5 gode oplevelser på Fijiøerne

Fiji er et eksotisk bountyparadis

Fijiøerne. Bare navnet. Hvem kommer ikke til at tænke på hvide tropestrande, krystalklart vand og en hængekøje under palmerne. De små øer i det sydlige Stillehav er et paradis for alverdens rejsende – fra backpackere til luksusdyr, der alle vil opleve det eksotiske Polynesien.

Beqa Lagunen

Et af de smukkeste steder under himlen. Grundlæggerne af Beqa Lagoon Resort, øens eneste hotel, kunne ikke have valgt et bedre sted at opføre de eksotiske bungalows, der ligger smukt ud til stranden.

Lagunen og det omkringliggende farvand byder på noget af det bedste snorkling og dykning man kan tænke sig. Fisk i alle tænkelige farver kommer dig i møde, og når du er vel oppe på land igen, kan du slappe af i en hængekøje, spise god mad og opleve den smukkeste solnedgang.

Måske har du ikke råd til at bo på Beqa Lagoon Resort, men du kan tage en bådtur dertil fra Pacific Harbour på Vitu Levo.

Tavenui

Den nordlige ø, Tavenui, er det ægte Fiji. Med bjergtoppe, der når op over 1200 meters højde og en vidunderlig frodighed, får du ikke kun skønne strande, men også smuk natur. På øens vestkyst ligger en stribe landsbyer, hvis imødekommende indbyggere giver dig et indblik i den fijianske kultur.

Der er længere mellem overnatningsstederne her end andre steder på øerne, og i forhold til tætbefolkede Vitu Levo er Tavenui en helt anden verden. Her er en overflod af dyr og tropiske planter, og som ved de øvrige øer er der også her fremragende dykkersteder.

Moody’s Namena

Drømmen om Sydhavsøerne bliver til virkelighed på øen Namenalal, der ligger så langt fra den øvrige verden, at man lige så godt kunne tage til en anden planet. Det amerikanske ægtepar Tom og Joan Moody har fået opgaven at passe de ti bungalows, der er vidunderligt opført i trætoppene.

Moody’s Namena er lige steder for de, der på en gang vil føle sig som Robinson Crusoe og alligevel have lidt luksus. Husene har king size senge og store træterrasser med fantastiske udsigter. Du kan vandre i junglen, snorkle på revene eller boltre dig på din helt egen strand. Men vær hurtig, Moody’s Namena har kun 10 huse

Yasawaøerne

Endnu en stribe øer til eventyrerne. Det var på disse strande at filmen Den Blå Lagune med Brooke Shields blev optaget. I årtier har øerne passet sig selv i tilpas afstand fra den kommercialiserede verden. Her findes små landsbyer og på den nordligste af øerne det isolerede Yasawa Island Lodge.

Det er det perfekte sted til romantikerne, der kan solbade på kilometervis af hvide sandstrande og spise grillet hummer med fødderne i sand om aftenen. Vil du på rigtig eventyr booker du et krydstogt, der bringer dig til nogle af Stillehavets bedste strande.

Fiji Islands Resort

Jacques Cousteaus søn, Jean-Michel, har opført en drøm af et resort ved Savusavu Bay på øen Vanua Levu. Stedet er opført med maksimal hensyntagen til miljøet og er bygget som en traditionel landsby.

Du kan vælge at slappe af i den enorme palmelund, der fører direkte ned til Stillehavet, men langt de fleste bor på Fiji Island Resort for at deltage i de mange aktiviteter. Udover snorkling og dykning i verdensklasse kan du tage på vandreture gennem junglen, besøge lokale landsbyer eller nyde en god gang massage.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*