

Vi anbefaler en professionel guidet byvandring, der fås som privat- eller gruppeture og nogle steder med forskellige temaer.

9. Nyd dagen på en beach club

Øhh, hvad? Jo, den er god nok. Selvom Marrakech ligger 170 km fra kysten, så kan du alligevel finde flere beach clubs i byen. Det kalder man dem i hvert fald – nok i mangel af et bedre navn.

Der ligger flere beach clubs i og udenfor Marrakech, hvor du kan nyde dagen omkring poolen, mens du sipper drinks og spiser god mad. Der vil typisk også være djs, der spiller forskellige sessions.

De mest kendte beach clubs er Nikki Beach, der ligger ca. 6 km nord for centrum og La Plage Rouge ca. 11 km syd for.

10. Brug en aften på Fantasia Chez Ali

Lige nord for centrum ligger Fantasia Chez Ali, der en en slags dinnershow med mad og underholdning. Chez Ali er indrettet i store traditionelle berbertelte, hvor du spiser marokkansk mad med efterfølgende show.

Det består af bl.a. musik, danse, fyrværkeri, akrobater og ryttere til hest. Du kan vælge mellem forskellige menuer, og der er mulighed for at tilkøbe drikkevarer, som passer til. Hoteltransfer er som regel inkluderet i billetten. Se mere om Fantasia Chez Ali.

11. Lær at lave marokkansk mad på et madlavningskursus

En kokkeskole eller madlavningskursus er altid en sjov oplevelse. Som nævnt er det marokkanske køkken rigtig lækkert, og du kan selv lære at lave alle de skønne retter med masser af varme krydderier.

Du kan som regel vælge hel- eller halvdagskurser, hvor sidstnævnte typisk også inkluderer en tur på markedet for at købe ind. Det er lærerigt og spændende og de fleste steder får du en lille samling af opskrifter med hjem. Se f.eks. det populære kursus hos Kok Laila, der er en af de bedste aktiviteter i Marrakech.

aktiviteter i marrakech
Et madlavningskursus er en sjov og lærerig oplevelse

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*