Hiv stikket og rejs ud i verden

Stå af hamsterhjulet og tag ud i verden

Skal du blot på den obligatoriske sommerferie med familien eller vil du endelig realisere dine rejsedrømme? Skal det være nu, du siger farvel til ensformige dage og faste tidsskemaer for til gengæld at gøre dig fri og opleve verden?

Ting tager tid, og det gør planlæggelsen af dit live drømmerejse også. Til gengæld kan du i stedet for den årlige ferie med familien se frem til et liv, hvor du og dine nærmeste er i fokus. Gå allerede i dag i gang med at planlægge, hvordan I sammen kan få mere tid til hinanden og ikke mindst, hvordan I skal tage på det eventyr, I drømmer om.

Det er få, der tør tage springet og udleve sine drømme. Underligt nok – for netop det at være fri og gøre præcis som man har lyst til, er noget vi elsker at høre og læse om.

Tænk bare på TV-programmet Kurs mod fjerne kyster, hvor Emil og Theis sejler rundt i bl.a. Caribien med det gode skib Havana. Programmet blev et af de mest sete på TV2, men også DR har lavet gode udsendelser om mennesker, der bare havde fået nok af dagligdagens trummerum.

Jeg tænker på programmet Jagten på det gode liv og især på Nana og Sune, der rejste rundt i Asien med deres tre børn. En oplevelse, de aldrig har fortrudt.

Også på bogfronten har der været udgivelser, som gør op med den traditionelle måde at leve på. Vi har flere gange omtalt Hold kæft og rejs af Thomas Weber, der giver dig inspiration og ikke mindst gode råd og en huskeliste, hvis du er på vej ud i verden.

Selv præsten Poul Joachim Stender har skrevet en bog om det at sige farvel til dagligdagen og tage ud i verden. Stop Op hedder den, og her opfordrer præsten alle til at gøre som ham; tage et fjumreår. Bare trække stikket og lave ingenting. Lyder tiltrækkende ikke?

Men hvad med dig? Skal du i gang med at planlægge dit livs rejse eller vil du lige have lidt inspiration først? Læs med her, hvor tre par fortæller om deres oplevelser.

Mit møde med Ashley

“Skal I også til Gili Air?”, spørger den smilende unge pige, der tydeligvis er backpacker. Vi sidder ved molen på den indonesiske ø Gili Trawangan, hvor vi venter på båden, som skal bringe os videre på hver vores rejse.

Der er 20 minutter til afgang, men det er ingen tid i godt selskab. Og godt selskab det er Ashley, som fortæller mig en spændende historie. Hendes historie. Hun er kun 25 år, men har allerede taget en afgørende beslutning i sit liv; villa, Volvo og vovhund er ikke noget for hende og kæresten, de vil være frie og opleve verden.

Lige nu er Ashley og Rob på en et år lang rejse jorden rundt. Det er ikke deres første lange tur sammen, den tog de for fire år siden, hvor de i seks måneder rejste rundt i Syd- og Mellemamerika.

“Det var den klassiske rejse inden vi skulle etablere os hjemme i England. Du ved, gøre som man nu gør; får lejlighed, en lille bil, måske børn og så ellers knokle på for at få et hus og en endnu større bil”, fortæller Ashley.

Har ikke noget sted at bo når de kommer hjem

Sådan gik der nogle år, hvor både hun og Rob blev mere og mere stressede og brugte flere og flere timer på arbejdet. “Det var hjem, lave mad, vaske op, vaske tøj og så i seng for at se frem til endnu en dag, der var fuldstændig identisk med den forrige”, stønner Ashley, der slet ikke kunne forestille sig også have tid til børn med det liv. “For hvis skyld?”, spørger hun med en livserfaring som et ældre menneskes.

Heldigvis elsker både Ashley og Rob at rejse og med den fantastiske tur til Syd- og Mellemamerika i frisk erindring, var der ikke langt fra tanke til handling. Parret solgte alt hvad de ejede og tog af sted på deres jordomrejse. Mens vi er på vej til Lombok og kun har en lille uge tilbage af vores rejse, så mangler Ashley og Rob stadig fire måneder.

“Vi ved ikke, hvor vi skal bo, når vi kommer hjem og har ikke noget arbejde”, fortæller Ashley, men det bekymrer hende ikke. “Vi finder en billig lejebolig og når vi har sparet lidt penge op, så tager vi af sted igen”, siger hun drømmende.

“Vi er trætte af ris, så vi tager til Australien og bagefter Fijiøerne”, siger Ashley, da vi er på vej ud på molen. Båden til Lombok og Gili Air er ankommet og vi vinker farvel og ønsker hinanden fortsat god rejse.

Ak ja tænker jeg. Trætte af ris. Jeg kender godt det der med at leve i nuet og ikke have større bekymringer end at være træt af ris. Det er befriende og på en eller anden måde er det vel sådan vi alle burde have det. Som Ashley og Rob.

Nick og Rebekah: Der er mere i livet end et 9-17 job

“Vi vil gerne vise dem, at der er mere i livet end at gå i skole, på college og universitetet for derefter få et 9-17 job – der ligger jo en hel verden derude og venter”, siger 36-årige Rebekah til Daily Mail.

Sammen med hendes mand Nick og deres to døtre, er de netop taget af sted på en to år lang rejse. Primært for at vise pigerne, at der er alternativer til den hverdag som langt de fleste i Vesten har, men også for at lære dem om livets skole.

Kitty og Darcy på henholdsvis seks og ni år er taget ud af deres skole i to år for at rejse jorden rundt, og det engelske par har ingen betænkeligheder ved, at de må undvære den almindelige undervisning. De er helt klar over, at hvert skoleår er vigtigt, men pigerne er gode til at følge med i undervisningen og familien har fået materialer med på rejsen.

Nick og Rebekah mener også, at de har mulighed for at lære en masse ting undervejs. “Pigerne møder andre kulturer, og de vil få en masse erfaring mht. valuta, geografi og planlægning på rejsen. Desuden skal vi skrive dagbøger og lære om de steder, vi kommer til”, fortæller det engelske par.

Første stop er Sydafrika

I Uganda bliver der også tid til at arbejde som frivillige på en skole for udsatte børn. Også den oplevelse kan være gavnlige for Kitty og Darcy, mener Nick og Rebehah: “Det er vigtigt for pigerne at sætte pris på det vi har – det finder de ud af, når vi møder mennesker, som ikke har så meget”.

På råd fra andre, der har været afsted i længere tid, har familien oprettet en blog på internettet. “Vi hører fra andre, at en blog ikke kun er godt for dem derhjemme, men også for at vi selv får sat ord på de ting, vi oplever. “Senere vil sådan en blog være uvurderlig for os”, mener Nick og Rebekah.

Første stop på rejsen er Sydafrika og herefter går turen ellers jorden rundt med planlagte stop i Uganda, Zanzibar, Indien, Thailand, Singapore, Australien, New Zealand, Fiji, USA, Costa Rica og Caribien.

Nygifte Jennifer og Rudolph har sagt farvel til deres gamle liv

Efter at have sparet mere end 100.000 kr. op blev Jennifer og Rudolphs bryllup et vendepunkt i deres liv. De solgte deres biler, sagde deres job op og lejede deres hus ud for at tage på den rejse, de altid havde drømt om at se.

Det nygifte par har rejst siden december og har indtil nu besøgt 14 lande. “Vi rejser gennem landene fra nord til syd og fra øst til vest og prøver at få det hele med”, fortæller det sydafrikanske par.

Jennifer og Rudolph er ikke blevet skuffet over et eneste af de lande, de har besøgt. Alle steder har de mødt glade mennesker og har fået store oplevelser. Udover England, Frankrig og Italien i Europa, så har parret været i Sydøstasien, hvor de fortsætter deres rejse.

Vi skulle ændre vores livsstil markant og leve enkelt for at få vores drøm opfyldt, men vi er så lykkelige over at have tage springet.
Jennifer & Rudolph

Næste stop er Thailand, Indien, Indonesien og Malaysia. Oprindelig havde de budgetteret med en otte måneder lang rejse, men de er blevet så glade for deres nye liv, at de vil fortsætte så længe økonomien tillader det.

Selvom de får penge hver måned for deres udlejede hus, så er det en rejse på lavbudget, hvor især Jennifer savner at kunne tage et bad hver dag.

Sydafrikanerne har også stiftet mange nye bekendtskaber undervejs. ” Vi har mange venner hjemme, men her møder vi mennesker med samme drømme som om. Der er virkelig mange par, der rejser ud i verden”, fortæller de.

Jennifer og Rudolph vil også gerne komme med en opfordring til andre med samme drømme som dem; gør det, kom af sted. Det er aldrig for sent at rejse ud i verden, og det er uanset om du synes, du er for gammel eller for forankret i dit nuværende liv. Det er de selv et godt eksempel på, mener de.