Ferie i Danmark – syv forslag til bilture i Danmark

Tag på roadtrip i dejlige Danmark

Sommerferien er over os. Avis Biludlejning giver her syv gode forslag til, hvad du kan opleve i dejlige Danmark. Har du ingen bil, så fortvivl ikke – du kan nemt leje en bil for at tage på dit helt eget roadtrip.

Har du valgt at tilbringe ferien i Danmark, kan du se således se frem til mange hyggelige stunder rundt om i landet med eller uden egen bil. Der er masser af gode oplevelser, og med bil kan du være din egen herre og let komme rundt til alle de danske sommerperler.

Sol, Sejerøbugt og Sommerland Sjælland

Sejerøbugten ligger i det nordvestlige Sjælland mellem Røsnæs og Sjællands Odde. Her finder du smuk natur og ikke mindst brede sandstrande – blandt andet den skønne og børnevenlige Gudmindrup Strand, der flere gange er kåret til Danmarks bedste badestrand.

Har du børn med (og kan løsrive dig fra den dejlige strand), så skal du selvfølgelig besøge Sommerland Sjælland, der ligger et kvarters kørsel væk.

Andre udflugter kunne gå til Sjællands Odde, det smukke Dragsholm Slot eller måske til Havnsø, hvorfra du kan tage færgen til de to øer Sejerø og Nekselø. Ved Havnsø ligger i øvrigt det fredede Vesterlyng med den pragtfulde sandstrand.

Overnatning: Sommerhuse i Odsherred i alle størrelser
Anden indkvartering: Find hoteller, hytter og bed & breakfast
Tilbud på miniferie og weekendophold: Hotel HøjbysøHotel Hørby Færgekro

Oplev de berømte danske malere i Skagen

En bil er næsten et must, hvis du vil opleve Danmarks nordligste område Skagen. Her skinner solen mere end gennemsnittet, og byen er især berømt for sit specielle lys, der gennem tiden har tiltrukket et væld af kendte danske malere. Mange af deres værker er udstillet på Skagen Museum, som du selvfølgelig skal besøge.

Skagen er også kendt for de gulkalkede huse med røde tegltage og hvidmalede vinduer. Der er ingen tvivl om, at toppen af Danmark er et af de mest populære steder at holde ferie, og når du har besøgt alle de gode attraktioner, kan du enten fortsætte ned ad østkysten til Frederikshavn eller mod vest til Vesterhavets fine strande.

Overnatning: Sommerhuse i Skagen i alle størrelser
Anden indkvartering:
Find sommerhuse, hoteller og bed & breakfast
Tilbud på miniferie og weekendophold: Hotel StrandlySkagen Hotel

Få det hele på Fyn

Fyn er et alsidigt ferieområde med en lang række turistattraktioner. Uanset hvor du booker overnatning på øen, så er der ikke langt til de gode seværdigheder. Kør f.eks. til Egeskov Slot, der blev bygget i 1554 af Frands Brockenhuus og betegnes som et af Europas bedst bevarede renæssanceslotte. Egeskov Slot er stadig beboet af en adelig familie.

Du skal også unde dig selv en middag på den fremragende Falsled Kro, der blev opført i 1700-tallet tæt på Millinge på Sydvestfyn. Odense skal selvfølgelig også besøges, men en lige så stor oplevelse er Fyns mange hyggelige byer. Til strand? Tag til dejlige og populære Kerteminde.

Overnatning: Sommerhuse på Fyn i alle størrelser
Anden indkvartering:
Find hoteller, hytter og bed & breakfast
Tilbud på miniferie og weekendophold: Hotel ÆrøStorebælt Sinatur HotelBlommenslyst Kro

Danmarks vestligste punkt

Sol, strand og sommerglæde får du også ved Blåvands Huk, der er Danmarks vestligste punkt og kendt for det 39 meter høje fyrtårn. Det er muligt at komme op i fyrtårnet, hvorfra du har en flot udsigt over Horns Rev og verdens største havmøllepark.

Holder du ferie i denne del af vores skønne land, så er det et must at besøge Danmarks ældste by Ribe, hvor en tur rundt i de brostensbelagte gader med vægteren er lærerigt og spændende.

En kort køretur væk står den på fantastiske naturoplevelser i Nationalpark Vadehavet. Du kan besøge Fanø eller Rømø – to skønne perler fuld af sommer og glade feriedage.

Overnatning: Sommerhuse i Henne og Blåvand i alle størrelser
Anden indkvartering:
Find hoteller, hytter og bed & breakfast
Tilbud på miniferie og weekendophold: Bechs HotelHotel Ringkøbing

Oplev sejlskibe og kunst langs Strandvejen

En bilferie i Danmark kan også gå ad strandvejen til Nordsjælland ved f.eks. Hornbæk. Den kendte strækning langs Øresund byder på idylliske havnepromenader og flotte skovområder.

I Rungsted Havn kan du spotte imponerende yachts og sejlskibe, men der skal selvfølgelig også være tid til at besøge det store museum Louisiana, inden du gør stop i hyggelige Helsingør.

Oplev Kronborg, Museet for Søfart og forkæl dig selv med et ophold på det kendte Hotel Marienlyst, der ligger direkte ud til Øresund. Slut dit roadtrip i badebyen Hornbæk, der er som en magnet på solglade danskere.

Overnatning: Sommerhuse i Nordsjælland i alle størrelser
Anden indkvartering:
Find hoteller, hytter og bed & breakfast
Tilbud på miniferie og weekendophold: Marienlyst StrandhotelComwell Borupgård

Strand og safari på Lolland og Falster

Et af Danmarks mest populære ferieområder er Marielyst med den lange fine sandstrand, der flere gange er kåret til Danmarks bedste badestrand. Marielyst er et glimrende udgangspunkt for en dejlig sommerferie i Danmark. Du kan enten tage på udflugter eller have Marielyst som et stop på jeres vej gennem Lolland og Falster.

Den flotte Maribo Domkirke fra 1400-tallet er et spændende stop på vejen, men områdets absolut største attraktion er Knuthenborg Safaripark.

Parken opleves bedst i bil, og Nordeuropas største safaripark byder på flere end 1200 dyr som eksempelvis zebraer, giraffer, tigre, kænguruer og aber. Er børnene med, så skal du også besøge Danmarks største natur- og vandlegeplads i Knuthenborg Gods’ gamle frugthave.

Overnatning: Sommerhuse på Lolland og Falster i alle størrelser
Anden indkvartering:
Find hoteller, hytter og bed & breakfast
Tilbud på Miniferie og weekendophold: BandholmMilling Hotel Søpark Maribo

Kør 70 millioner år tilbage i tiden

Et af Danmarks største vidundere er uden tvivl Møns Klint. Omkring 250.000 mennesker besøger hvert år Møn og de kridhvide kalkstensklitter, der er over 70 millioner år gamle. I vandkanten kan du finde forstenede fossiler af dyr som eksempelvis blæksprutter, søpindsvin og muslinger.

Kig også indenfor i GeoCenter Møns Klint inden du tager på opdagelse på den lille ø, der er rigtig hyggelig. Om du vil overnatte på Møn eller køre videre til flere oplevelser er helt op til dig. I nærheden kan du f.eks. besøge Vordingborg med Gåsetårnet og vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse.

Overnatning: Sommerhuse på Sydsjælland i alle størrelser
Anden indkvartering:
Find hoteller, hytter og bed & breakfast
Tilbud på miniferie og weekendophold: Hotel VinhusetDalby Hotel

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*