Henri Matisse sagde sådan om Nice: “Kan du se lyset gennem skodderne? Det kommer nedefra. Fra projektørlyset i dette absurde teater”. Og mens det er sandt, at rivieraen stadig er et show-off paradis – et sted med blændende skuespil og overfladisk liv langt væk fra dagligdagen, så er regionen også hjem for mere stille og autentiske fornøjelser.

Hvis du leder efter en strandferie, der også kan byde på gode kulturelle oplevelser, så er Nice et glimrende valg. Med beliggenheden ved den franske middelhavskyst er du sikker på sol. Gode strande er der masser af, og både i byen og i omegnen er der et væld af attraktioner.

nice-pixabay
Udsigt over den berømte strand i Nice

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel i Nice med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Nice – sammenlign priser her
Lej en bil i Nice -sammenlign priser hos de store selskaber her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Strande i og omkring Nice

Der er masser af strande både i og udenfor Nice. I centrum er der flere at vælge mellem, men mange strande i området er med småsten, så badesko er en god idé at købe eller medbringe.

Langs bystranden løber Promenade des Anglais – en gågade, der blev lavet i starten af 1800-tallet. Den er siden blevet udvidet, og fungerer nu som hovedstrøg langs kysten.

På trods af det store ryk-ind af turister i sommermånederne, så er der masser af plads at boltre sig på. Faktisk er stranden hele syv km lang og strækker sig fra Vieux-havnen til lufthavnen.

Kysten er inddelt i områder – nogle er offentlige, mens andre er private. Man kan leje solstole og parasoller og spise på nogle af de gode beach clubs eller restauranter.

Blot 10 km fra Nice mod øst ligger Saint-Jean Cap Ferrat på en lille halvø. Byen er måske ikke den mest kendte på kysten, men det kan jo være grund nok til at besøge netop dette område, der har tre strande.

Den nordvendte Paloma, der er et fint sted når det blæser, Passable Beach, en lille badebugt med dejligt klart vand og udsigt til Villafranche-sur-Mer, og ikke mindst halvøens største strand, Cro de Pei Pin, der ligger lige nord for havnen.

Hotel/overnatning i Nice

Uanset om du er til camping, feriecentre, hotel eller egen villa, så findes det i og omkring Nice. Det er blot at vælge blandt de ufattelig mange muligheder, der er for overnatning.

For at besøge Nice behøver man ikke nødvendigvis at bo tæt ved havet – mange gamle slotte og palæer er lavet om til hoteller eller pensioner – det er ofte vidunderligt smukke steder, der nok er dyrt, men helt sikkert også anderledes!

Er pool, strand og aktiviteter i fokus, så er Villeneuve-Loubet en rigtig familiefavorit med utallige muligheder for sports- og fritidsaktiviteter for børn og unge. Her er bl.a. golf, tennis, ridning og vandsport, men du kan også prøve Bois des Lutins, der giver begrebet naturlegeplads en helt ny betydning.

Find et kæmpe udvalg af overnatningssteder på f.eks. hotels.com, der som regel har de laveste priser. Du kan også tjekke indlægget Bo billigt ved stranden i Sydfrankrig. Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Der er masser af hyggelige byer langs kysten

Seværdigheder og aktiviteter

Nice By

Går du rundt i Nice by finder du hurtigt ud af, at her er et utal af pladser og små gader. På Place Massena, der er byens hovedtorv, ligger flere tourbureauer, der sælger guidede rundture i byen – på den måde er du sikker på at få det hele med uden at fare vild.

Et af de steder, der helt sikkert bliver besøgt er Cours Saleya, som gennem tiderne har været samlingssted for byens mest velhavende indbyggere. I dag indeholder området et livligt morgenmarked med blomster og lokale produkter, og en gang om ugen er her også antikmarked.

Netop markeder er noget man absolut ikke må gå glip af i Frankrig – enhver by med respekt for sig selv har marked mindst én gang om ugen, således også i Nice.

Det er en oplevelse at gå rundt blandt de mange boder med skønne oste, brød, friske grøntsager, take away mad og meget andet. Bor du i feriehus og selv står for maden, så er markederne en oase af lækre specialiteter.

Fra morgenmarkedet er der kun et stenkast til flere smukke kirker – f.eks. Chapelle de la Misericorde, der blev opført i 1740. Kirken er meget velholdt, både udvendig og så sandelig også indvendig, hvor man kan se freskoer og smukke forgyldninger.

Chapelle de l’ Annonciation (Sainte-Rita de Nice), et andet kapel fra barokken, er kendt af de lokale som Sainte Rita, og det er bestemt også et besøg værd. Det samme er Egliese du Gesu fra 1600-tallet samt katedralen Sainte Reparate med sit overdådige interiør. Byens største kirke er dog Notre Dame, der blev opført mellem 1864 og 1868.

En anden seværdighed er det smukke palads Lascaris, der er kendt for at være et fremragende eksempel på barok-arkitektur. Gå indenfor og udforsk det smukke interiør og selvfølgelig museet, der indeholder forskellige former for kunst.

Nu vi er ved kunst, så skal vi ikke glemme, at det er i Nice den berømte maler Henri Matisse ligger begravet, og i byen findes naturligvis et museum med hans værker.

Du må heller ikke snyde dig selv for det imponerende Fort du Mont Alban fra det 16. århundrede. Det ligger på en lille bjergtop 222 m.o.h., og her er både bastioner og skydetårne. Som en bonus har man en pragtfuld panoramaudsigt over omegnen.

Charmerende Nice

Oplevelser udenfor Nice

Fra Nice kan man tage en tur på den såkaldte Grande Corniche – en 32 km lang rute som blev påbegyndt af Napoleon i 1806. Langs vejen kan man opleve fantastiske udsigter – mange turister stopper op for at tage billeder, og det kan nemt give lange køer. Men der er selvfølgelig mange andre muligheder for oplevelser og aktiviteter i omegnen.

Først og fremmest er den gamle smukke by Eze et must at besøge. Her føler man sig næsten hensat til middelalderen, og man forstår, hvorfor mange flygter fra rivieraen op til det bjergrige bagland, der byder på helt andre oplevelser. Du kan vandrer gennem de smalle stræder, hvor der her og der dukker små gemte pladser op med fontæner og gårdhaver.

Få kilometer fra Eze ligger Villefranche-sur-Mer, som kan tilbyde et tilbagelænet Middelhavsliv. I bugten kan du se de glinsende hvide yachts, der minder en om hvad rivieraen også er.

Selvom Villefranche-sur-Mer er en lille by, så er den for længst opdaget af turisterne. Havnen er livlig, og det er på pladsen Place Amelie Pollowais du finder en stribe gode spisesteder – bl.a. Le Cosmo, hvor du kan sidde i første parket til havet og livet langs kysten. Stedet serverer lækker middelhavsmad i generøse portioner.

Vest for Nice, ca. 15 km nord for Cannes, ligger byen Grasse, der er centrum for Frankrigs parfumeproduktion. Her kan du besøge fabrikken, der stammer fra det 18. århundrede.

Den lille bjergby ligger i et smukt landskab, og vejen dertil er fyldt med storslåede udsigter over den livlige kyst. Område var i en årrække også Picassos hjem, og her findes flere gode museer, men det bedste er absolut Musee Picasso i Antibes.

I Antibes vil børnene nok synes bedre om Marineland. Her er der daglige forestillinger, der kombinerer spækhuggerens kraft og skønhed, delfinernes fart og akrobatik og alle søløvernes finurlige numre.

Hajtunnelen SHARKS giver mulighed for at stå ansigt til ansigt med ”Havets Tænder”. Hajer og rokker svømmer omkring dig og lader sig beundre i alle dimensioner. Du kan også reservere hotel+Pass, der gælder 2 dage i træk til parkerne Marineland, La Ferme du Far West og Adventure Golf.

Er du alligevel i Antibes, så kan du ca. 12 km nord for byen besøge Biot og St-Paul-de-Vence. Førstnævnte by er berømt for sin keramikproduktion, mens St-Paul-de-Vence er en utrolig charmerende by med brostensbelagte gader. Her finder du også et fremragende museum for moderne kunst.

Sydfrankrig er berømt for sine lavendelmarker

Mad og drikke

En af de bedste ting ved Frankrig er uden tvivl maden. I Nice er man med helt fremme, når det gælder gode restauranter, der kan fremtrylle lækre retter. Prøv den kendte salat nicoise, fyldte grøntsager, ravioli og ikke mindst pragtfulde fiskeretter.

Gode spisesteder i Nice

Takket være det lune klima kan man ofte sidde udenfor og spise, og her er den gamle bydel og havneområdet absolut mest charmerende. Prøv f.eks. Le Petite Maison i hjertet af den gamle bydel – her er ofte travlt, og den lækre mad fra Provence er virkelig populær.

Skal det være fint, fornemt og er prisen uden betydning, så skal den meget omtalte restaurant Le Chantecler nævnes. Her fås udsøgt gourmetmad i kreative anretninger. Restauranten ligger på Hotel Negresco.

I en lille gade i Vieux Nice kan du også prøve Restaurant Oliviera, hvor ejeren, Nadim Beyrouti, serverer skønne retter fra Provence – naturligvis lavet af lokale råvarer. Han sælger også hjemmelavet olivenolie, og det er oplagt at købe et par flasker med hjem til køkkenet.

Der er aldrig langt til næste måltid i Sydfrankrig. Efter morgenens obligatoriske baguette kan du gå på jagt efter en af de gode restauranter, der har en treretters frokostmenu på tilbud. Det er en god måde at komme rundt i det franske køkken, og så er det overraskende billigt.

Retter du skal prøve i Sydfrankrig

Mange traditionelle retter er forbundet med Sydfrankrig – især seafood. F.eks. grillede sardiner drysset med havsalt fra Camargue, stegte muslinger i Aigues Mortes, bouillabaisse ved havnen i Marseille eller dagens fisk på de enkle bistroer i Nice.

Tartiflette er skiveskårne kartofler, der lægges i vin og dækkes med bacon og ost. Når retten er færdigbagt, serveres den med salat og tørret kød – glæd dig! Med alverdens krydderbuske lige udenfor døren, så er der en verden af muligheder – tænk blot på en god Herbes de Provence, der stod i solen blot et par timer før den ramte din tallerken.

Står du selv for madlavningen, så er markederne i Sydfrankrig et rent slaraffenland af friske lækkerier. Oste, skinker og pølser sammen med et hav af farvestrålende grøntsager og spændende specialiteter.

Besøg en vingård

Man kan ikke sige Frankrig uden at tænke på god vin. Og det er der til overflod i Provence, hvor du skal unde dig selv et besøg på en vingård. Du kan få billig vin i dunke, men selvfølgelig også topkvalitet fra bl.a. Rhône.

Det at drikke masser af vin synes at være en selvfølgelighed for de lokale, der ofte sætter de billige tappevine på køl om sommeren. Kør ind til en hvilken som helst vingård og prøvesmag de dejlige dråber, inden du fylder dit lager op.

Markederne i Sydfrankrig bugner af lækkerier

Rejsen dertil og transport

Ind og ud

Fra København kan du flyve direkte til Nice, mens det er nødvendigt med en mellemlanding fra Billund eller Aalborg. F.eks. i Amsterdam eller Frankfurt. Find billige flybilletter her.

Lufthavnen i Nice ligger ca. 20 minutters kørsel fra centrum, og det er oplagt at have en lejebil stående klar, hvis I vil opleve mere af Sydfrankrig på jeres ferie. Alternativt kan I tage expressbussen (linje 98), der kører fra begge terminaler.

Billetten koster 6 € og kan købes i lufthavnsbygningen eller hos chaufføren. Der er afgang ca. hvert kvarter, og bussen stopper flere steder langs kysten. Endestationen er ved Promenade des Arts.

I kan selvfølgelig også benytte bussen når I skal hjem igen. Bemærk, at bussen først stopper i terminal 2 og derefter terminal 1, så det er en god ide at have styr på, hvorfra jeres fly afgår.

Taxi er en anden mulighed for at komme fra lufthavnen til centrum. I årevis har taxachaufførerne taget massive overpriser, men myndighederne har nu fastsat en  pris 32 € for turen. Prisen gælder både dag og nat. Husk kontanter.

At komme rundt

Bor I centralt i Nice kan meget nås til fods. Alternativt har byen både bus og sporvogn. Sidstnævnte kører en rute fra nord gennem centrum til den østlige del af byen. En meget behagelig måde at komme rundt. En billet koster 1,50 €, men der findes flere rabatordninger.

Køber du et Nice & French Riviera Pass, kan du få transport inkluderet for kun 4 € ekstra.

Har du lejet bil og vil på opdagelse i Nice, så er det en god ide at parkere bilen på en af p-pladserne i udkanten af byen og tage sporvognen til centrum. Der er fem såkaldt ParkAzur med tilknyttet sporvognsstop. Her kan du parkere gratis, hvis du betaler de 3 € en tur frem og tilbage med sporvognen koster.

Husk at leje en bil for at køre ud til småbyer og smukke landskaber

Praktisk information

Valuta

I Frankrig bruger man euro. Kontantautomater er udbredte i byer og turistområder. På mange restauranter accepteres kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard. I Sydfranskrig er der mange gode markeder – her er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info

Du kan med fordel købe et Nice & French Riviera Pass, der fås til 1-3 dage. Her får du gratis adgang til en lang række seværdigheder i og omkring Nice. Mod et merbeløb kan du også få transport inkluderet.

Nogle af de ture/aktiviteter, der er inkluderet er open tours-busserne, en guidet rundtur i den gamle bydel, Matisse Museet og Picasso Museet i Antibes samt en lang række andre ting. Et kort, der er værd at se nærmere på.

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Husk dog at give plads til eventyret. Gå rundt i gaderne eller kør ud i det blå, det er som regel sådan du får de mest uventede oplevelser.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Korsika anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Frankrig og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Sydfrankrig kan besøges fra maj til september, hvor vejret er godt og der er størst chance for sol. Sommermånederne og især august, hvor franskmændene selv holder ferie er højsæson, og her er priserne også højst.

Fra juni til august kan du forvente temperaturer på 28° til 32° C, men i perioder kan det både være varmere og koldere.

Forårs- og efterårsmånederne er gode tidspunkter at besøge Sydfrankrig. Her er ikke så mange mennesker og vejret glimrende. Forvent temperaturer på 20° til 27° C.

Nice
7°
clear sky
51% humidity
wind: 5m/s NNW
H 12 • L 7
10°
Fri
11°
Sat
13°
Sun
12°
Mon
14°
Tue
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Nice

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel i Nice med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Nice – sammenlign priser her
Lej en bil i Nice -sammenlign priser hos de store selskaber her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*