Hvor skal du bo i Miami?

Læs om de mest populære områder i Miami

Miami er en kæmpeby med adskillige bydele, områder og kvarterer, der dækker et stort areal. Byen ligger nemlig både på fastlandet og en række større og mindre øer i Biscayne Bay, hvor Miami Beach er den mest kendte.

Mange turister har nok kig på området ved South Beach, der er indbegrebet af en klassisk ferie til Miami. Tænk dejlig sandstrand flankeret af fancy restauranter, hippe beach clubs og tilhørende se-og-bliv-set-promenade.

Men der er mere at komme efter i Miami end sol og strand. Læs om de mest populære bydele og områder i byen her og bliv klogere på, hvor du skal bo alt efter hvad ferien skal indeholde. Inden vi ser nærmere på de forskellige bydele, så kan du læse lidt om offentlig transport i Miami.

Offentlig transport

Miami har glimrende offentlig transport, der kan bringe dig nemt og billigt rundt i byen. Metrorail er en højbane, som har to linjer, der begge kører gennem downtown på fastlandet. Orange linje kører ud til lufthavnen. Billet kan købes i automaterne – også med kontanter. Se rutekort her.

Mens metrorail kun kører på fastlandet, så har Metrobus et omfattende netværk af ruter, som også dækker Miami Beach inklusive South Beach og North Beach. Der er også en rute til f.eks. Key Biscayne.

Du kan købe billet til metrobus på udvalgte stationer. Se mere om Easy Card og Easy Ticket her. Nemmest er det at downloade appen Go Miami-Dade, hvor du kan købe billetterne. Der er samme billetsystem til Metrorail og Metrobus.

I downtown kører også den såkaldte Metromover, som er gratis at benytte. Metromover har kun korte ruter og forbinder Metrorail-stationer og Metrobusser.

Læs mere om Miami

Husk, at du i vores Miami guide kan få masser af information om bl.a. transport, seværdigheder og forslag til gode spisesteder. I indlægget Her skal du bo ved Miami Beach giver vi vores bud på de bedste billige hoteller omkring South Beach.

Miami har kilometervis af god sandstrand

1. South Beach

South Beach er uden tvivl førstevalg hos mange turister. I hvert fald hvis du ønsker strandferie med et kæmpeudvalg af barer, restauranter og beach clubs. Det er Miamis hippeste sted, hvor people watching er en del af oplevelsen.

Bydelens livsnerve er Ocean Drive, der har stranden på den ene side og en lang række af Miamis berømte art deco-bygninger på den anden. Lige så berømt er Collins Avenue, Washington Avenue og Lincoln Road med de mange gode shoppingmuligheder. Bl.a. ligger stormagasinerne Macy’s og Marshals her.

South Beach har alt hvad der skal til for en god ferie med sol og strand i fokus. Det er et livsnyderparadis, som kan være svært at forlade, men det er de færreste, der har råd til at blive i længere tid. Alt er bare lidt dyrere ved South Beach, og så er det ikke altid at prisen følger kvaliteten.

South Beach er en del af Miami Beach, der ligger på en aflang ø ud for kysten. Du kommer nemt rundt med Metrobusser, hvor bl,a, linje 100 kan være nyttig. Den kan køre dig ind til downtown, men også videre nordpå ad Miami Beach. Bussen kører hvert 10. minut.

Gode steder at bo ved South Beach

Casa Boutique Hotel (Mellemklasse)
The Plymouth South Beach (Luksus)

2. Downtown

Downtown Miami er også det man kan kalde den originale del af byen. Bydelen er travl og hektisk og består i dag af nyere højhuse med hoteller, kontorer og lejligheder. Downtown har selvfølgelige et kæmpe udvalg af barer, restauranter og overnatningssteder.

Heldigvis er der også lys og luft i downtown. Tag en tur langs vandet og besøg Bayfront Park. Ved siden af vil shopperne uden tvivl synes godt om indkøbscentret Bayfront Marketplace. Det er fra området her, du kan tage bådene til øerne i Key Biscayne og se de enorme cruiseskibe, der sejler ud fra Miami.

Downtown er også kunst og kultur. Byens vigtigste museer ligger i bydelen, der er til dig som ikke har strandferie som førsteprioritet på din rejse til Miami. Det sagt, så er der fra bydelen ikke langt til gode strande. Downtown nævnes ofte sammen med området Brickell lige syd for floden, der går for at være lidt eksklusivt.

Gode steder at bo i Downtown

CitizenM Miami Worldcenter (Mellemklasse)
The Elser Hotel (luksus)

3. Mid Beach, North Beach og Bal Harbour

Områderne nord for South Beach kaldes Mid Beach, North Beach og Bal Harbour. De tilbyder nogenlunde det samme: Nemlig strandferie væk fra hypede South Beach.

Dog kan Mid Beach byde på en række fancy barer og restauranter, men det er omtrent herfra og mod nord tempoet bliver lidt roligere. Lige bortset fra Bal Harbour, så er der også mulighed for at booke lidt billigere overnatning.

Området her kan være et rigtig godt valg for familierne. Der er masser af plads og åbne områder som f.eks. North Beach Oceanside Park. Lidt længere mod nord er der et pænt udvalg af spisesteder ved kvarteret Surfside, der grænser op til Bal Harbour, som fortsætter ud i berømte Haulover Beach.

Du kommer nemt op og ned af Miami Beach med metrobus linje 100, der også kører forbi downtown.

Gode steder at bo ved Mid Beach, North Beach og Bal Harbour

Seaside All Suites (Mellemklasse)
Churchill Suites Monte Carlo (Luksus)

4. Wynwood og Miami Design District

Tilbage til fastlandet og bydelene Wynwood og Design District, der ligger 3-4 km nord for downtown. Wynwood er et tidligere industri- og lagerområde, der nu er omdannet til en kreativ legeplads, hvor Wynwood Walls med de store vægmalerier af kunstnere fra hele verden nok er det mest kendte sted.

Wynwood og Design District har i dag langt over 100 gallerier, og begge steder finder du designbutikker, antikvitetsforretninger og mindre museer med fokus på kunst og kultur. Der er også en lang række hippe barer og restauranter. Wynwood og Design District er til dig, der sætter pris på undergrundskultur og alternativ livsstil.

Med Metrobus linje 21 kommer du nemt fra Wynwood til downtown, mens linje 150 kan kører dig til Miami Beach fra både Wynwood og Design District.

Gode steder at bo i Wynwood og Design District

Sonder The Palace (Mellemklasse)
Arlo Wynwood Miami (Luksus)

Klassisk billede fra Miami – et kig ned af Ocean Drive

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*