19. oktober 2021

Miniguide til Fuerteventura

Det er ikke uden grund, at Fuerteventura ofte bliver kaldt solelskernes ø. Her er rigtig mange solskinstimer, og strandene er formidable. Øen er et glimrende alternativ til Gran Canaria, i hvert fald når det gælder sol og sommer.

Fuerteventura er beriget med flere end 150 strande og mange af dem øde, uberørte og kæmpestore. Her er der rig mulighed for intens soldyrkning, og det har i årevis tiltrukket turister fra hele Europa.

fuerteventura

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Fuerteventura – se aktuelle tilbud
Book hotel på Fuerteventura med prisgaranti
Find billige flybilletter til Fuerteventura – sammenlign priser her
Pakkerejser til Fuerteventura – book fly og hotel sammen og spar op til 13 %
Lej en bil på Fuerteventura – sammenlign priser hos de store selskaber her
Book transport fra lufthavnen til dit hotel – se mere her
Vær forberedt – se om du mangler noget i dit rejseapotek

Strande og ferieområder på Fuerteventura

I nord, lige syd for feriebyen Corralejo, ligger de enorme sanddyner i nationalparken Las Dunas. Det var her eventyret i sin tid startede. Selv om turismen er taget til med årene, så er Las Dunas stor nok til alle, men badegæsterne må dog dele stranden med drageflyvere og surfere, der også holder til her.

Det første stykke af Las Dunas mod nord og tættest på Corralejo er blandet sand og lavasten og et mindre godt område. Det er faktisk umuligt at bade her, men et par hundrede meter længere fremme bliver forholdene bedre, og her begynder de første stenafskærmninger til beskyttelse mod vinden at dukke op.

Både før og efter Flag Beach Windsurfing er der solstole. Fra dette område er der ca. 700 meter til det første store hotel, Tres Islas, hvorfra man hurtigt kommer til strandens andet hotel, Oliva Beach.

Syd herfor skal man forbi rækken af solstole før man kommer til et langt stykke med store sanddyner og krystalklart vand. Her og der er der små forhøjninger med buske, der kan bruges som afskærmning for vinden.

På de sidste par hundrede meter af området, lige inden man kommer til strandbaren, er der store lavasten i vandet, men på land er der stadig lækker sandstrand.

Er man frisk på en lille udflugt fra Corralejo så tag båden til den lille ø Los Lobos, der ligger mellem Corralejo og Playa Blanca på Lanzarote. Gå til venstre når du er kommet af båden for at finde den lækre sandstrand. En lille restaurant ligger også på øen. Båden sejler fra havnen i Corralejo klokken 10.00 hver formiddag.

På vestkysten, ca. 20 km fra Corralejo, finder man endnu et paradis for sol- og strandelskere, nemlig den lille by Cotillo, hvor surferne også holder til. Det gør de syd for byen, men mod nord finder man nogle vidunderlige små badebugter med klart vand.

Er man hurtig, så kan man finde en af de ledige stenafskærmninger, ellers må man bare ligge i det bløde sand. Vandet er for det meste roligt, men der kan være bølger. Også her er det om at medbringe sin forplejning hjemmefra. Det er nemmest at køre til Cotillo, men der afgår bus fra Corralejo ca. en gang i timen. Stranden er i stille vejr meget børnevenlig.

Jandia strand (Playa de Matorral), der ligger helt mod syd på Fuerteventura, er en forlængelse af stranden i Morro Jable, hvor badetøj er obligatorisk. Det er det ikke når stranden glider over i Jandia strand, hvor naturisterne begynder at dukke op.

Der er rigtig mange nøgenbadere på Fuerteventura, og i Jandia, der ser ud til at være tyskernes foretrukne sted på øen, foregår det faktisk midt i byen. Dog skal man fra stranden krydse et stort fredet naturområde, før man kommer til hovedgaden Avenida Saladar, så det er ikke fordi, man ligger til skue for alle.

De mange områder med solstole og læsejl på Jandia strand er fyldt med både nøgenbadere, og de der har valgt at have badetøj på. Mange har medbragt strandtelte til afskærmning mod vinden.

Jandia Strand fortsætter rundt om fyrtårnet, og ender omtrent ved Club Aldiana, der ligger på en klippe. I alt er det en strækning på knap tre kilometer, hvor nøgenbaderne er i overtal.

Mellem fyrtårnet og Club Aldiana ligger de fleste strandgæster langs naturområdet og nogle endda inden for indhegningen. Pas i øvrigt på med det, politiet kommer af og til forbi og uddeler bøder.

Med ca. 500 meters mellemrum ligger der strandbarer, hvor man kan købe forfriskninger og lette retter. Der er rigtig god plads på stranden, der er lækker med sand og krystalklart vand, men ofte  blæser der en god vind. To solstole med parasol koster fra 5 € pr.dag.

Ved Club Aldiana skifter stranden navn fra Playa de Matorral til Playa de Esquinzo. Ved lavvande kan man gå udenom stenene ved hotellet, men når det er højvande bliver det mere en klatretur.

Mange af Playa de Esquinzos strandområder har også andre navne, ofte opkaldt efter strandbarene. F.eks. kalder man området lige efter Club Aldiana for Butihondo Beach, og længere fremme kaldes et område for Marabu Beach.

Også Playa de Butihondo har mange nøgenbadere. Der er ikke noget bestemt område, det svinger lidt alt efter, hvem der lægger sig først og hvilket hotel der ligger ud til stranden. Her og der er der udlejning af solstole, og de karakteristiske stenafskærmninger for beskyttelse mod vinden er også lavet her.

Playa de Esquinzo er ca. 4,5 km lang. Herefter skifter den navn til Playa de Sotavento, et superlækkert strandområde, der ikke fås meget bedre. Her er masser af sand, god plads og ved lavvande bliver der dannet små indsøer med lavt krystalklart vand. Også her er der en del vind, og stranden er rigtig populær blandt windsurfere.

Når man kører på hovedvej FV2, kan man to steder dreje af til stranden. Det ene sted er ved Hotel Gorriones, der som det eneste hotel ligger på Sotavento, og det andet sted er ved skiltet til René Egli Windsurfing.

Sotavento er en suveræn lækker strand, men husk at medbringe mad og drikke, der kan være langt til nærmeste beachbar. Nøgenbadning er i øvrigt også helt normalt her.

Sotavento er hele 8,5 kilomter lang og den nordlige del, kaldet Playa Esmaralda (udråbet til en af verdens 10 bedste strande), støder op til Playa Barca, hvis hoteller ligger i forlængelse af feriebyen Costa Calma.

På Playa Barca falder antallet af nøgenbadere efterhånden som man kommer ind mod Costa Calma. Playa Barca har områder med solstole, stranden er ca. 2,5 kilometer lang og går som nævnt over i bystranden i Costa Calma, der er 100 % tekstil. At gå fra Playa Barca til Costa Calma er nemmest ved lavvande.

På Jandiahalvøens vestside ligger to udmærkede strande, Playa de Cofete og Playa de Barlovento. Begge er de storslåede, men badning frarådes generelt på vestkysten pga. meget stærke understrømme. Især førstnævnte tiltrækker mange turister.

Hvor skal man bo på Fuerteventura

Man kan bo i Corralejo på øens nordlige spids eller mod syd på Jandia-halvøen i byerne Costa Calma, Jandia og Morro Jable.

Corralejo er de sidste 15-20 år vokset ret voldsomt, den gamle bydel ved havnen er hyggelig og autentisk, men rundt om byen er der skudt stribevis af hoteller op. Heldigvis har man holdt byggeriet nede på et par etager, så Corralejo virker lys og overskuelig.

Corralejo har et par bystrande, men turisterne tager hellere ud til sandørkenen i Las Dunas, en gåtur på ca. 45 minutter. Corralejo er den hyggeligste af feriebyerne på øen, især på havnekajen er der skønt at slentre, her ligger flere gode restauranter.

De tre byer på Jandia-halvøen er meget forskellige. Costa Calma ligger nordligst og er næsten som en oase i det barske landskab. Ud af ingenting er byen dukket op med hoteller og restauranter, grøn og frodig takket være vandingssystemer. Byens eneste attraktion er stranden, det lækre strandområde Playa Barca ligger i gåafstand fra byen.

Videre mod syd kommer man til Jandia og Morro Jable. Morro Jable er den originale by med små kanariske huse og en hyggelig havn. Man kan følge strandpromenaden til Jandia, en nyere ferieby med primært tyske charterturister.

Selvom udvalget af restauranter og barer er noget begrænset, så har dette område også flere gode steder til en god middag eller en kølig drink.

Du kommer sandsynligvis til Fuerteventura for at nyde sol og strand, og hvorfor ikke bo så tæt på det krystalklare vand som muligt? Vi har fundet en række gode resorts og hoteller, der ligger perfekt til strandferien. Charterrejser til Fuerteventura finder du her.

HotelByTil strand 
Iberostar Fuerteventura PalaceJandia100 m
Se pris
RIU Palace Tres IslasCorralejo0 m
Se pris
Gran Hotel AtlantisCorralejo0 m
Se pris
Cotillo LagosCotillo0 m
Se pris
XQ PalaceteJandia150 m
Se pris
H10 Sentido Playa EsmeraldaCosta Calma200 m
Se pris
RIU Oliva BeachCorralejo0 m
Se pris
Melia GorrionesPlaya de Sotavento0 m
Se pris

fuerteventura-1075-2

Aktiviteter og oplevelser på Fuerteventura

Man kommer til Fuerteventura for strandenes skyld. Der er kun få seværdigheder, og øen har ikke samme varierede natur som naboøerne. På midtøen kan man besøge Fuerteventuras gamle hovedstad Betancuria, der ligger i en charmerende dal med hvide huse og den gamle kirke Santa Maria.

En gammel kirke finder man også i byen Pajara, der ligger få kilometer fra Betancuria. Her kan man forundres over det azteker-inspirerede indgangsparti.

Tag videre ud til østkysten ved Pozo Negro, her fjernt fra strandområderne leves livet som i gamle dage. Ajuy er en noget større by på vestkysten, hvor du finder et par gode restauranter, og man kan besøge en stor hule.

Er du til kunst, så er det om at tage op nordpå for at besøge byen La Oliva, der kan byde på et par museer. Et af dem ligger i det gamle såkaldt Obersternes Hus, der engang var hjem for to oberster, der kontrollerede øen.

Børn og barnlige sjæle kan prøve vandrutchebanerne i BAKU Vandland ved Corralejo. Ved La Lajita på sydøen kan man opleve eksotiske dyr i Oasis Park.

Tag forbi Lajares, der er hjertet af øens surfersamfund, hvor du kan nyde den afslappede hippieatmosfære, der gennemsyrer barer og caféer. Mange af butikkerne byder på flot kunsthåndværk og i Artisania Lajares kan du se lokale kvinder brodere.

Vandhunde kan, udover de fantastiske strande, også fornøje sig med dykkerudflugter og windsurfing i verdensklasse. For førstnævnte er det bare om at gå ned på havnen i en af feriebyerne, der er mange udbydere. For surfing kan man besøge strandene på øens sydøstkyst, her ligger surfskolerne på stribe.

Mad & drikke

Kanarieøerne og dermed Fuerteventura har flere specialiteter som f.eks. retter med kanin- og gedekød, såvel som de gode rynkede kartofler med mojosauce.

Ofte er det ikke restauranter med kanarisk mad man først får øje på, men derimod de utallige spisesteder med turistmad som pizza eller steaks af tvivlsom kvalitet. Men der findes naturligvis gode restauranter på Fuerteventura, ikke mindst mange fiskerestauranter. Her er par forslag til gode restauranter:

Casa Marcos
I den lille by, Villaverde, der ligger ca. 10-15 minutters kørsel fra Corralejo, ligger en af Fuerteventuras bedste restauranter. God service og fremragende mad i form af tapas, frisk fisk, ribs m.m. Bordbestilling anbefales.

The Ugly Duckling
Man kan selvfølgelig ikke komme udenom The Ugly Duckling i Corralejo, der er en af øens absolut bedste restauranter. Henrik og Christian har skabt et sted, hvor der hygges om gæsterne, som kan nyde veltilberedt mad. Bordbestilling anbefales.

La Jaira de Demain
Kun få kommer forbi Puerto del Rosmario på deres ferie, men restauranten La Jaira de Demain er grund nok til at lægge vejen forbi. Her får du spansk/middelhavsmad med et twist foruden rigtig god service.

Restaurante Marabú
En lille perle i Pajara. Her sidder du på en skøn terrasse og kan nyde lokal/spansk mad lavet af hjemmedyrkede råvarer. Marabu har også en omfattende vinkælder, der betragtes som en af de bedste på Fuerteventura.

Sanus
Mindre sted i Corralejo, der er et topvalg for veganere og vegetarer. Der serveres også kød og det er primært fra middelhavskøkkenet med særlig fokus på Italien. Meget venlig betjening. Bordbestilling anbefales.

La bodega de Jandia
Jandia og Morro Jable har langt fra så gode restauranter som f.eks. Corralejo, men på La bodega de Jandia serverer man bl.a. glimrende tapas og anden mad fra det spanske køkken til en rigtig god pris. Venlig betjening og gode vine.

El Sombrero
Anderledes restaurant på havnekajen i Corralejo, et stenkast fra færgen til Los Lobos. Prøv f.eks. specialiteten Sombrero, du bliver overrasket. Bordbestilling anbefales i højsæsonen.

Waikiki
På den lille Waikiki Beach i Corralejo ligger denne kombinerede bar/restaurant. Uanset hvad du kommer for, så er kvalitet og stemning i orden. God sangria og rigtig lækker paella.

Mahoh Rural
Dejlig restaurant i Villaverde, der er kendt for det gode kød og de kanariske retter.

Nattelivet er temmelig begrænset, i hvert fald sammenlignet med et par af naboøerne. Men der er efterhånden kommet et godt udvalg af barer i feriebyerne:

Agua
På promenaden i Corralejo kan du sippe gode mojitos og strawberry daiquris på Agua, der har skønne cocktails og god service. Du kan også spise her, men det er den afslappede atmosfære i baren, der gør stedet unikt. Perfekt sted til en sundowner efter en dag på stranden.

Chill Cocktail Bar
Et lækkert sted i Corralejo, der udover gode cocktails og sjældne øl, også har et godt vinkort. Chill er i loungestil, og det lever virkelig godt op til sit navn, for det er et af de bedste steder på Fuerteventura at få pulsen ned. Som en bonus bliver drikkevarerne serveret med en lille snack.

Mojito Beach Bar
Her handler det ikke overraskende om mojitos, men der er også meget andet på drinkskortet. Baren ligger på havnefronten i Corralejo ved siden af Agua, og har en herlig atmosfære. Også her serveres der gratis tapas til drinksene, og musikken er afdæmpet og behagelig.

Blanco Café
Et rigtig venligt sted i Corralejo. Her er stole og sofaer rykket ud på gaden, men baren har også en tagterasse, og er rigtig hyggelig indvendig. Gode cocktails, brunch hver morgen, og fredag er der dj, der spiller god musik.

fuerteventura-1075-4

Rejsen dertil og transport på Fuerteventura

I vinterhalvåret er det nemmest med et af de mange charterbureauer, der har Fuerteventura på programmet. Men vil du selv være herre over afrejsetidspunkt og rejselængde, så er det nemt at booke fly og hotel selv, og der kan endda være gode penge at spare.

Om sommeren er der så vidt vides ingen danske bureauer, der har rejser til Fuerteventura, så i den periode må man selv stå for flybillet og indkvartering. Fra lufthavnen er det praktisk at have en lejebil ventende, alternativt kan man tage en taxi til sit hotel. Der kører ingen lokalbusser fra lufthavnen.

Man kan leje bil som virkelig er at anbefale. Vil man opleve de bedste strandafsnit skal man leje en firehjulstrækker, mange steder er der kun grusvej. Du kan bestille bilen hjemmefra eller lokalt, alle de store biludlejningsfirmaer findes på øen. Man skal være 21 år for at leje en bil og huske at medbringe kørekort, pas og kreditkort.

Der er gode busforbindelser mellem de større byer. Linje 1 kører fra Morro Jable til Puerto del Rosario. Bussen stopper flere steder i Jandia. Linje 6 kører mellem Corralejo og Puerto del Rosario. Linje 8 kører fra Correlejo til El Cotillo.

Skal man fra nord til syd er der ingen direkte rute, man skifter bus i Puerto del Rosario. Turen kan nemt tage tre timer! Se ruter og afgangstider for øens lokalbusser her.

fuerteventura-1075-3

Praktisk information

Valuta
I Spanien hedder valutaen Euro. Kontantautomater findes på Fuerteventura ligesom flere butikker og restauranter tager kreditkort. Skal I handle på markederne eller bo afsides, er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info
En guidebog eller et kort over byen er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Du kan også finde forslag til gode barer, hoteller og restauranter.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Fuerteventura har et dejligt klima året rundt. De fleste danskere tager til øen i vinterperioden, og her ligger temperaturen på 19° til 22° C, men det kan i perioder være varmere. Fuerteventura går for at være en solsikker ø, men skyede perioder og enkelte regnbyger kan ikke udelukkes i vintermånederne. Bemærk også, at det ofte blæser kraftigt på øen.

Sommermånederne er varme på Fuerteventura. Fra juni til august/september ligger temperaturen på 26° til 30° C, og solen skinner som regel fra en skyfri himmel.

Fuerteventura
25°
clear sky
78% humidity
wind: 4m/s NE
H 26 • L 21
25°
Tue
25°
Wed
24°
Thu
23°
Fri
23°
Sat
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Fuerteventura

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Fuerteventura – se aktuelle tilbud
Book hotel på Fuerteventura med prisgaranti
Find billige flybilletter til Fuerteventura – sammenlign priser her
Pakkerejser til Fuerteventura – book fly og hotel sammen og spar op til 13 %
Lej en bil på Fuerteventura – sammenlign priser hos de store selskaber her
Book transport fra lufthavnen til dit hotel – se mere her
Vær forberedt – se om du mangler noget i dit rejseapotek

7 Comments on Miniguide til Fuerteventura

  1. Hvis man vil prøve en meget anderledes oplevelse på Fuerteventura, så tag med EEE Bikers op til øens vulkaner. Man bliver udstyret med el-mountainbikes til den ca. 30 km lange tur. Guiderne er gode og man får set områder man ellers ikke ville komme i nærheden af.

  2. Man SKAL leje en bil på Fuerteventura. Der er flere små byer man kan besøge, tag f.eks. ruten på den nordlige del af øen til Villaverde, Lajares og La Oliva. Du kan slutte i El Cotillo, hvor stranden bare er dejlig. Man kommer også forbi en kamelsafari, lige noget for børnene.

  3. Vi tager til Fuerteventura om sommeren, det er mere solsikkert og varmere, uden at være trykkende. Der er heller ikke så mange turister, du har strandene for dig selv. Det er nemt at arrangere fly og hotel selv på nettet.

  4. Vi tager til Fuerteventura hver vinter, og vi kan meget varmt anbefale cd guiden “FUERTEVENTURA – Solelskernes Paradis” den fortælle næsten alt om dette dejlige feriested, tror ikke der findes en mere omfattende guide end den. ******

  5. God guide. Vi kommer der KUN for strandene. Det er så skønt og et godt sted at lave ingenting. Et par uger i solen 🙂

  6. Tak for info – vi glæder os til november så står den på 2 ugers fed strandferie på Fuerteventura.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*