Berømte badebyer: Negril

#1 Berømte badebyer: Negril

På den tørre og vestlige del af Jamaica ligger Negril. Området blev opdaget af hippierne i 1960’erne, men i dag er byen et berømt strandparadis med plads til alle.

I 1990’erne fik hotelkæderne for alvor øje på Negril. Store resorts med alverdens faciliteter blev opført, men på trods af de nyankomne pengestærke turister, så er der stadig noget autentisk over Negril.

I virkeligheden kan man tale om to slags Negril. Det forholdsvis rolige og funky West End er fyldt med boutique-hoteller, beskedne hytter og lokale restauranter med ægte jamaicansk stemning. Det mere eksklusive og dyre Negril ved East End er beliggende på begge sider af hovedvejen, der snor sig ind i byen fra Montego Bay.

Trækplastret er selvfølgelig den blændende hvide sandstrand Seven Mile Beach, der har krystalklart turkisblåt vand. I baggrunden svajer de høje kokospalmer, der heldigvis stadig er dominerende langs kysten.

Seven Mile Beach ligger i en rolig lagune beskyttet af et koralrev, og havet her kan byde på noget af det bedste dykning og snorkling på Jamaica.

De bedste resorts ligger ud til stranden, men heldigvis siger lokale byggeregler, at ingen hoteller må være højere end træerne. De fleste resorts er således opført med tanke på det omkringliggende miljø.

Når du har fået sol på kroppen, kan du fornøje dig med strandbarer, åbne restauranter og en række klubber. Sælgere går rundt og kan tilbyde alt fra kolde øl til marihuana.

Vil du lidt væk fra massørerne, reggae-musikken, souvenirsælgerne og gadefrisørerne, der nok skal gøre opmærksomme på sig selv, så tag ud til Long Bay Beach i den nordlige ende af Negril Beach. Her er tempoet lidt roligere!

Negril er alsidig når det gælder restauranter – et af de bedste valg er fisk og skaldyr, der serveres de fleste steder. Også kylling og vegetarretter er i høj kurs, men som internationalt feriested kan du finde mad fra det meste af verden.

En tur ud i aften- og nattelivet er et must. Adskillige steder har livemusik med forskellige reggaebands, der spiller Bob Marley covernumre. Besøg Alfred’s Ocean Place, hvis du vil høre livemusik, men er du mere til traditionelle danseklubber, så tjek The Jungle, der er berømt for sine vilde fester.

Negril har adskillige ikoniske barer. En af dem er Rick’s Café, der ligger på en klippe. Udover at sippe drinks og møde andre rejsende kan du også se vovehalse hoppe i havet fra klipperne.

Kort og godt så er Negril et sted, der byder på afslappet og ubekymret ferie med masser af farverig jamaicansk stemning. For historieinteresserede på sightseeing er der til gengæld ikke meget at komme efter.

Jamaica er Caribien, når det er bedst

Sådan kommer du til Negril

Nærmeste større lufthavn ligger i Montego Bay (kode: MBJ). Fra København kan du flyve til Montego Bay med ét stop med Air Canada via Toronto. Fra København og Billund også med Lufthansa/Condor via Frankfurt. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit hotel i Negril er det nemmest med en privat transfer som kan booke hjemmefra til en fast pris. Her står chaufføren i lufthavnen og venter på dig for at køre dig direkte til dit hotel.

Her skal du bo i Negril

Der er overnatningssteder for enhver smag i Negril. Dog er prisniveauet ret højt og det er et sted, hvor kvaliteten ikke altid følger prisen. Det er med andre ord værd at lave lidt research, inden du booker hotel.

Soma ltid har vi anbefalinger til, hvor du skal bo. Er du på lavbudget kan du se nærmere på Solet’s Paradise Negril, der ligger i udkanten af byen, men med nem adgang til stranden.

Til dig, der gerne vil bruge lidt mere på overnatningen, vil det anmelderroste Rayon Hotel et stenkast fra stranden uden tvivl være et godt valg. Negril har mange luksushoteller og her er et af de bedste The Cliff Hotel, der ligger helt spektakulært.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Forslag til aktiviteter i Negril

Kan du slippe solstolen, så er der masser af aktiviteter i Negril. Du kan f.eks. prøve forskellig slags vandsport og dykning og snorkling.

På land er der mulighed for at ride på hest, køre off road eller tube på en af områdets floder. Har du børnene med, kan vi anbefale, at du besøger temaparken Kool Runnings Adventure Park.

Hvornår skal du rejse til Negril?

Negril kan i princippet besøges året rundt. Det bedste rejsetidspunkt til en sol- og strandferie er dog mellem december og april. Her falder der kun lidt nedbør og temperaturen ligger på 28-30 °C.

Sommermånederne er også et fint tidspunkt at rejse til Negril. Det er varmere, men du skal forvente en regnbyge eller to og lidt flere skyer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*