Den katalanske hovedstad er på få år blevet en af verdens mest populære turistbyer. Barcelona er en cool og excentrisk verdensby, der byder på et hav af oplevelser. Byen emmer ganske enkelt af liv – fra den ældre generation, der jagter gode tilbud på La Boqueria-markedet, til unge, der på samme tidspunkt forlader klubberne i El Born-området.

Barcelona er travl, men stop op og gå på opdagelse i byens mindre kendte områder. F.eks. gårdhaverne ved Barri Gothic eller prøv et af de lækre spisesteder, hvor de lokale selv kommer. Barcelona er en af Spaniens mest livlige og elskede byer – her er noget for alle uanset alder.

Velkommen til vores Barcelona guide, som vi håber, du finder nyttig. Er du på lavbudget, vil du sandsynligvis synes om indlægget Tips til en billig rejse til Barcelona, som du kan tjekke bagefter.

barcelona guide
Den charmerende Placa Reial

Transport

Ind og ud

Barcelona har selvfølgelig sin egen lufthavn og fra både Billund og København kan du flyve direkte. Rejser du fra Aalborg må tage et stop undervejs. Sammenlign priser på flybilletter her.

Fra Barcelona lufthavn kan du tage en taxi til centrum. Der holder som regel masser af taxier foran terminalerne, og skiltningen til taxiholdepladserne er god. Skal du opleve lidt af Barcelonas omegn, er det en god idé at leje en bil, der kan stå klar i lufthavnen til dig.

Du kan også tage bil eller minibus til centrum. Her anbefales det at booke hjemmefra. Aerobus er en expressbus, der forbinder lufthavnen med Barcelonas centrum.

Der er adskillige afgange i timen, og i lufthavnen kan du finde bussen udenfor både terminal 1 og 2. Der er flere stoppesteder undervejs, men i centrum er Plaza Espana og Plaza de Catalunya gode steder at hoppe af.

Nemmest er det hjemmefra at booke en privat transfer til en fast pris. Her står chaufføren og venter på dig i lufthavnen – også hvis dit fly skulle være forsinket.

At komme rundt

Barcelona har et rigtig godt offentligt transportsystem. Metroen er ren, punktlig og med aircondition. Et godt valg hvis man bare skal fra a til b i sommervarmen. Du kan benytte metroen til de fleste af Barcelonas største seværdigheder.

Du kan købe billet til hver enkelt tur, men skal du bruge metroen flere gange, kan du købe et såkaldt T10 kort/billet, der også gælder til busser og sporvogne – i alt 10 ture.

Hola Barcelona Travel Card er et andet valg til et rabatkort til det offentlige transportsystem. Du kan købe kort, der gælder fra 2-5 dage og det kan bruges til både bus, metro og sporvogn. Du kan også benytte kortet i metroen fra lufthavnen til centrum.

Du kan også låne eller leje cykleren mere og mere populær måde at komme rundt på i disse miljøvenlige tider.

barcelona
Barcelona har adskillige strande

Overnatning i Barcelona

En storby som Barcelona har selvfølgelig overnatningssteder for enhver smag og pengepung. Fra hostels med sovesale og fælles bad til den skønneste luksus. Har du kun få dage i byen, så kan det være bekvemt at bo tæt på centrum, men med Barcelonas gode offentlige transport, er du aldrig langt fra de store seværdigheder og det pulserende byliv.

Du kan booke hotel på f.eks. hotels.com eller booking.com, der som regel har de laveste priser og det største udvalg af bl.a. hoteller og lejligheder.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller. Få flere gode råd til hotelbooking her.

Det Gotiske Kvarter

Her bor du tæt på den gode shopping og mange af byens store seværdigheder. Til gengæld er der ofte rigtig mange mennesker i gaderne, og det som om, at der er flere turister end lokale. Madmæssigt er kvarteret heller ikke det mest spændende.

El Born

Du spiser væsentlig bedre i El Born, der tilbyder meget af det samme som det gotiske kvarter. El Born er hyggeligere og i de gamle middelaldergader finder du en lang række bagerier såvel som restauranter og vin- og tapasbarer.

L’Eixample

Bydelen L’Eixample er temmelig stor og ligger i forlængelse af den gamle bydel. Her finder du mange gode budgethoteller og især omkring området Esquerra er der masser af liv om aftenen. Generelt har L’Eixample mange gode restauranter og spændende butikker.

El Raval

El Raval ligger omtrent som nabo til Ramblaen. Det er en bydel med coffeshops, hipstercafeer og secondhand-butikker. Det er ikke en af Barcelonas pæneste bydele, men her kan du bo midt i det hele til en god pris.

Barceloneta

Barceloneta er mest kendt som byens strandområde, men faktisk er det en af Barcelonas mest lokale og autentiske bydele. Selvom det er nemt at komme ind til centrum, bør bydelen kun vælges hvis formålet er at ligge på stranden. I området ligger mange gode fiskerestauranter.

Strande i Barcelona

Barcelona er måske et af de bedste steder i verden at kombinere storby med gode strande. Hovedstranden hedder Barceloneta, og den nås nemt med det fantastiske metrosystem eller en 20 minutters gåtur fra centrum.

Langs kysten ligger adskillige barer og restauranter – bliver her for trængt, så er der flere andre strande, der ligger i forlængelse både nord og syd for Barceloneta.

Strandene i Barcelona har mange faciliteter. Der er brusere, toiletter, legepladser, vandsportscentre og livreddere. Og så er der ikke langt til de nærmeste caféer, hvor musikken drøner ud af højttalerne. Strandene er for det meste med gyldent sand og har roligt vand, men bølger forekommer.

Icária Beach (Metrostation: Ciutadella Vila Olimpica) og La Mar Bella Beach er to andre gode strande i Barcelona. Sidstnævnte er byens officielle naturiststrand. Stranden ligger nord for centrum, og du kan tage Metroen og stå af på stationen Problenou for at komme dertil. Langs stranden løber promenaden, hvor der er en livlig trafik af mennesker.

I omegnen af Barcelona ligger stribevis af større og mindre strande. Det er en god idé at leje en bil, hvis du vil køre langs den smukke kyst for at finde din helt egen favoritstrand.

Barcelona byder på alle mulige former for overnatning – her det luksuriøse Hotel Majestic

Aktiviteter og seværdigheder i Barcelona

Ciudad Velha – Den Gamle Bydel

For mange ligger Barcelonas mest fascinerende seværdigheder i Ciudad Velha, den gamle bydel, hvor du finder det gotiske område Barri Gotic med de charmerende middelalderhuse.

Ciudad Velha er yderst hyggelig, og man farer nemt vild i de snævre brostensbelagte gader, hvor livet går sin stille gang blandt de lokale.

Helt anderledes end på de større gader, hvor du skal forvente et hav af mennesker, der ligesom dig traver gaderne tynde for at opleve alt det området har at byde på. F.eks. museer, markeder, pladser og kirker. Her og der kan du se rester af de gamle romerske bymure.

Las Ramblas – Ramblaen

Er du mere til shopping og gadeliv end gammel arkitektur, så er en tur ned ad Las Ramblas et must. Den verdensberømte gade har liv døgnet rundt. Udover et antal butikker, caféer og restauranter, er her artister, gademusikanter og andre, der prøver at lokke et par euro ud af turisterne.

Glem ikke at drikke vand af de gamle fontæner omtrent midt på Las Ramblas – det siges nemlig, at de, der drikker af dem vil komme tilbage til Barcelona.

Las Ramblas er blevet længere med årene – den begynder ved Plaza de Catalunya og slutter ved Colombus-monumentet ved Port Vell Marina. Pas på lommetyve – vær især opmærksom, hvis du stopper op for at følge en af de mange gadekunstnere.

La Boqueria-markedet

Bag store jernporte langs Las Ramblas finder du La Boqueria-markedet, der er et af Barcelonas bedste steder at handle. Bor du i lejet hus og selv står for madlavningen, så kan du her shoppe iberiske skinker, lækker oliven og cremede gedeoste, før du spiser frokost på en god seafoodbar.

Markedet er verdensberømt og kan være en klaustrofobisk oplevelse. Kom op af formiddagen for den bedste oplevelse.

Passeig de Gracia

Passeig de Gracia er en af Barcelonas mest berømte gader. Her kan du se særpræget modernistisk arkitektur, der skiller sig markant ud fra resten af byen. Da området i 1854 gennemgik en byfornyelse, flyttede det bedre borgerskab ind i det, der nu var et pænt og respektabelt kvarter.

Senere, omkring år 1900, erstattede nye fleretagers bygninger de eksisterende langs Passeig de Gracia, hvor man fik berømte arkitekter, bl.a. Gaudi, til at tegne de modernistiske huse man kan se i dag.

I gaden sælges der designertøj fra bla. Gucci, Prada og Burberry. Området går for at være lidt eksklusivt, så her ligger naturligvis også en del dyre spisesteder.

Barcelona
Sagrada Familia er Barcelonas største seværdighed – book billet i god tid i forvejen

Kunst og kultur

Barcelona er så afgjort også kunst og kultur. Mest iøjefaldende er selvfølgelig Gaudis katedral La Sagrada Familia med de imponerende spir. La Sagrada Familia kaldes også den ufærdige katedral, og den blev tegnet af Antoni Gaudi i 1882.

Det er Spaniens mest besøgte turistattraktion, og det betyder lange køer for at opleve katedralen indvendig – du kan booke spring-køen-over billetter her. Det er målet, at La Sagrada Familia skal stå færdig i 2026 for at markere 100 års dagen for Gaudis død. Husk konservativ påklædning.

Du må heller ikke gå glip af picassomuseet, hvor du kan opleve en række af Picassos tidlige værker, såvel som mesterværker fra hans bedste periode. Barcelona har adskillige andre museer, f.eks. Det Maritime Museum, Det Olympiske Museum og endda et tøjmuseum.

Font Magica

Den såkaldt magiske fontæne – Font Magica – er også en yderst populær turistattraktion. Fontænen blev opført i 1929, og i dag er den blevet omdannet til et show med lys, musik og selvfølgelig masser af vand. Spørg på dit hotel om tidspunkt for “shows” under dit besøg – det varierer efter årstiden. Tag metroen til stationen Espanya.

Byens grønne områder

Selvom Barcelona er en storby, så finder man flere store grønne områder – f.eks. i bydelene Montjuic og Tibidabo. Mere luft kan du også få ved Ciutadella langs kysten – her ligger promenaden, marinaen og en række fremragende restauranter, der serverer fisk og skaldyr.

FC Barcelona og Camp Nou

Man kan ikke tale om Barcelona uden at nævne byens stolthed, fodboldholdet FC Barcelona, der ikke blot er et af verdens bedste, men også spiller det mest seværdige fodbold lige nu.

Det er en oplevelse at sidde på det imponerende Camp Nou Stadion sammen med næsten 100.000 andre fans. Du kan købe officielle billetter her. Er der ikke kamp under dit ophold, kan du tage med på en museums- og stadiontur.

Tip: I denne Barcelona guide anbefaler vi, at du også tager en tur udenfor byen for at opleve det imponerende Montserrat og basilikaen med statuen af den Sorte Jomfru Maria. Du kan kombinere med prøvesmagning hos den berømte cava-producent Freixenet.

Udsigt fra Parc Güell som Gaudi var med til at udforme

Mad og drikke

Man kan blive ved med at lovprise Barcelona, og det gælder også byens restauranter. Legendariske Ferran Adria kommer fra Barcelona, og selvom hans restaurant, El Bulli, der flere gange er kåret til verdens bedste, ikke eksisterer mere, siges det, at hans mangeårige arbejde har givet byens restauranter et gevaldigt kvalitetsløft.

Det er in at arbejde som kok i Barcelona, og flere steder kan man få noget af det mest raffinerede og veltilberedte mad i verden. Det kan være dyrt og dejligt, men mindre kan selvfølgelig også gøre det.

Prøv nogle af de fremragende tapasrestauranter, der ligger på stribe i det gotiske kvarter. Det er et perfekt sted at spise, men det kan være svært at vælge – menukortene indeholder et væld af lækre hapsere og retter.

Tapas 24 og Tickets Bar & Restaurant er blot to af mange fremragende restauranter, og på den gode gastropub Cera 23 kan du få et lækkert kvalitetsmåltid for under kr. 150,-!

De gode spisesteder i Barcelona kunne nemt fylde en hel bog alene, og i princippet kunne jeg blive ved med at remse gode restauranter op, men tag et kig på en side som f.eks. Barcelona Food Experience for at få forslag til, hvor du skal spise.

Der er ingen som helst grund til ikke at spise den lokale mad med tilhørende gode vine, men vil du prøve noget andet, så har en by som Barcelona selvfølgelig restauranter med mad fra hele verden.

Barer og natteliv

Er du til natteliv, så starter festen i Barcelona først rigtig ved midnat. Gør som de lokale og gå en aftentur i den gamle bydel, find en lokal bodega i Barri Gothic og fortsæt på jazzklub eller søg mod El Borns mange klubber, hvor dj’s spiller alt fra techno til tango.

Sommer betyder også cocktails og udeliv på Gracia’s pladser, og du kan også blive en del af den løsslupne stemning på en af Villa Olimpicas strandbarer. For specielle begivenheder kan du henvende dig på turistkontoret – ofte er der koncert i Palau de la Musica og opera på Gran Teatre del Liceu.

barcelona guide
Fristende lækkerier på markederne

Praktisk information

Valuta

I Barcelona og resten af Spanien hedder valutaen Euro. Kontantautomater er udbredte i byen ligesom langt de fleste butikker og restauranter tager kreditkort.

Mere info

En guidebog eller et kort over byen er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Du kan også finde forslag til gode barer, hoteller og restauranter.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Mallorca anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Spanien og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Vejret i Barcelona og bedste rejsetidspunkt

Barcelona skal besøge fra maj til september. Der kan være temmelig mange mennesker i byen i højsæsonen, så ydersæsonerne er gode alternativer - ikke mindst prismæssigt!

I forårs- og efterårsmånederne ligger temperaturen på mellem 20° C og 25° C, mens somrene kan byde på temperaturer på 27° C til 29° C. I perioder kan det dog være varmere.

Barcelona
25°
broken clouds
75% humidity
wind: 2m/s ENE
H 26 • L 23
27°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
27°
Thu
28°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Barcelona

Vores Barcelona guide indeholder selvfølgelig også et kort over byen, hvor vi bl.a. har markeret hoteller, seværdigheder og spisesteder.

Barcelona Guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel i Barcelona med prisgaranti
Find billige flybilletter til Barcelona – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer
Book ture, entréer og udflugter hjemmefra hos Viator

Tak fordi du kiggede forbi vores Barcelona guide – du kan altid finde mere information på den officielle turisthjemmeside barcelonaturisme.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*