Det er ikke uden grund, at Fuerteventura ofte bliver kaldt solelskernes ø. Her er rigtig mange solskinstimer, og strandene er formidable. Øen er et glimrende alternativ til Gran Canaria – i hvert fald når det gælder sol og sommer.

Fuerteventura er beriget med flere end 150 strande og mange af dem øde, uberørte og kæmpestore. Her er der rig mulighed for intens soldyrkning, og det har i årevis tiltrukket turister fra hele Europa.

Alt det og meget mere kan du læse om i vores Fuerteventura guide, som vi håber, du kan bruge til din rejse.

fuerteventura guide
Et kig ud over stranden i Morro Jable, der fortsætter til Jandia

Transport

Ind og ud

Fuerteventura lufthavn har koden FUE og ligger omtrent midt på østkysten. Fra Danmark er der ingen direkte fly, men i vinterhalvåret har mange charterbureauer rejser til Fuerteventura.

Om sommeren er der så vidt vides ingen danske bureauer, der har rejser til Fuerteventura, så her må du selv stå for flybillet og indkvartering. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Fra lufthavnen på Fuerteventura er det praktisk at have en lejebil ventende – alternativt kan du tage en taxi eller benytte en lufthavnstransfer til dit hotel. Der kører ingen lokalbusser fra lufthavnen.

At komme rundt

Du kan leje en bil som virkelig er at anbefale. Vil du opleve de bedste strandafsnit, skal du leje en firehjulstrækker, da der mange steder kun er grusvej.

Du kan bestille bilen hjemmefra eller lokalt – alle de store biludlejningsfirmaer findes på øen. Man skal være 21 år for at leje en bil, og husk at medbringe kørekort, pas og kreditkort.

Der er gode busforbindelser mellem de større byer. Linje 1 kører fra Morro Jable til Puerto del Rosario. Bussen stopper flere steder i Jandia. Linje 6 kører mellem Corralejo og Puerto del Rosario. Linje 8 kører fra Correlejo til El Cotillo.

Skal du fra nord til syd er der ingen direkte rute, men skifte bus i Puerto del Rosario. Turen kan nemt tage tre timer! Se ruter og afgangstider for øens lokalbusser her.

Las Dunas med kig til øen Los Lobos

Overnatning på Fuerteventura

Du kan bo i Corralejo på øens nordlige spids, mod syd på Jandia-halvøen i byerne Costa Calma, Jandia og Morro Jable eller midt på øen i området Caleta de Fuste, der er blevet børnefamiliernes foretrukne sted på Fuerteventura.

Corralejo er de sidste 20-25 år vokset ret voldsomt, men den gamle bydel ved havnen er stadig hyggelig og forholdsvis autentisk. Rundt om byen er der skudt stribevis af hoteller op, men heldigvis har man holdt byggeriet nede på et par etager. Corralejo virker således lys og overskuelig.

Corralejo har et par bystrande, men turisterne tager hellere ud til sandørkenen i Las Dunas – en gåtur på ca. 45 minutter. Corralejo er den hyggeligste af feriebyerne på øen – især på havnekajen er der skønt at slentre, og her ligger flere gode restauranter.

De tre byer på Jandia-halvøen er meget forskellige. Costa Calma ligger nordligst og er næsten som en oase i det barske landskab. Ud af ingenting er byen dukket op med hoteller og restauranter. Takket være vandingssystemer er Costa Calma grøn og frodig. Byens eneste attraktion er stranden – den lækre Playa Barca ligger i gåafstand fra byen.

Videre mod syd kommer du til Jandia og Morro Jable. Morro Jable er den originale by med små kanariske huse og en hyggelig havn. Du kan følge strandpromenaden til Jandia, en nyere ferieby med primært tyske charterturister.

Selvom udvalget af restauranter og barer er noget begrænset, så har dette område også flere gode steder til en god middag eller en kølig drink.

Charterrejser

Du kan finde Charterrejser til Fuerteventura her. Det er den absolut nemmeste måde at rejse til Fuerteventura. Du flyver direkte og kan som regel tilkøbe transport til dit hotel, hvis det ikke er inkluderet.

Vores favoritter på Fuerteventura inkluderer det store og lækre resort Fuerteventura Princess i Jandia, det moderne og smagfuldt indrettede Taimar Hotel i Costa Calma, der bl.a. har en voksenafdeling, og det centralt beliggende Apartamentos Fuentepark i Corralejo.

Individuel rejse

Booker du selv din rejse, så har du selvfølgelig et væsentlig større udvalg af overnatningssteder. Du kommer sandsynligvis til Fuerteventura for at nyde sol og strand, og hvorfor ikke bo så tæt på det krystalklare vand som muligt? Det kan du læse mere om i indlægget Strandhoteller på Fuerteventura.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Gåtur i sanddynerne

Strande og ferieområder på Fuerteventura

Las Dunas

I nord, lige syd for feriebyen Corralejo, ligger de enorme sanddyner i nationalparken Las Dunas. Det var her eventyret i sin tid startede. Selv om turismen er taget til med årene, så er Las Dunas stor nok til alle, men badegæsterne må dog dele stranden med drageflyvere og surfere, der også holder til her.

Det første stykke af Las Dunas mod nord og tættest på Corralejo er blandet sand og lavasten og et mindre godt område. Det er faktisk umuligt at bade her, men et par hundrede meter længere fremme bliver forholdene bedre. Det er også her de første stenafskærmninger til beskyttelse mod vinden begynder at dukke op.

Både før og efter Flag Beach Windsurfing er der solstole. Fra dette område er der ca. 700 meter til det første store hotel, Tres Islas, hvorfra du hurtigt kommer til strandens andet hotel, Oliva Beach.

Syd herfor skal du forbi rækken af solstole, før du kommer til et langt stykke med store sanddyner og krystalklart vand. Her og der er der små forhøjninger med buske, der kan bruges som afskærmning for vinden.

På de sidste par hundrede meter af området, lige inden man kommer til strandbaren, er der store lavasten i vandet, men på land er der stadig lækker sandstrand.

Los Lobos

Er du frisk på en lille udflugt fra Corralejo så tag båden til den lille ø Los Lobos, der ligger mellem Corralejo og Playa Blanca på Lanzarote. Gå til venstre når du er kommet af båden for at finde den lækre sandstrand. En lille restaurant ligger også på øen. Båden sejler fra havnen i Corralejo klokken 10.00 hver formiddag.

Lange øde strande på Fuerteventuras sydøstkyst

Cotillo

På vestkysten, ca. 20 km fra Corralejo, finder du endnu et paradis for sol- og strandelskere – nemlig den lille by Cotillo, hvor surferne også holder til. Det gør de syd for byen, men mod nord ligger nogle vidunderlige små badebugter med klart vand.

Er du hurtig, så kan du finde en af de ledige stenafskærmninger – alternativt er der mulighed for at ligge i det bløde sand. Vandet er for det meste roligt, men der kan være bølger. Også her er det om at medbringe sin forplejning hjemmefra.

Det er nemmest at køre til Cotillo, men der afgår bus fra Corralejo ca. en gang i timen. Stranden er i stille vejr meget børnevenlig.

Jandia (Playa de Matorral)

Jandia strand (Playa de Matorral), der ligger helt mod syd på Fuerteventura, er en forlængelse af stranden i Morro Jable, hvor badetøj er obligatorisk. Det er det ikke når stranden glider over i Jandia strand, hvor naturisterne begynder at dukke op.

Der er rigtig mange nøgenbadere på Fuerteventura, og i Jandia, der ser ud til at være tyskernes foretrukne sted på øen, foregår det faktisk midt i byen. Dog skal man fra stranden krydse et stort fredet naturområde, før man kommer til hovedgaden Avenida Saladar, så det er ikke fordi, man ligger til skue for alle.

De mange områder med solstole og læsejl på Jandia strand er fyldt med både nøgenbadere og de der har valgt at have badetøj på. Mange har medbragt strandtelte til afskærmning mod vinden.

Jandia Strand fortsætter rundt om fyrtårnet, og ender omtrent ved Club Aldiana, der ligger på en klippe. I alt er det en strækning på knap tre kilometer, hvor nøgenbaderne er i overtal.

Mellem fyrtårnet og Club Aldiana ligger de fleste strandgæster langs naturområdet og nogle endda inden for indhegningen. Pas i øvrigt på med det – politiet kommer af og til forbi og uddeler bøder.

Med ca. 500 meters mellemrum ligger der strandbarer, hvor du kan købe forfriskninger og lette retter. Der er rigtig god plads på stranden, som er lækker med sand og krystalklart vand, men ofte blæser der en god vind. To solstole med parasol koster fra ca. 5 € pr.dag.

fuerteventura rejseguide
Stranden i Jandia

Playa de Esquinzo

Ved Club Aldiana skifter stranden navn fra Playa de Matorral til Playa de Esquinzo. Ved lavvande kan du gå udenom stenene ved hotellet, men når det er højvande bliver det mere en klatretur.

Mange af Playa de Esquinzos strandområder har også andre navne – ofte opkaldt efter strandbarerne. F.eks. kalder man området lige efter Club Aldiana for Butihondo Beach, og længere fremme kaldes et område for Marabu Beach.

Også Playa de Butihondo har mange nøgenbadere. Der er ikke noget bestemt område – det svinger lidt alt efter, hvem der lægger sig først og hvilket hotel, der ligger ud til stranden. Her og der er der udlejning af solstole, og de karakteristiske stenafskærmninger for beskyttelse mod vinden er også lavet her.

Playa de Sotavento

Playa de Esquinzo er ca. 4,5 km lang. Herefter skifter den navn til Playa de Sotavento – et superlækkert strandområde, der ikke fås meget bedre. Her er masser af sand, god plads og ved lavvande bliver der dannet små indsøer med lavt krystalklart vand. Også her er der som regel en del vind, og stranden er rigtig populær blandt windsurfere.

Når man kører på hovedvej FV2, kan man to steder dreje af til stranden. Det ene sted er ved Hotel Gorriones, der som det eneste hotel ligger på Sotavento, og det andet sted er ved skiltet til René Egli Windsurfing.

Sotavento er en suveræn lækker strand, men husk at medbringe mad og drikke, der kan være langt til nærmeste beach bar. Nøgenbadning er i øvrigt også helt normalt her.

Sotavento er hele 8,5 kilometer lang, og den nordlige del kaldet Playa Esmaralda (udråbt til en af verdens 10 bedste strande), støder op til Playa Barca, hvis hoteller ligger i forlængelse af feriebyen Costa Calma.

Playa Barca og Costa Calma

På Playa Barca falder antallet af nøgenbadere efterhånden som man kommer ind mod Costa Calma. Playa Barca er ca. 2,5 kilometer lang og går som nævnt over i bystranden i Costa Calma, der er 100 % tekstil. At gå fra Playa Barca til Costa Calma er nemmest ved lavvande.

Playa de Cofete og Playa de Barlovento

På Jandiahalvøens vestside ligger to udmærkede strande, Playa de Cofete og Playa de Barlovento. Begge er de storslåede, men badning frarådes generelt på vestkysten pga. meget stærke understrømme. Især førstnævnte tiltrækker mange turister.

Fuerteventura har masser af dejlige hoteller

Aktiviteter og oplevelser på Fuerteventura

Man rejser til Fuerteventura for strandenes skyld. Der er kun få seværdigheder, og øen har ikke samme varierede natur som naboøerne. På midtøen kan man besøge Fuerteventuras gamle hovedstad Betancuria, der ligger i en charmerende dal med hvide huse og den gamle kirke Santa Maria.

En gammel kirke finder du også i byen Pajara, der ligger få kilometer fra Betancuria. Her kan man forundres over det azteker-inspirerede indgangsparti.

Tag videre ud til østkysten ved Pozo Negro – her fjernt fra strandområderne leves livet som i gamle dage. Ajuy er en noget større by på vestkysten, hvor du finder et par gode restauranter. Her kan du gå en kort tur langs kysten for at besøge den store hule.

Er du til kunst, så er det om at tage op nordpå for at besøge byen La Oliva, der kan byde på et par museer. Et af dem ligger i det gamle såkaldte Obersternes Hus, der engang var hjem for to oberster, der kontrollerede øen.

Børn og barnlige sjæle kan prøve vandrutsjebanerne i BAKU Vandland ved Corralejo. Ved La Lajita på sydøen kan man opleve eksotiske dyr i Oasis Park.

Tag forbi Lajares, der er hjertet af øens surfersamfund, hvor du kan nyde den afslappede hippieatmosfære, der gennemsyrer barer og caféer. Mange af butikkerne byder på flot kunsthåndværk og i Artisania Lajares kan du se lokale kvinder brodere.

Vandhunde kan, udover de fantastiske strande, også fornøje sig med dykkerudflugter og windsurfing i verdensklasse. For førstnævnte er det bare om at gå ned på havnen i en af feriebyerne, hvor der er mange udbydere. For surfing kan du besøge strandene på øens sydøstkyst – her ligger surfskolerne på stribe.

Strand lige syd for Costa Calma

Mad & drikke

Kanarieøerne og dermed Fuerteventura har flere specialiteter som f.eks. retter med kanin- og gedekød, såvel som de gode rynkede kartofler med mojosauce.

Ofte er det ikke restauranter med kanarisk, mad man først får øje på, men derimod de utallige spisesteder med turistmad som pizza eller steaks af tvivlsom kvalitet. Men der findes naturligvis gode restauranter på Fuerteventura – ikke mindst mange, der serverer frisk fisk og skaldyr.

I vores Fuerteventura guide kan du selvfølgelig finde en stribe forslag til gode restauranter, du kan prøve:

Casa Marcos

I den lille by Villaverde, der ligger ca. 10-15 minutters kørsel fra Corralejo, ligger en af Fuerteventuras bedste restauranter. God service og fremragende mad i form af tapas, frisk fisk, ribs m.m. Bordbestilling anbefales.

The Ugly Duckling

Man kan selvfølgelig ikke komme udenom The Ugly Duckling i Corralejo, der er en af øens absolut bedste restauranter. Henrik og Christian har skabt et sted, hvor der hygges om gæsterne, som kan nyde veltilberedt mad. Bordbestilling anbefales.

La Jaira de Demain

Kun få kommer forbi Puerto del Rosario på deres ferie, men restauranten La Jaira de Demain er grund nok til at lægge vejen forbi. Her får du spansk/middelhavsmad med et twist foruden rigtig god service.

Restaurante Marabú

En lille perle i Pajara. Her sidder du på en skøn terrasse og kan nyde lokal/spansk mad lavet af hjemmedyrkede råvarer. Marabu har også en omfattende vinkælder, der betragtes som en af de bedste på Fuerteventura.

Sanus

Mindre sted i Corralejo, der er et topvalg for veganere og vegetarer. Der serveres også kød og det er primært fra middelhavskøkkenet med særlig fokus på Italien. Meget venlig betjening. Bordbestilling anbefales.

La bodega de Jandia

Jandia og Morro Jable har langt fra så gode restauranter som f.eks. Corralejo, men på La bodega de Jandia serverer man bl.a. glimrende tapas og anden mad fra det spanske køkken til en rigtig god pris. Venlig betjening og gode vine.

El Sombrero

Anderledes restaurant på havnekajen i Corralejo, et stenkast fra færgen til Los Lobos. Prøv f.eks. specialiteten Sombrero, du bliver overrasket. Bordbestilling anbefales i højsæsonen.

Waikiki

På den lille Waikiki Beach i Corralejo ligger denne kombinerede bar/restaurant. Uanset hvad du kommer for, så er kvalitet og stemning i orden. God sangria og rigtig lækker paella.

Mahoh Rural

Dejlig restaurant i Villaverde, der er kendt for det gode kød og de kanariske retter.

fuerteventura guide
Ajuy på vestkysten

Nattelivet er temmelig begrænset, i hvert fald sammenlignet med et par af naboøerne. Men der er efterhånden kommet et godt udvalg af barer i feriebyerne:

Agua

På promenaden i Corralejo kan du sippe gode mojitos og strawberry daiquris på Agua, der har skønne cocktails og god service. Du kan også spise her, men det er den afslappede atmosfære i baren, der gør stedet unikt. Perfekt sted til en sundowner efter en dag på stranden.

Chill Cocktail Bar

Et lækkert sted i Corralejo, der udover gode cocktails og sjældne øl, også har et godt vinkort. Chill er i loungestil, og det lever virkelig godt op til sit navn, for det er et af de bedste steder på Fuerteventura at få pulsen ned. Som en bonus bliver drikkevarerne serveret med en lille snack.

Mojito Beach Bar

Her handler det ikke overraskende om mojitos, men der er også meget andet på drinkskortet. Baren ligger på havnefronten i Corralejo ved siden af Agua, og har en herlig atmosfære. Også her serveres der gratis tapas til drinksene, og musikken er afdæmpet og behagelig.

Blanco Café

Et rigtig venligt sted i Corralejo. Her er stole og sofaer rykket ud på gaden, men baren har også en tagterasse, og er rigtig hyggelig indvendig. Gode cocktails, brunch hver morgen, og fredag er der dj, der spiller god musik.

fuerteventura guide
Skøn sandstrand i Jandia

Praktisk information

Valuta
I Spanien hedder valutaen Euro. Kontantautomater findes på Fuerteventura ligesom flere butikker og restauranter tager kreditkort. Skal du handle på markederne eller bo afsides, er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info
En guidebog eller et kort over byen er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Du kan også finde forslag til gode barer, hoteller og restauranter.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Fuerteventura anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Spanien og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Fuerteventura har et dejligt klima året rundt. De fleste danskere tager til øen i vinterperioden, og her ligger temperaturen på 19° til 22° C, men det kan i perioder være varmere. Fuerteventura går for at være en solsikker ø, men skyede perioder og enkelte regnbyger kan ikke udelukkes i vintermånederne. Bemærk også, at det ofte blæser kraftigt på øen.

Sommermånederne er varme på Fuerteventura. Fra juni til august/september ligger temperaturen på 26° til 30° C, og solen skinner som regel fra en skyfri himmel.

Fuerteventura
22°
clear sky
78% humidity
wind: 6m/s N
H 26 • L 21
25°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
30°
Thu
28°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Fuerteventura

I vores Fuerteventura guide har vi også lavet et kort med markeringer af de nævnte restauranter, strande, seværdigheder og hoteller.

Fuerteventura guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Fuerteventura – se aktuelle tilbud
Book hotel på Fuerteventura med prisgaranti
Find billige flybilletter til Fuerteventura – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Tak fordi du læste vores Fuerteventura guide – du kan finde mere information på spain.info, der er den officielle turistside.

7 Comments

  1. Hvis man vil prøve en meget anderledes oplevelse på Fuerteventura, så tag med EEE Bikers op til øens vulkaner. Man bliver udstyret med el-mountainbikes til den ca. 30 km lange tur. Guiderne er gode og man får set områder man ellers ikke ville komme i nærheden af.

  2. Man SKAL leje en bil på Fuerteventura. Der er flere små byer man kan besøge, tag f.eks. ruten på den nordlige del af øen til Villaverde, Lajares og La Oliva. Du kan slutte i El Cotillo, hvor stranden bare er dejlig. Man kommer også forbi en kamelsafari, lige noget for børnene.

  3. Vi tager til Fuerteventura om sommeren, det er mere solsikkert og varmere, uden at være trykkende. Der er heller ikke så mange turister, du har strandene for dig selv. Det er nemt at arrangere fly og hotel selv på nettet.

  4. Vi tager til Fuerteventura hver vinter, og vi kan meget varmt anbefale cd guiden “FUERTEVENTURA – Solelskernes Paradis” den fortælle næsten alt om dette dejlige feriested, tror ikke der findes en mere omfattende guide end den. ******

  5. God guide. Vi kommer der KUN for strandene. Det er så skønt og et godt sted at lave ingenting. Et par uger i solen 🙂

  6. Tak for info – vi glæder os til november så står den på 2 ugers fed strandferie på Fuerteventura.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*