Sol i efterårsferien – her skal du rejse hen

Få sol og varme i efterårsferien

Efterårsferien markerer ofte overgangen til vinterens kulde. Måske er du en af de mange tusinde danskere, der gerne vil have batterierne ladet op inden vejret står på sne, sjap og frostgrader. Men hvor skal du tage hen for at få sol og varme i efterårsferien?

Det viser vi dig her, hvor vi både anbefaler dig europæiske charterklassikere og mere eksotiske rejsemål ude i den store verden. Uanset hvad du vælger, så er du sikker på sol og masser af plusgrader.

Se også indlæggene Bo på stranden i efterårsferien og De bedste familievenlige rejsemål til en solrig efterårsferie.

 

1. Algarve – Portugal

Algarvekysten i det sydlige Portugal har i årtier været et af danskernes mest populære rejsemål. Her vil hele familien føle sig hjemme på et af de mange gode resorts, men den lange kyst med de skønne strande har meget andet at byde på.

Du finder f.eks. god mad, spændende historie og har mulighed for at køre ud i det blå til smukke landskaber og charmerende landsbyer. Læs meget mere om Algarve i miniguiden.

Vejret i oktober
Temperatur: 22-26 °C
Nedbør: 55 mm fordelt på i gennemsnit 8 dage med nedbør

 

2. Dubai

Dubai ligger kun ca. seks timers flyvning væk, og en rejse til emiratet behøver ikke koste en formue.

Du kan nemt selv sammensætte en billig rejse til Dubai, der engang var en lille støvet beduinby, men i dag en moderne og hurtigvoksende metropol, som byder på alt fra fine strande og lækker mad til fashionable shoppingcentre og temaparker i verdensklasse.

Læs meget mere om Dubai i miniguiden og se vores forslag til De bedste billige hoteller i Dubai.

Vejret i oktober
Temperatur: 33-37 °C
Nedbør: 0-5 mm fordelt på 1-2 dage med nedbør

 

3. Tenerife – Spanien

Den største af Kanarieøerne behøver næsten ingen introduktion. Tenerife er et velkendt rejsemål for danskerne, der her kan få sol, varme og en bekymringsfri ferie med alt inden for rækkevidde.

Her finder du en lang række familievenlige resorts, men Tenerife er også enestående natur med Spaniens højeste bjerg Pico del Teide og den omkringliggende nationalpark som højdepunktet. Læs meget mere om Tenerife i miniguiden og se De bedste familiehoteller på Tenerife.

Vejret i oktober
Temperatur: 23-26 °C
Nedbør: 25 mm fordelt på i gennemsnit 4 dage med nedbør

 

4. Ayia Napa – Cypern

På Cypern i det østlige middelhav er sæsonen lang. Selv i oktober er det som regel varmt, og de lækre strande og gode resorts omkring Ayia Napa er som en magnet på nordeuropæerne.

Men Cypern er meget andet end sol og hav. Du kan tage en tur op i bjergene eller køre langs den smukke kyst, hvor der både ligger spændende byer og gamle romerske ruiner. Læs meget mere om Ayia Napa i miniguiden.

Vejret i oktober
Temperatur: 25-28 °C
Nedbør: 20 mm fordelt på i gennemsnit 4 dage med nedbør

 

5. Bali – Indonesien

Fantastiske Bali har oplevelser til mange ugers ferie. Her får du ikke kun dejlige strande, men også et indblik i en unik og enestående kultur med tempelfester og farvestrålende optog og ceremonier.

Og så har vi slet ikke nævnt maden, naturen og den utrolig gæstfri befolkning. Som en bonus har Bali et superlavt prisniveau – her får du rigtig meget for pengene. Læs meget mere om Bali i miniguiden og se De bedste billige hoteller på Bali.

Vejret i oktober
Temperatur: 29-32 °C
Nedbør: 60 mm fordelt på i gennemsnit 7 dage med nedbør

 

6. Costa del Sol – Spanien

Solkysten. Navnet siger vel det hele. Costa del Sol i det sydligste Spanien bliver ved med at overraske. Du finder stadig gode strande, familievenlige hoteller og et hav af aktiviteter, men lej en bil og kør op i bjergene, hvor hyggelige landsbyer med hvidvaskede huse ligger på stribe.

Og husk så at besøge Malaga, der med skønne restauranter og en række nye museer er blevet ultrahip. Læs mere om Costa del Sol i miniguiden og se De bedste voksenhoteller på Costa del Sol.

Vejret i oktober
Temperatur: 22-26 °C
Nedbør: 55 mm fordelt på i gennemsnit 4 dage med nedbør

 

7. Tel Aviv – Israel

Overset og overraskende. Sådan er Tel Aviv, der er en moderne storby med et arabisk touch i bydelen Old Jaffa. Men for de fleste er byen først og fremmest et badeparadis med gode barer og restauranter inden for rækkevidde.

Israelerne elsker at more sig, og i Tel Aviv synes hver dag at være en fest. Byen har også en række gode markeder og spændende museer, men Jerusalem med de mange historiske seværdigheder ligger kun et par timers kørsel væk. Læs meget mere om Tel Aviv i miniguiden.

Vejret i oktober
Temperatur: 26-29 °C
Nedbør: 30 mm fordelt på i gennemsnit 5 dage med nedbør

 

8. Marrakech – Marokko

I Marrakech er du garanteret store oplevelser. Den marokkanske by ligger smukt for foden af Atlasbjergene, og her kan du gå på opdagelse i den store medina, der bl.a. indeholder souken, det gamle jødiske kvarter og ikke mindst den fantastiske plads Djemaa el-Fna, hvor der er masser af liv.

Hotellerne i byen holder højt niveau, og er du på parferie, skal book en af de gamle riads, der er som taget ud af et arabisk eventyr. Læs meget mere om Marrakech i miniguiden og få inspiration til ferien i indlægget 11 gode aktiviteter i Marrakech.

Vejret i oktober
Temperatur: 28-31 °C
Nedbør: 25 mm fordelt på i gennemsnit 5 dage med nedbør

 

9. Mauritius

Fint, fornemt og fashionabelt. Sådan kan Mauritius ud for Afrikas kyst også være, men de senere år er øen blevet til at betale. Her finder du skønne hoteller og lækre paradisstrande med hvidt sand og krystalklart vand.

Du kan snorkle og tage på udflugt til tropeøer, men faktisk har Mauritius også masser af smuk natur på midtøen. Oktober er en af de tørreste måneder og et perfekt tidspunkt at besøge stjernen i Det Indiske Ocean, som man også kalder Mauritius. Læs meget mere om Mauritius i miniguiden og se De bedste billige hoteller på Mauritius.

Vejret i oktober
Temperatur: 24-27 °C
Nedbør: 50 mm fordelt på i gennemsnit 3 dage med nedbør

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*