Korsikas vidunderlige landskab og hvide sandstrande er stadig forholdsvis uberørte. Som et af få steder i Middelhavet er øen ikke pakket med hotelkomplekser og endeløse rækker af solstole.

Korsika har flere forskellige feriesteder – fra de rolige og sofistikerede byer Calvi og Porto Vecchio til det mere travle og turistede Porticchio. Uanset hvor du vælger at bo, så er du aldrig mere end få minutters kørsel fra øde landskaber og ensomme bugter.

Med de ord byder vi velkommen til vores Korsika guide, som vi håber, du kan bruge til din rejse.

Havnen i Ajaccio

Transport

Ind og ud

Korsika har flere lufthavne. Fra København kan du flyve direkte til Bastia med Norwegian. Her er der dog tale om en sæsonrute. Alternativt kan du fra både Billund og København flyve til Korsika med én mellemlanding. F.eks. med KLM via Amsterdam. Søg og sammenlign flybilletter her.

Det er en rigtig god idé at leje en bil, du kan hente i lufthavnen. Øen er forholdsvis stor, og det giver en skøn frihed at køre rundt mellem strande og seværdigheder.

Skal ferien på Korsika primært være sol og strand uden de store udflugter, så kan du benytte en privat transferservice, der kan bookes hjemmefra. Her venter chaufføren i lufthavnen for at køre dig til dit bestemmelsessted.

Alt efter hvor på Korsika du ønsker at bo, er det en god idé at finde den lufthavn, der ligger nærmest. Bastia ligger på den nordøstlige del af øen, mens Korsikas største lufthavn ved Ajaccio (kode: AJA) ligger mod sydvest.

At komme rundt

Den offentlige transport på Korsika består af busser. Selv mellem de større byer er der kun få daglige afgange, så det er om at have timingen i orden, hvis du benytte busserne.

Vil du opleve Korsika, så er det et must at leje en bil. I højsæsonen juli og august er det en god idé at booke den på forhånd – eventuelt til afhentning i lufthavnen. Bemærk, at der kan være en del bjergkørsel på Korsika og at der kan være større afstand fra sted til sted end man umiddelbart skulle tro.

Taxier findes selvfølgelig også på øen – her skal du aftale en pris inden du kører.

Overnatning på Korsika

Korsika har selvfølgelig overnatning for enhver smag og pengepung. Sammenlignet med det franske fastland er prisniveauet noget højere. For en billigere ferie kan du overveje en hytte eller mobilehome på en af øens campingpladser. Det vil også være et godt valg til familierne – i mange af hytterne er der plads til 4-8 personer.

Uanset hvor du vælger at booke overnatning, så gør det i god tid i højsæsonen. Det gælder især, hvis du har særlige krav faciliteter eller størrelsen på værelse eller lejlighed.

Lejer du bil på ferien, kan det være en god idé at have gratis parkering som et af kriterierne, når du skal vælge overnatningssted. Mange steder på tæt på byerne kan det nemlig være svært at finde en parkeringsplads.

Du kan søge hotel eller lejlighed på f.eks. hotels.com eller booking.com og ferieboliger hos Dancenter. Se nærmere på f.eks.Lodge de Charme A Cheda i Bonifacio, Hotel l’Abbaye – i Calvi Hotel Castell Verde – i Porto Vecchio.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Korsika har adskillige lækre strande

Byer, strande og ferieområder

Porto Vecchio

Korsikas ældste ferieby, Porto Vecchio, ligger på østkysten. I centrum af byen ligger den skønne marina og oppe over bydelen old town, der er omkranset af en mur. De hyggelige gader byder på stribevis af cafeer, forretninger og restauranter, men du kan også besøge den fine kirke på byens torv.

Porto Vecchio har ry for at være lidt mondæn og kaldes ofte for Korsikas svar på Saint-Tropez. Du kan vælge at bo i byen, men mange af hotellerne ligger langs strandene ca. 10-20 minutters kørsel fra centrum, så det er helt afgørende at leje en bil.

Af gode strande kan nævnes Cala Rossa nord for byen. Her ligger et luksushotel og et par caféer ved stranden. Syd for Porto Vecchio kan du nyde solen ved Palombaggia Beach, der er en travl strand på trods af de knap så gode tilkørselsforhold.

Lidt længere mod syd støder du ind i den hesteskoformede bugt Santa Giulia, der har lavt lagunelignende vand. Et populært sted for familier og vandsportsentusiaster.

Calvi

Calvi på den nordlige del af Korsika er ligesom Porto Vecchio en lidt fancy turistby. Det enorme citadel, der var hjem for fremmedlegionen, dominerer byen. Under citadellet ligger forretninger og caféer på stribe, mens smukke lystyachts glinser om kap med Middelhavet i byens marina.

Den lange sandstrand, der er omkranset af pinjetræer, mangler ikke barer. Solstole kan lejes, og der er alle muligheder for en skøn dag ved havet.

Har du ikke nok i bystranden, kan du tage det lille tog til Ile Rousse. Undervejs er der adskillige stop ved forskellige strande – f.eks. Algajola Beach, en fremragende sandstrand, og Bodri Beach, en lille bugt, der også har en café. Du kan også tage på bådtur i Middelhavet – mange af turene gør stop ved Scandola-halvøen og det smukke naturreservat.

Porticcio

På den vestlige del af øen lige syd for Ajaccio ligger Porticcio, der nok er Korsikas mest travle ferieområde. Her er gode hoteller og skønne strande både nord og syd for byen. Især Ruppione og Mare é Sole vil få strandelskere til at slikke sig om munden.

Selve Porticcio Beach har flere spisesteder lige bag stranden, men du finder også supermarked og en lang række overnatningssteder i form af hoteller og campingpladser. Skal ferien på Korsika udelukkende være sol og strand, så er Porticcio et godt valg.

Andre steder på Korsika

Der er selvfølgelig mange andre steder på Korsika at booke overnatning eller snuppe en dag på stranden. Igen vil vi komme med det gode råd at leje bil. På den måde kommer du nemt til øens bedste strande.

Ved de mere øde bugter og strande er det en god idé på forhånd at tjekke om der er parkeringsmuligheder. Du kan også tjekke om du skal pakke mad og drikke – nogle steder kan der være langt til indkøbsmuligheder.

Flere byer på Korsika ligger dramatisk, men smukt – her Bonifacio

Seværdigheder og aktiviteter

Korsika mangler bestemt ikke gode oplevelser. Bare det at køre rundt på øen med de hyggelig byer og dramatiske landskaber vil uden tvivl give varige ferieminder. Korsika er på alle måder en smuk ø, hvor du med fordel bare kan køre ud i det blå og lade dig overraske.

Herunder skal blot nævnes øens største seværdigheder, men alt efter hvad din ferie skal indeholde, så er der mange andre muligheder for oplevelser på Korsika.

Bonifacio

Bonifacio ligger på Korsikas sydkyst. Her finder du en dramatisk beliggende havn under de store limstensklipper (billedet herover). Byen er populær blandt sejlerfolket, der kan vælge og vrage blandt de mange barer og restauranter på havnefronten.

Den gamle bydel med de smalle gader er charmerende – her ligger et par flotte gotiske kirker, der er værd at besøge. Det imponerende citadel er fra dengang bystaten Genova havde magten på Korsika.

Du kan tage på bådtur langs kysten for at opleve klipper, grotter og små ensomme bugter i det beskyttede naturområde Naturelle des Bouches de Bonifacio. Tæt på byen ligger i øvrigt en lang række rigtig skønne strande.

Ajaccio

Byen Ajaccio, der ligger ud til vestkysten omtrent midt på øen, er måske det nærmeste man kommer noget der minder om den franske riviera. Det var Napoleons fødested, og han har selvfølgelig fået sit helt eget museum kaldet Maison Bonaparte.

Ajaccio er Korsikas største by, hvor den gamle del med de brostensbelagte gader absolut er hyggeligst. Her ligger farvestrålende huse på stribe, og mange af dem indeholder cafeer, spisesteder og butikker. Det siges, at Napoleon blev døbt i den gamle bydels kirke.

Fra byens citadel yderst på havnen har du en flot udsigt over havet – et perfekt sted at se solnedgangen. Andre oplevelser tæller bl.a. det fremragende kunstmuseum Palais Fesch og lige over for Imperial Chapel, hvor Napoleons forældre er stedt til hvile. Du skal selvfølgelig også besøge byens marked, hvor du bl.a. kan shoppe specialiteter og friske grøntsager.

Ajaccio har en fin bystrand, men på begge sider af byen finder du endnu flere bademuligheder. Her er Porticcio ca. 3 km mod syd det mest udviklede område.

Scandola Naturreservat

På en halvø på den nordvestlige del af Korsika ligger det over 1900 ha. store naturreservat Scandola, der er på Unescos verdensarvliste. Fra havnen i den lille by Porto kan du tage med på en sejltur rundt om halvøen, der er beskyttet område.

Scandola Naturreservat består af et enestående klippelandskab delvist eroderet i flotte formationer. Du har mulighed for at spotte fugle som ørn og falk. Vandet rundt om halvøen er ubegribeligt klart, og der er rigtig gode snorkelmuligheder. Udstyr er som regel inkluderet i turen. Det samme er et besøg i den lille fiskerby Girolata.

korsika guide
Statue af Napoleon i Ajaccio

Bastia

Bastia er en dejlig lille havneby på den nordøstlige side af øen. Det er et godt sted at starte rejsen gennem det allernordligste af Korsika. Bastia tilbyder de besøgende et dejligt og afslappet miljø, der har alle de moderne bekvemmeligheder, som skal til for at få et behageligt ophold.

Et naturligt samlingspunkt er havnen, hvor du oppe over kan se byens citadel, Terre Nova, der sandsynligvis er opført i 1500-tallet. Det fine Guvernørens Palads indeholder i dag bymuseeet, men citadellet har også flere flotte kirker.

Bastias gamle bydel har et netværk af hyggelig gyder og gader. Et herligt sted at gå rundt uden mål, men du skal opleve morgenmarkedet, der finder sted lørdag og søndag. Bastia har ingen bademuligheder i centrum, men både nord og syd for byen kan du finde glimrende sandstrande. F.eks. Plage de l’Arinella, der ligger ca. 4 km mod syd.

Cap Corse

Cap Corse er hele del halvø, der ligger nord for Bastia. Her er landskabet kuperet og klippefyldt med en lang række hyggelige landsbyer. Du kan også nyde de smukkeste udsigter og finde flere gode vandreruter. Gør eventuelt stop i en af fiskerbyerne, hvor du ofte kan se fiskerne lande deres fangst.

Af byer du skal besøge er Nonza med den sorte strand et oplagt mål. Også Pino, der troner øverst på et bjerg, er en lille omvej værd. Her synes tiden at være gået i stå.

Sarténe

Korsika har mange smukke og interessante byer. Skal vi fremhæve én må det være Sarténe, der ligger ca. 45 km syd for Ajaccio. Historisk har byen været hjem for bl.a. pirater, der her i det kuperede landskab kunne forskanse sig bag tykke mure.

Sarténe har flere steder charmerende gader med kraftige brosten. Byen er kendt for sin vin (der har samme navn som byen), men også for sin kirke og det arkæologiske museum. I Sarténe er der flere gode spisesteder, og så kan du også shoppe fint kunsthåndværk.

korsika guide
Korsika har masser af smuk natur

Mad og drikke

På Korsika finder du et glimrende køkken, der er ret forskelligt fra det du kender fra fastlandet. Stuvninger ses på de fleste menukort, og her er udgaven med vildsvin nok det nærmeste du kommer en korsikansk nationalret.

Kalv bruges også i nogle stuvninger, mens der er tradition for at grille lam. Selvfølgelig finder du også masser af frisk fisk og skaldyr på restauranterne, der typisk også har et udvalg af supper. På Korsika er man også kendt for sine oste, som man her spiser som afslutning på måltidet.

Korsika har masser af gode restauranter med lokal mad. Typisk spiser man fra kl. 19. En ret på en almindelig mellemklasserestaurant koster 18-25 €. Som altid er det dyrest i turistområderne, hvor det også er værd at holde sig fra de såkaldte internationale spisesteder med pizza, pasta og steaks af tvivlsom kvalitet.

Som andre steder i Frankrig producerer man også på Korsika masser af vin. Den er ikke så kendt og er først de senere år for alvor blevet eksporteret til udlandet.

Som noget bemærkelsesværdigt, så er de to af mest benyttede druesorter italienske – sandsynligvis importeret dengang Korsika hørte under Italien. Korsika har også sin helt egen unikke drue, der hedder Sciacarello. Områderne omkring Ajaccio og Patrimonio går for at producere den bedste vin på Korsika.

korsika guide
Et kig ud over havnen i Calvi

Praktisk information

Valuta

I Frankrig bruger man euro. Kontantautomater er udbredte i byer og turistområder. På mange restauranter accepteres kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard. På Korsika er der mange gode markeder – her er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Husk dog at give plads til eventyret. Gå rundt i gaderne eller kør ud i det blå, det er som regel sådan du får de mest uventede oplevelser.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Korsika anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Frankrig og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Fra maj til ind i oktober har Korsika dejligt vejr med juli og august som de varmeste og mest solsikre måneder. Her ligger temperaturen på omkring 30 °C . Juli og især august er dog også de travleste og dyreste måneder at besøge Korsika. Juni og september byder på temperaturer på 26-28 °C og her er lidt mere plads og billigere priser. Generelt er Korsika et solsikkert rejsemål, men især i forårs- og efterårsmånederne må en byge eller to forventes.

Ajaccio
11°
few clouds
91% humidity
wind: 5m/s WNW
H 15 • L 11
13°
Thu
14°
Fri
16°
Sat
14°
Sun
15°
Mon
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Korsika

Vores Korsika guide har selvfølgelig også et kort over øen med markeringer af bl.a. byer, strande, seværdigheder og interessante steder.

Korsika guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Korsika med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Korsika – sammenlign priser her
Lej en bil på Korsika – sammenlign priser hos de store selskaber her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Tak fordi du læste vores Korsika guide – du kan finde mere information på Visit Corsica, der er den officielle turistside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*