Marielyst – en kvikguide med tips til din ferie

Marielyst har en af Danmarks bedste strande

Marielyst på Falsters østkyst er et af Danmarks mest populære ferieområder. Her finder du en 10 km lang sandstrand og et stort udvalg af aktiviteter for børn og voksne, der gør området helt perfekt til sommerferien.

Torvet er det naturlige centrum, og herfra ligger kilometer efter kilometer med overnatningsmuligheder og faciliteter til turisterne. Ved Marielyst keder man sig ikke – når du er færdig med at bygge sandslotte og plaske i det rolige vand, så er der ikke langt til spændende seværdigheder.

Overnatning i Marielyst

Marielyst har nok et af Danmarks største sommerhusområder. Der er alle muligheder for at leje et hus i den størrelse og med de faciliteter du ønsker. Et af de bedst anmeldte sommerhuse ligger blot 50 meter fra stranden – se det her.

Uanset hvad du har af ønsker til dit feriehus, så book i god tid i sommerperioden.

Alternativet til sommerhus er mange. Du kan vælge mellem alt fra bed & breakfast og campingpladser (med og uden hytter) til kroer og hoteller. Børnefamilier vil uden tvivl føle sig hjemme på Marielyst Familiecamping, der også udlejer mobilehomes. Er du til feriecentre, så se nærmere på Danland i Marielyst.

Par kan med fordel se nærmere på nogle af områdets fremragende overnatningssteder som f.eks. Oldfruen (der også har café) eller det gode bed & breakfast Frederiksminde. Mest centralt bor du på Hotel Nørrevang.

Spisesteder i Marielyst

Selvom Marielyst er superpopulær om sommeren, så er udvalget af spisesteder begrænset. En lille håndfuld restauranter ligger på og omkring torvet, men ellers er det om at søge andre steder hen, hvis du vil ud at spise.

De bedste restauranter i Marielyst og omegn ifølge Tripadvisor

1. Restaurant Mejerigaarden – Gedser (dansk, skandinavisk)
2. Restaurant Vinkælderen – Nykøbing F. (dansk, ny nordisk)
3. Adriano Vin & Kaffebar – Marielyst (tapas)
4. Hotel Nørrevang – Marielyst (dansk, europæisk)
5. Restaurant Liva – Nykøbing F. (dansk, europæisk)
6. Brasserie & Café Hviid – Nykøbing F. (dansk, europæisk)
7. Schou’s Restaurant – Marielyst (dansk, europæisk)

Vil du selv lave mad, så er der adskillige indkøbsmuligheder i Marielyst. Du skal unde dig selv at besøge nogle af områdets gårdbutikker, der sælger friske råvarer og måske lokale specialiteter.

Stranden

10 km hvid børnevenlig sandstrand. Det er, hvad der venter dig ved dejlige Marielyst. Stranden er flere gange kåret til Danmarks bedste badestrand – helt forståeligt. Vandet er lavt, roligt og med revler. Der er også små klitter, der kan give lidt privatliv.

På trods af Marielysts popularitet, så er det selv i højsæsonen muligt at finde mere rolige strandområder. Der er livreddertårn, som er bemandet fra skolesommerferiens start til langt ind i august.

Oplevelser i Marielyst

I Marielyst handler det i høj grad om strandferie. I området langs den dejlige strand ligger en stribe aktiviteter, men de helt store oplevelser ligger lidt længere væk og kræver en bil. Heldigvis er afstandene forholdsvis korte, så måske kan du nå flere ting på en dag.

Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark er Lolland-Falsters største attraktion. Det er også Nordeuropas største safaripark med store områder, hvor dyrene går frit.  Du kan bl.a. møde elefanter og komme helt tæt på de sibiriske tigre.

Knuthenborg har i dag også et forlystelsesområde og en dinosaurpark. Har du ikke nok i én dag er det også muligt at overnatte i parken. Læs mere om Knuthenborg her.

Møn

Lige nord for Marielyst er et besøg på Møn næsten et must. Den lille ø er især kendt for fantastiske Møns Klint, men den gamle charmerende købstad Stege er bestemt også en god oplevelse. Tag også forbi de fine slotsparker i Liselund, Marienborg og Klintholm. Du har også mulighed for at gå på Camønoen – en fin vandrerute for de aktive.

Middelaldercentret

På Falster ligger det spændende middelaldercenter, hvor du kan lære mere om livet i gamle dage. Både børn og voksne vil helt sikkert få noget ud af et besøg på det store område, der kalder sig selv et levende museum. Se mere om Middelaldercentret.

Nysted

En af de hyggeligste byer på øerne er Nysted, der ligger på Lollands sydkyst. Den gamle købstad har hyggelig gader og små pakhuse, der gør byen til noget særligt. Fra Nysted kan du også tage på sælsafari.

Fejø og Femø

Et oplagt udflugtsmål er de små øer, der ligger nord for Lolland. Fejø og Femø er på mange måder Danmark som det var engang. Her synes livet at få sin stille gang i de små landsbyer. Øerne er glimrende til vandreture, og på Fejø kan du tage på cykeltur blandt tusindvis af frugttræer.

Transport

En bil er næsten et must hvis I vil holde ferie ved Marielyst. I hvert fald hvis I vil tage på udflugtet for at opleve nogle af øernes mange seværdigheder.

Med offentlig transport kan I tage toget til Nykøbing Falster og herfra bus 741 til Marielyst. Du kan også komme til Nykøbing Falster med Flixbus.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*