En fodboldfans guide til Costa Blanca

Costa Blanca har en række rigtig gode fodboldhold

Mestalla stadium. Home of Valencia FC” – (CC BY 2.0) by coliedog mac

Store fodboldoplevelser venter på den spanske østkyst. Hvis du er vild med fodbold vil du elske Spanien, hvor fodbold er en stor passion for folket året rundt. Specielt på Costa Blanca kysten er der virkelig gode muligheder for at opleve den spanske folkesjæl, når der spilles fodbold.

Stadions der er værd et besøg

Elche Club de Futból har base i byen Elche, der ligger et lille stenkast fra Alicante. Klubben blev grundlagt i 1923, og spiller i øjeblikket i Spaniens andenbedste række, efter at de blev tvangsnedrykket i 2015 på grund af uorden i økonomien. De har hjemmebane på Estadio Manuel Martinez Valero, der har plads til lidt mere end 36.000 tilskuere, og her hersker der en god og familiær stemning på tribunerne, hvor spillerne modtager fantastisk support fra fansene, der før kampstart alle synger med på Elches hymne, ”Aromas ilicitanos”. Stadionet er helt klart et besøg værd, og billetpriserne varierer fra 10-30 euro for voksne (+20 år), 5-15 euro for unge (15-20 år) og 5 euro for alle børn i alderen 0-14 år. Billetterne kan købes i klubshoppen ved stadion på forhånd samt på kampdagen. Hvis du gerne vil se kampprogrammet, kan du finde mere information på Elches hjemmeside.

Hercules Club de Fútbol har hjemmebane på Estadio Jose Rico Perez i Alicante, og spiller i Segunda B (Spaniens tredjebedste række). Klubben spillede senest i La Liga i 2010-11 sæsonen, hvor de slog FC Barcelona på Camp Nou, men endte med at rykke ned. Billetter kan for det meste købes dagen før kampen eller på selv kampdagen enten på klubkontoret eller ved billetvinduet på stadion. Der er stort set aldrig udsolgt på stadionet, hvor der er plads til 30.000 tilskuere, og for det meste er det muligt at få billetter. Priserne varierer fra 15-37 euro.

Panoramica Rico Pérez” – (CC BY 2.0) by Julio Latorre

Real Murcia Club de Fútbol har siden 2006 haft hjemmebane på Estadio Nueva Condomina, hvor der er plads til ca. 31.000 tilskuere. Klubben har rekorden for flest Segunda Division titler (9), og går under øgenavnet ”Los Pimentoneros”, der betyder ”paprikamændende”. Billetterne kan købes på klubkontoret ved stadion samt ved billetvinduet indtil 90 minutter før kampstart. Murcia har aldrig udsolgt til kampene i Segunda B, og billetpriserne varierer mellem 21-63 euro.

Universidad Católica de Murcia Club de Fútbol bedre kendt som UCAM Murcia har siden 2014 delt hjemmebane med naboklubben Real Murcia Club de Futból, og de spiller også i samme division. Klubben blev grundlagt i 1999, og holdet bestod dengang udelukkende af studerende. Deres mål var dengang at gøre sig bemærket i Spaniens universitetsturnering kaldet Campeonatos de España Universitarios, men de gjorde det dog så godt, at de allerede i deres første år rykkede op i Tercera Division, som er Spaniens fjerdebedste række. Billetpriserne varierer mellem 15-35 euro.

Snyd ikke dig selv for en Valencia CF kamp

Hvis du skal til Costa Blanca, er det et must at besøge Valencias mystiske stadion, Mestalla. Med 6 La Liga-titler, 8 Copa del Rey-titler og 4 europæiske trofæer, er Valencia en af de mest succesfulde klubber i Spanien. De seneste år har dog været svære for klubben, men efter et par skuffende sæsoner i den nedre halvdel af tabellen, er Valencia igen tilbage til fordums styrke. Klubben vandt således Copa del Rey i sidste sæson, hvor man ret overbevisende slog FC Barcelona med 2-1 i finalen ligesom man kvalificerede sig til Champions League via fjerdepladsen i La Liga. Her havde Valencia i øvrigt danske Daniel Wass med i startopstillingen. Siden er der virkelig kommet tro på tingene igen i Valencia, hvor man håber på et spændende europæisk eventyr, ligesom man ønsker at presse de store klubber i den spanske liga. De er dog oppe mod hård modstand, men med sports betting hos 888 kan du lige nu få odds 126 på Valencia til at vinde La Liga. Den store optimisme betyder også, at denne sæson er det perfekte tidspunkt at tage ind og se en kamp på det ikoniske Estadio de Mestalla. Men hvordan sikrer du dig selv den bedste kampoplevelse?

Stadionet har plads til 55.000, og ligner lidt en blanding af Camp Nou og et traditionelt engelsk stadion. Stadionet er formet som en bowle, som vi kender det fra Camp Nou, men hvor den ene af langsiderne er formet som en mere firkantet og traditionel tribune. Dette særprægede design kombineret med kapacitetsudvidelser henover årene, har givet et unikt look til det historiske stadion, der er meget anderledes fra mange moderne stadions. De utroligt stejle tribuner og entusiastiske fans skaber desuden en elektrisk atmosfære på det enorme stadion, der altid giver en intimiderende oplevelse for det besøgende hold.

Valencia CF – Español 2012 #23” – (CC BY 2.0) by Víctor Gutiérrez Navarro

Billetpriserne varierer fra 20-75 euro for de fleste La Liga-kampe, mens priserne godt kan stige mod Barcelona og Real Madrid samt i Champions League kampe. Den nemmeste måde at få billetter på, er at købe dem på Valencias hjemmeside. Her kan du betale med kort, og får leveret billetterne på mail, så du selv kan printe dem. Du kan også købe dem i billetkontoret på stadionet og i Valencias flagskibsbutik i det centrale Valencia på Plaza Ayuntamiento.

Mestallas centrale placering betyder også, at der er mange muligheder for at spise og få et par øl før kampen. De hardcore fans holder til på Bar Manolo del Bombo, hvor væggene er totalt tildækket af Valencia merchandise, der er blevet samlet gennem årene. Et andet populært sted er St Patrick’s på Gran Via del Marqués del Túria, mens du hos Bar Mestalla på Calle Poeta Micer Mascó kan få en mere traditionel valenciansk oplevelse. Her kan du få en snack før kampen eller spise aftensmad efterfølgende.

Deltag i Costa Blanca Cup

Der er også rig mulighed for selv at spille fodbold. I 2020 bliver den 26’ende Costa Blanca Cup afholdt i Benidorm, og fodboldturneringen forventes igen at tiltrække hundredvis af hold fra hele verden. Hold fra mere end 50 forskellige lande deltager årligt i turneringen for at spille fodbold og måske endnu vigtigere for at møde andre spillere og holde ferie med deres holdkammerater. Costa Blanca Cup er en helt fantastisk oplevelse. Verdensklasse fodboldbaner, fantastiske faciliteter, smukke strande og forlystelsesparker er blot noget af det, der gør Costa Blanca Cup til hvad den er. Du kan tilmelde dit team og læse meget mere om hvad turneringen indebærer på deres officielle hjemmeside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*