Takket være et dramatisk landskab, vulkankratre og bizarre klippeformationer er Lanzarote ofte beskrevet som “det tætteste du kan komme på månen uden at være der”. At opleve denne enestående natur kan heldigvis kombineres med en dejlig strandferie, Lanzarote har året rundt et behageligt klima med masser af sol.

Lanzarote modtager årligt et betydeligt antal turister, og øen kunne nemt være endt som endnu et charterhelvede, men den lokale kunstner Cesar Manrique fik for år tilbage gennemtrumfet en række tiltag, der tog mere hensyn til natur og miljø end turisme.

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Lanzarote med prisgaranti – se mere her
Charterrejser til Lanzarote – se aktuelle tilbud her
Find billige flybilletter til Lanzarote – sammenlign priser her
Lej en bil på Lanzarote – sammenlign priser hos de store selskaber her
Book transport fra lufthavnen til dit hotel – se mere her

Strande og ferieområder på Lanzarote

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen er på en gang for strandelskere og partyfreaks. Det er her man finder øens bedste udvalg af hoteller, restauranter og barer.

Byen har hele tre strande. Fra nord til syd er det den lidt barske Playa de Matagorda, den imponerende brede Los Pocillos og så Playa Blanca (ikke at forveksle med feriebyen af samme navn), også kaldet Playa Grande eller Fariones-stranden.

Puerto del Carmens sjæl og hyggeligste område er ved den gamle bydel og havnen, der ligger helt mod syd. Her kan man udforske de små hyggelige brostensbelagte gader.

Playa Blanca

Selvom Playa Blanca er væsentlig mindre end Puerto del Carmen, så er her både restauranter, barer og shopping. Her er mere fredeligt og knap så hektisk.

Byen har et antal fine strande, men Playa Blanca ligger også tæt på de dejlige Papagayo-strandene. Byens havn er ganske lille, og herfra kan man tage færgen til Fuerteventura eller en bådudflugt ud på havet.

Lanzarote har kilometervis af gode sandstrande, og du kan selvfølgelig nøjes med de glimrende bystrande i Puerto del Carmen eller Playa Blanca, men hvorfor ikke lave en tur ud af det og besøge nogle af Lanzarotes bedste strande.

Playa de Papagayo

Lanzarotes bedste strande finder man på sydkysten.  Sol-og strandelskere vil uden tvivl føle sig godt tilpas ved Playa de Papagayo på Lanzarotes sydkyst. Her er i alt syv strande, nogle af dem er store og brede, andre mere intime med krystalklart vand i de små bugter.

For en del år siden var det naturisternes legeplads som de havde næsten for sig selv, men i dag er strandene besøgt af alle. Naturisterne kommer dog stadig i stort tal, og de holder primært til på Playa de Mujeres’ østlige del.

Playa de Mujeres er den største af strandene, og samtidig den, der ligger tættest på Playa Blanca. Mujeres har ikke det turkise krystalklare vand som man ellers kender fra disse strande, og der kan godt være lidt bølger.

Næste strand er Playa de Pozo, der er noget mindre, men ellers ligner Playa de Mujeres. For at komme dertil går man over bakketoppen fra Playa de Muejeres. De to næste strande er Playa de la Cera og Playa de Papagayo, der har givet navn til hele kystområdet, og som uden tvivl er de flotteste af strandene, men også de mest populære.

På den anden side af pynten ligger to strande mere. De er lange og lidt mere barske med spredte klipper, og her er bestemt ikke overendt. Der er ikke udlejning af solstole eller parasoller på nogen af strandene, så det er en god idé at medbringe store håndklæder eller tæpper at ligge på.

For at komme til Papagayostrandene er det nemmest med bil. Man betaler ca. 3 € ved indgangen til nationalparken, og så er det om at finde den rigtige strand. Der er skilte, og det er egentlig ganske nemt, men vejene er dog ret dårlige.

Man kan også tage badebåden fra Playa Blanca, der sejler flere gange om dagen. Med taxa kan man blive sat af ved Arena Papagayo Hotel, der ligger lige vest for Playa de Muejeres. Man går så resten af vejen over bakketoppen og ned på stranden, en tur på ca. 20 minutter.

lanzarote

Playa de la Garita

Playa de la Garita på den nordlige del af øen er en strand, hvor de mindste vil føle sig godt tilpas. Stranden ligger ved byen Arrieta, og her kommer lokale familier, der også synes, at det rolige vand er perfekt. Der er masser af plads til sandslotte, og der er endda en legeplads, en lille promenade og en kiosk.

Bliver I sultne, så kan I tage op i byen for at snuppe lidt lækkert, men på stranden findes et par spisesteder, f.eks. Chiringuito Beach Bar og Casa de la Playa, der serverer frisk fisk. Stranden ligger ofte dejligt beskyttet fra vinden.

Famara Beach

På den nordvestlige del af Lanzarote, ikke langt fra La Santa Sport, ligger den lange og barske bugt med Famara-stranden. Surferne kommer her i stort tal, og de bor i små bungalows på bjergsiden. Der er en tilbagelænet hippiestemning ved stranden, der bestemt ikke er børnevenlig.

Her er ikke nogen faciliteter, til gengæld kan du tage op i den lille by La Caleta de Famara, hvor du både kan booke lektioner i surfing, men også spise rigtig god mad i restauranten El Risco, der primært har fisk og kanariske specialiteter på menukortet. Der er flere andre barer og restauranter i byen.

Playa Quemada

Navnet betyder “brændt strand”, og det er lige præcis sådan Playa Quemada ser ud. Det mørke vulkansand er helt tydeligt i denne lille oversete flække, hvor man måske ikke kommer så meget for selve stranden, men den skønne afslappede spanske atmosfære i fiskerbyen Puerto Calero.

Det stille område ligger mellem Puerto del Carmen og Playa Blanca. Her er du i læ for vinden, og når kuløren er i orden, er det bare om at prøve nogle af de små lokale restauranter. Spørg efter dagens fisk, og du vil få et godt og billigt måltid. Restaurante Quemada er et godt valg, den har en hyggelig terrasse ved stranden.

Hotel på Lanzarote

Lanzarote er i høj grad lagt an på charterturisme. De fleste kommer til øen som en del af en pakkerejse bestilt hos et rejsebureau i hjemlandet, men booker du selv hotel er udvalget selvfølgelig væsentlig større og du har stor mulighed for at komme billigere afsted. Du kan booke charterrejser til Lanzarote her.

Standarden på øens hoteller varierer kraftigt. Fra enkle lejligheder til store resorts med alt i faciliteter og ofte flere restauranter. Overvej hvad du har brug for på din ferie. Skal du bare have et sted at sove mellem stranddagene, så er de billige lejligheder, hvor du bare passer dig selv helt perfekte.

Hotellerne på Kanarieøerne er forholdsvis dyre og det er ikke svært at finde et lækkert resort til et par tusinde kroner pr. nat, men for os med en lidt mindre tegnebog er det heldigvis også muligt at bo godt. Nedenstående hoteller er overkommelige i pris og får samtidig gode anmeldelser på Tripadvisor.

HotelBy/Sted
Iberostar Lanzarote ParkPlaya Blanca
Se pris
Club La SantaTinajo
Se pris
Hipotels La GeriaPuerto del Carmen
Se pris
Nautilus LanzarotePuerto del Carmen
Se pris
Apartamentos Jable BermudasPuerto del Carmen
Se pris
Marconfort Atlantic GardenPlaya Blanca
Se pris
Apartamentos Santa RosaCosta Teguise
Se pris
Montana Club Suite HotelPuerto del Carmen
Se pris

lanzarote

Aktiviteter og seværdigheder

Lanzarote er ikke særlig stor, men der er alligevel masser af udflugtsmuligheder. Først og fremmest er Timanfaya Nationalpark midt på øen næsten et must at besøge.

Når man ser parkens forvredne kratrer og klipper, der ligner et månelandskab, bliver det helt tydeligt, at Kanarieøerne opstod ved et vulkanudbrud. Undergrunden i parken er så varm, at man kan stege bøffer på stenene, en god oplevelse.

Kører du længere mod nord, kan du besøge Teguise. Den smukke hvide by er hver uge vært for et farverigt marked, der er værd at opleve. Det nordligste Lanzarote er en stor kontrast til resten af øen. Landskabet begynder at blive kuperet og frodigt, her er utrolig smukt, og mange steder har du de flotteste udsigter.

Kør f.eks. op over øens højeste bjerg, hvorfra du kan se ned i den smukke grønne dal, der kaldes de 1000 palmers dal. I den lille by Haria kan du tage et stop for at spise lidt mad eller gå en tur i kløfterne.

Øens søn Cesar Manrique holdt så meget af stedet, at han tilbragte sit otium her. Helt oppe på øens nordspids ved Mirador del Rio kan du se over på den lille ø Isla Graciosa.

Lanzarotes forunderlige landskab byder også på store grotter, f.eks. Jameos del Agua, der i dag er indrettet som koncertsal med tilhørende bar. Byens stolte søn, Cesar Manrique, har selvfølgelig sit eget museum.

Det er indrettet i hans gamle hus, der i den grad er særpræget. Andre udflugtsmuligheder og aktiviteter er kaktusparker og besøg på vingårde, men det er selvfølgelig også muligt at prøve vandsport i feriebyerne.

Besøg også: La Graciosa
En pragtfuld stribe gyldent sand og krystalklart vand venter dig, hvis du tager over til den lille ø La Graciosa og stranden Las Conchas, der ligger lige nord for Lanzarote. Her finder du et mix af lokale og turister, der bare vil prøve noget helt andet.

Las Conchas ser dejlig ud, men af og til kan havet være barskt her, så pas på. Du kan tage en gå- eller cykeltur rundt på den lille ø, og måske slutte af med at spise på en af de gode restauranter i den lille havn Caleta del Sebo. Prøv f.eks. Enriqueta. Du tager båden fra Orzola på Lanzarote, og ankommer til Caleta del Sebo. Herfra er der jeeps, der kører til Las Conchas.

lanzarote

Mad og drikke

Som populær turistø har Lanzarote selvfølgelig et væld af restauranter. I feriebyerne ligge spisestederne på stribe, og der er værd at se sig for, hvis du ikke vil havne på en af mange tarvelige turistrestauranter, der serverer pizza og fritter på samlebånd.

Heldigvis har Lanzarote også en lang række glimrende restauranter. Prøv f.eks. La Tegala i byen Marcher, hvor det kanariske køkken bliver nyfortolket af chefkok German Blanco eller den enkle La Cantina i Teguise, hvor du kan smage lokale specialiteter og nyde en lanzarotevin.

I Teguise skal du også besøge El Navarro, der laver skøn middelhavsmad. Bestil bord i god tid i forvejen.

Bor du i Puerto del Carmen kan du prøve den lille café/spisested La Carmencita del Puerto, der serverer skøn tapas i et hyggeligt miljø. Veganere kan tage til Tinajo for at spise på Verde Mar, der er rigtig populær.

Noget af det bedste og billigste mad kan du få på de små pescaderias, der ligger i fiskerbyerne. Her bliver dagens fangst tilberedt og serveret som enkle, men velsmagende retter.

På Lanzarote skal du naturligvis  også smage de kanariske kartofler med tilhørende mojosauce, et sikkert hit blandt turisterne. Vil du prøve noget anderledes, så bestil bord på Timanfaya Nationalparks egen restaurant El Diablo. Det er her du kan få stegt bøffer ved hjælp af varmen fra undergrunden.

Selvom både Playa Blanca og især Lanzarotes største ferieby Puerto del Carmen har stribevis af forlystelser, så har nattelivet aldrig været på samme niveau som på naboøerne. Du finder dog cocktailbarer, diskoteker og selvfølgelig de obligatoriske engelske pubs, der har livefodbold på storskærm.

Rejsen dertil og transport på Lanzarote

Lanzarote er primært lagt an til pakketurister, der booker fly og hotel hjemmefra hos et rejsebureau. Du kan finde charterrejser til Lanzarote her eller booke en fleksibel pakkerejse her.

Det er selvfølgelig også muligt rejse på egen hånd. Lufthavnen på Lanzarote ligger umiddelbart nord for Puerto del Carmen. Du kan komme til dit hotel med taxa, men du kan også leje en bil, der kan stå klar i lufthavnen til dig.

En bil er også yderst nyttig, når du skal rundt på øen. På den måde kan du opleve den smukke ø i eget tempo og ikke mindst komme frem til de bedste strande.

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder, og har som regel en del praktisk information som nærmeste sygehus, turistinformation eller kontantautomat.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Lanzarote har dejligt vejr året rundt. Det er varmest om sommeren, hvor du kan forvente temperaturer på 27°-30° C, mens vintertemperaturerne ligger på 18°-22° C. Regnbyger forekommer i vintermånederne, hvor vejret også kan være ustadigt i perioder.

Lanzarote
18°
broken clouds
63% humidity
wind: 5m/s N
H 18 • L 15
18°
Wed
17°
Thu
17°
Fri
18°
Sat
19°
Sun
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Lanzarote

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Lanzarote med prisgaranti – se mere her
Charterrejser til Lanzarote – se aktuelle tilbud her
Find billige flybilletter til Lanzarote – sammenlign priser her
Lej en bil på Lanzarote – sammenlign priser hos de store selskaber her
Book transport fra lufthavnen til dit hotel – se mere her

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*