Gode råd når du skal shoppe badetøj

Få gode råd til valg af badetøj afhængig af din kropsfigur

At vælge den rigtige bikini eller badedragt til ferien kan være lidt af et problem for mange kvinder. En engelsk hjemmeside kommer nu til hjælp og giver råd om, hvilken type badetøj man skal vælge afhængig af kropstype.

Uanset om du har figur som et timeglas, et æble, en trekant eller er atletisk bygget, så kan du få tip om, hvad der ser godt ud, og hvad der ikke gør.

Kvinder med en atletisk figur skal f.eks. bruge badetøj med flæser for at skabe en illusion om kurver, mens alle med timeglasfigur med fordel kan hoppe i vintagemodeller.

Hovedbudskabet hos hotbeautyhealth.com lyder: “Uanset om du tager til stranden eller hotellets swimmingpool, så er det vigtigt at vælge det rigtige badetøj.

Glem alt om at gemme dig bag saronger eller skjule de steder på kroppen du er mindre glad for. Det handler blot om at finde det ideelle snit og mønster, der vil give dig den perfekte strandkrop”.

Hotbeautyhealth.com har lavet en flot infografik, der deler kvinderne op i fem forskellige kropsbygninger; timeglas, æble, trekant, omvendt trekant og atletisk. Så først og fremmest gælder det om at finde sin figur, og når du har gjort det, kommer dommen fra eksperterne:

Kvinder med timeglasfigur

Go: Denne kropsbygning/figur har nemmest ved at finde badetøj, der passer, men hotbeautyhealth.com nævner vintage som et af de snit, der passer perfekt og fremhæver kurverne.
No go: Undgå bikinidele, der ikke passer sammen, det gælder både farver og mønstre.

Kvinder med æblefigur

Go: Tag fokus væk fra den øverste del af kroppen ved at vælge en almindelig top med en mønstret underdel. Brede stropper kan få dine skuldre til at se mindre ud og giver desuden god støtte. Til underdelen kan du med fordel vælge et højt snit, der giver dig længere ben.

No go: Små bikinier med smalle stropper og g-streng får din krop til at se større ud.

Kvinder med trekantfigur

Go: vælg badetøj/bikini, der får øjnene til at søge op ad. Lyse toppe med print fungerer fint sammen med en mørkere bund. Og hvis du tør; så vælg en top med dyb udskæring.

No go: For stor underdel og shorts til mænd. Det får dine hofter til at se større ud. Spraglede underdele er også no go.

Kvinder med omvendt trekantfigur

Go: Toppe, der kan bindes om nakken er ofte nødvendigt for at give støtte til barmen. Mønstre, flæser og ikke for små underdele, måske med et bælte er fint, da det giver en god balance.

No go: Medmindre du har meget faste bryster, så er toppe uden støtte no go!

Kvinder med atletisk figur

Go: Flæser og accessories kan hjælpe med at give en illusion af større kurver. Har du en lang overkrop så undgå badedragter, men vælg en bikini, der både fremhæver hoften og barmen.

No go: Toppe uden stropper, det får dig til at ligne en pind.

Husk!

Uanset om du tager til strand eller pool, så handler det om at være tilfreds med dig selv. Når du shopper badetøj, så vælg noget, der passer dig når du prøver det, og ikke noget, der passer når du har fået lidt farve eller har tabt fem kg.

Shop med en veninde du stoler på og sørg altid for at prøve forskellige modeller. Men vigtigst af alt; Du skal føle dig tilpas og acceptere hvordan du ser ud – selvtillid kommer indefra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*